Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A pusztulás sírjai
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"Az igaz, hogy nappal van, de ezt a helyet mintha elkerülnék a nap sugarai. A bejárati kovácsolt vaskapu kicsavarva, széttépve hever a bejárat mellett, mintha valamilyen démoni erő szaggatta volna szét. Beljebb sírokat látsz. A növények kiszáradva, megfeketedve meredeznek. Az orrodat eltömi a szörnyűséges dögszag." - az Encyclopedia Fantasia a pusztulás sírjairól, melynek közelében csak a Leah papok pihenhetik ki magukat igazán
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Na most kiérdemelt ezek egy kis trollkodast, mert süketek és vakok vagytok láthatóan. Megoldom a helyzetet. Legyetek olyan bölcsek mint eddig. Engedjétek vissza a ragyogott, csak manó délben legyen tiltott. Méltó lenne az alanti válaszok atgondoltsagahoz...

További jó agyalast
 
Elengedtem a témát.... fafejjel felesleges egyeztetni. Az enyém is az meg a Tiétek is. Megoldás: hozzatok egy fairlihgt 0-ás kantert, ami lény-tűz-villám. Azzal folytatjatok is az alanti logikát.

A baj, hogy azt látom, hogy Miklós is letrollozott egy véleményt, pedig egészségesebb lenne ha komolyan venne... az ő szellemi termeket mentene az a vélemény... ti tudjatok
 
Oké az stimmel hogy egy bizonyos pakliban tudja mindazt amit tud, de ha az AM0 lekerül róla akkor minden jött-ment abszprev, erős, tészaggatás és még sorolhatnám egyből fogja 0. körben. De oké, el tudom fogadni, hogy még ezen dolgok ellenére is tiltólistán a helye, viszont erre a mondatra reflektálnék:

"Egy tiltásnak nem csak az lehet a motivációja, hogy mindenhol csúcskategóriás spoiler, hanem az is, hogy egy pakliban broken."

Kicsit úgy érzem, hogy ez lefordítva magyarra így hangzik: ha van egy bizonyos pakliban egy bizonyos kulcs lap, ami nélkül semmit se ér a dekk, tiltsuk ki.
Ez alapján a rúnás antirakshis tűzdekkből tiltsuk ki az antirakshit, mert kiiktatja a játék jelenlegi fő interakcióját és 0. körödben szétlő. Ez az egyetlen lap tartja életben a koncepciót.
Tovább megyek: az általam pörgetett szintén rúnás (vagy manaáramlásos) antirakshiból a goblin kulacsot mert cantrip módon gyárt ingyen 3mana 3szk-t első körben, ami mint tudjuk már végtelennek számít. Szintén ez az egy lap tartja életben a koncepcióm.
Ezen felül a fókuszálásnak is ban jár, mert fókusz dekkben semmiből tud fordítani.
Biztos lehetne még folytatni a sort paklikkal és hozzájuk tartozó kulcslappal, de biztos érted a lényeget.

Meggyőzhető vagyok, meg nem kekeckedésből írom ezeket, csak szeretnék tisztán látni, hogy miért van az: minden lap egyenlő, de vannak köztük egyenlőbbek.
 
Egy tiltásnak nem csak az lehet a motivációja, hogy mindenhol csúcskategóriás spoiler, hanem az is, hogy egy pakliban broken. Anno a Falak ereje is csak egy deckben volt durva, de abban annyira, hogy muszáj volt tiltani. A Kétségbeesés hatalmát is összesen 1 pakli használta, de akkora előnyt adott, hogy végül fel kellett tenni a tiltólistára és csak évekkel később lehetett leszedni. Itt is ugyanez a helyzet. Furcsállom, hogy magyarázni kell azt, hogy miért broken, ha valami ingyen dobat 5 akár 5 lapot is, még akkor is, ha nem fér be minden deckbe.
 
Felre ne erts, nem akarom osztani az eszt
Jancsar Jani bolcs szavai jutnak az eszembe, miszerint ‘...a HKK egy addiktiv dolog, befejezni nem lehet, csak szuneteltetni...’ es ezzel teljesen egyet tudok erteni - lasd en is itt rontom a levegot.

