Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Teknőshátról tüzelő ryuku íjászok
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
Ilyen hát, amikor a ryukuk hódítanak. Az első vonalban teknőseik hátáról tüzelő ryuku íjászok osztják a halált méregezett hegyű nyilaikkal.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Szia!

Te biztosan jobban ismered a HKK-t és többet is értél el benne, mint én, de nem értek veled egyet abban, hogy ennyire le lehet egyszerűsiteni a dolgokat a paklitipusok esetén.

Az angolszász TCG "szakirodalomban" vannak olyan általános, szerintem a HKK-ra jól leképezhető csoportosítások, amik ennél jobban leírják a paklitípusokat. Ez amúgy a cikkel is összhangban van.

Control-Aggro-Combo és ezek átmenetei, például a control-aggro (midrange) vagy aggro-control (tempo)

Amit te reaktívnak hívsz, az játékstratégia, ami egy control esetén nem-lineáris (tehát az ellenfél lépésétől függ te mit csinálsz) az aggro és combo esetén pedig lineáris (a saját játékodat játszod “pasziánsz” “hoki”) Persze ez is egy skála, vannak átmenetek.

Amit te tempónak hívsz, az egy olyan játékstratégia, amikor arra törekszel, hogy minél előnyösebb kimenetelű interakciók (trade) jöjjenek létre a játékban, ez a controlra és aggrora jellemző leginkább, ennek a másik véglete, ha nem folyamatosan az előnyös tradeket keresed, mert más módon szeretnél előnybe kerülni, ami a combo jellemzője.

Van egy harmadik játékstratégia is: mikor akarod megnyerni a játékot. Ez az aggrónál az elején, combo és contoll esetén inkább a játék későbbi szakaszában.

A fenti három stratégia minden pakliban benne van, csak eltérő mértékben.
 
A "horda" soha nem is létezett úgy ahogy azt sokan leírják, már a 95-ös garakk gorombilla is tele volt erőforrással, leszedéssel és counterrel.


Amire te gondolsz a nagy lényes kontroll volt. (6-9 nagyobb lény, pl. Griffőnix, Piromenyét, Bundás csirmáz, az összes többi lap counter, leszedés, erőforrás)
A Garokk - Gorombilla jellegű deckekben nem igazán volt erőforrás. Pörögni kellett; nagy luxus lett volna manatermeléseket betenni mikor olcsó volt alapvetően a deck (lapelőny termelő erőforrások ebben az időszakban nem igazán voltak). A pakli egyharmada volt leszedés/counter, az összes többi lap lény volt.

Üdv: L.
 
Kedves Kyb!

Megdöbbentettél.

1. Köszi ezt a leírást. Kimerítő, korrekt, tartalamas és kultúrált.
2. Ebben a stilusban még azt is elfogadom, ha elküldesz a fenébe...

Üdv
 
Szia Szabolcs!

Pest megyében vállalok ilyen munkákat.

Az , hogy ha valaki ilyen összeszedetten tud fogalmazni és stílusban beszélni az mért nem egyből ezt a mentalitását veszi fel azt nem értem. Látod kultúrált keretek között is le tudott a gomba kombót minősíteni úgy, hogy az ne legyen sértő és lekezelő.
Az amiket leírtál azokkal teljes mértékben egyetértek.
Az is igaz ,hogy ebben a formában nem maradhat a hkk.
Remélem amiket leírtál minél előbb érvényesülni fog a hkkban
1-2 éven belül.

Üdv.: Ferázs!
 
Thx. (Helyileg hol vállalsz ilyen melókat amúgy?)

És akkor, ennyi offtopic után:

Amikor 2013-ban elkezdtem versenyekre járogatni, már akkor nem igazán létezett klasszikus horda pakli. Volt a fehér, fekete kontroll-horda meg a rox és arochos, mint "horda" de valójában ezeket már akkor "kontroll-horda"-ként mutatták be nekem.

Szerintem a HKK jelenében amiatt, hogy szinte minden lap több funkciót is lefed, különösen a semlegesítés megjelenése óta nincs értelme "horda" "kontroll" és "kombó" megkülönböztetést tenni. Szerintem gyakorlatilag 2 skálán érdemes vizsgálni a paklikat. Az egyik a Tempó ("aggró") a másik meg a Reaktív ("kontroll") skála.

