Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ládákat őrző csapdák
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Ha egy labirintusban őrizetlen ládát találsz, sokszor még nem vezet egyenes út a benne lévő kincs megszerzéséhez. Az ősi relikviákat ugyanis előszeretettel őrzik olyasféle mechanikus szerkezetekkel, melyek akkor lépnek működésbe és okoznak maradandó kárt, amikor óvatlanul kinyitsz egy ilyet.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Es meg annyit, hogy tudjuk azert, ki kicsoda jelenleg: sem Kyb, sem Mako g nem tesztelo, bar voltak mindketten azok, de most 'mezei jatekosok'.

Es Kyb amugy leirta, hogy o talalta ki a mackosajtot, es mi volt a sztori. De termeszetesen a felelosseg mindig kozos (nem igazan az szamit, ki talalta ki, nincs is tobb 'szavazata' ettol), vallaljuk, amennyiben a lap tul eros (side) lap lenne. Jelenleg ettol nem tartok azert en sem.
Es termeszetesen a Ragyogo mano tiltas felelosseg is kozos.

Mindket dologban benne voltam tesztelesveszetokent, vallalom is a felelosseget, lehet kulturaltan beszelni - bar itt alighanem elhangzott mar minden 2x is .
 
Ebben (meg egy rovid ideig) illetekes vagyok, es tortenelmi tavlatban is latom: nem, a "teszteloi szerzodes" (nincs ilyen leirva, de megbeszeles van, kotelessegek listaja az van, nem is rovid) SOSEM tartalmazta, hogy koteles vagy forumokon valaszolgatni.
Az nyilvan keres volt mindig, hogy HA valaszolsz, akkor azt kulturaltan tedd (pl. ne ess neki mas teszteloknek, tiszteld a kerdezot - legalabbis amennyire o tisztel teged! - , probalj nem artani a HKK-nak, stb.)

Ameddig 'tesztelesvezeto' voltam, altalaban en valaszoltam ilyen kerdesekre, leginkabb akkor, ha korrekt stilusban voltak felteve. Igyekeztem higgadtan. Most mar ez ritkabb, de azert meg van, ld. a mellekelt abran .

Hogy valaki szerint mi "kellene", az masik kerdes, termeszetesen lehet rola beszelgetni.
 
Sziasztok!
Engem nagyon zavar ami itt folyik. Nem szabadna sem a közösséget, sem a fejlesztőket kitenni ennek.
Tegnap még jót nevettem a mackósajt összeesküvésen, meg hogy vegyenek vissza a nyerni akarásból, de ez már tényleg sok.
Ez az ember teljesen belelovallta már magát a témába, még az elején kellene adni ilyenkor egy hetes bannt, és ha le van nyugodva megbeszélni, ha lenne egyáltalán mit.
Szivesebben olvasnék a jétékkal kapcsolatos építő jellegű eszmecseréket.
 
Domi, javíts ki ha rosszul tudom:

Egy cégnek dolgoztok, ami nem jótékonysági intézmény. Az hogy milyen javadalmazásért vagy közmunkából teszitek nem publikus(és nem hiszem, hogy bárkire tartozna amúgy)

Tehát itt ezen a fórumun, mivel Ti itt a munkáltatótokat képviselitek nem hiszem, hogy megtehetitek. Egy boltba sem küldi el az eladó a bunkó vevőt, mert én csak 4 órában dolgozok itt...

Üdv.:
Kristóf
 
LOL!!!!
 
Kedves Kyb.

Ami a ragyogó manós utolsó megjegyzésedet illeti köszönöm a magam (és mindenki nevében, aki az azonos mércét azeretné látni a játékban).

És a mondatod vége méltón szimbolizál sokmindent.
Sok hozzászólást néztem már végig reakciókkal. Vicces, hogy ha valakinek az ellenvéleménye nem tetszik, és nem tudod meggyőzni az igazadról az hülye, vagy troll... gratulálok.

Ez az egész párosul egy elképesztő arroganciával és a másik végtelen lekezelésével, legtöbbször személyeskedéssel is. (A 8éves lánxomat pont most próbálom konevelni ebből a stílusból... ugye érted ezt...)