Az en indokom nem tul privat, jelenleg szamomra elvezhetetlen a jatek, hogy idot es penzt tegyek bele.
 
15. Dimenziók háborúja
16. Gázelementál

Amúgy ne vegyük úgy, hogy a ragyogó egy univerziális spoiler, mert igen kevés dekk van a manón kívül amiben akad rá kötelék és csupa 2+os lappal játszik. Tény, hogy kb ez tartotta életben a manókat, de egy kicsit belepiszkálva a nerf vs ban témába: ha ban helyett az AM0 eltűnik róla, akkor vajon még most is lehetne vele tolni?
 
Miért nem volt elég egy nerf a manóra (Úgy mint az agyon védett sárga szektára pl?)


Azt gondolom, Miklós teljesen korrekt választ adott erre a kérdésre. Az Univerzumkifordítónál igen nehéz helyzet volt, mert kb. lehetetlenség volt úgy kibalanszolni, hogy megmaradjon erős lapnak, de ne váljon broken-né. Egy Villámhorgonynál pl. sokkal egyértelműbb volt a szituáció.


"Szerinted egy Lohd haven blank lap lesz egy második körben? vagy koncepciólap?"

Amióta a korlátozásos épületdeckembe használom a lohd havent, a leggyakoribb mérkőzés-vesztésem (a Bilincs matchup mellett) abból volt, hogy a saját első körömben behúzott Lohd havenem (vagy kezdőkézben lévő, ha az ellen átadta a kezdést), beragadt az ellenfél első-második körében. Tény, hogy a 2 manás védekezéses counterek közü a Haven a mai napig az egyik legerősebb. De ez nem változtat azon a tényen, hogy a Ragyogó manó ellen bizony sokszor beblankul...egy olyan lap, amit elvileg ellenlapnak nevezünk. Ez a baj.


A Mező ilyen szempontból nagyon más. Egyrészt van játékbalanszoló funkciója (Ragyogó manónak nincs, mert az egyik 0 vp-ért játszó paklit felváltja a másik), másrészt, ha gond van, még mindig ki lehet adni ellenlapokat, amiket kockázatmentesen be lehet tenni, hisz tudjuk, hogy az ellenfél Mezőzik-e vagy nem. De mint látjuk, a Manó ellen eddig 16 lapot találtunk, ami segít, de a többsége nem is optimális ellene, csak jobb híján kerülhetne be.


"Azt nézed megint, hogy el tud rakni pár paklitípust (igaz csak ha behúzod), és az nem számít, hogy mást nem?"

Ha egyetlen olyan pakli lenne a hkk-ban, ami ellen a Ragyogó manó 5 lap előnyt termel, már akkor is tiltólistán volna a helye, mert ez brutális előny. Nem érv az, hogy vannak olyan paklik, amik ellen nem működik.

De tudod, mit, oké. Mondj nekem egy olyan kontroll pakliba való lapot, ami:

- Ingyen kijátszható, akár a legelső körben is.
- Megvan az esélye, hogy kijátszásakor azonnal 5-6 lap előnyt termel.
- A jelenlegi metában 20-nál kevesebb olyan lap, ami egyáltalán képes védekezni ellen.

Ha egy ilyet mondasz nekem, esküszöm, hogy elkezdek lobbizni a tesztelőcsapatban a Ragyogó manó visszaengedéséért és újrakiadásáért!
 
Nagyon Ilike (i like)
 
