Vissza a Főoldalra
 
Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Veszélyes vizeken
(Kalandok Földje)
Küldd el képeslapként!
Akár úszással, akár egy csónakból próbálkozol, a nyílt tengerre merészkedés sok veszélyt rejt magában. Ott vannak például a tenger csábító teremtményei, a szirének, kiknek angyali hangja képes pillanatok alatt a végső kábulatba juttatni testedet és lelkedet.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Ide is bemásololm:
Amúgy itt még egy ötletet vetnék fel. Ha már készülőben van egy behos pakli építő (amin később kötelező jeleggel le kell adni a pakli listát) Nem lehetne bevezetni a lapok mellé egy pakliba kerülési értéket? (Anyit jelentene hogy egy pakli pl: max 500 pontnyit érhet, s ha van egy erős lap akkor annak a bekerülesi értékét brutálisan megdrágítani. Mondjuk vizitündér 100 pont máris elgondolkoznék rajta hogyha beteszek hármat a többi 47 lap + narancsok hogy jönnek ki a maradék 200 pontból.) A kecske is jól lakik: Ezzel ellehetne érni hogy nem kell rotáció, de lehet gyengébb lapot kiadni, mivel ha a pakliba bekerülesi értéke alacsonyabb akkor lehet érdemes lesz használni. + a káposzta is megmarad: Nem tiltódik ki minden lap 3 vagy 4 évenként, így nem kell félni attól hogy sose lehet használni többet.
Illetve még egy elég nagy előnye lenne ennek: Mivel nincsen a lapokon felrüntetve ez az érték így bármikor változtathatja kiadó az értékeket, ezzel gyakorlatilag a játék balanszolására több lehetősége marad. Pl: kijött krabber uraság és vizitünci, nem kell megvárni a következő kieget az életkioltással csupán megnövelni a bekerülési értékület, s mindezt akár az első negatív tapasztalatok után meg lehet tenni.
Illetve még egy előnye lenne ennek: gyorsabb lenne a hatása a játékra mint a rotának.
 
Ez szerintem tök jó meg konstruktív hozzászólás, van benne konkrétum.

Mondjuk másik dolog, hogy nem vagyok meggyőződve róla, hogy működne. A nullás lap fogalmát érezném kicsit problémásnak. A védekezés, ami nem counterel, hanem mondjuk ingyen buktatja a manát. A nekron. Kicsit még a Zanszilánk is. A mutogatós bölcsesség.

Lehetne erre egy nagyobb ban vagont felhúzni és kipróbálni, igazándiból érdekelne. De nem vagyok meggyőződve róla, hogy feltétlen egyszerűbb/jobb lenne.
 
Ígérem, lesznek!
 
Igen vannak előnyei is a dolognak, de szerintem több a hátránya, mint az előnye.. Illetve ez engem nem is zavarna, mivel befejező félben vagyok a játékkal, hanem inkább azon akadtam ki, amit itt egy korábbi hozzászólásomban kifejtettem...
 
Tehát tulajdonképpen azt modod, hogy a "csak az elmúlt négy év lapjaival játszunk" állítás nem helytálló. Értem.
Ebből már látom hogyan következik, hogy több lapot kell venni.
Szerintem mondjuk ezen lehet több módon is segíteni (pl. lesznek olyan alapkiegek a jövőben is, ahol megint jönnek ki reprintek, gyakorlatilag legalizálva régi lapokat; használhatóbb gyak-nemgyak). Bár ez már túlságosan spekuláció a részemről.
Lényeg: így már nekem is problémásabbnak tűnik a nagyobb költség, de szerintem lehet ellene tenni, és bízom abban, hogy ezt a kiadó meg is teszi.

Abban sajnos egy véleményen vagyunk, hogy a rotáció eléggé bebetonozná / szűkítené a játszható paklik listáját, amíg a mostani erősebb lapok nagy része ki nem ment. Cserébe szerintem viszont pozitív, hogy utána egy kicsit hatásosabban bele tudnak nyúlni a tesztelők a metába anélkül, hogy újabb tartós problémát hoznak létre.
 
Nem teljesen ezt állítják, hanem néhány verseny élmezőnyét gyűjtötték ki.

És a kigyűjtés is csak 1 ok miatt helyes, hogy kijöttek az alapkiadások, ahol régi versenylapokat adtak ki újra...

Ezt a dolgot már kitárgyaltuk egyébként egy másik topikban, hogy ezt az élmezőnyt konzerválnánk és az esélyét sem adnánk meg, hogy más érjen oda, még jobban beszűkülne a meta (írok néhány példát, ami kiesne a rota miatt, de simán odaérhet bármikor: gyűjtőgen, fókusz, avatárok, óriások, manók, köd stb., stb., stb.) Ha az ultraritkák és a követők/szabálylapok is kiesnek, akkor még sokkal-sokkal hosszabb lehet a lista... (fókuszálás, sokszínűség, ur bübájok, stb., stb. stb.)