Zárszónak, hogy méltó legyek a stílusodhoz, de magamhoz is: azt javaslom, menj az erdőbe és beszélgess egy megtermett kaviccsal. Biztosan átveszel valamit az érzelmi intelligenciájából, a vitalogikájából, és a melegségéből.

Szép estét
 
Szia Makó!

Akkor légyszíves én,mint hkk vásárló egy általatok fejlesztett megvásárolt termék tulajdonosa kihez kéne fordulnom ha esetleg problémám van a termékkel vagy annak fejlesztésével. Mi van abban az esetben ha beszerzek egy drága lapot és fejlesztőkbannolása miat elértéktelenedik és anyagi károm keletkezik .Vagy éppen egy jó futó deckem lapját bannolják.
Tudom , hogy sarkítva van amit írok ,de felelőséggel tartoztok.
Mivel ti alakítjátok a játék szabályait lapjait és életét és ez felelőséggel jár .Azt ,hogy a termék forgalmazója nem honorálja kellőképpen a munkátokat ez nem az én hibám .
És engetessék meg , mint vásárló aki erre játékra költ,hogy kritikát fogalmazzak meg a játékra.

Üdv .:Ferazs
 
Ne haragudj, de kérdésekre a válasz igen is hozzá kellene tartozzon a tesztelői munkához.

A kritika ha ,negatív is elviselése pedig szinte minden munka része.(kultúrált formában persze)Ezt azért kezelni és a helyén kezelni is tudni kell(ene).
 
Ezt én se értem mégis honnan veszi bárki, hogy nekünk kötelességünk eltűrni bármit Ha én el akarok küldeni valakit melegebb éghajlatra mert faszságokkal spammeli a fórumot, nyugodtan megtehetem. Én teljesen megértem Kyb hozzászólását, mondjuk szerintem ezek kb válaszra se méltó HSZ-ek voltak amiket ferazs produkált, úgyhogy már csak ezért is respekt aki tesztelő hajlandó volt reagálni ezekre.

Majd ha ezt bármelyikőnk is főállásban végzi, akkor el lehet kezdeni arról csevegni, hogy mit lehet nekünk és milyen szinten, de addig senki ne lepődjön meg ha a nevetséges gyanúsítgatást ilyen hangvételű reakciók követik
 
Nem, a tesztelői léthez rohadtul nem tartozik hozzá semmiféle b***ogatás elviselése és a tesztelőknek még csak válaszolni se lenne kötelessége a random kérdésekre.
A játék történelme hosszú, voltak benne csúnya pillanatok és "érdekes" emberek, de ezek szerencsére már nem jellemzőek a játékra, főleg nem azok körében akik heti szinten a karantén alatt is aktívan tesznek a játék fennmaradásáért.
Nekik amúgy a már megszokott "hogy nem vettétek észre hogy ez ennyire erős" és ehhez hasonló megjegyzések mellett bitangul nem hiányzik még egy kiadós összeesküvés-elmélet is.
 
Az olcsobbodas kerdesedre: eros az osszefugges azzal, hogy a Magicben 1995 ota rotacio van. Amint a HKK-ban is bejonnek az UN versenyek, es kijon az 1. ilyen kiegeszito - a tervek szerint iden telen - ez a problema elkezd megoldodni (ami nem = azzal, hogy varazsutesre megoldodik!).
 
Ilike
 
Szia bubu !

Először is elnézést szeretnék tőled és az olyan tesztelőktől akik áldozatos munkával próbálják életben tartani a játékot ,mint te . Tudom ,hogy ez nagy teher ,mert ki vagytok téve kritikák hadainak, de sajnos a tesztelöi titulus vele járója az ilyen kritikák befogadása és kultúrált reagálása az elhangzottaknak. Nem akartam senkivel se sértő lenni pont egy olyan tesztelővel nem ,mint te aki tényleg rengeteg energiát bele tett a hkk-ba.
Ha te nyugodt szívvel kimered jelenteni ,hogy nem volt soha olyan tesztelő a játék élete során aki vissza élt volna tesztelői mivoltával akkor neked elhiszem.

Másik a lapok olcsóbbításáról a testvér kártyajátékban Magic) Ez a fajta olcsóbbodás ,mért nem jelent meg.
Érdekelne a véleményed erről.