Hogy ne csak saját sérelmek felemlegetése és a minden is 0-ért jön probléma fejtegetése legyen, hanem legyen a cikkre válaszoló hozzászólás is
Hozzáteszem, hogy a következő javaslatokat amatőrségem maximális tudatában teszem, így lehet lesz köztük halvaszületett is:
1. Induljanak fix 18 max. ÉP-ről és ne legyen jelzős hoki. Az 5 lapért és lőhetetlenségért cserébe legyen ennyi hátrány, és a követőlövés utáni 2-3 ÉP nagyobb visszatartó erővel szolgál (éljen a párbaj ) a 8-9 helyett
2. Adjon plusz sebzést és/vagy ÉP-t (RIP bölcsi)
3. Tripla kötelékes J-s (akár J2-es, J3-as) képességre adjon vmi durvábbat (így csak olyan pakli tudja kisütni ahol tényleg van elég ilyen lap): pl. kövi max. X-be kerülő kedvelt lapodra nem lehet reagálni (hajrá leszedések), vagy kapsz vmennyi manát (0-ás counter ellensúlyozás), vagy visszavehetsz gyűjtőből, vagy keress elő egy ilyen lapot, vagy akármi ami egalizálni tudja az erőforrásharcot
4. A kedvelt lapjaidra használt reakciók plusz 1 nekronba kerülnek MÁR AZ ELSŐ KÖRTŐL KEZDVE (aki sokat counterel annak elfogy a dekkje, hajrá leszedések). Illetve egy ennek durvább verziója, hogy plusz 1 zsz-be kerül már az első körtől, így ha lényekkel semlegesít néha lehet hogy az előzőt kell feláldoznia zsz-nek hogy jöhessen a következő.

A fenti ötleteket szabadon lehet kombinálni minden epikusra a jelenlegi kedvelt lapok erősségéhez mérten. Egy gitt epikus nyílván több képességet is kaphat egy alapból OP-val szemben.
Ismételten mondom hogy a képességek közt amiket felsoroltam lehet van egy broken kombót generáló képesség amivel nem vagyok tisztában, csak az irányt szerettem volna felvázolni.

Peace,
V.G.
 
Az utolsora mindig ez jut eszembe

https://www.facebook.com/topdeck.magus/photos/a.990137931005588/1494567493895960/?type=3
 
Miklós!

Nem faj senkinek. Ez esetben a játékosok 10%-a bizony senki. Ez volt a troll rész. Nekem igen is faj...

Viszont.
Miért nem lett NERF Donát x+1 lapot, x, amennyivel kevesebb lappal kezdett, mint az ellen. Vagy ez is broken és lehetetlen?

Ha a manó BAN, akkor orzag bilincs, papno, fluxgen, kyorg miért nem? Ha azért, mert ritka, akkor a SF miért igen?

Kicsit sok a belső ellentmondás.
 
Nagyon köszönöm ezt a kommentet. Szívemből szóltál és ÉRZÉSEMBŐL.

Azt hiszem megfogalmaztad azt, amit nem tudtam atadni
 
Farkancs: A ban / nerf policy a következő: a problémás lapokat alapban mindig tiltani kell. Egy tiltólista alapján egyszerűen ellenőrizhető, a paklid legális-e vagy sem. Viszont a nerfeket fejben kell tartani, ha kijátszik valaki egy lapot, tudnod kell róla, hogy ez nerfelve van, hogy működik, ez nagyon sok visszaélésre ad lehetőséget. Viszont, az is érthető, hogy aki drágán szerzett be egy ritka vagy ultraritka lapot, az nem örülne, ha az ki lenne tiltva, akkor inkább működjön gyengébben. Nerf ezért és csakis ezért létezik, ezekre a lapokra. A Ragyogó manó nemgyakori, nem fáj senkinek, hogy megszabadultunk tőle. És egyébként teljesen bróken lap volt, játékélmény romboló. Itt nem feketék harcolnak a fehérek ellen, vagy szörnyek a hősök ellen, vagy kontrollok a nem kontrollok ellen, vagy urambocsá a tesztelők a nem tesztelők ellen... Mindenki HKK játékos, közös hobbival, ugyanazt a játékot játszva, bárki kaphatja a bot hegyes végét. A Ragyogó manó nem a "gonosz kontrollokat tartotta kordában", hanem mindenkinek tönkrevágta a játékát, egységesen.

Silentkill: Mint olvashattad korábban, én épp abbahagyó félben vagyok (hogy milyen okból, az lényegtelen).

Ez csak egy mellékes megjegyzés részemről: Abszolút respect érte, hogy 100%-os full trollból vissza tudtál menni normális kommentelőbe, ez rajtad kívül még nem nagyon sikerült senkinek. Az utolsó trollgéntől úgy tudnál megszabadulni, ha nem írnád le minden 4. posztodban (már 5 éve), hogy már éppen hagyod abba a játékot. Mert, legalábbis számomra, ez azért továbbra is trollkodás
 
Igen,jobban. De nem a“tesztelok ezt toljak“miatt,inkabb amit az elobb irtam amiatt jutottunk el idaig.
 
