Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Quwarg ősmágus
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földjén a manaszint oly magas, hogy még a quwargok - ezek az apró bogarak - egyes egyedei is képesek a varázslásra. Közülök a tapaszaltabbak apró varrótűkből készítenek varázsbotot maguknak. Őket hívják a kalandozók quwarg ősmágusoknak.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Kiírva 125 szavazó van, lehet hogy valahol belül ez módosul, azt nem tudom, igazán nem lényeges. Az is egy álláspont, hogy a közvetlen demokrácia jól működik (meg hát a kérdésbe is lehet finom kis terelő állítást tenni, az is segíthet).
 
Hagyjuk már ezt a demokrácia dolgot, akkora demokrácia volt ebben a szavazásban, mint egy jó nemzeti konzultációs ívben!

Eleve, honnan jött az, hogy _talán gond van egy színtelen lappal, ezért tiltsuk ki ne csak azt, hanem az összes ilyen lapot a formátumról? Ez kb az, mint ahogy DK írja, hogy gond lehet a blokkolással, jön akkor a bannolt Rhatt szín ezután?

Hol szerepelt az, hogy a szavazás végeredménye mikor és hogy lesz kiértékelve? Sehol nem szerepelt olyasmi, hogy ez egy ügydöntő szavazás, és egy egyszerű többség - megint jelzem, akárki szavazhatott, akár jön, akár nem, akár most látta a játékot először, akár rendszeres versenyjátékos - után meg fog változni a verseny lapkészletének jelentős része?

Az, hogy én mit szeretnék, porhintés, nem a végeredménnyel vagyok elégedetlen, hanem a lebonyolítással és a későbbi vonzatával. Sajnos nem tudok menni a versenyre, de mint Nemzeti bejutó, a második nap miatt eléggé érint engem is, hogy elmondhassam a véleményem.

Ne takarózzunk a demokráciával, hogy egy ilyen viszonylag egyszerű kérdést a tesztelői csapattal nem tudtok eldönteni házon belül, hanem szavazást kell kiírni erről, ami nem pluszként szolgál a véleményetekhez, hanem ez alapján alakul egy Nemzetis formátum. AO/GE/EE időkben úgy emlékszem még nem csak lapokat gyártottunk meg a vicces flavorokat írtuk, hanem sikerült ilyenekben döntésre jutni egy alkalom végén.

Erre számíthatunk a törhető követős szavazásnál is? Mert akkor már nem csak a versenyformátumok, hanem a kiadott lapkészlet is így fog eldőlni. Én tudok ehhez is alkalmazkodni, eléggé előremutató ötlet, csak lássunk tisztán.

(ez is egy olyan hsz, amit 5-ből 4-szer inkább kitörlök, de ez most az 1 alkalom )
 
Egy random szavazás, amelyen
* szó szerint bárki szavazhatott
* több szavazat volt, mint bármelyik verseny létszáma az elmúlt 10 évből
* egyetlen pro érv se hangzott el a győztes mellett a topicban és FB fórumon se

A demokráciának csak egy esetben nem tartjuk jól működőnek: ha nem azt szavazza meg, amit mi szeretnénk


A dolgok jelen állása szerint 113-an leszünk az augusztusi versenyen, az elég jó

Az 109, de szeretnék megnyugtatni mindenkit: VAN ennyi rendszeresen versenyző HKK játékos. Az más kérdés, hogy általában nem megy el az összes ugyanarra a versenyre. Egyébként a frissen bontotton 112-en voltunk...

A szoros szavazásokat szoktuk ellenőrizni, és ha olyan szavazót látunk, akinek a személye nem ellenőrizhető, ill. nyilvánvalóan egy másik számlához köthető, akkor a szavazati jogát elveszti.
 
Berakod sideba az adott színből az összes anti-blokkolásos lapot
 
Egen, azt meg en csinaltam, Nemzeti 2. nap formatumrol, pontokat lehetett adni nehany versenyformatumra, es kertem melle a valodi nevet, es kezzel 1 sheeten osszeadtam (5-10 perc volt).