Ami tele van erőforrásokkal húzásokkal VP és csonttermeléssel olcsóbbítással ÉS/VAGY az ellenfél tempóját rongáló mechanikákkal pl. drágítás, az a tempó skálán lesz magasan.
Ezzel szemben a counterekkel, leszedésekkel, dobatásokkal és egyéb megoldásokkal operáló paklik pedig a Reaktív skálán.

Látható, hogy igazából a versenysikerhez az kell, hogy mindkét skálán magasan legyen egy pakli. Ezek tökéletes példái az olcsóbbító 5 lapos epikusok vagy a mező, ami technikailag az ellenfél paklijának értékeit rontja de a végső összehasonlítás szempontjából a 10 vs. 15 ugyan ott van mint a 10-5 vs 10.

(A "kombó" jelenléte vagy hiánya a pakli típusától független elem, mert létezik 100% reaktív paklit, ami kivéreztetés után kombóval nyer (klasszikus Edra) de ott van bármelyik antiraksis hokipakli ami meg közel 100% tempó+ egy kombó. Tehát a "kombó" az nem pakli, hanem nyerés típus.)

Bizonyos szélsőértékek is tudnak jól működni néha, de a 100% tempó 0% reaktív közeli paklikat (tipikusan korlátozó narancslapos "kombó" vagy "horda") én pl. nem szeretem mert igen gyakran kockadobássá teszi a játékot. Ráadásul sokszor egyáltalán nem igényelnek játéktudást, ezek általában tipikus algoritmus dekkek. A másik véglet abból a szempontból egészségesebb tud lenni, hogy ott legalább van játék sokáig. De megértem azt is akinek az meg már túl sok. És egy kifulladt tempópakli romjai mögül nem túl kellemes nézni, ahogy a reaktív végletpakli 1/1-es asztalkontroll lénye agyonver szép lassan.

Hogyha ezt a két skálát 0-10 közöttinek képzeljük el, akkor egy egészséges versenykörnyezetben a legtöbb dekknek 10-12-es érték körül kellene lennie. Ezzel szemben jelenleg vannak olyan paklik és koncepciók a lapok közti funkcióátfedések miatt, melyek könnyedén 15 feletti szumma értékkel bírnak. Ezeket pedig egy olyan dekk, ami csak az egyik szélsőértékre megy rá érthető okokból esélytelen elverni.

Amiket jelenleg a legnagyobb gondnak látok a HKK-ban és remélem hosszútávon a rota megoldja majd őket így a fenti tempó/reaktív problémakört is, azok nem fontossági sorrendben, a következőek:

-kijátszáskori (lapelőny generáló) képességek: a powercreep fő felelősei. Önmagukban indukálták a lapcounterek majd a semlegesítés létrejöttét. Egy erős kijátszási képességet ugyanis nem lehet máshogy kivédeni 100%-ban, max dobatással. Hál'istennek a (J) képesség tökéletes megoldás helyettük. Remélem a 2. rotakiegtől nem látunk már több kijátszáskori képességet ami 1 lépésben direkt lapelőnyt generál.

-zanszilánk IK: szintén powercreep felelős. Az, hogy a lapokat egymásnak áldozgatva lehet kipakolgatni kvázi a kijátszáskori/aktiválást kívánó képességükért borzasztó hógolyó effekteket tud eredményezni. A játék diverzitásának és fenntarthatóságának záloga hosszú távon szerintem, hogy ez örökre megszűnjön. Persze ehhez kell majd némi átlag IK emelés. Utóbbiból szerintem ideálisan a 3 volna a célszám. Mármint, hogy egy lapra 3 egység erőforrást (vp, csont, permanens áldozás, építő) kelljen költeni, nem a mindenfélével helyettesíthető lapokra gondolok.

-IK-t módosító narancs lapok: Egy pakli átlag IK-ja jelenleg 1 körül van, sokszor alatta. Vannak narancs lapok, amikben önmagukban 1-nél nagyobb drágítás/olcsóbbítás van. Ez a kijátszási képességek mellett a powercreep egyik motorja volt eddig szerintem. Remélem hosszútávon mindenféle permanens drágító vagy egyéb tempómódosító, pl. csont/VP termelő vagy olcsóbbító effekt eltűnik majd a narancslapokról. Nekem 2 narancslapom jutott át a tesztelésen: A Mennyek úrnője és a köv kiegben megjelenő szabálylap is ebben a szellemben készült már.