Nem a kontroll a problema, hanem a lapok tulzott olcso,0-1 idk-e, igy minden dekkbe befernek ezek az univerzalis lapok. Emiatt lesz a meta fele azonos lapokbol allo,azonos szinekbol allo, hasonlo mechanikaju pakli, sarga,kek-leginkabb, amik hozzak magukkal a legjobb kantereket is. De ettol meg az nem kontroll es a problema massal van, tul lett tolva a powercreep, ennyirol van szo,az epikus kovetok meg abba az illuzioba kergetik sz embert hogy minden kontroll,mert 5 lap meg 30 kanter. Nem. Az epikusok csak fedik a latszatot, a gond hogy van 30-36 lap ami brutal eros ezert megkerulhetetlen es mindegy mit teszel melle ugy is mukodnek maguk miatt
 
Hát. Akkor a te definícióiddal megfogalmazva: cseréljük ki előző gondolatmenetemben a kontrollt "tempo dekk, 24-27 kanterrel, de sajat jatekkal, tempobol operalva(tuz,villam,pegazus,fonix,stb)"-re. Az állítás szerintem továbbra is áll.
Az én definíciómban a kontroll: olyan pakli, amiben töb mint 15-20 kánter van. Ementén írtam az előző kommentemet.
 
Ez màr csak azért is bukott elmélet, mert jelenleg nincs mūködõ kontroll,ami elég erõs lenne.
Kontroll alatt a valodi kontrollra gondolok, ami szetkanterel, leszed,mindent megold es valahogy leut/megol nagy nehezen.
Amit itt te/ti kontrollnak hisztek, az mind egy tempo dekk, 24-27 kanterrel, de sajat jatekkal, tempobol operalva(tuz,villam,pegazus,fonix,stb)
Ami kontroll az a kaoszmester, es kurvara nem eleg jo, vagy az eletenergia(ha ugy teszik ossze), szinten nem eleg eros. A kontroll addig volt paliban amig elt Ozmi. Anelkul mar gyenge ez a mindent megakarok oldani kontroll jatek, mert nincs lap amivel visszajossz ha kell, es nyersz erobol.
Ozmit tiltottak,mirol beszelunk?
Plane,a kontroll halala volt a fokuszalas nerf es a 3 szin szabaly,plusz az isteni szabaly. Ezek utan azt hinni hogy a kontroll a kedvenc gyermek, hat jo nagy elfogultsag
 
Mint a játékot már abbahagyott játékos, közepesen releváns vélemény:

Számomra kicsit olyan benyomása van a dolognak, hogy a tesztelőknek van a szerelempaklija - a kontroll. Ez folyamatosan erősödik, ami veszélyt jelent rá, az nerfelve/bannolva lesz. Ezenkívül a tesztelők alapnak tekintik, hogy a kontroll erős, a többi paklit reáisan nem erősítik, véletlenül kijön 1-1 lap, ami hozhat ellenük esélyt - ezek nyilván kiugróan erősek lesznek - kapják a bant. És amikor a játékos azért sajnálkozik, mert a nem kontroll szerelempakliját bántják, és lerázzák a panaszát azzal, hogy "megértjük, hogy fáj a szerelempaklid", akkor az a rossz emögött, hogy a szerelempaklit azért bántják, mert va 30 ember, akinek a kontroll a szerelempaklija és ebből nevezetesen 10 tesztelő és az ő szerelempaklijuk prioritást élvez.
(Nem szeretnék bántó lenni, értem, hogy az tesztelő, aki nagyon érti a játékot, az érti nagyon a játékot, aki érvényesül és ebben a játékban kontrollal lehet érvényesülni, tehát természetes módon abból lesz tesztelő, aki aki a kontrollt szereti, és ez a játék utóbbi 10 évéből fakad, de attól, h így van ez nem feltétlen jó.)

