Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
Rikácsoló kolibri
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A mendemondák szerint egy rikácsoló kolibri egyszer egy egész századnyi to'aghant futásra kényszerített. Ha a múltkutatók igazat beszélnek, mindezt azzal az idegesítően magas hanggal érhette el, amit ez az apró testű madár kibocsátani képes magából." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Kelet-Magyarországi HKK Találkozó - 2020. augusztus 14-16.
HKK Legendás cél
Nyári akció! - 2020.07.30. - 2020.08.17.
Kérdezz-felelek 38.
53.Beholder Találkozó 2020.07.18. – Beszámoló

A lista folytatása...
Kérdezz-felelek 38.
Termékismertető - Hatalom Kártyái - 11. kiadás
Termékismertető - Alfa pakli – Ősi sárkányok
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Élőholt invázió

A lista folytatása...
Lapötletek (64394)
Kelet-Magyarországi HKK Találkozó - 2020. augusztus 14-16. (3)
[HKK Piac] Eladó lapok (141512)
HKK kérdés? (45226)
Zarknod visszatér VÚ kódok (80)
HKK Legendás cél (12)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - izom

(AK103) Kapok varázspontot, vagy húzhatok lapot, ha az előkészítő fázisban hal meg egy izom jelzős lényem. Minden kötelező hatás működik az előkészítő fázisban, csak az aktiválást igénylő képességek nem. Az izom jelzőért történő húzás, vagy varázspont kapás kötelező, én csupán megválaszthatom, hogy melyiket akarom.
(AK103) Nem kell lapot dobnom az izom jelzőkért, amikor egy A harag manifesztációját (új) játszok ki, ingyen kapja a jelzőket.
(AK112) Rakhatok életmentő hatásként izomjelzőt egy lényemre, akkor ha a jelző még nem elég a megmentéséhez. Életmentő hatást mindig lehet használni, ha egy lény sebzéstől hal meg. Minden hatás életmentő hatás, ami növeli a lény ÉP-jét, akkor is, ha maga az a hatás még nem menti meg, hiszen egy másik hatással együtt még akár meg is mentheti a lényt. Valójában sokszor csak azért rakunk rá izom jelzőt, hogy arra lapot húzzunk, de ettől még ezt megtehetjük, hiszen életmentő hatásnak számít.
(AK121) Visszavehetek Bölcsek kövével (új) egy Deegot vagy egy Izmos szkrittert. Az izom a szabály szerint kalandozóknak nem csak +1/+1-et ad, hanem egyben szintlépést is. A bölcsek köve (új) szövege szerint pedig olyan lapot is vissza lehet venni, ami szintet ad legalább egy kalandozónak.
(AK122) Kijátszhatom Az igazság pillanatát (új), ha az ellenfelem izom miatt kap varázspontot. Az AK99 alapján az izommal történő húzás illetve varázspont kapás hatás.
(AK143) Kisülnek az izomjelzők hatásai akkor, ha egy izomjelzős lényemet Birtoklással visszaveszek a kezembe. Az izom szabálya szerint csak akkor nem sül ki, ha a lény nem kényszerített áldozástól kerül ki a játékból. A költségként való visszavétel nem tartozik a nem kényszerített áldozás kategóriába, így kisül az izom.
(AK97) A Hullarablással elvett lény a gyűjtőbe kerülés helyett hozzám kerül, vagyis a rárakott lapok és jelzők sem esnek le róla. Ha pl. átveszek egy izom jelzős lényt, akkor az ellenfelem húz a jelzők miatt, hiszen a lény gazdát cserél, de hozzám a lény az izom jelzőkkel együtt érkezik. Ha később megölik a lényt, akkor én húzhatok az izom jelzők miatt. A Hullarablás egy lopó lap, a lény már játékban van, még nem került a gyűjtőbe, csak átkerül hozzám. Vagyis nem számít lény kijátszásnak, így nem érvényesülnek sem a lény kijátszáskor történő képességei, sem a gyűjtőbe kerüléskor történők.
(AK97) Nem kell lapot dobnom akkor, ha egy lényemre izom jelzőt rakok az Edzőterem segítségével. Ha az izom jelzőt nem a lény kijátszásakor, és a saját képessége miatt rakom a rá, akkor nem kell hozzá lapot dobni, kivéve az Izmos csápot, de azon ez külön fel van tüntetve.
