Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a KGK?
Ismertető a játékról
Gyorstalpaló - Szabályok
Teljes szabálykönyv
Alternatív szabályok
Beszélgetés a tervezővel
KGK-t forgalmazó boltok
Chat, üzenőfal
Fórumok
Szavazások
Írások, novellák
Gyakori kérdések
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
KGK csere-bere (123)
KGK-ról általában (2080)
Melyik lapokat szereted legjobban a Káosz Galaktika Kártyajátékban? (112)
Szeretnél-e új Káosz Galaktika Kártyajáték kiegészítőt? (41)
Kombók és paklileírások (91)
Ami a szabályokból nem derül ki. (62)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Sziasztok!

Ne felejtsétek: szombaton KGK verseny.

Este majd írok én is a KGK történetéről, de most meló van.

Üdv:
m
 
Még azt is mondanám a Mester szavai után, hogy az azonos koncepcióra épűlő pakliknál is lehet akár 30 lapos eltérés, és koncepciókból is elég sok van a lapok számához (320) viszonyítva. Valamint a kevés lap ellenére (szinte) mindig van olyan lap, amivel fordulatot lehet hozni a meccsekben (más kérdés, hogy játszol-e vele ), szóval minden pakli lehet jó és minden pakli ellen lehet jó ellenpaklit összerakni. Gyere el a versenyre, és nézd meg milyen.
 
Megemlítettem a"póráztartónak",hogy szombaton szeretnék felmenni Pestre kártyaversenyre.Azt mondta oké de jön Ő is velem.Játszani nem tud és nem is akar megtanulni de legalább én bővítem az indulók létszámát.
 
Szerintem elég változatosan össze lehet rakni a paklikat.
Vannak nagyon erős koncepciók de egyik se verhetetlen.Az egyik"sláger"a Felderítős pakli.Nem tudok olyan versenyről amelyiken ne lett volna legalább egy.Ennek ellenére nem nagyon szoktak azzal versenyt nyerni.

Jelenleg szerintem a Hitel a legerősebb lap.A játékosok mégse panaszkodtak,hogy mennyire durva,mivel könnyen meg lehet fogni és csak úgy hatékony ha van belőle kettő is.

Mivel elég kevés ember játszik már ezzel,így az a szűk társaság aki igen,tetszése szerint változtat a szabályokon,hogy élvezhetőbb legyen:Egyes lapok tiltása(pl Fagykupola) vagy ritkán használt lapok erősítése(pl a kötelékesek)A versenyek se állandóan hagyományosok,ezzel is színesítik a játékot.

Valóban nem az számít,hogy kinek mennyire erős lapjai vannak.Az UR-ek amennyire érdekesek és jópofák is annyira használhatatlanok is.Ha valamelyik lap hiányzik a paklidból kölcsön lehet kérni.

A sakkhoz inkább nem hasonlítanám.Még most is szerepe van a szerencsének.(mit húzol fel,benne van-e a keresett 5 lapban amit szeretnél stb.)

Nem mindegyik játék olyan hosszú.Láttam versenyen 5-10 perc utáni feladást.
 
És mennyire lehet változatos paklikat összerakni? Van egy-két űbererős koncept, és lap, vagy viszonylag kiegyensúlyozott {ha a csapdás dologtól eltekintünk, amit írtál}
Meg eszembe jutott ilyesmi, hogy ha ennyi lap van csupán, kezd kicsit sakkszerűvé válni a dolog {pozitív értelemben}, vagyis hogy körülhatárolható a játék, nem az dönt, hogy kinek milyen új lapja van.
Lehet erről szó, vagy a játék hibái ezt lehetetlenné teszik?
Meg egyáltalán, milyen a játékmenet {valahol olvastam ilyet, hogy 1órás partik, ami összehasonlítva a HKK mai álapotával nem semmi}
{Bocsánat ha hülyeségeket írok/kérdezek, de tök fura ez az egész, ami a KGK-val történt, és hogy mégis van valami pislákoló utóélete}
 
Amikor beindult,nem volt jó reklámja.Főleg aki már HKK-zott azok zsebéből akartak újabb pénzt kihúzni.Emellett voltak hibái a magának a kártyajátéknak.(pl a csapdák túlságosan gyengék,nem lettek kellőképpen kitesztelve)Az erőforrások kötelezően alaplapok voltak.