Üdv.: Ferazs
 
Bár nem tudom, és nem is értem, és meg sem hallom mit mondasz János, de biztos nincs igazad
 
Ami ebben a topic-ban folyik, tokeletes lekepezese kicsiben a mai magyar tarsadalomnak.
Nem fejtem ki, gondoljon moge ki-ki amit akar. Szerintem szimplan szomoru...
 
"Persze mindenki tudja ,hogy a Ragyogó manó a mostani metában milyen erős csak hát ezt ti fejlesztők miatt lett ilyen erős ,mert sikerült a lapok költségét átlag 0,3-0,5 re levinni."


Na erről merem kijelenteni, hogy nem igaz, vagy legalábbis azt, hogy kb. 10% igazság van benne.

Először had idézzek Klujber Balázstól 2014-ből:

"Schwartz úr tudna mesélni, milyen arcot vágtam, amikor a tekimezőmet kétszer örvendeztette meg ezzel a csodapapírossal…"

Tehát már ekkor merültek fel aggályok, kísérleti szinten megjelentek a deckek és jól működött a Ragyogó manó. Az egyetlen dolog, ami miatt ekkoriban még nem merült fel a Manó tiltása/nerfe, mert egész egyszerűen a manó a pakli volt annyira speciális (vagy mondjuk ki: gyenge), hogy csak nagyon extrém korlátozott versenyekre fért oda, így nem is nagyon kerülhetett ez szóba. A manódeck erősödése sokkal inkább kiváltotta azt, hogy végül vitázni kelljen róla, és tiltásra kerüljön.

De ha csak az olcsóbbodás lenne a gond, akkor pl. miért nem merült fel az Albínó varkaudar tiltása? Hiszen az is erősebbé kellett volna, hogy váljon a lapok olcsóbbodásával és pont ugyanolyan védelme van, mint a manónak. Egyszerű az oka:

- Az Albínó varkaudar nem tud kijönni az első körben, hacsak nem játszunk ki előtte valami másik lapot (ami viszont már megfogható, leszedhető, így van funkciója a 0 vp-s countereinknek).
- Az Albínó varkaudarba bele kell tenni manát, így ha nem jön létre, tempót vesztünk.
- Van egy maximális korlátja.
- A varkaudar pakli nem tud úgy 0 manából játszani, mint a manók.
- Illetve azért az is egy megjegyzendő dolog, bár nyilván ezzel a két lap kiadásakor még nem lehetett kalkulálni, hogy a Solisar és a Leira is működik ellenlapként vele szemben, amik a Manó ellen blankok.

Tehát nem az olcsóbbodás mint folyamat volt az elsődleges tényezője a manó tiltásának, hanem lássuk be, ez egy önmagában véve elcseszett lap volt, hiányoztak belőle a balanszok.


A lapok olcsóbbodásáról elég annyi, hogy ahhoz, hogy egy kiegészítő kelendő legyen, szükség van az erősítésére, az erősítésnek meg ez az egyik opciója. Erről írtam a "Játék fejlesztésének lehetőségei" című cikkemben, ott végigvettem ezeket. Tehát ez mindaddig, amíg nincs valami adminisztratív lépés a lapok használatáról, ez egy elkerülhetetlen folyamat.


Egyébként meg lehet trollkodni és kritizálni a tesztelőket azért, mert megjelenik 1-2 inballansz lap, de azért lássuk már, hogy több száz lap tesztelése folyik, ilyen bizony megtörténhet. Ilyenkor jut mindig eszembe, hogy kritizálni mennyivel könnyebb, mint dolgozni.
 
Az a gond, hogy a tesztelők folyamatos gyanúsítgatása sem szép dolog, csakúgy, mint a lekezelés.
 
Szia Kacsor !

