Vissza a Főoldalra
 

Hírek, újdonságok
Változások listája (dec. 4.)
Dicsőség Csarnoka
Új játékosoknak
Szabálykönyv
Demo forduló
Árak
Kedvezmények
Befizetési módok
Jelentkezési lap
UL küldés
Alanori Krónika kupon
Aukciós ház
Nyilvános fordulók
Szövetségek
Olimpiák
Chat, üzenõfal
Fórumok
Levelezési lista, IRC
Szavazások
ŐV találkozó
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
AK Archívum
ŐV könyvek
Írások, novellák
Linkek
Letöltés
Gyakori kérdések
Felhasználási feltételek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
Fűszerraktár
Küldd el képeslapként!
"Átvert az az átok remete! Kincset ígért, de ebben a raktárban csak fűszer és fűszer van, ameddig csak ellátni." - gondolatok egy galetki szájából, a kaland folytatásához szükséges nagy ötlet megszületése előtt
Nézz szét a galériában!
Ősök Városa - UL tápláló
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj

A lista folytatása...
NEM VAGY EGYEDÜL! - Játékosok felhívása! (6)
ŐV fejlesztési ötletek játékosoktól (55)
ŐV help (521)
56. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2022.06.18. PROGRAMJA (21)
Támasszuk fel a közösséget! (241)
Szövetségi felvétel (36)

További témák...

2024-03-28 18:37:03 Az UL-ek letöltésre kerültek.

Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Maci: nyilván igazad van. Akkor is azt mondom (és látom az itteni hozzászólásokból), hogy nincs indok arra, hogy miért ilyen az OV.

Nem indok h Miklósnak nincs ideje stb...
Látni szeretnénk a pénzünkért egy olyan szolgáltatást ami most a TF oldalon megvalósul. És nem két év múlva meg jövőre hanem tegnapra.

Ez egy jogos kérés azt gondolom függetlenül, hogy milyen az OV kódja, meg milyen az adatok tárolási struktúrája.

Alapvető, elemi kérdés az, hogyha megírok 1 progit és kapok érte ellenszolgáltatást kutya kötelességem javítani a bugokat ha már vannak benne...

És sajnos érthető, hogy idővel eldurvul a hagnem is, amikor már 2 éve nem javítódik 1 bug pl.

És milyen alapon várja a játékvezetés, hogy az előnyös bugokat jelentsük amikor az előnytelenekre tojik?

klinsi
 
Tudom hogy meg fognak itt lehet paran kovezni de hozok egy pici TFes peldat nem baj?

Elozmeny: TFen 5 karim van, OVn 3mal indultam, mostanaban neha a megmaradt 1et is sokallom.

Szoval: TFen mire kell nekem ilyen 'sok' kari? Arra hogy annyi esemeny kerul be folyamatosan a jatekba, hogy ha egy karival akarnam ezeket csinalni akkor kb. 3 ev mulva ernek a MOST benn levok vegere. De mivel mindet ki akarom probalni ezert 3-4 kari akivel lepdelek mind mashol mast csinal. Tudom, az OVn ez nehezen kivitelezheto a csojatek jelleg miatt(mindenkinek mindent ugyanabban a sorrendben kell gyak. csinalnia) de megis.. Nem csak ugy lehet uj jatekosokat(bevetelt) termelni hogy csokkentjuk az arat. TFen az utolso 2-3 bekerult esemeny hatasara pl. millio rabszolga, es nem rabszolga kari indult ujra utnak hogy heti 3-5 forduloval nyomuljanak elore.

Mar regen probaltam rabeszelni Macit arra, hogy legyen mar egy olyan statisztika is TFen es OVn is ami pentek este kerulne fel automatan, hogy ezen a heten ennyi es ennyi ul taplalodott be. Ebben benne lenne ugye az is aki 5ot lepett meg aki 10et TFen egy heten, OVn is aki 2ot.. De megis lehetne azert kovetkeztetgetni. Remelem olvasod ezt Maci :P Mi a velemenyed most? :P Hany rekesz sort kell osszedognia a netes tarsadalomnak egy ilyen statert? :P

Nah jo, most alairom normalisan is, bar ugyis lassan kisejlik a style :P No meg a szmajlik is arulkodoak :P

Zolika
 
Leinad:

Áruld el nekem hogy mivel nő meg a beho bevétele ha a harmadára csökkentett ár mellett az aktív karakterek száma megháromszorozódik?