Kis gondolatmenet, hogy ne csak ekézzem (lehet jogtalanul) a játékot, hanem jobbító(?) javaslattal is éljek:

Többször felmerült, hogy a jelenlegi játék/meta élvezhetetlen - én is így gondolom, hacsak az utóbbi félévben nagyot nem változott, de nem hiszem - ennek az okai az, hogy a fordulatos, nem egy 5 perces kántercsata/kipörgés alatt eldőlő meccsek ritkák:
- az aggresszív kombódekkek 1 kör alatt ölnek (0 interakció),
- a kontroll v. kontrollnál az esetek 90%ban 1 db kántercsata dönti el a meccs kimenetelét (minimális interakció)
- horda már nincs
- a korlátozó szabálylapokat a metát domináló kontrollok általában úgy verik, hogy kirakom-megfogja (minimális interakció)

Valószínűleg vannak még más esetek is, de igazán fordulatos meccsek akkor vannak, amikor valamelyik játékos nagyon benézi.

Volt a ragyogó manó. A kontrollokat, meg a nagyon pörgős paklikat kicsinálta, vagy elvérzett, aszerint hogy behúzta-e a ragyogót vagy nem. Bilincs, börtön, korlát ellen meg általában kikapott.

Saját, utópisztikus ötletem, hogy lehetne a metát élvezhetőbbé tenni: Ragyogó manó, SF vissza, meg néhány ilyen lap, ami a kontrollokat nagyon megveri. Ezzel a kontrollok száma mondjuk a mezőny harmadára esik. Ekkor ezeket a lapokat már kevésbé éri meg betenni, mert kevesebb célpontja lesz. A mezőny többi része meg lehet mindenféle korlátozó szabálylap, 5követő, stb, amik nem olyan erősek a kontroll ellen, de egymás ellen meg élvezhetik a játékot.
A fent felvázolt szitu valószínűleg szintén sokszor kő-papír-olló coinflip lenne, de pl nekem mindegy lenne, hogy a sorsolóprogram vagy a kezdőkéz adja a 50-50 coinflipet. És a járj, 5követős dolgok, a blilincs, a börtön egymás ellen talán játszhat élvezetesebb meccseket.

Valószínűleg az előző gondolatmenet ott sántít, hogy nem biztos, hogy ennyire egyszerű a metát befolyásolni, de az is jó kérdés, hogy cél lehet-e egyáltalán, hogy ne kontroll legyen a mezőny nagy százaléka.
 
Nekem a manó tiltásával csak az az egy bajom volt igazán hogy nem kapott helyette semmi mást a pakli vagy legalább valami hasonlót azóta se láttam mondjuk versenyasztalon szegényeket... A kontroll erősödés mindig is jelen volt itt és mindig is jó volt minden ellen is legalább side után ha más nem. .. Engem ami megremit kicsit az az amiket az előző 3 versenyen járj ellen is produkál ebből 2x jarjaztam és már side előtt is megvert aztán legutóbb kontrolloztam és én is megvertem side előtt a járjat... Nah ez a durva.
 
Én logikával próbáltam érvelni, nem érzelemből.
De lássuk újra az elvakultsagomat (vagy mindenkiet).

Csak a paklik egy részénél tudok 4-6-ot dobatni. A többi esetben hatástalan. De sebaj... védjük a zsákutcát, ahol a játék épp megrekedt.
Igen, sikerült mondanod meg 2-3 pakli típust, amit szivathat a lap. Továbbra sem foglalkozik senki azzal, ami ellen hatástalan. Kb a paklik fele ilyen a másik fele olyan (nyilván nem a metában, mert... lásd később)

A mező egykor lehet, hogy félnek indult és jó volt a szerepére. De mostanra nem megfékezni, hanem megöli a többi narancs lap 90%-at.

A játékosok kreativitása?

Hadd kérdezem meg, hány alapkoncepciója van a mezonek manapság? Asszem kb 2 fele. És így is 40 azonos lap, +10 eltérő.

Legyszi mondd meg (nem kell szamolnod, csak becsüld) hány paklitipust ől meg a mező? És hányat hagy minimálisan játszani, ami orosz rulett értékű ki-ki meccs lesz kezdés alapján? 30-2?

Én erzelembol érvelek? Legalább a számokat megpróbálom nézni, mielőtt leírok valamit.

