Vissza a Főoldalra

Hatalom Kártyái - Tengermély szabálykönyv

A tenger mélyén, a szárazföldi birodalmak elől elrejtőzve, és a Dornodoni világégésről tudomást sem véve létezik egy hatalmas és ősi civilizáció. A kétéltű sziránuszok mágiájuk segítségével óriási erőtereket hoztak létre a tenger fenekén, amelyek légbuborékokat fognak közre, így egy idő után már arra sem volt szükségük, hogy a felszínre bukkanjanak, mindenük megvolt. Városaikat azonban egy napon a kegyetlen, rákszerű krabberek rohanták le. A sziránuszokat lemészároltak vagy rabszolgájukká tették, a túlélők elrejtőztek, titkos üregekben bújtak el. A krabberek császára mérhetetlen hatalomvágyában nem elégedett meg a tengerfenék meghódításával: portyázó csapatai éjszakánként a felszínre lépnek, és szárazföldi lényeket ragadnak el, hogy a sziránuszoktól elfoglalt buborékvárosokban tanulmányozzák őket, majd rabszolgának használják. A császár úgy véli, ha eleget megtud a felszínt lakókról, képes lesz meghódítani őket is. A krabberek éjszakai portyázái azonban nem maradnak sokáig titokban: egy-egy sebesült és hátrahagyott krabber, egy krabber merülőhajót megpillantó halász és néhány egyéb mozaik összerakásával lassan összeáll a kép. A kalandozók elhatározzák, hogy leszállnak a Tengermélybe, és fényt derítenek a titokra, vajon kik ezek a titokzatos támadók, és milyen kincseket rejtenek mesés városaik?

A tenger mélyén a dolgok lassabban történnek, ezt szimbolizálja ez az ikon, amely több lapon is megtalálható. Ha egy lapon a háló jelet látod, akkor az a lapnak egy speciális képességét szimbolizálja, amely a következőt jelenti: Ha egy játékos egy körben már két lapot játszott ki sikeresen a kezébôl, akkor nem játszhat ki több lapot a kezébôl. Ha a háló képességgel bíró lap ebben a körben került játékba, a korlátozás a kör további részére vonatkozik.

A víz alatt sok varázslat kevésbé hatékonyan, vagy egyáltalán nem működik. Ha egy lapon a rezisztencia jelet látod, az a következő speciális képességet jelenti: ez a lap nem lehet célpontja olyan forrásnak, amely egy, és csakis egy bizonyos célpont lapra hat. A rezisztencia nem nyújt védelmet, ha: 1. a forrás nem kíván célpontot, vagy kettő vagy több célpontra hat. 2. a lap szövege szerint nem lapra hat, hanem lényre, épületre, tárgyra stb. Például, ha egy varázslat max. két célpont lapot a gyűjtőbe küld, ki lehet játszani rezisztens lapra, ha két célpontot választunk, de nem lehet kijátszani, ha a célpont csak egy rezisztens lap lenne.

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=14413 címen elérhető.
Létrehozás: 2009. január 21. 12:20:02Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:22 Küldd el a cikket másoknak