Láttom te kaptál nevelést a szüleidtől tudsz úgy fogalmazni ,hogy az ne legyen sértő és lekezelő mások számára.
Amiket írtam az csak ,mint feltételezés írtam ,mert addig arra a kérdésre ,hogy a gomba szó mért került rá a lapra csak ilyen válaszok jöttek kb . Hogy csak viccből és ezt úgy nem tudtam befogadni.
Nem volt egy átfogó válasz rá .
Hát és igen jött az átfogó válasz nem kevés lekezelő és sértő szöveggel csatolva. Ez mind elkerülhető lett volna ha egyesek
Egyből válaszolnak egy sima egyszerű kérdésre normálisan ,hogy mért került rá a gomba szó a lapra .
Az hogy C kategóriás decknek tartjátok magát a paklimat nem értek vele egyet ,de elfogadom láthatatlanban alkotot véleményeteket. Az indokot megértettem nem is vitatkoztam
emiatt és habár karcsúnak találtam a választ nem hőzöngtem.
Tudom , hogy a fejlesztők nem kapnak elég támogatást beholdertől .Ezért Respect nekik ,hogy ennyi időt és energiát beletesznek a játékba csupán a játék életben maradásáért,de minden hol lehet lyuk a résen és lehet a gépezetben olyan homokszem aki nem a fentiek miatt lett tesztelő.
Hanem ,hogy minél több előnye származon belőle.

Üdv.: Ferazs
 
Igazság szerint a kontrol kell, hogy a játék hosszú távon is élvezetes maradjon.

Gondolj bele: gyere játszunk párat az én anti raksis fájdalom szépsége tűz dekkem ellen. Te nem játszhatsz, járj, bilincs, böri, keltető, vh, korlát,erdő, rúna, mező,harangmesterrel, mert ezek ellen fixen kikapok. De gyere mondjuk sokszín, epikus, molluszk, életenergia, valami nem korlátozó szablap/követővel.
Na most ha kezdek közepes húzással 40+ kapsz az első körömben, úgy hogy nézed amíg én pasziánszozom. Ha nem kezdek akkor meg én nézem ahogy nyersz.

A fenti kis túlzás,de nagyjából élet szerű és rávilágít a lényegre: meddig lenne kedved ezt játszani, hányadik meccs után unnád meg?

A klasszik horda dekkekkel is ez a baj pl. egy járj krag. jönnek a nagy lények 2. körben reszeltek. juhúú..hamar unalmas.

A másik a lapok átlag költsége:
röviden tömören LOL.
nézd meg sajnos ott tartunk, hogy kb. mind1 mennyi van rá írva ki, lehet hozni már minden lapot szinte ingyen. Lásd avatárok nagy dög 5 körüli alap IK, mégis hamar kijön 0-ért a környezetében, járj krag 2-3+ körüli alap IK mégis hamar kijön 1-ért. De ugyan ez már sokszor a sima járj is olyat rádpörög 2. körben uhh...

Lapok olcsóbbodása
Ennek szerintem egyszerű az oka:
A lapok átlag kijátszáskori képessége olyan mocskos erős, hogy szinte elég 1-2 lap létre jötte, hogy eldőljön a meccs. Tehát muszály levinni az IK-t, hogy minél többet bele tudj szólni az ellen garázdálkodásába, vagy mint a tűzpakli esetében nézheted a pasziánszt....

Na ha ezt végig olvastad a lényeg:
Ha a lapok kijátszáskori képessége nem termel behozhatatlan előnyt ezt mindenre jó hatással lesz.
Kontrol is nem az lesz, hogy 5 lap 4 kánter 1 erőforrás, ami még kis ölés is és nyer, horda sem az, hogy nem elég a nagy/nagy, de még tud is csúnya dolgokat, hanem lesz lehetőséged úgy hagyni létre jönni lapokat, hogy nem érzed szinte vesztettnek a meccset.
 
Látom sikerült megfogni a lényeget..
Azt "méltónak" érzed, hogy az egyik oldalnak mindent szabad, a másiknak pedig nem?
Valaki egy feltételezés alapján beképzeli, hogy kiadtak egy lapot szeretett paklija ellen és ez már okot ad mindenre? Lehet sértegetni, gyanúsítgatni..

Mindeközben választ is kapott a kérdésére, amivel természetesen nem kell egyetérteni.

Az, hogy kinek mi a fontos megint relatív, ha neked lehet véleményed, akkor engedd már meg másnak is ezt a lehetőséget.

Legyünk őszinték, egy max "C" tier pakliról beszélünk, ami nem a te energiabefektetésedet/kreativitásodat jellemzi, hanem egyszerűen gyenge a többi koncepcióhoz képest.

Ha meg nem tetszenek a tiltások/nerfek/új lapok és a kapcsolódó magyarázatok, akkor el lehet menni tesztelni, biztosan szívesen fogadnak majd egy kis "ingyen" munkára

És a ragyogó manóhoz és korlát dominanciához még egy gondolat..
Mit szeretnétek még a rengeteg nerfen/tiltáson és a rotáción kívül? Komolyan kíváncsi vagyok, főleg annak fényében, hogy lassan fél éve verseny sem volt kb..
 