Mas kerdes, hogy a 2-szinu nyert, amit aztan rengetegen utaltak es nem lett tobbet .
 
Ha már a fejlesztési/döntési irányokat ennyire befolyásolják a szavazások, egy kissé meglehetne reformálni ezt az elcseszett demokráciát azzal, hogy csak a HSZ tagok szavazhatnak játéktechnikai kérdésben

Felhasználókhoz van már versenyprofil rendelve, azok pedig látszódnak a HSZ listán. Mi lenne ha csak a HSZ-ben szereplő versenyzők->felhasználók szavazhatnának? Esetleg közülük is csak azok akik legalább 1 pontot érő versenyben részt vettek? Akkor már rögtön lenne 2 új szűrő, és nem (vagy kevésbé) szavaznának a kamuprofilok meg az inaktívak.

A versenyre járók köre nagyjából úgyis fedi a HSZ tagok körét. Aki meg nem jár versenyre annak tényleg nem túl sikkes szavazni.
 
A blokkolas hogy lesz megoldva ezen a verseny akkor mostmár tényleg jó lenne tudni. Vagy indul mindenki rhattal azt lesz ami lesz?? Nem hiszem el azt se hogy a tesztelők is fele fele arányba voltak ebbe a kérdésbe. Valaki irja már meg hogy zajlott le ez az egész engem nagyon erdekelne
 
Régebben volt olyan szavazás, ami fórumbejegyzések formájában ment, és azok szavaztak/szavazhattak, akik kijutottak a NB-ra, vagy még volt esélyük részt venni rajta...
 
Ha a szavazásoknak tényleg ilyen döntő jellege van akkor ki lehetne venni a "nem hkk-zok, csak szavazok" opciókat? Ezek nem adnak semmit hozzá a szavazáshoz csak torzítják az eredményt. Ha ezeket nem számolnánk akkor még az 5% sincs meg de mind1.
 
Ugyanezt gondolom. Nem hiába írtam rá, hogy simán Új Nemzedékre is át kellene írni, mert miért is ne?

Egyetlen lap tiltásáról sikerült kihozni egy szavazást, amin többen szavaztak, mint egy frissen bontott verseny résztvevői.
Ha meggebedek sem értem meg, hogy miért kell minden ellenvéleményt ilyen módon kiforgatni?
 
Hát ez igen nevetséges volt. Legközelebb szavazok minden bdv accomról, hátha akkor nem a versenyt nem látó, bohóc szavazók nyernek ilyen dolgokban. Kabaré...
 
Egy random szavazás, amelyen
* szó szerint bárki szavazhatott
* több szavazat volt, mint bármelyik verseny létszáma az elmúlt 10 évből
* egyetlen pro érv se hangzott el a győztes mellett a topicban és FB fórumon se
* a tesztelők véleménye is maximum egy kezdőkével egyenértlű gombnyomásban manifesztálódott (már ha tényleg csak 5% döntött)

>

egy kevesebb mint egy hónap múlva megrendezésre kerülő verseny lapkészlete.

Azt hiszem, ideje beröffenteni minden szavazáskor az extra accountokat, ha tényleg egy egyszerű többséges online szavazás dönt ilyenekről.
 
Ugyan csak 5%-kal, de végül az az opció nyert, hogy tiltjuk a Bufa és színtelen lapokat, tehát már az augusztusi verseny is így kerül megrendezésre. A versenykiírást módosítottuk, a pakliszerkesztőt is hamarosan megcsináljuk.
 
Az hiányozna még csak... A 2 színű lapokon a 2 szín egy gyengítés, okkal van a kártyákon. Javaslom inkább nézd át a gyngy szekciót is, akadnak ott is jó lapok.

