Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
2. kérdés ugyszint cáfolat.

észreveszi hogy valami nem oké de nem feltétlenül mágiára gondol.

egy sima ember az monja az érzelemhullámaira hogy stressz, rossz légkör stb....
 
Nos én egy cáfolatot tudnék felhozni erre.

egy sima ember simán átlát a varázslaton már egy skerrel is. legalábbis érzékeli a muksó hogy ott valami nem tuti. a mágia észlelése próba során elég egy siker hogy rájöjjön a turpisságra.
 
Hoi, mindenkinek.
Nem tudom ide-e tartozik, de mashova nem nagyon tudtam besorolni. Joforman csak egy update-et kernek, mivel megvan nekem a Virtual Realities 2.0, es nemreg elkezdtem jatszani egy otakuval. Mivel belathato idon belul nem tudom megszerezni a Matrix kiegeszitot, szeretnek megkerni valakit, hogy maganlevelben kuldje el a valtozasokat, az otakukrol, a mmlado@yahoo.co.uk cimre.
Elore is koszonom
Mlado
 
Meglepetés: a karaktered sem látta! Csak tudta hogy van ott valami. Ha mondjuk öt sikert szórtál volna, láthatta volna. Az észlelés próba siker-táblázata szerintem jól működik erre.

Az érzeélmek irányításával szerintem mindig lehet észlelni hogy hatni akartak a karakterre. A különbség az engedelmességben lesz.
 
Hoi, mindenkinek... megint
Megint en. Szombaton jatszotunk, es beleestunk egy szituba amit nem nagyon tudtuk eldonteni valojaban mi is tortenik.
Megfigyelesen voltunk. Egy muki lathatalnasag varazslat allat jon ki az epuletbol. En megdobtam a intelligencia probat, es ezek szerint latam otet, a baratom meg nem dobta meg a probat. Ilyen esetben az en karakterem "tudja", hogy a muki varazslat allat all.
Vagy az egesz ugy van, az en karakterem latja a baratome nem. Es most nem tudjuk, hogy o nem latja a lathatatlan elenfelet, vagy en latok egy kaprazatot es ott nincs semmi.
Ha egy karaktere erzelmek iranyitasat varazsolnak es megdobja elenalasat, tudja, hogy varazsoltak ra?
Elore is koszi a valaszokat
Mlado
 
Tisztelet mindenkinek!

mmlado!
Alapvetően lehet az ilyen jellegű kibert kombinálva használni.

SZVSZ:

Az más kérdés, hogy az általad említett példánál maradjunk, hogy ezek hogyan is működnek!
Mert ugye az egy dolog, hogy a szembe épített nagyító közelebb hozza a célpontott, de attól még a valós hőkibocsájtása nem kerül közelebb.

Mesterlövész:
Semmi esetre sem dobhat kitérést, hiszen meglepetésből kapja az áldást ) Persze, csak ha meglepték, és ugye ilyen messziről miért ne??
Hacsak nincsen hatodik érzéke )
Tisztán dobhat egy TESTET és kész.
 
Hoi, mindenkinek.
Eloszor irok forumra, igy lehet, hogy hulyeseget fogok kerdezni. Nezetek ell nekem.
Lehet e kiberver cucokat kombinalva hasznalni? Itt konkretan, a szemekre is fulekre gondolok, mert ez nekem nem jott le a konyvbol. Pl, razumolok a 3. szintu elektronikus kepnagyitasomal, atvaltok holatasra, hogy a fenyviszonyok miat jobban lassam, a fegyvercsatlakozoval becelzom es persze az egeszet a beepitet kameraval fel is veszem. Mert ez igy nekem kicsit erosnek tunik, hogy valakire aki ott all egy kilometeel toled, 2 celszamal lelovod.
Masik kerdesem is van. Dobhate a celpont egy mesterloveszszel szemben kiterest, ha nem is lassa.
Elore is koszonom valaszaitokat.
Mlado
 
Nem tudja valaki mikor jelenik megy Darren Shan következő része ???????????
 
Ja, elkelene felejteni itt ezt a vitát.
 
Megint visszatérünk a régi témához. A témának van külön fóruma is mellesleg...
 