-semlegesítés: *lásd kijátszási képességek. Illetve onnantól, hogy a counter nem kizárólag tempóelőnyt szolgáltat, hanem van teste, sokszor képességgel is, a paklikból végleg eltűnt a dedikált ölés, így jöhettek létre a 15 feletti reaktív+tempó összegű paklik, mert az "ölés" felszabaduló helyére is lehetett countert és erőforrást tenni. Ez persze a többi összemosódó funkciójú lapra is igaz. Nyilván van ennek egy egészséges mértéke, de szerintem jelenleg ez nagyon túl van tolva. De ez már évekkel ezelőtt is így volt.

-több markánsan eltérő funkciót egyszerre lefedő lapok: tipikus példa a semlegesítő ölőlény, a fentiekből (előző pont) levezethető miért gond ez. De ugyan ez elmondható az erőforrásként működő asztalkontroll lapokra is stb.

Szóval én így foglalnám össze ezt a témát:
2 skálán léteznek a paklik: Tempó és Reaktív.
A legerősebb paklik mindkét skálán magasan helyezkednek el. Pl. olcsóbbító epikusok és mező.
A "kombó" nem pakli, hanem nyeréstípus.
A "horda" soha nem is létezett úgy ahogy azt sokan leírják, már a 95-ös garakk gorombilla is tele volt erőforrással, leszedéssel és counterrel.
A játék valódi problémái jelenleg:
-kijátszáskori képességek
-zanszilánk IK
-IK módosító narancs lapok
-semlegesítés
-funkcióhalmozás a lapokon

Üdv: Kyb

U.i.: a kínai sült tojásos rizs készítésének 2 titka:
-1 hideg, 1 napos rizst használj.
-2: akkor vagy készen, mikor meglátod a pattogó rizsszemeket a wok alján, addig pedig hőkontroll és odafigyelő kevergetés.
Én amúgy a répa, újhagyma, csemegekukorica verziót szeretem csinálni, szerintem jobb, mint a borsós.
 
Szia Jnashville!

Szerintem elkéstetek a spameléssel ,de a receptek nagyon jók. Olvasom őket és elindul a nyál termelés a számban.
Szóval ha van még ilyen recept ötletetek ne tartsátok magatokban , mert eddig mindegyiket mentettem .

Üdv.: Ferazs
 
Én javaslom tolj bele még némi erdei gyümölcsöt/epret. Én úgy szoktam,de valóban nagyon király a recept, toljátok.Ha jó a sorsolás simán megy egy top3at.
 
Asszem sikerült elég alaposan megvitatnunk, hogy aggró vagy kontroll...
 
Mindig megérkezik a konkurencia
 
Es ez Aggro vagy Kontroll tipusu torta inkabb?
 
Én a sajttortát szeretem nagyon, természetesen nem mackó-, hanem tömlőssajtból, vagy mascarpone-ból. Nemrég sütöttünk is otthon, és elég jól sikerült. Ez a recept:

A kekszet durvára daráljuk, és összekeverjük a felolvasztott vajjal. Egyenletes belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és 165 fokra előmelegített sütőben (gázsütőn 3-as fokozat) 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Kézi robotgéppel simára dolgozzuk a sajtkrémet a cukorral, a liszttel és a tejföllel. Ezután belekeverjük a vaníliás cukrot, belereszeljük a héját, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. További 2-3 percig keverjük, és amikor a keverék sima és habos, ráöntjük a kihűlt alapra.

A tortát visszatoljuk a 160 fokos sütőbe, és 45 percig sütjük (amíg barna lesz a teteje). Tálaláskor késsel körbevágjuk, kiszedjük a formából, és a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Szerintem barbárság porcukorral megszórni, de ízlése válogatja.
 
Szia Szabolcs !

Persze jogos a kérésed.
Én senkitől nem vitattam el az érdemeit nem mondtam senkiről se ,hogy hülye vagy ,hogy nem ért hozzá. Az ,hogy milyen a stílusod az téged jellemezz.Semilyen erkölcsi magas lovon nem ülök .