Nagyon könnyű a számokkal dobálózni, de azért valami valóságalapja is legyen a dolognak...
A piac a szolgáltatás minőségétől függetlenül korlátozott. Megkockáztatom hogy nem fog minden jelenleg aktív játékos még +1 vagy +2 karaktert indítani (kinek van kedve ujra végigjárni az összes szintet?). Valószínűleg új játékosból sem lesz olyan sok (bár kétségtelen hogy lesznek páran).

Árcsökkentésnek volna értelme, de úgy gondolom hogy hasznosabb lenne végre _szolgáltani_ is.
Ha ez nem történik meg akkor elfogynak az aktív karakterek, s kihal a játék a benne rejlő potenciális üzleti lehetőségekkel együtt.

Ugyanis nem csupán a fordulók árával lehet nyereséget termelni, mivel az OV-n játszók valószínűleg könyveket is vesznek, kártyáznak is s mivel megismernek egy hátteret ezért kissé valószínűbben fognak ilyenirányú tevékenységbe mint aki csak úgy véletlen látja a beho honlapját.

Talán lehet összefüggést találni a HKK sikere és a TF alapozó tevékenysége között.

Adaléknak adatok:
Induláskor 5 karaktert vittem.
Jelenleg 2 karival lépkedek úgy hogy lemaradás keletkezik náluk (most kb 10-15) míg 2 karival teljesen leálltam 1-gyel meg csak 2 havonta lépek (Lcs-k miatt)
A HKK-t egy OV-s szövitársamon keresztül ismertem meg, és valószínűleg pártízezer forintot arra is költöttem már.
 
Egyetértek az alattam szólóval. Ha (pl) 100 ft lenne egy forduló, én legalább +1 karit indítanék, van ismerősöm aki megintcsak indítana, de olyan is van aki csak meglépné a 4. fordulóját.
 
Haly!


Véleményem szerint ha csökkentenék az
internetes fordulók árait, és felvennének
annyi programozót, amennyivel igen
élvezhetővé válhatna a játék akkor jelentősen
növelhetnék a bevételeiket.
Furcsán hangzik? Pedig nem az.

Egyszerűen szinte csak fix költségekkel
dolgozik a Beho, nem kerül semmibe
egy-egy új interneten futó karaktert
betenni a játékba, ezért az netto bevételt
eredményezne.

Ha dinamikusan fejlődne a játék, és olcsó
(teszem azt 280Ft helyett 100Ft )
lenne egy forduló, akkor én biztosra veszem, hogy
legalább megháromszorozódna, hosszú
távon pedig még tovább fejlődne az
aktívan lépkedő karakterek száma, ezáltal
a Beho bevétele.

Ez pedig már rövid távon a bevétel növekedését
eredményezné, hosszú távon pedig nagyságrendekkel
emelkedhetne az.

Leinád
 
Én eddig abban a hitben éltem, hogy a szavazás első négy pontja evidencia a Behonál, nem pedig kérdés. Milyen naív vagyok!
 
Ha már belementünk a programozás mélységeibe. Ha egy egészen picit belegondolsz, akkor magad is rájössz, hogy egy SQL adatbázis is csupán egy bináris filokból álló filehalmaz. Az, hogy ezeket a file-okat miként kezeli az ember csak egy dolog. Hidd el nekem, azért mert valami nem SQL még lehetnek benne rekordok, lehet hozzá nagyszerű adatbázis editort írni, lehet gyors, és akár az adott célnak jobban is megfelelhet, mint egy SQL adatbázis.

Az pedig, hogy egy program C-ben van megírva, nem hiszem, hogy negatív dolog lenne.
 
Soha nem is lesz Zor.
másik
Pötyös: tudod mit mondok? Egye meg a programozó amit főzött. Ha volt képe ilyet írni 5 éve amikor nekiállt akkor most csinálja rendesen. Nem érdekelnek a technikai problémák. Bug van? Javítsák ki. Ez a legalapvetőbb kötelesség egy programozó részéről, ha már elbaszik vmit javítsa ki! De ezt Te is jól tudod szerintem.
Nekem az furcsa kicsit, hogy létezhet olyan ember aki nem törexik arra, hogy a munkája jó legyen... ez sosem fért a fejembe.