Átalakul , több fém
 
Ne szó szerint vegyétek az előző hozzászólást csak én cáfolom azt a kijelentést hogy az eszencia az érzelmekben rejlik szerintem az eszencia az ember 'lelke'' mert ha jön egy esszenciaszívó vámpír akkor nem az érzelmeit hanem a lelkét szívja el, olyan mintha kiszedne belőle egy darabot. Pl jön a vámpír és elkezdi szívni az esszenciát akkor nem egyre érzelmetlenebb lessz hanem gengébb. ezért kell esszenciával fizetni a kiberverekért.Nem az eszed megy el hanem a tested egy része. Az agyad, az érzelmek megmaradnak csak a tested átalakuk és a végén több ém lessz benned mint egy atomerőműben.
Az eszencia az ember lelke.
 
az esszencia a testi lelki harmónia nem az érzelem
 
Mondjuk nekem már 1 éve megvan a könyv,de az esszenciát -személy szerint-nem az érzelmekkel hoznám összefüggésbe.Képzeljünk el egy szamurájt...Mint egy skizofrén.Érzelmei vannak de épp esze az nincs,csak kivételes esetekben.Mondjuk akkor,ha az esszenciája 1 re csökken.Az már szó szerint bolond!
 
Basszus,akkor naon levok maradva az sr-rel ezek szerint mert nekem cska és kizárolag a 3 van meg.Francba...Bekell szerválnom pár uj cuccot a mátrixról)
 
Hogy játszhatsz-e? Persze! Mondjuk én láttam angolul a szinte az összes kieget és sokkal színesebbé varázsolják a játékot. Új játszható fajok és alfajok, otakuk, biztonsági rigók, új karakteralkotás (jobb mint a régi), előnyök-hátrányok, ...
 
Ha csak ez a cucc van meg akkor is játszatok még rendesen sr-t???
 
No ez meg is volna. Eggyel még túl is szárnyaltam a határt. De az LX-IR-t nem hagyhattam szó nélkül...
Az esszencia fórum megnyílt, ez pedig visszatérhet eredeti funkciójába.
 
Úgyhogy még kell néhány...
Nem 10 volt a limit régebben? Megnézek még néhány fórumot.
 
De most veszem észre, hogy 20 hozzászólás kell egy fórum nyitásához.
 
Rendben.
 
Én díjazom az ötletet.
 
Hehe. Érdekes meglátás. De mondjuk ha felidézem a Robotzsaru kolosszális első részét akkor azt kell mondanom hogy igen nagyot alakított a srác drámai szinten is.
Azontúl ő inkább egy kiberzombira emlékeztet engem, valószínűleg a Shadowrun kiagyalóinak is egy robotzsaru járt a fejükben amikor kitalálták azt.
Ennyire mondjuk nem érzelem-függő az esszencia. Amit a szabálykönyvben írnak róla és ehhez kapcsólódik az kb annyi, hogy az alacsony esszencia gyakori búskomorságot, melankóliát eredményez stb, de én ezt inkább a szervezett "error" jelzésének tudom be.

Nem tudom, nem-e lenne érdemes nyitni egy fórumot az esszenciáról, mert mindenki nagyon rákattant a megfoghatatlanra, meg a topictól is elrugaszkodtunk már egy kicsit.
 
Ezzel egyetértek, de szerintem azért minden tulajdonságot, szakérelmet, még a szabályok némelyikét is érdemes a játékbanmegjelentetni(szerepjáték szempontjából), mert annak ellenére, hogy az esszencia szerintem is csak a korlátozások végett került be, élvezettessé és sokkal érdekesebbé tehető a játék, ha ezt valahogyan ábrázoljuk is. Remélem nem lesz gond belőle, de mindenkinek ajánlom hogy olvasgassa el Cyberpunk emberségről szóló részét.Ott tényleg jól megoldották a dolgot.
 
Az esszencia szerintam egy szükségszerű rossz a rendszerben, hogy ne legyen túl sok kiberver a szamurályokban, és hogy a varázslók _nagyon_ rosszul járjanak ha kibererük van. ja ez SZVSZ
 
Valaki segítsen, hányszor szerepel a Mátrix szó a könyvben (fogadás játék miatt)?
 
Igazad van.Az eszencia azt jelenti menyire emberi a manusz.
 
Az esszencia szerintem azt mutatja, hogy a karakter mennyire emberi, mennyire vanak jelen az életében az érzelmek. Biztos hülyén hangzik, de én egy alacsony esszenciás szamit úgy képzelek el, mint pl a robotzsaru. Érzelmek minimálisan befolyásolják, viszont mindig hideg fejjel gondolkodik és nem riasztja az elmúlás. Persze ez karakterenként változik nálam is, de szerintem az esszencia minden esetben a karakter érzelem világát, emberségét mutatja. Minél kisebb a kari esszenciája, annál kevésbé emberi. Ha túl messzire megy, marad a érzelemmentes kristálytiszta, jéghideg logika...(persze ez mind csak szvsz)
 
Eddig akinek kölcsön attam az mindenki így vélekedett róla még aki nem igazán ismeri a Srun-t
 
Ja-ja. A Sárkány Sziv trilogi elsö része. Üszök és Ryan csatái és lelki vivodásai. Az egyik legjobb SR regény
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.