Üdv .:Ferazs! (Kiss Ferenc)
Elérhetőségem 06-70-340-2509
Ui.:
Akit esetleg érdekel felújítási munkákkal foglalkozom.
Festés glettelés , burkolás ,villanyszerelés és vízszerelés.
Munkát már csak júniusban tudok már csak felvenni.
 
Ahoy,

Most már illene bemutatkoznod neked is, ha már engem polgári néven rágalmazol a hülyeségeiddel. Mert az továbbra sem derült ki, hogy te tulajdonképpen milyen alapon osztod itt erkölcsi magas lóról az észt.
Én büszkén tudom vállalni amit eddig elértem a játékban vagy amit tettem érte akár tesztelőként akár azon kívül.
És nem hiszem, hogy a stílusomon kívül bármibe bele lehetne kötni. Viszont az, hogy "Szabi"-ként hivatkozol rám egyértelművé teszi, hogy egyáltalán nem ismersz.
Szóval ez alapján kíváncsi vagyok, ki is vagy te.

Üdv: Kyb
 
Szia Asmael!

Kicsit utána olvastam az időzített gombának és nem mérgező.
Én tévedtem ne haragudj a dilettáns miatt.
Felmentem az oldaladra jók a receptek .
Youtubon is fent vagy ?

Üdv.: Ferazs
 
Szia !
Láttom akkor te is ilyen dilettáns hobby szakács lehetsz.
Nem tudott ,hogy a az időzített gomba mérgező.
Mackósajtos ötleted adom.

Üdv .: Ferazs
 
Szia ne haragudj. Időzített gombából a legfinomabb, de bármit használhatsz amit találsz otthon. Ha igazán ínyenc vagy, ránthatsz mellé mackósajtot, és minden falathoz harapsz belőle. Isteni finom próbáld ki
 
Szia Asmael!

Jó a recept ami beküldtél .Milyen gombából készítsem?
Mert hát ugye nem mindegy ha az ember sokáig akar élni.

Üdv .:Ferazs
 
Szia Márk!

Szerintem is jó irányba halad most a fejlesztés.
A rotációt is támogatom .
Az , hogy a Szabolcsot kirakták a tesztelők közül maximálisan megértem.
Aki olvasta a vitát magát az ,hogy rákerült a gomba szó a mackósajtra azt én elfogadtam . Én csak egy komolyabb választ szeretem volna kicsikarni ,mint hogy viccből került rá.
Az eszköz amit használtam az nem éppen a legjobb volt ,de hatásos. Mivel játszottam a gombával elég sok helyen félő volt ,hogy véletlenül egy tesztelő is bekaphata a gomba kombót és ezért, mert rosz emléke volt róla rá rakata.
Persze tudom ,hogy nem körülöttem forog a világ ,de mivel tudjuk ,hogy vannak vagy voltak tesztelői vissza élések játék élete során nem bízom vakon az összes tesztelőben.

Ismétlem mégegyszer ,megértettem az indoklást amit a Szabi írt és nem kezdtem bele erről egy újabb vitába.
Az , hogy a macisajtnak az értékéről a hkk ba elkezdtem vitatkozni az már egy másik vita volt amibe bele kevertétek az én összeesküvés elméletemet.

Az ,hogy utána vitáztunk a tesztelői munka körön az már az elszabadult adok-kapokból alakult ki és erről érdemesebb lenni nyitni egy külön fórumot egy nyugodtabb környezetben.

Üdv .: Ferazs
 
Sziasztok

A gombát tisztítás után felszeleteljük, a hagymát apró kockára aprítjuk, majd a hagymát olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felaprított gombát. Borsozzuk, és tovább dinszteljük.
Lehúzzuk a tűzről és hozzá adjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Megsózzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyem zölddel. Lassú tűzön 15 perc alatt készre főzzük.
Amíg fő a gombapörkölt addig elkészítjük a galuskát: egy tálba beletesszük a lisztet, a csipet sót, beleütjük a tojást, a vizet fokozatosan adjuk hozzá, hogy egy könnyű, lágy galuskatésztát kapjunk.
A galuska tésztát nem dolgozzuk ki túlzottan, mert akkor kemény lesz. A kész galuska tésztát forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, addig főzzük amíg feljön a víz tetejére.
Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és egy teáskanál olíva olajjal elkeverjük. Ha megfőtt a gombapörkölt, galuskával tálaljuk.

További receptekért kövess instagramon.
 
