Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Módosított szövegű lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Clerebald gyűjteménye szeptember 21.
HKK - Zén Legendái: Az istenek csarnoka július 20.
A pillanat képe
Harcias manó
(Kalandok Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
Mielőtt még megsajnálod ezt a pöttöm kis teremtményt, és netán a "Jaj, de cuki" mondat is kibuggyan a szádon, elárulom: az első zóna számtalan kalandozóját késztette már futásra a képen látható átokfajzat. Talán majd, ha megbököd miniatűr kardocskájával, te is belátod, hogy rossz helyre skatulyáztad e lényt.
Nézz szét a galériában!
Egylapos egyszínű – Versenybeszámoló
Alanori Olimpia kódbeváltás
Egyedi HKK verseny - 2019. október 12.
Argum City: elindul a béta teszt!
2019. szeptember 21. HKK versenybeszámoló

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2019. október 16., Excelsior
Hatalom Kártyái verseny - 2019. október 26., Balassagyarmat

A lista folytatása...
[HKK Piac] UR lapok (10487)
[HKK Piac] Eladó lapok (141394)
HKK kérdés? (44861)
Lapötletek (64253)
Egylapos egyszínű – Versenybeszámoló (19)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28182)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Hatalom Kártyái kártyalap - Ősi béklyó

A lap felújított változata (ahogy egy késõbbi kiegészítõben megjelent)

- Kinézet -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 107 szavazat alapján 7.9)