K
 
Az a baj Ange, hogy Te egy ADATBAZIS ALAPU rendszerben gondolkozol, ahol tenlyeg cska le kell masolni egy rekordot es par doglot atirni. De ahogy en eddig tapasztalom az OV nem az. Ecceru, C-ben irt binaris (kvazi text) fileket turkalo remregeny. SQL nek meg a kozeleben sem jart sosem, de meg XBase alapu adatbazis kezelsenek sem. Igy aztan porogramozas nelkul tutti nem lehet uj epuletet betenni. (Bar csak megcafolnanak az illetekesek...)
 
az új épületek fejlesztéséhez a Ti szövitek és mi Hirmondók is beadtunk egy rakat kidolgozottat, enc-el mindennel. Ezeknek egy része programozás szempontjából nem sok újat hozott (gyk +2X helyett +2Y). Gondolom ezeket akár Miklós nélkül még a JV is képes lenne bedobni az adatbázisba, mert csak egy már meglévő épületet kell átkcopyzni, és átirni 1-2 adot. A fejlesztések másik részénél is igyekeztünk figyelembe venni, hogy (valószinűleg) egyszerű dolgokat csináljon. Mivel az alap működés, az ENC, és egy körülbelüli balance már meg van csinálva, Miklósra csak a programozás, és a tényleges kiegyensúlyozás maradna... Talán ennek fényében nem is tűnik olyan nagy munkának az új épület készités... :/
 
Hmm. Egyetértek az előttem szólókkal!

Viszont érdekes, hogy itt milyen sok a kritika és mégsincs a fejlesztők részéről reagálás.
Ellenben a karacsonyi könyvvásárlásnál kifejeztem nemtetszésem, ott 2 válasz is érkezett. Még meg is dícsértem őket, mert nem számítottam reagálásra! :-)
 
Zöldike eltévedtél!

Ez nem kártya fórum!
 
Több épületes varázslat kéne! Gyógyító van már bőven , több épületek száma alapján sebző varázslat kéne.
 
Szerintem túl kevés az épület! Több épületet kéne fejleszteni és újra kiadni a Föld síkját.
 
Olvasgattam itt a véleményeket és az enyém egy picit megváltozott. Ez nekem nem jutott eszembe, hogy a bug javítás alap, de igazatok van. A játék ára nekem így jó, mert tudom fizetni, (mondjuk indítanék új karit csak nem futja). Én nem tf-ezek, de ahogy nézegetem, ott sokkal könnyebb valami eseményt kidolgozni a fel-alá rohangálás miatt. Én az eseményre szavaztam.
 
Hát amint látom elég egyvéleményen van itt mindenki A bug az bug ha a játék nem jó azért nem a játékosnak kell többet fizetni Az hogy játszani lehessen (új szint) szintén nem a játékosnak kéne pluszt fizetni. Mert ha igen, akkor gyerekek ha most elkezdtek nekem fizetni írok egy játékot Az épületek stb nem ad hoc jelleggel kéne csinálni. Nem hiszem el hogy havonta 1 azaz egy darab épület leprogramozása olyan isszonytató mértékü munka lenne, ráadásul mehetne az alanoriban hogy ismét fejlődött az OV egy új épülettel, a TFen meg új globális esemény van Nos marad a globális esemény és a fizessünk többet a többért. Hát globális kéne. Ha nem emelnek árat és javítják a játékot és lesz új szint de nem lesz esemény egy éven belül tuti hogy a játékosok negyede elmegy. Ebből kell kiindulni akarják-e a játékot vagy sem döntsék el végre mert ez a csinálom is meg nem is hozzáálláás nagyon nem megy. Végül istenuccse még fizetnék is többet ha végre normálisan fejlődne a program, ha minden fentebb felsorolt téma rendben lenne és félévente valójában lenne globális esemény és nem egy annak kikiáltott ölj minél több akármit típusú verseny.

Ben-e-veer
 
pffffffff.
Ez mi?
Új épületek Miklós találkozón adott válasza szerint még a nyáron bekerülnek, láttuk!
Kell egy programozó! De árat nem kellene emelni, ha jó a játék, mások is elkezdenek játszani, így van ez, ha nincs befektetés nincs haszon!

BUG javítás, meg minden, hahhhh, ezek ALAPdolgok! Vagy jelenlegi befizetésünk nem erre van?
 
Az a szavazas elet szanalmas, mivel a bug javitas az ALAPVETO kovetelmeny szvsz, ha valamit a programozo nem bir normalisan leprogramozni akkor kutya kotelessege hogy kijavitsa onkent es dalolva, minel hamarabb. Jelenleg ott tartok hogy bekuldtem par hatraltato bugot, de nem javitottak meg oket. Addig nem kuldom be a nekem jo bugokat amiket hasznalunk paran amig azokat ki nem javitjak.

Uj szinten kuldik/targyak/moncok fejlesztese? Ez is alap nem? Vagy miert fizetunk?

Uj epuletek? Ez is eleg alap szerintem hogy kene par uj...