FERAZS, Szabolcsot (Kyb) kitették a tesztelői gárdából az orbitális mackósajt miatt! Kell ennél nagyobb elégtétel?


Amúgy kezdő játékosként (20-25 versenyes, néhány 4. hely, illetve egy nemzetis szereplés) úgy gondolom, hogy a tesztelői gárda jó munkát végez, illetve a tiltások, nerfek túlnyomó részére is azt mondom, hogy szüksége volt ezekre a játéknak.
Persze valakinek a pénztárcája bánta...

A ragyogó manó egy ngy lap, valószínűleg nem viselt meg túl sok embert anyagilag. A játékélményen nem ront sokat az, hogy egy lappal kevesebb van a metában, ami önmagában meccseket nyerhet. Aki azt mondja, hogy nem túl erős a ragyogó, nem kellett volna tiltani, ott felmerül a kérdés, hogy miért is zavaró egy nem is olyan erős lap tiltása.
Egy manó paklinak nem hinném, hogy kifejezetten versenyerősnek kellene lennie, hiszen se az összerakásához, se a játszásához nem kell túl nagy játéktudás, fantázia.

De abszolút egyet értek Kristóf (Demetriusz) hozzászólásaival:
- nem a játékosokon kell leverni a tesztelők alacsony honorálását
- felelősséggel jár ez a hivatás, nem kellene kimászni ez alól azzal az indokkal, hogy "nem kapunk pénzt"
-akármilyen a munka minősége, mindig lesz, aki kritizálni fog, emiatt nem hisztizni kell, hanem helyén kezelni. Az építő kritikát megvitatni, a trollkodást, anyázást egyszerűen figyelmen kívül hagyni

- nem játszottam még klasszik sok kánteres kontrollal, de azzal is egyet értek, hogy ennek a paklinak kell dominánsnak lennie. Korlátozó szabálylap/1. körös kombó/horda vs korlátozó szabálylap/1. körös kombó/horda matchup esetén nem túl élvezetesek a coinflip meccsek.
- nem meglepő, hogy ha az ember egy versenyen kontroll epikussal, vagy mezővel kerül szembe. Ezek ellen lehet és kell is készülni. Aki eredményt akar elérni az nem úszhatja meg azt az erőfeszítést, hogy ezek ellen készüljön (btw. valamelyik versenyen Csető Zsolti a tőrös erdővel 2 mezőt is meg tudott állítani)

Végezetül szerintem a sárkányok és a vámpírok
mindent eldöntő összecsapása az őrposztban legyen a gyerekek és a kezdők szórakozása, a verseny pedig a megfontolt döntéshozatalok, kioptimalizált paklik és komoly gondolkodás színtere kell, hogy maradjon.

Ps. Tudom, hogy a tesztelők mostanában különösen sok erőfeszítést tesznek a játék még élvezhetőbbé tétele érdekében, tetszik a vonal, így tovább!! ;)

Remélem nem sértettem meg senkit!
Üdv,
Márk
 
A Hkk lapok piaci ára itt van fenn a Beholderen: Egy Homokdűnék kiegészítő 1620 forint (asszem), amiben van 11 gyakori, 5 nemgyakori és 2 ritka lap. A kiadó akkor tartozik felelősséggel, ha egy pakli ehhez képest mást tartalmaz. Hogy egy másodlagos piacon egy adott lapot ki mennyiért mit vásárol meg, ahhoz semmi köze se neki se nekünk. A játékosok döntik el, hogy mennyiért adják el illetve veszik meg az adott lapot.

Egyébként arra nagyon figyelünk, hogyha egy lapról döntöttünk, hogy nerfelve/tiltva lesz, akkor véletlenül se kezdjük el egy héttel a bejelentés előtt azokat a lapokat kiárusítani, mert az valóban nagyon hiteltelen lenne. De ahogy emlékszem, erre nem is került sor az egyik tiltott lapnál sem.


"van rajtatok felelősség felénk ,mint termék fogyasztók akik szintén életben tartják ezt a játékot ,mert ha nem vásárolnánk meg ezt a terméket"

Ebben maximálisan egyetértünk. Ugyanakkor azt gondolom, hogy sokkal többen hagyják abba a játékot azért, mert egy inballansz laptól folyamatosan kikapnak, mint azért, hogy egy inballansz lap kiesik a gyűjteményükből. Nekem is van 3 Vízitündérem...a legkevésbé sem bánom, hogy ezeket soha nem használhatom többet versenyen, inkább boldogít a tudat, hogy ellenem nem játszhatja ki senki.
 