- Használhatóság -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 139 szavazat alapján 8.2)
- Eredetiség -
(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 90 szavazat alapján 8.0)
(AK93) Kijátszhatok még egy lapot abban a körben, amikor Ősi béklyó mellett Majd legközelebbel ellenvarázsolták egy kijátszandó lapomat. Az AK88-ban A gyík lesújt-Majd legközelebb kapcsán azt írtuk, hogy a Majd legközelebbel megakadályozott lap olyan, mintha ki sem játszottam volna. Ez alapján a béklyó mellett játszhatok ki újabb lapot, de az ellenfelem nem, hiszen ő már kijátszotta a Majd legközelebbet.
(AK101) Lapkijátszásnak számít Vadászsarok a képessége. Minden játékba hozatala lapkijátszásnak számít, így pl. Verg elmeszaggató, vagy Ősi béklyó mellett nem játszhatok ki lapot, ha használtam a Vadászsarkot. Vagy pl. ha Elzárást játszottak ki rám, nem használhatom. Az olyan lapok, ami csak kézből kijátszásra vonatkoznak (pl. az összes ellenvarázslat és a legtöbb reakció lap) nem befolyásolják a Vadászsarok működését. A Vadászsarkot amúgy legjobban a Temetőhöz lehet hasonlítani, csak az egyik a gyűjtőből, a másik a pakliból játssza ki a lényeket a kezed helyett.
(AK110)Az utolsó csatával kirakott lapok kézből kijátszásnak számítanak. Így ha kijátszom Az utolsó csatát és az asztalon van egy Ősi béklyó, én nem rakhatok ki lapot, mivel én már kijátszottam Az utolsó csatát. Az ellenfelem kirakhat egyet, ha abban a körben nem, játszott még ki lapot. Az összes többi lap, mivel nem lehetett kijátszani őket, Az utolsó csata szövegének megfelelően a gyűjtőbe kerül.
(AK113) Kijátszhatok még egy lapot, ha a játékban van A feledés korszaka és egy Ősi béklyó, és Mágiatöréssel leszedem a korszakot, mivel a Mágiatörés kijátszásakor még nem működött a béklyó képessége.
(AK117) Idézhetek avatárt az Avatár idézésével, ha a játékban van egy Bufa kódexe. A Bufa kódexe mellett az első öt körben csak egy lapot lehet kijátszani, míg az Avatár idézésével a pakliból kijátszhatok ingyen egy avatárt. Vagyis helyzet ugyanaz, mint amit már leírtunk az Apró kívánság-Ősi béklyó kapcsán. Ráadásul itt a Bufa kódexén rajta is van, hogy csak kézből kijátszásra vonatkozik.
(AK142) Kijátszhatok helyszínt akkor, ha már abban a körben játszottam ki egy szingularitást. A helyszín kijátszása nem számít lapkijátszásnak (AK130). Vagyis Ősi béklyó, Rothadó borzalom, szingularitás stb. dolgok nem vonatkoznak rá.
(AK149) A Felfelé a lejtőn és a Bénító gyűrű az Ősi béklyó példája alapján a jövőben csak kézből kijátszásra vonatkozik. Így már egyértelmű, hogy nem drágítják sem az Apró kívánsággal kirakott lapot, sem mondjuk az Ördögi mentorral visszahozott lényeket. Sőt a nem kézből kijátszott lapok nem számítanak bele a kijátszott lapok számába a következő drágításnál.
(AK93) Még egy lapot kijátszhatok abban a körben, amikor kijátszom az Ősi béklyót. A béklyó képessége ugyanis csak akkor lép érvénybe, amikor játékba kerül, vagyis az egy lap kijátszását is attól kezdve kell számolni.
(AK95) Az AK86 Kérdezz-felelek rovata alapján egy lap bármilyen módon történő játékba hozatala kijátszásnak minősül. Ezt a gondolatmenetet követve az Ősi béklyó mellett nem működhetne az Apró kívánság, és a hasonló előkereső/visszahozó lapok. Az Ősi béklyó azt mondja, hogy minden játékos körönként csak egy lapot játszhat ki. Itt azonban a kijátszás a kézből való kijátszásra vonatkozik, csak a fogalmazás picit pontatlan. Vagyis az Ősi béklyó mellett a kezedből körönként egy lapot játszhatsz ki, így minden visszahozó, egyből kirakó lap (Kineport, Ördögi mentor, Kísérteties bajnok stb.) lap működik mellette.
(AK95) Játszhatok ki lapot akkor, ha Ősi béklyó mellett már párbajoztam abban a körben, mivel a párbaj nem számít lapkijátszásnak.
KijátszásKézből kijátszás: Az AK 119-ben tisztáztuk ezeket a fogalmakat, konkrét példákkal illusztrálva. Azóta azonban rengeteg lap esetében merültek fel kérdések, így tovább szeretnénk egyszerűsíteni ezt a dolgot. Ezentúl egy lap játékba kerülése két módon történhet: kézből kijátszással vagy sima kijátszással. 1. Kézből kijátszás az, ha egy lapot bármilyen módon a kezemből játszok ki. Kézből kijátszás a vízió és a feltámadás is, és mostantól minden olyan egyéb játékba hozatal, amin az szerepel, hogy „mintha a kezedből játszanád ki”. Ilyenek pl. a Temető (új), El Miacchi, Rhatt papja, Kifordított varázsdoboz stb. - Az ily módon kirakott lapokat úgy kell tekinteni, mintha a kezedből játszanád ki. - Lehet rájuk reagálni reakció lapokkal. - Kisülnek azok a hatások, melyek kézből kijátszáskor működnek. - Hat rájuk az Ősi béklyó és a háló. 2. Nem kézből való kijátszás az, amikor egy lapot nem a kezemből játszok ki, hanem bármilyen egyéb módon hozom játékba, pl. a gyűjtőből, pakliból vagy egy előre kikészített lapot rakok ki. - Az ilyen módon kijátszott lapokra nem lehet reagálni. - Nem akadályozza őket az Ősi béklyó, vagy a háló. - Nem sülnek ki azok a hatások, melyek azt mondják, hogy „ha egy lapot kijátszol a kezedből...”
A helyszínek kijátszása nem minősül lapkijátszásnak. Így Ősi béklyó mellett ki lehet játszani második lapként, és egy korábbi, hibás FAQ-vel ellentétben a Lábadozás sem esik le tőle.
Nem jön létre az Izzó fókusz (alfa) képessége akkor, ha a kijátszása előtt okoztam legalább 3 ÉP sebzést az ellenfelemnek. Korábban a Morgan átkánál ezt másként szabályoztuk, de az ilyen, és ehhez hasonló képességek kizárólag akkor vonatkoznak a játékba kerülésük előtti időszakra, ha a szövegezésük kifejezetten ezt tartalmazza. A szabály így összecseng a háló szabályával, valamint az Ősi béklyó és hasonló lapok működésével. (A szabályt a Kódex 99.8. pontja alatt rögzítettük és a fent hivatkozott faq-t eltöröltük.)
Kiadás: Ősi legendák Gyakoriság: ritka Lapszín (isten): Mágus Klán Típus: tárgy Szöveg: Párbaj: 1. Minden játékos körönként csak egy lapot játszhat ki. Az Ősi béklyót nem áldozhatod fel az első három körben. 1 VP, áldozd fel az Ősi béklyót: kör végén húzz egy lapot. Illusztráció: Váradi János

Ha hiba van a lap szövegében, színében, vagy egyéb adatában...
(írd meg nekünk és kijavítjuk!)

Létrehozás: 2003. október 10. 20:10:33Utolsó frissítés: 2019. augusztus 21. 12:18:30 Küldd el a cikket másoknak


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.