De meg mindig. Ha azt akarjátok hogy a játék totál beszürküljön, csináljátok majd... a köv HKK kiadás fantazianeve a “szürkülés 50 árnyalata lesz”... innentől befejeztem. Védhetik tovább a zsakutcat, ne NERFjetek, van olajtól mindent, ami megzavarhatja a naná mentést élvezhetetlen “kreatív” játékot....
 
Nézed a saját válaszaidat?

De akkor nem folytatom ezt a vonalat... megkérdezem másként.

Miért nem volt elég egy nerf a manóra (Úgy mint az agyon védett sárga szektára pl?

- Dobatott lapszám maximalizálása?
- Kijáűtszás 0. körös korlátozása, vag bármi más, ami az ominózus 0. körös tarolást megteszi...

Azért nem bírom ki:
Szerinted egy Lohd haven blank lap lesz egy második körben? vagy koncepciólap?
Be kell húzni... hány olyan pakli van, aminél ezen dől el a győzelem, hogy behúzod e a lapot, vagy a védelmét, vagy a keresését?
Azt nézed megint, hogy el tud rakni pár paklipípust (igaz csak ha behúzod), és az nem számít, hogy mást nem? Nem ez az, ami a jelen metát éppen tönkreteszi?
A dekkek 2/3-a halott a mezővel szemben. Mikor BAN-oljátok ezen az elven a mezőt?

Nem gondolod, hogy az eszmefuttatásod elég sánta?

Nem rabolom tovább az időtöket. Szerintem abszolút elcseszett a BAN, és totál Öngyilok az alanti logika.
Éljenek a 0,2-ből mindent ledatéáló 200 lapot húzó dekkek. Ezzel a logikával ne várjatok változást, bármi jön is ki...
 
Sárga golem barátunkat látva hamarosan változni fog a ragyogó irtó szekta létszáma.
 
Na akkor nézzük ezeket egyesével:

"Az egyetlen lap, ami ebbe bele tud zavarni, az a ragyogó volt."

Az a baj, hogy a Ragyogó manó nem egy ellenlap volt. A Ragyogó manó egy bizonyos koncepciónak volt egy irreálisan erős lapja. Nem csak kontrollok, hanem tárgyak, épületek, villámháború hordák és még kismillió másik deck ellen. Nem mellesleg egy lapot nem az alapján tiltanak sosem, hogy egy bizonyos pakli ellen mit tud, hanem, hogy milyen a legoptimálisabb esetben. Itt ez az ingyen dobat 5-6 lapot effektus...remélem nem kell magyaráznom, hogy e miért irreális.

"Jönne a válasz, hogy azt be is kell húzni. Igen... a ragyogót is be kellett. Aztán ha nem jött, akkor a manókat mókásan felzabálta a kontrol paklik 70%-a, és röhögött egyet."

Most mondtad ki a lényeget. Baromira egészségtelen az a játék, amikor ha egy lapot behúzol, nyertél, ha nem, akkor meg nem. Viszont amíg ilyen lapok vannak, addig nem lehet egy paklit fejleszteni, mert az emberek azt látják, hogy így is van egy broken lapja. Tehát ha ki akarjuk szedni a paklit az oroszrulett-effektből, akkor igenis tiltani kellett a Ragyogó manót.

"3. Miért csoodálkozik mindenki, hogy az a meta, ami a meta, amikor kizárjátok azt/azokat a lapokat - és látszólag nem szandékoztok visszaengedni a pályára - ami kicsit megfogta volta az eszetlen 0-ért mindent taktikát. az elmúlt 100 kommentből 80 erről a paráról szól."

Azért mert ez nem megfogta az esztelen nullás paklikat, hanem behozott a metába még egy esztelen nullás paklit. Ugyanis a helyettesítések miatt a manó deck épp ugyanúgy ebbe a kategóriába esik, mint a kontrollok, sőt, sokkal esztelenebb azoknál. És nem fogta vissza igazából a kontrollokat, mert mivel úgysem lehetett tenni ellene, inkább bevállalták.