Igen, létező fogalom.

Reményvételnek nevezik azokat az ügyleteket amikor a vevő teljesítési kötelezettsége független attól, hogy az eladó utóbb szolgáltat-e neki valamilyen értékkelbíró árut. Régi római kori példa, hogyha mondjuk valaki előre megveszi egy gyümölcsfa minden jövő évi termését fix. összegért. Ma például egy lottószelvény vagy kaparós sorsjegy tipikusan reményvétel (meg az UR-akció is az lenne, ha nem vásárolni kéne érte, hanem csak befizetni egy fix. összeget ).

Maga a Hkk nem tipikusan reményvétel, de arra az eladó semmilyen garanciát nem vállal, hogy aki a beszerzett lappal versenyt nyer, így van ebben egy ilyen effektus.
 
Ez szerintem azt eredmenyezne,hogy belathatova valna szeles korben is, , hogy nem a kanterek szama hatarozza meg mi a kontroll es nem a kanterek szama a jatek problemaja.

Szoval erdemes lehet kiprobalni.

Egy ilyen kornyezetben is letrejonne a metagame, es az azt uralni kepes ellen pakli/paklik, amiket lehetne nevezni barminek,de valojaban kontroll, csak nem 36 kanter deck lesz,hanem pusztan eleg lesz korlatozo szabalylapot valasztani, leginkabb zarknodekat, mert szinte nem lehetne megverni oket,mert nincs annyi zarknod kompatibilis kartya a 2021 es hkk szintjen.
 
Ez a "reményvétel" ez létező jogi kifejezés, mester?
 
Szia bubu !

Azért tudod ,hogy mint fejlesztő hatással vagytok hkk lapok piaci árának a mozgására . Ezáltal ha esetleg van köztetek olyan fejlesztő aki árusítja is a lapokat az piaci előnyre tesz szert . Szóval értem én , hogy vagytok sokan akik tényleg a játék szeretetéért vagytok tesztelők és becsülöm és tisztelem
a munkátokat , de ha feketén is dolgoztok akkor is mint termék létre jöttének szerves részei .van rajtatok felelősség felénk ,mint termék fogyasztók akik szintén életben tartják ezt a játékot ,mert ha nem vásárolnánk meg ezt a terméket akkor nem maradna életben a termék és nem lenne szükség a munkátokra.
Álljatatok ki magatokért és kérjetek nagyobb honoráriumot ,mert ezt a terméket nem ingyen adják és a lapok értéke se két forint.

Üdv.: ferazs
 
---random témába vágó komment passing by---
Nem emlékszem melyik topicban, de volt olyasmi versenyformatról szó, ahol maximalizálnánk a counterelni képes lapok számát, ergo visszább venni a kontrollok erejéből.
50 lapból mondjuk 18-24 lehetne ilyen lap, a többi a rigolyámmá vált CÖLE-ből megmaradó ÖLE-t (ölés-leszedés-erőforrás) tenné ki. Én a kifejezetten ölés funkciójú lapok számát is minimalizálnám 6ban (3 nem elég mert mindenhol a fluxgen lenne az ).
Egy ilyen formaton kijönne, hogy milyen lenne a meta, dobogó és a játékélmény.
Ha nem is feltétlen behós, de egy-két kisebb versenyen szívesen kipróbálnám.
Peace,
V.G.
 
Még egy dolog! Fontos dolog a szólásszabadság, de a döntéshozók tekintélyét és a játék imidzsét romboló embereket és siránkozásokat sokkal szigorúbban moderálni kellene.
Aki most kezd érdeklődni a játék után, szerintetek mit fog gondolni, ha beleolvas ebbe a topicba? Ő nem fogja átlátni, hogy melyik vélemény a megalapozott, és hogy egy személetes példát hozzak két megyei szinten játszó labdarúgó, vitatkozik Messivel, Ronaldoval meg Zidaneval a fociról.
 
Azért azt lássuk be, hogy ez a helyzet nem teljesen ugyanaz, mintha te mondjuk egy gyári hibás terméket vásárolsz egy boltból.