Mondjuk ha ennyien mondják, hogy nem lesz jó sideba se a lap - köztük olyanok akik tesztelők - akkor én hinnék nekik.
 
Szia Kyb !

Persze mindenki tudja ,hogy a Ragyogó manó a mostani metában milyen erős csak hát ezt ti fejlesztők miatt lett ilyen erős ,mert sikerült a lapok költségét átlag 0,3-0,5 re levinni.
Az ,hogy vissza szeretnénk állítani ezt a lapot az felétek egy kritika ,hogy mért kellet az egekik boostolni ezt a játékot,hogy 1 manábol összes lapomat kitudjam játszani.
Szóval igen egy fajta trollkodás és egy nagy kritika a fejlesztők irányába.
Vissza térve akkor is használt ezt a mentalitásodat amikor nem értesz egyet a többi fejlesztővel egyes lapok erősségével. Ne az legyen ,mint mikor a kisgyerekeket elküldenek az asztaltól ,mert a nagyok beszélnek.
Próbálj nagyobb érvényt szerezni a véleményednek!
Ne hagyd magad meg tudott csinálni

Üdv.: Ferazs
 
Üdv.

Engem nem érdekel ki melyiket tartja erősebbnek.
Én nagyon szeretem a "hoki" paklikat, mert bár a meccs a narancs lapoknál eldől, de rengeteg "munkaórát" teszek bele... és az is aki ilyennel ver meg...
Vagy mert én is béna vagyok, és csak ilyennel tudok/szeretek egyelőre játszani.
De Te ne fikázd le azt amibe én/bárki energiát raktam.
Ne nevezd gusztustalannak azt ami másnak fontos!
Engedd már meg, hogy azzal kapjak ki amivel akarok.

Kezdőként/újrakezdőként, egyáltalán emberként bánt, hogy egy profi tesztelő bárkiről/bárkivel ilyen hangnemben beszélhet.

Ez nem méltó.....



Valszeg ott van elcsúszva a dolog, hogy kissé túlértékeled magad meg a paklidat. Ami egyébként elmondásod alapján az egyik leggusztustalanabb összeállítások egyike: egyoldalú korlátozás+kombó (ilyen még pl. a bilincses gyűjtőgen, ami szintén közönségkedvenc...) szóval én pl. biztos nem fogom hiányolni ha a sajt mégiscsak kivégezné.
 
Ezt az épületes ökörséget pedig kikérem magamnak:

"Sajnos az ember gyanakvó természetű és felmerült az emberben , hogy véletlenül nem egy olyan embert vertem meg aki tesztelő és nagyon zavarta , hogy egy ilyen "móka" deck elverte és rosszindulatból rá rakata.
Tudom , hogy vannak ördögi véletlenek , de ez fura ,hogy hozzunk egy lapot a varázskert és zöldségei ellen és viccből rá kerül a gomba szó pluszba . Biztos nekem szar a humor érzékem , mert nem értem a poén részét.
Én viccesebbnek találtam volna a villám ,elektro és szikra szó került volna rá. Persze villám paklikat ne bántsuk így is gyengék inkább a sherant gyengítsük ami felveszi a versenyt a sárgával."

Egyrészt amikor utoljára játszottam gomba deck ellen szerintem még amatőr voltam. És akkor az még egy klasszikus kontroll-kombó volt.
Másrészt lentebb leírtam, hogy hangulati logika alapján készült a lap, egy zén tölteléklapjaként tehát nem kerülhetett volna rá a villám counterelés, mert sokakkal ellentétben nekem fontos, hogy a lapok neve/hangulata minél inkább szinkronban legyen a képességével. (Állati eredetű étel vs. nem állati eredetű étel. Ez kb. egy gyenge anti vegán poén.)
A villám és tűz counterelésre amúgy külön sidelapot is csináltam (Zoloboo néven megtalálod az új kieg lapjai között). Illetve erősen támogattam a koncepció gyengítését. Szívesen.
A Vízitündér újrakiadását és a Tűzmadár ilyen formájú megjelenését is végig elleneztem. De senki nem tévedhetetlen. Biztos van nekem is lapom ami broken lesz pl. Szhet is én voltam.
Viszont az alaptalan és ostoba vádaskodásod egy egyszerű tölteléklap miatt egészen nevetséges. Valszeg ott van elcsúszva a dolog, hogy kissé túlértékeled magad meg a paklidat. Ami egyébként elmondásod alapján az egyik leggusztustalanabb összeállítások egyike: egyoldalú korlátozás+kombó (ilyen még pl. a bilincses gyűjtőgen, ami szintén közönségkedvenc...) szóval én pl. biztos nem fogom hiányolni ha a sajt mégiscsak kivégezné.