A kiegvásárlásos kérdésedet szintén kitárgyaltuk már több topikban. Persze, hogy meg kell venni, amúgy nem tudnál játszani... Eddig elég volt megvenni az aktuális paklidhoz a lapokat ezután 4 évente mindent meg kell venni újra és újra...
 
Én egy dolgot nem értek a hozzászólásaidból.
Ha igazat állítanak, és a nagyobb versenyeken tényleg csak az elmúlt négy év lapjai voltak használva, akkor ebből hogyan lesz eddig nem létező kényszer arra, hogy több paklit vegyél?
Ha jól értem, az az érvelés a Beho részéről, hogy nagyjából eddig is 4 év kártyakészletéből + 1-2 lapból gazdálkodott, aki komolyan vette a versenyeket. Ezen egy ugyanilyen hosszú rotáció effektíve nem változtat. (Hozzáteszem, gondolom / remélem egy újrakiadott lap régi, de ugyanolyan szövegű változata is használható lesz.)
Aki kevésbé veszi komolyan a versenyeket, annak pedig (elvileg) lesz lehetősége olyan eseményekre menni, ahol lehet a régi lapokkal is játszani.

Nem vitázni szeretnék, csak tényleg nem látom itt az összefüggést, ami miatt most majd sokkal több pakkot kéne bontani. (Kivéve persze, ha rövidebb lesz a rotáció, vagy a fejlesztés megy el olyan irányba, hogy direkt addig használhatatlan 2-3 éves lapokkal jönnek ki metaverő kombók.)
 
grat, Bubu, korrekt cikk! varjuk a kanter-ellenes lapok megjeleneset/elterjedeset! ;)
 
A grafikon fórumon való többszöri sikertelen beírása után marad pastebin: https://pastebin.pl/view/6dfc6617
 
Rotában lehetne használni egy bizonyos évnél korábban kiadott lapokat is.

Bővebben, ha a lapok folyamatosan erősödtek, és a rota miatt most gyengülni fognak, akkor el fogják érni az X évvel ezelőtti szintet. Vagyis az X évnél korábbi lapok gynegébbek lesznek a legújabb lapoknál.

Erősség
^
| /
| /
|---------- Rota vonal
| /
| / \__________Kiadott lapok
| /
| /
|/
----------> Évek

Ha a grafikon jól jelenik meg, akkor a rota vonal feletti lapok tiltottak(kirotálódtak), viszont a vonal alattiak engedélyezettek.
 
Az a baj, hogy a játék már nem itt tart. Persze a 0-ás kánterek vannak ott mindenhol, de nem hiába. Nem csak a 0-ás kánterek a problémák, hanem minden lap erősödése. Ha kiszedjük a képletből a 0-ás kántereket, olyan beteg 2. körös winek fognak jönni, hogy csak kapkodod a fejed. Volt az Ex-ben gyngy+ nemritka zén meg 100 pontos verseny, csak hokik voltak. Az egyiket én húztam be, a másikat JuFe arochosszal: 1 vp, 1 buff, 2 vp 2 buff és win. Ez volt a play. Egyedül börtön ellen kellett a 4. körig várni hogy a megfelelő mennyiségű buff összejöjjön, vagy ha valaki mégis húzott valami kántert.
 
Jobban átgondoltam a dolgot és erre jutottam:

Engem igazából nem is a rotáció bevezetése zavar, mert szerintem működni fog, illetve valószínűleg engem már nem fog érinteni.

Azonban így kellett volna megjelennie a hírnek: "Hosszas megfontolást követően arra jutottunk, hogy mint más hasonló kártya játékokban 2021-től bevezetjük a 4 éves rotációt elsősorban üzleti megfontolásból a játék fenntarthatósága érdekében. A részletekről több szavazást is ki fogunk írni."

Én mindenképpen kihangsúlyoztam volna a valós okait a döntésnek, illetve azt, hogy a döntés már megszületett.

Végezetül egy filmsorozatból idéznék két idézetet:
"3.6. Az nem jó, de nem a világ vége."
"Ez hát, amitől egy RBMK reaktor felrobbanhat. A hazugság."
 
Én is ismerek ilyet. Mondjuk az az illető akire én gondolok évente egyszer nyer csak versenyt, szóval lehet nem egyre gondolunk.
 
Én ismerek olyat aki régi mágia síkos kombó deckel jutott ki a nemzetire idén Amúgy igazad van.
 
 
akkor kinevetős smileyt is kapsz, mert megérdemled troll
 
Nagyon konstruktív troll vagy az már biztos
 
A reptiliánokra gondolsz vagy a magices példákra?

Akkor paklivásárlásra fel
 
És ezen a problémán a rotáció mit fog változtatni?
 
Úgy, hogy innentől nem jönnek 0-ás lapok és a játékot úgy fejleszteni, hogy ne legyen előnyben a kezdő játékos. Erre kiváló a védekezés/pentagramma szabály, illetve új paklikoncepciók/szabálylapok/követők kiadása. Aztán nem a tempóelőny, hanem a lapelőny lesz a gond, de az csak néhány kieg múlva fog jelentkezni és arra is van megoldás...