Egyrészt - bár nyilván ez sokakat nem vigasztal - igazából te akkor és ott használod a Tűzmadarat és a Vízitündért, amikor és ahol csak szeretnéd, kivéve a versenyeket. Tehát maga a játékélmény (már ha ezt lehet ezt élménynek nevezni...) megmarad.

Azzal meg, hogy a játék versenyszabályai néha változnak, azt gondolom, hogy tisztában van mindenki, aki lapokat vásárol, ráadásul most már azt is láthatjátok, hogy mik azok a lapok, amiket vizsgálunk, és górcső alatt vannak. Így ha az ember vesz valamit, akkor ezzel valamilyen szinten tud kalkulálni.

Egyébként a legtöbb tiltott/nerfelt lap - talán a Tűzmadár az egyetlen kivétel - nem önmagában már a megjelenéskor vált erőssé, hanem a meta módosult annyit, hogy inballansz lett, vagy felerősödött a köré épülő pakli (Ragyogó manó), vagy olyan új lap jelent meg, ami mellett nagyon durva lett (Kétségbeesés hatalma), vagy egy amúgy csak szimplán erős lap egy új játékelemmel lépett át egy határt (pl. Vízitündér az Epikusok "S" képességével önmagában húzatott).

Tehát minden kiegészítő és lap megvétele egyfajta reményvétel, amiről nem lehet előre tudni, hogy mennyit hoz a konyhára. Így ilyen típusú kárfelelősség sem keletkezik.
 
Ha kyb véleménnyilvánítási stílusát helyénvalónak érzed, költözzetek össze, kiváncsi vagyok, ki nyírja ki a másikat egy héten belül.

Magasról lesz....m, hogy ki tesztel, és ki sima játékos. A stílus amit képviseltek, vállalhatatlan... egy pár ilyen válasz után, amit ketten összehoztok, ne csodálkozz, hogy egy tesztelőt sem fognak tisztelni az általánosítás miatt, amit rátok alapoznak.

Látom szereted használni a Respect szót. Ha kell adok hozzá egy angol szótárat, aztán egy értelmező kéziszótárat, hogy tudd, mit jelent a szó amit használsz.

Es végül: innentől nem untatjuk a fenkölt, hyperintelligens, agyonművelt, istenkomplexusos egyéneket. Megteszem nektek azt a szivességet, hogy nem pazarlok a fórumra több szót, ha valami érdekel, privátban megkerdezek olyan embereke, akik nem az orrukat túrják két válasz között... (mielőtt megasértődés lenne “kinek inge alapon”)

 
Akkor engedd meg, hogy tisztázzam a dolgokat: nem dolgozunk senkinek, nincs munkaszerződés, nem vagyunk bejelentve és egy forintot sem kapunk.

Mi a szabadidőnk egy nem is kis részét szenteljük ennek, amiért a fizetség az, hogy ha minden egyes tesztelésen ott vagy ÉS tervezel lapokat, akkor megkapod a 3 sornyi kiegészítőt. Mondanom sem kell, hogy ezt bármelyikőnk meg tudná venni zsebből fél évente, ezzel megspórolva heti 5-10 óra plusz erre áldozott időt.

Azt, hogy mi mégis áldozunk ennyit a szabadidőnkből ez azért van, mert pozitív érzelmeket vált ki belőlünk, ha tehetünk a játékért. Ha kapjuk az ívet a közösség egyes tagjaitól, akkor ezek a pozitív érzelmek hamar eltörpülnek a negatívak mellett. Ilyenkor három lehetőséged van: vagy kilépsz, vagy kiadod a feszültséget az ilyen érthetetlen rágalmazások irányába, vagy szarsz az egész közösségre és sose olvasol fórumot.

Persze van a jogos kritika, amit hamarabb tűrünk (hozzátéve, hogy ezek 99%-a halál felesleges, mert nyilván mi is látjuk, hogy nem kellett volna kiadni ilyen vagy olyan lapot ilyen formában ha épp tiltunk valamit, annak meg semmi értelme, hogy valaki nerfért kiált vagy ótvar fosozza az adott kártyát már megjelenés előtt, mert mégis csak mi játszottunk vele hónapokon keresztül, valamiféle bizalom szavazódhatna irányunkba, hogy jó lesz mégis az a kártya), de van az, ami átesik a ló tuloldalára, mint ami most itt folyt.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.