A régebbi versenyekről nem nagyon tudok mit mesélni.Akkor még nem játszottam.Nekem az tetszik többek között ebben a játékban,hogy be lehet gyűjteni viszonylag könnyen a lapokat.
 
Hi

Baromira érdekelne a KGK kártyajáték története. Elindult, hogy ment, mi jellemezte a játékmenetet nagyjából, és aztán mi történt vele. {mi okozhatta népszerűtlenségét}
Mert úgy látom, van egy szűk, ám stabilnak mondható rajongó tábora, ami kitart mellette ma is.
{bevallom, így felületesen ismerve hangulatosnak tűnik a játék}
 
Az én ötletem a gyorsítására:Új kiegészítő-új lapok.Amúgy nekem semmi bajom az egy órás játékokkal.

Az alapötlet jó.Viszont az öt lapos központ korlátozás szükséges.Így is erős az Öngyilkosság,nem kell tovább erősíteni.És nem is beszélve az új kedvencemről a Memóriabővítő-ről.
 
Még a szabályokról (ezek a szavazás óta így vannak, ha mást nem írunk a versenykiírásban):
- a Xerxész tud utasokat is tud másolni,
- a Kaszinót csak használtba kell fordítani, de csak saját kezdő fázisban használható.

Attila, a laphúzásos ötletet majd megbeszéljük a versenyen!
 
Dénes, a vasárnapot írtad, de remélem a szombat is jó azon a hétvégén.

Ha szép idő lesz, akkor esetleg átmehetünk a Városligetbe vagy valami kiülős helyre is, de a lenti helyszín legyen a találkozóhely.
 
Sziasztok!

Augusztus 1.-én, szombaton 10.00 órakor KGK versenyt szervezünk.

A verseny formátuma:Nagy ellentétek szövetsége.
Ez azt jelenti, hogy négy fajt lehet használni, de nem a megszokott feltételekkel, hanam a négyből 2×2-nek az eredeti szabályok szerint egymást kizárónak kell lennie.
Tiltott lapok:
Fagykupola, Hitel és Pénzügyi manipuláció

A verseny az új bázis-szabályokkal kerül megrendezésre(a fejlesztések az asztalon maradó bázisok kifizetésekor rajtamaradnak).

Kijátszásakor választhatsz,hogy a kötelékes hajót egy kredittel olcsóbban kötelékkel vagy kettővel olcsóbban kötelék nélkül játszod ki.

Helyszín: Keleti Pályaudvarnál a Burger King (McDonald's-al szemben)

Nevezés: 600Ft

Díjazás: UR-lap. A nevezők számával egyező csomag alappakli.

Mindenkit szeretettel várunk!
 
Sziasztok,

Megfordult a fejemben, hogy hogyan lehetne kicsit rövidíteni a játékokat, hogy beleférjen egy órába. Kinek milyen ötlete van erre?

Én arra gondoltam, hogy minden játékos minden kör elején, a kezdő fázisban ingyen húz egy lapot a kolóniájából (az első körtől kezdve), de csak akkor ha ötnél több lap van a kolóniájában. Vagyis, nem lehet csak arra alapozni, hogy majd elfogy a pakli... továbbra is lehetne egy kreditért húzni egy lapot, illetve két kreditért keresni. Viszont mivel így az elején dobni kellene, ezért ezzel a szabállyal akármennyi lap lehetne a központban, nem csak öt. Szerintem úgysem éri meg a kézben gyűjtögetni a lapokat, előbb-utóbb kell kijátszani valamit, az ellenfél megállítására.

Szerintem a körönként egy lap nem durvít el egyetlen koncepciót sem, mind a drága rombolós paklinak, mind a kishajósnak, mind a bázisosnak stb. ugyanolyan jól jön. Az utolsó öt lapot pedig mindenképpen meg kell oldani, ha nem támadással, akkor laphúzatással (újabb lapok kerülnek képbe - és persze ezek ellen is vannak lapok, megszakítások), amik így szintén gyakrabban szerepelnek majd paklikban. Vagy legalábbis érdemes versenyen is kipróbálni. pár próbát csináltam ezzel a koncepcióval, és ott működőképes volt (nyilván nem tudtam mindent letesztelni).