Uj esemeny? Hasonlitsuk mar ossze a TFel? Utolso masfel evben ott kijott mondjuk 6-7 uj esemeny? OVn mennyi?

Es ezutan meg emelni akarjak pluszba az OV arat? :P
Muhahahahaha :PPP Nah jo inkabb maradok a szanalmas jelzonel, meg mielott letiltodok a forumrol mar most :P
 
Biztos hogy többe fog kerülni.
Eltelt egy év a költségek emelkednek, blabla...

Meg kéne nézni a karakter adatbázist hogy a karakterek hány százaléka nincs 20-nál nagyobb lemaradásban.

Bugjavítás alapdolog, az új szint úgyszintén.

Szélesíteni kéne a játékot hogy legyen lehetőség interaktivitásra akár a szintek között is, mivel a 11 (ebből kb 6 aktív) szint széthúzza a mezőnyt.

Erre ideális lehetőség lenne a szövetségi interakciók létesítése. (van már ilyen csíra gázturbina címen)
Meg persze a globális esemény is.

Kellenének olyan új dolgok, amik végezhetők szinttől függetlenül. (felderítés, őrjárat a csatornaszinten, varázslatkutatás, csoportos feltárás, kémkedés idegen fajoknál, stb)
 
Szálmas, bazz...
Méghogy többe kerülne, ez valami vicc?
 
Itt klinsinek van igaza alapvetoen. Remelem ezt a valamit esetleg Miklos is elolvassa, es akkor talan er is valamit. Szoval kedves Miklos, ha tenyleg szereted ezt a jatekot, mint ahogy azt mondtad korabbi talalkozokon, akkor 3 eset lehetseges:
1. Tenyleg foglalkozol is ezutan vele, es normalis fejlesztesekkel, uj dolgokkal talalkozunk. (Mikor is votl utoljara; ha volt egyaltalan valami globalis esemeny?)
2. Felveszel egy uj programozot, azaz hajlando vagy kiadni kezeid kozul az OV-t, es igy Neked tobb idod jut masra (csalad, konyvek, kartya). Talan ez lenne a legjobb megoldas, mert O csak az OV-vel tudna foglalkozni.
3. Minden igy marad. Ehhez nem kell kulonossebb kommentar, ugy jar az OV is mint a KG.

Remelem el is olvasta valaki, elnezest ha hosszu volt.

Udvozlettel: Misi /Brutus/
 
hali
hát a bug javítás alap dolog lenne, a globális esemény tetszene, ha kifogy a szint a tagok alól (bár ahogy hallom a 11ről a híreket, ez most nem fenyeget) az egyszerűen ciki. Azt jelenti, hogy a cég nem akar vagy nem tud foglalkozni ezzel a játékkal, csak a lét szeretné belőle kifacsarni amit még lehet, utána mehet a süllyesztőbe. Szóval előbb az alap doglokat kellene megoldani, azokat, amiket egy szolgáltatótól elvár az ember, ha már fizet. Ha ezt ebből a pénzből nem lehet kihozni, akkor 1: új tagokat kell toborozni. 2: emelni kell a díjat, de akkor páran tutti elmennek és ez már lehet, hogy éves szinten veszteség és nem nyereség.
lehet válogatni
 
A BUG javitás a kakukktojás az egészben.
Ugyanis azon lehet vitatkozni, hogy az új szint, az új események, featuresek, épületek szörnyek etc-etc. közül melyik a fontosabb...

a bug javitás viszont nem választható feature, hanem kötlesség... annak már az első pillanatban is úgy kellett volna működni, mint a javitás után...
ez itt a nagy különbség!

A
 
Szerintem is az uj ember kene, de miert fizetnenk tobbet? Sok ez igy is. Szerintem most fizetunk tobbet, mint amennyit er a jatek. Talan ha lenne egy rendes programozo, mint a TF-en, akkor erne meg ezt a mostani arat. A TF-es programozo is ugy terult meg, hogy jonehanyan ujra elkezdtek lepni a fejleszteseknek koszonhetoen. Itt is ez kene. Sok ujdonsag, erdekesseg, ami nem csak 2 hetig tart es lehet, hogy sokan visszaternenek.

kulimasz
 
A szavazás utolsó pontja pont elég lenne... lásd TF is virágzik a +1 emberrel... csak nem értem a + lovét ezért nem szavaztam oda. Bug javítás, készíteni a köb szintet h ne üres legyen mire felmegyünk... Ezek alapdolgok.
És nem plusz zsetonokért. Tudtommal TF sem drágább.

K
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Szövetségek | Bugok | Csere-bere | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.