Üdv: Kyb
 
Sziasztok! A kétszínű lapokat nem szeretnétek beengedni erre a formatra? KL-el zöldből és liláról csak 1-1 ritka jelent meg most, másból meg átlag 4-5. A rengeteg izgi kétszínű lap pedig kiesik így, pedig változatosabb lenne mint a paklik 90%-ban bennelévő pár bufa/színtelen lap.
 
A dolgok jelen állása szerint 113-an leszünk az augusztusi versenyen, az elég jó
 
En amugy szemely szerint egyetertek veled (mikent Gergo irta a Pakliszerkesztos topicban), de nyilvan nem szavaztam, hiszen nem jatszom a versenyen. (amugy nagy baj nem lesz ebbol se, csak felesleges szukitesnek gondolom az 1 max 2 lap miatt - ami a Vlagyi, meg a Vacz lenne szerintem).

Csak rendbe akartam tenni az ironiad okozta hullamokat
 
Hát jah sikerült túltolni a bicajt,de sebaj hátha sikerül annyira széttrollkodni ezt a versenyt,hogy jövőre végre valami rendes format lesz a nemzetin.
 
Ezt hívják demokráciának.
 
Igen, valóban ironikusan fogalmaztam. Nem értek egyet én sem az efféle tiltásokkal. Vegyétek ki a Vlagyimirt (vagy ne), de ne vegyünk már mindent egy kalap alá vele egy vita miatt.

Abban meg DK-nak igaza van, hogy sajna egy nyílt szavazáson bárki szavazhat. Akkor is, ha nem ért hozzá, esetleg soha nem is játszott, vagy pusztán trollkodásból szavaz valahova.
 
Ugy hiszem, ez ironia lehetett Robert reszerol (mivel nem ert egyet az ugy tunik, tobbseggel a Bufa-szintelen ugyben).

Mindenki nyugalom , az 1szin 1lap az kaosz, nem merult fel, hogy UN legyen.
 
De ezt nem egy szavazassal kellett volna eldönteni ahol mindenki arra kattint ami ép kedvező neki... van 10 tesztelő aki ezt eltudja mondani hogy a kiiras jol hangzik de mesze nem ilyen egyszerü.
 
A legtöbb pakli 30-40 lapig gond nélkül feltölthető az Új Nemzedék készletből is. Néhány kevéssé kötött deck, mint pl. egy klasszikus kontroll, talán teljesen is. A maradék 10-20 lap, és persze a side feltöltése azonban már komoly akadályokba ütközik. Ezt tetézi, ha egyáltalán nem lesznek színtelen és Bufa lapok. Ha nem meríthetsz a káoszmeta szerinti teljes készletből, azzal csak azt éred el, hogy egyes paklik egyáltalán nem lesznek reprezentálhatók erre a versenyre, mert egyszerűen nem lehet értelmesen feltölteni őket megfelelő lapokkal.
 
Nemtudom honnan jott ez a hülyeség de csak a kiegeszitobol kiesik kb 10lap amit nem lehet mással potolni. Nem igazán vannak itt átgondolva a dolgok. Szep lesz ha megint egy ilyen jófajta szavazás dönt ezekröl a dolgokrol csupa hozzáertő szavazoval. Milyen jó lesz amikor pl egy rhatt dekk ellen nem fogsz tudni mit berakni és ez csak egy pelda volt.
 
Jogos, rákérdeztem az illetékeseknél.
 
Végigolvastam a Vlagyimirról írt kommenteket. Nem tudom hogy sikerült kihozni 1 lap tiltása helyett abból azt, hogy legyen tiltott minden színtelen és Bufa lap.

Azonban, ha már itt tart a történet én javasolnám az ÚN megfontolását káoszmeta helyett, mert így még nem elég hardcore ez a formátum.
 
Rendben, csupán amiatt kérdeztem, mert ennek a formátumnak elég hosszú a felkészülési ideje véleményem szerint, így ezt mielőbb véglegesíteni kellene.
Fec
 
Szerintem pont az a célja, hogy kihasson.
 
ez a szavazás kihathat az augusztusi versenyre?
 
Teljesen egyet értek
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.