Véleményeket és ötleteket várok!
Attila
 
Szia, nekem megfelel.
 
Sziasztok!

Sajnos a mostani hétvége már nem jó nekünk, sőt már júliusban egyik sem. Ezért augusztus első hétvégéjén szeretnénk rendezni a versenyt, főleg hogy az Dénesnek is megfelel.

Még a héten ki is szeretném írni, és küldeni róla emaileket, úgyhogy várom a hozzászólásaitokat, hogy így jó lenne-e?
 
Nekem nincs.Én nem fogok szervezni versenyt.Azok a paklik amik megmaradtak nálam már felbontásra kerültek.Újabbakat nem akarok rendelni.
 
Van valakinek valami új híre arról, hogy mikorra szerveződik valami?
 
Nekem Júl 4-5 valószínűleg jó, de a Júl. 12 vasárnap is jónak tűnik, de vasárnaponként csak max. 15 óráig (azaz reggel korán kezdés jobb lenne nekem).
 
Nekem most annyira fel van borulva a műszakrendem,hogy ma délelőtt tudtam meg,hogy ma délelőtt mennem kellett volna dolgoznom.Előreláthatólag délelőttös leszek 07.05-én is.

Előreláthatólag talán szabad leszek nap közben:
07.12 vasárnap
08.02 vasárnap
 
Sziasztok!

Most vasárnapra(06.28.) akartunk versenyt szervezni, de már az előzetes informálódáskor kiderült, hogy ez senkinek sem alkalmas időpont. Vagyis miután négyből négyen nem tudnának jönni nem is folytattuk a kérdezősködést.
Akinek jövő vasárnap(07.05) viszont jó lenne, az írjon be ide, vagy értesítsen valahogy!

m
 
Bocs Kinga, nem emlékeztem rá, de vasárnap lesz anyám diplomaosztója, egész napos program...
 
Nincsenek kinyomtatva a lapok.

Nem tudsz rendelni csak alappaklikat.
 
ésmeg lehet rendelni olyan egyedirendeléssel?
 
Az esély rá szinte nulla.

A kiegészítő elméletileg megvan/volt csak nem került nyomdába anyagi megfontolásból.
 
Lesz KGK kiegészítő?
 
(Mármint a "mentem" alatt azt értem, hogy mentem a Burgerbe...)
 
Én erőforrásos gyorspaklival mentem nagyon agyas volt, 100%os a mutatója!
 
Hívtalak is telefonon...
 
Én amúgy gyorstüzelős paklival játszottam, de egy cseppet sem csodálkozom, hogy ez senkinek sem tűnt fel :-)

Meg ebben is volt 3 árnyharcos, amik szintén nem lettek kijátszva egyszer sem.
 
De bizony hiányoztál!Ilyen kevesen még nem voltunk KGK versenyen.

B.M. felderítős paklival indult.
B.Á. Cirkálós paklival.Érdekes,hogy használt benne Indiánt is!(Pl Megtorlások ellen)
B.P.Cs. ha jött volna szintén felderítőkkel hasította volna a galaktikus eget,de mivel nem jött,így csak verseny után próbálgattuk a kolóniájával a játékot.
Én egy Triciplita árnyharcosos legénységpaklival indultam,mivel minden erre a versenyre összerakott tesztpaklimat simán elverte.
Kinga csak 3 óra után érkezett meg.Szokásától eltérően egy "agyatlan űrhajós"paklival.Neki sikerült egyedül legyőznie.

Kaptam sok letolást is,hogy nem volt jó a tiltott lapok listája.Utólagosan rákerülne még az Elhárító rakéta,Zarg bánya és a Triciplita árnyharcos is.Lejönne a Fanatizmus.

Legközelebb talán nagy ellentétek szövetsége lesz.(2x2 ellentétes fajt kell használni)Azért mondom,hogy talán mert nem én fogom szervezni.
 
Sziasztok,

nem tudtam ott lenni a versenyen, de azért annyira biztos nem hiányoztam :-)

Mik voltak, ki nyert, és milyen paklik voltak?
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.