"4. broken lap: Kérlek te is vizsgáld meg a Járj+óriás, Járj + sárkány, járj+kragoru, járj+vérfarkas, gyüjtőgeneráló kontrol, vízió, háló kontol dekkeket. De ha utánaolvasnék 20 percet, talán kiférne még pár tök egyszerű paklitpíus. (Nem beszélve a bilincsekről mostanában). Kérlek mutasd be ott a ragyogó első körös broken képességét, és a játék hazavágását."

Ugyanez a logika alapján régebben a Bahn szolgája vagy a Nekrofun máglya tiltása is feles volt, mert Bilincs/Börtön ellen blank és Járj ellen sem mindig jó...soha nem az alapján kerül egy lap kitiltásra, hogy korlátozó szabálylapok ellen mit tud, hanem, hogy mekkora a max ereje...erről már írtam, nem szeretném magam megismételni.


"A zárójeles kommenteket meg nem is értem. Ez a játék azt hittem arról szól, hogy ha valamit meg akarok tenni, azért áldozatot hozok, hogy beteszem, vagy kockázatot vállalok, hogy nem teszem be. Ha valami a 2. körtől nem annyira erős, akkor az már nem is elég stabil környezet???? Nem ebből a pusztulatból akarjátok véletlenül kirángatni a játékot?"

Talán azért, mert ezek használata nem éri. Hiába van egy lap, ami az ellenfél körében védekezésből megoldja a ragyogót, ha a saját első körünkben nem tudja ezt megtenni, sőt, semmit nem tud tenni, akkor nem vagyunk vele előrébb. Főleg mert egy olyan deck ellen tesszük be, ami az első körben kiszórja a kezét. Ragyogó manó ide vagy oda, nem engedheti meg magának egy épeszű játékos, hogy olyan side lapot betegyen, ami csak egy lap ellen működik, az ellen is csak akkor, ha az ellenfél kezd (a kezdés ugyebár át is adható). Ha megnézzük a felvázolt lapokat, kb. 6 van, ami a saját és az ellenfél lapjaitól függetlenül, legalább nullszaldóra kihozza a Ragyogó manó sztorit, ebből is 2 isteni.

"Ha valami a 2. körtől nem annyira erős, akkor az már nem is elég stabil környezet???? "

Nem a környezet. Hanem egyszerűen a manó deck ellen a 2. kör sokszor már kevés volt. Az meg egyenesen luxus a mai játékban, hogy a 2. körben egy counterre használjuk fel mind a 3 manánkat (pl. Titánkolosszus).
 
Bubu... magyarázd meg nekem légyszíves, hogy...
1. a jelen meta a kezelhetetlen 0,2 mp-os kater+húzok/leszedek+húzok lapokból áll össze. Semmi nem tudja felvenni velük a harcot. Az egyetlen lap, ami ebbe bele tud zavarni, az a ragyogó volt. Lássuk mekkora áldozat a kontrol paklinak, hogy betegyen párat (pl sideból a lent sorolt lapok közül)...

A válasz... veszélyes, mert a pakli Önköltsége megemelkedhet akár 0,25/lapra... uHHHH

2. Jönne a válasz, hogy azt be is kell húzni. Igen... a ragyogót is be kellett. Aztán ha nem jött, akkor a manókat mókásan felzabálta a kontrol paklik 70%-a, és röhögött egyet.

3. Miért csoodálkozik mindenki, hogy az a meta, ami a meta, amikor kizárjátok azt/azokat a lapokat - és látszólag nem szandékoztok visszaengedni a pályára - ami kicsit megfogta volta az eszetlen 0-ért mindent taktikát. az elmúlt 100 kommentből 80 erről a paráról szól.

4. broken lap: Kérlek te is vizsgáld meg a Járj+óriás, Járj + sárkány, járj+kragoru, járj+vérfarkas, gyüjtőgeneráló kontrol, vízió, háló kontol dekkeket. De ha utánaolvasnék 20 percet, talán kiférne még pár tök egyszerű paklitpíus. (Nem beszélve a bilincsekről mostanában). Kérlek mutasd be ott a ragyogó első körös broken képességét, és a játék hazavágását.

Összegezve... miért rosszabb, ha elrontja valaki egy kontrol játékát, mint amikor egy kontrol 5 elsőkörben kitett lappal 1 manában mindent megfogott, leszedett, és 3 lapot húz az üres kezű ellenfél ellen. A kettő közt nincs különbség, csak annyi, hogy az egyik fizikailag öl meg az első körbe, a másik pedig szadiz még egy kicsit...

