Vissza a Főoldalra

Mágusok alkonya előzetes 2.Chara-din oltára

A kissé gyengécske Leah oltárát követően a nagyjából hasonló koncepció mentén készült A fény oltára és Sheran oltára igen szép kis karriert futott be, és esélyes, hogy a Chara-din oltára is valami hasonlóra számíthat. Az ingyenes anti-mágia itt is kiváló kezdés lesz a követő mellé, képességei pedig remekül kiegészítik egymást, hiszen a dobatás, a 2 VP vagy az extra fatty valamelyikére a játék minden szakaszában szükség lesz. Fontos, hogy bármilyen Chara-din lapra kapja a jelzőt, nem csak a lényekre, így a varázslatok is remekül működnek mellette. Két ilyennel, meg egy szkritteres-visszavetetgetős művelettel (mondjuk Magzattal) még akár végtelen varázspontot és fattyat is varázsolhatunk magunknak, de ez inkább csak érdekesség, léteznek ennél százszor jobb háromlapos kombók.


Degenerált xenomorf

A múlt heti beharangozót követően most is helyet szorítottunk egy semlegesítéses lapnak, amely egyben azt is megmutatja, milyen kiváló lehetőségek rejlenek az új kulcsszóban. A Degenerált xenomorf aktiválást kívánó hatást counterel, ami teljesen új dimenziókat nyit majd meg a játékban (annyit elárulhatok, hogy lesz még néhány ilyen kártya), hiszen az elmúlt 19 év versenylapjaira visszagondolva csak a mára teljesen eltűnő A sors fintora (illetve bizonyos esetekben a Zilak-din főkancellár) tudott hasonlót. Tipikusan olyan lap, amely ránézésre nem feltétlenül tűnik nagy számnak, működés közben azonban megmutatja igazi erejét - gondoljunk csak bele, milyen jól járunk akkor, amikor egy bennünket szorongató Techiánafluxot vagy Tl'urlang tojást tudunk vele megfigurázni. Ezután ráadásul nem csak egy 3/1-es lény marad jutalmul, hanem még meg is szabadítjuk az ellenfelet egy lényétől, egy lapjától vagy néhány életpontjától. Kell ennél több?


Dj'arekh tárcsa

A zanszilánkos vonal eddig is igen meghatározó volt a lila szín esetében, hiszen a Neuroblaszt, az Ouitmlen, a Talbot kínja, a Sugárzó ősanyag vagy éppen az Íjászképző egy egészen erős és univerzális vonulatot képeztek. Ez a sor most tovább bővül, többek között az egykoron szép karriert befutó Dj'arekh tárcsa feltámasztásával, melynek személyében egy sokoldalú kártyát kapnak a lényekkel operáló paklik. A jó öreg tárcsa leginkább elhúzódó meccseken lesz képes megmutatni igazi erejét, hiszen ekkor a széthajigált izmok, életek és mérgek komoly lapelőnyt képesek termelni (gondoljunk csak a méltán népszerű Deego-ra), ráadásul ha nagy a vész, akkor egy lapot is meg tudunk vele oldani. A speciális képesség elvétele ráadásul sokszor jobb, mint egy sima leszedés: gondoljunk csak az olyan zavaró életes lényekre, mint az előbb említett Deego.


Áldozat az ősi isteneknek

Na jó, most már elárulhatom, hogy a tegnapi lap csupán bemelegítés volt, akad itt ugyanis egy kőkemény zanszilánkos spoiler, egy másik egykoron legendás lap felújítása: íme az új Áldozat az ősi isteneknek. Nézzük meg, mit is tud önmagában: 4 zanszilánkért megszabadítja az ellenfelet 2-2 lapjától az asztalról és a kezéből, emellett pedig sebez is 2-t. Nem rossz, de ahogy a réginek, úgy ennek is a konfigurálhatóságban rejlik az ereje: néhány lap befektetésével könnyedén kidobathatjuk ellenfelünk kezét, de ne feledjük a Chara-din követője által termelt fattyakat se, melyeket beáldozva még egy komolyabb asztalt is eltüntethetünk az Áldozatnak hála. Jóbarátja lesz még emellett a különféle Zarknodos, illetve Korlátozásos pakliknak is, ahol az erősen korlátozott környezetben általában önmagában is képes lesz az "asztal-kéz" hadműveletre, de egy-két darab lényegében bárhol felbukkanhat majd belőle, ahova befér a lila szín.


Tudatfagyasztás

Végezetül lássunk egy színtiszta dobatós kártyát, mely az Áldozathoz hasonlóan szintén egy legendás lap felújítása: az új Tudatfagyasztás már évek óta várt a megjelenésre, ám mostanra jutott csak el odáig a játék, hogy helye legyen a meglévő lapok között. A fő húzóerő itt is a konfigurálhatóság: ha kell, ingyen kiszedhetünk egy lapot az ellenféltől, de akár az is benne van a pakliban, hogy a második körben eltüntetjük a komplett kezét. A költséggel együtt persze a kockázat és az ár is növekszik, hiszen 4 lap dobatásánál már 7 ÉP-be kerül nekünk ez az akció, ami azért manapság nem mondható kevésnek, de hát valamivel fizetnünk kell egy ennyire brutális dobatásért cserébe. Az áramlással osztható dermesztésjelző kiváló alternatíva lesz a leszedéssel nehezen megoldható lapok kikapcsolására, emellett pedig vegyük észre, hogy a mostanában teljesen eltűnt Edralianba is emiatt fog beférni, hiszen a célpont szó miatt kereshető Kisebb káoszsújtással!

A lapok bemutatását követően jöjjön tehát az eheti pakli, amely - ahogyan az elhangzott - kizárólag Chara-din követőjét használ, és az ellenfél minél előbbi eldobatása a célja, melyet követően a kontroll-lapokkal igyekszik megtartani az előnyét. A zanszilánkos vonal igen erőteljes - nem csak azért, mert egymást erősítik így lapjaink, hanem mert kiváló felhasználási módja ez a követő által termelt fattyaknak.

követő: Chara-din követője
3 Fertőzött szentély
3 Sugárzó ősanyag
2 Dj'arekh tárcsa (MA)
3 Neuroblaszt
3 Talbot kínja
3 Áldozat az ősi isteneknek (MA)
3 Ouitmlen
3 Halálos morf
2 Ősi legendák
1 Zarknod pecsenyéje
1 Szentségtelen kapu
3 A káosz egyhangú libái
3 Chara-din oltára (MA)
2 Tudatfagyasztás (MA)
3 Degenerált xenomorf (MA)
3 Xenó atka
3 Sötét elf úrnő
1 Torqan, a púpos
45 lap


Csető Zsolt

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=21307 címen elérhető.
Létrehozás: 2014. október 31. 15:06:13Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:21 Küldd el a cikket másoknak