(AK99) Kijátszhatom-e A gyík lesújtot, ha az ellenfelem izomjelző miatt húz lapot, vagy kap varázspontot? A fő kérdés ugye az, hogy hatásnak számít-e az izommal történő laphúzás, hiszen A gyík lesújt hatásokra és varázslatokra vonatkozik. Ez a húzás, illetve VP kapás módosítható, tehát hatásnak számít, ezért kijátszhatom rá a lesújtot, és én fogok húzni, vagy varázspontot kapni. További kérdés még, hogy több izomjelző estében egy vagy több hatásnak számít-e, és mikor kell eldönteni, hogy varázspont vagy lap lesz az izomjelzőből. nos, a szabályköny szerint egyszerre kell eldöntenem, hogy hány jelzőért húzok lapot, és hányért kapok varázspontot. Ez alapján az egész egy hatásnak számít, és a döntés után lehet rá reakciókat használni, vagyis ekkor lehet lesújtani is.
Páros versenyen, ha én lopom el a párom izomjelzős lényét, akkor kisülnek az izmok, hiszen a lény kikerült tulajdonosának irányítása alól. Ha visszalopom, akkor értelemszerűen nem sülnek ki újra az izmok.
Zilak-din főkancellárral megakadályozhatom a Halászat képességét, hogy amikor eldobatják, akkor sebez egy lénybe és ad 1 VP-t. Az izomra történő VP-kapást és/vagy laphúzást is megakadályozhatom vele. A Grobox fluxustörő is meg tudja akadályozni, hogy a Halászat eldobása miatt kapjak 1 VP-t.
Az egy lényen levő izomjelzők kisülése egy forrásnak számít, tehát pl. a Manaevő féreg minden húzott lapot és kapott varázspontot elvesz, ami egy lényen levő izom jelzőkből származik.
Gyógyító forrás az, ha izomjelzőt teszek egy lényre, hiszen növeli a lény életpontját. A későbbi kérdések elkerülése végett definiáljuk a gyógyulás fogalmát. Definíció: Gyógyításnak nevezzük azokat az azonnali cselekvéseket, általános varázslatokat és egyéb, nem állandó hatásokat, amelyek növelik a lény vagy játékos aktuális életpontját.
Minden gyógyító forrás sebez, és az izom ÉP-t növel, ezért gyógyító forrásnak számít. Emiatt, ha Trogg mellett egy lény izmot kap, az izomjelző meg fogja növelni a lény max. ÉP-jét, de az aktuálisat nem, helyette sebez 1-et a lényen. De ha a lény nem hal meg, a kör végén max. ÉP-re gyógyul, és a következő körtől már több ÉP-je lesz az izomnak köszönhetően.
Szabály: Ha egy lény lapon ezt olvasod: Izom: X, ez azt jelenti, hogy a lény sikeres kijátszása után eldobhatsz max. X darab lapot a kezedből a Semmibe, és ekkor a lény kap X darab izomjelzőt, ami +1 sebzést és +1 ÉP-t jelent - kalandozóknál pedig szintlépést. Ha egy izomjelzős lény kikerül a játékból - kivéve nem kényszerített áldozástól -, vagy kikerül tulajdonosa irányítása alól, minden egyes izomjelzőért eldöntheti a gazdája, hogy húz egy lapot, vagy kap 1 VP-t. Ha egy lényen több izomjelző is van, egyszerre kell eldöntened (még az első húzás előtt), hogy mennyiért húzol lapot, és mennyiért akarsz VP-t kapni. Az, hogy a lénynek Izom képessége van, egy speciális képesség, amely csak kijátszáskor érvényesül (lehetővé teszi, hogy lapokat dobva izomjelzőket tégy rá.). Ezután az Izomjelzők már önállóan fejtik ki hatásukat, tehát akkor is működnek, ha a lény elveszti képességeit. Olyan lényen is kifejti hatását az izomjelző, amelynek nincs Izom képessége. Az izomjelző képessége az előkészítő és a gyógyulás fázisban is működik. Az izomjelzők száma más lapokkal szabadon változtatható. Természetesen azok a lapok, melyek a laphúzást vagy a VP kapást módosítják vagy letiltják, hatnak az izomjelző képességére is.

Létrehozás: 2004. március 13. 03:45:24Utolsó frissítés: 2018. január 29. 10:11:13 Küldd el a cikket másoknak


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.