A lekezeléshez meg annyit, hogy aki továbbra is úgy gondolja, hogy a ragyogó manónak helye van a HKK-ban az kb. azon a szinten van a szememben, mint egy laposföld hívő. Nehéz eldönteni, hogy csak trollkodik, vagy tényleg ennyire hülye.

Üdv: Kyb
 
Szia Demetriusz!

A gomba nem zöldség. Itt egy kis wiki róla .

A gombák (Fungi) eukarióta sejtekből álló, egy- vagy többsejtű, általában telepes felépítésű, fotoszintetizáló pigmenteket nem tartalmazó, kitintartalmú sejtfallal rendelkező élőlények, melyek az élővilág egy önálló országát alkotják, mert a gombák a növényekkel ellentétben, az állatokhoz hasonlóan heterotrófok, azaz szénszükségletüket szerves anyagokból, energiaszükségletüket pedig kémiai anyagokból fedezik.

Üdv.: Ferázs
 
A gomba nem zöldség? még illik is kert ellen...
 
Szia Darklemon!

Persze igazad van és vannak nálam sokkal tapasztaltabb játékosok is és egyszer se mondtam ,hogy kezdő pakliba befér ,de szubjektív véleményemet fenntartom az alábbiak miatt. A másik senki sem tévedhetetlen a mai napig mennek át olyan lapok a tesztelésen ami már külső szemlélőként is megjelenés napján Bant ért volna pl. orzag , tűzmadár.
Vizi tüncsi újra kiadása utána tiltása.
Szóval mindenki tévedhet még a tapasztaltabb játékosok is.
Persze tudom , hogy ezt majd támadásnak fogják érezni pedig nem az a célom csak egyesek a tesztelők közül nagyon magas lovon ülnek és úgy csinálnak ,mint ha ők sosem hibáztak volna.
Azt mondom puding próbája az evés majd meglátjuk mi lesz a mackósajtból .Az biztos magában nem lehet vele versenyt nyerni .Nem termel behozhatatlan lap előnyt. Nem öl meg egy magában senkit . Nem lesz top spoiler lap ezért raktam én is kispadra egyből.
Részemről én nem szeretnék több időt szánni maga a lap elemzésére majd az idő eldönti hol lesz a helye a paklikban.

Üdv .: Ferazs
 
Remèlem sokáig a közönség tagja leszel ès lesz rá időd, hogy eljuss oda, hogy belásd tèvedsz. Addig is azt tudom javasolni, hogy èrdemes meghallgatni ès megèrteni, amit a tapasztaltabbak mondanak/javasolnak.
 
Szia Pro_Láma_Hiei !

Szerintem rosszul értelmezted amit írtam.
Szóval megfogja a komposztot , varázskertet és a zöldségeket plusz a geminát. Amit ellenfelednek muszáj lesz kirakni ha nyerni akkar ,mert sheran kontrollnak általábban ennél több gyilok lapja nincs . Utána ha megfogott egy ilyen lapot asztalon még terrorba tartja az ellenfelet ,mert K képessegre fogja az összes gyiloklapját . Ezért muszáj lesz egy leszedést rá áldoznia ami nem komposztálás.
Ráadásul még asztalról is tudja szedni a zöldségeket szívtörősen.
Ez három képesség az egyben ami nem rossz szerintem.
Úgy ,hogy egy ilyen deck gyilok lapjait fogja amit muszáj kijátszania az ellenfelemnek ,hogy nyerni tudjon .

Szóval igaz ,hogy specifikus maga a lap ,de ami ellen ki van találva arra nagyon erős. Ezért mondanám én top side lapnak.


Üdv .:Ferazs
 
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.