Illetve szerintem jelenleg sincs gond, csak a játékosok nem elég kreatívak, de ezt már leírtam...

Az a gond, hogy ezeknek a dolgoknak semmi köze a rotához, az egy teljesen független üzleti döntés...

De kezdek megbékélni vele és remélem a főrumon trollkodó kezdő/újrakezdő játékosok ettől tényleg egy csapásra elkezdenek paklikat vásárolni...
 
A 0 es 1-es lapok mellozeset hogy gondolnad rota nelkul? Nerf, es ezek a lapok 1-el dragabbak? Vagy tiltani?
Tenyleg erdekel, mert ha nem korlatozod a laphasznalatot, es mondjuk minden valtozas nelkul innentol nem jonnenek ki ilyen lapok, akkor azokat senki nem fogja jatszani pl. egy kontroll deckben, ami ma a hkk 90%-a.
 
Mint kezdő/újrakezdő játékos sok sikert kívánok neked a hatalom kártyái kártyajátékban. Vedd meg az összes megjelenő lapot háromszor, mert az jó...
 
Nem. Nem a reptiliánok akarják, hanem a Beholder Kft. Gondolom nem vagy ennyire gyenge elméjű, csak provoklálni akarsz...

Az alábbi 3 hozzászólással számomra még egyértelműbb lett, hogy nincs is itt semmi probléma...
 
"Szerintem a 0-ás/ingyenes lapokat kellene mellőzni és minden probléma megoldódna..."

Azért ezzel sem értek egyet. Ha nem lennének 0 manás lapok, akkor a 3 vs 1 vp-s kezdőprobléma válna sokkal akutabbá, mint amennyire most jelen van. Ezenkívül még ha mondunk is egy olyat, hogy oké, mostantól nincsenek nulla manás lapok, az eddigiek akkor is jelen vannak a metában (vagy ki kéne őket tiltani, úgy gondolod?)

Ahhoz meg, hogy a jelenlegi 0 vp-s lapokat egy manással helyettesítsük, olyan durván kellene az erejüket megnövelni, ami szintén az élvezhetőség rovására menne. Én azért attól is ódzkodnék, hogy újabb Vízitündérek jelenjenek meg a metában...
 
Bár ilyen egyszerű lenne a megoldás... de nem az.

Régen volt olyan versenyformátum, ahol nem lehetett 0-s lappal játszani (vagy talán még 1-essel sem?) Mindenki VP termeléssel, VP elvétellel, ill. kombó paklikkal játszott... Ha az ellenfélnek nem volt VP-je, azt csináltál, amit akartál. Egy ilyen környezet nem a lapelőnyről, hanem a VP előnyről szól, az egyik problémát cserélted a másikra, ugyanaz pepitában. A 0-s lapokra szükség van, ez soha nem volt kérdés, csak az erősségük.
 
Már egyszer leírtam, de elszállt a rendszer...

Szóval van abban igazság amit írsz. de sajnos csak rész igazság.

A lényeg az egészben, hogy azért kell ez a rota dolog, hogy mindenki megvegye a megjelenő kieg összes lapját 3-szor (a playsetet), mert különben nem tud játszani, lényegében egy agresszívabb üzletpolitikára vált a cég. Már sokszor leírtam és még le is fogom, ha olyan kedvem lesz

Az összes többi felmerülő problémára van több más jobb megoldás is.

Én mindent megértek, illetve csak kis részben az én dolgom - mint játékos -. de ez a tálalás olyan igazi magyaros volt.

Nem tudom kik a tesztelők és nem is nagyon érdekel, de ha ez volt a legjobb ötletük a felmerülő problémákra, hát.. akkor vannak gondok...

Annak idején Baka magyarázta el a legjobban egy kérdéssel ,hogy mi a veszélye a 0-ás/ingyenes lapoknak. Íme:

Ha van 1 manád akkor hány 0-ás/ingyenes és hány 1 manás lapot tudsz kijátszani? Na látod ez a különbség.

Szerintem a 0-ás/ingyenes lapokat kellene mellőzni és minden probléma megoldódna...

Illetve koncepciókban gondolkodni...

A játékosok is lehetnének kicsit kreatívabbak, mert a legkényelmesebb, hogy játszol a kontrollal (énis ilyen kényelmes vagyok sajnos).
 
Maximálisan egyetértek ezzel. Viszont ezt sem volna szerencsés egyik pillanatról a másikra csinálni.
 
Grat, Bubu! Jól összeszedted!
Egy megjegyzés: szerintem ez "a jelenlegi lapkeretnél nem erősebb" - célkitűzés nem lesz elég, és muszáj lesz egy picit visszalépni, hogy a fejlesztésnél, laptervezésnél legyen egy kicsit több mozgásteretek. Ha minden versenylap max. 2-ért jön, akkor a ballanszolás lehetősége beszűkül, ahogyan az most is van.

De persze én nem értek hozzá.
 
Ez annyit jelent, hogy a tesztelőcsapat határozottan így gondolja. Ez eddig sem volt titok.
 
Már sokkal korábban mint ahogy azt te gondolnád.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.