Xeno Ct'laud és antimágikus féreg kimaradt a felsorolásból így elsőre.
A zárójeles kommenteket meg nem is értem. Ez a játék azt hittem arról szól, hogy ha valamit meg akarok tenni, azért áldozatot hozok, hogy beteszem, vagy kockázatot vállalok, hogy nem teszem be. Ha valami a 2. körtől nem annyira erős, akkor az már nem is elég stabil környezet???? Nem ebből a pusztulatból akarjátok véletlenül kirángatni a játékot?

Tudom, nem vagyok tesztelő, de komolyan mondom néha azt látom, hogy az egyik énetek menekülne ebből az állapotból, a másik meg el nem engedné a 95%-osan stabil paklit.
Én a hétvégén végignéztem két mező csatáját. Na barátom... az az orosz rulett, nem a ragyogó manó...
 
Meg is néztem a mai metában hány olyan lap lenne, ami egyáltalán képes lenne az első körös ragyogó manó kezelni. Összesen 14-et találtam, de ezek között jócskán van olyan, ami feltételesen vagy irreálisan magas költségért, vagy épp isteni lapként tenné ezt meg.

1. Hűség hírnöke (kötelékkel)
2. Interdimenzionális dzsinn (1 csontot ad)
3. Óriás denevér (isteni)
4. Zu’lit kastélya (isteni)
5. Titánkolosszus (2. körtől kb. blank)
6. Sebzett vérfarkas (2. körtől nem túl erős)
7. Raia főpapja (kötelékkel)
8. Őrjöngő földicápa (2 lapból, csak a saját deckjében jó)
9. Lohd Haven (2. körtől nem túl erős)
10. Kitagadott szirén (ad egy lényt az ellennek)
11. Csákányos blendor (2. körtől nem túl erős)
12. Sziklabehemót (2. körtől csak a saját deckjében jó)
13. Trebor kalodája
14. Ködszitálás
 
Nos, akkor megpróbálom röviden összefoglalni:

- Az Anti-mágia 0 képessége, a színe és a kettes ik-ja miatt az akkori metában kereken 5 olyan lap volt, ami az első körös ragyogó manót vagy annak képességét meg tudta akadályozni (és ezek egy része is igencsak a használhatóság határán mozgott). Azóta ez már javult kicsit, de még mindig nem sok.

- Egész egyszerűen a 0 manáért 5-6 lap eldobása irreális képesség. Paklitól és metától függetlenül.

- Nem lehetett ellene védekezni sideból se. A 2-3-as lapokra való csere nem megoldás, mert akkor 0 manás deck ellen kell védekezni 2-3 lapból. A manó deck egy gyors horda jellegű deck, ami ellen olcsó counterekkel lehet leginkább védekezni az első körben, ezeket meg a Ragyog egy az egyben kidobatta. Egy ilyen típusú oroszrulett lap nem hiányzik a hkk-ban.

- Az egész pakli fejlesztési lehetőségét korlátozza egy ilyen inballansz lap.
 
Ez meg mindig nem volt meggyőző... kertem, hogy vezesse le valaki jarjra, meg a többire is...
 
Ja majd elfelejtettem... egy kérdés csak.. összeszámolni valaki, hogy védekezésből a mai lapok közül hány fogja meg? Nem kérdés senkinek, hogy egy lap hátrány az ara az ingyen jönnek, amit egy Ja tételes esetén, vagy sikertelen “interakciora” bukik a játékos? Az alanti érvelés satnya, esetleges, csak a jelen “menő” paklira hat. Elvezet és ezt egy járj óriás, vérfarkas, bilincs kontrol, epikus főnix, epius pega, gyujtogen deckek, legfőbb káoszmester esetére, mert amit írtál, az egy klasszikus kontrol esetén lehet igaz...
 
És igen. Ez volt az alapos alatamasztas? Bántja az olcsó paklikat? Ezen az elven tiltsuk ki a mezőt, mert zavarja az összes követőt és szabálylapot...
Tiltsuk ki a csábító pap öt mert mindent el tud lopni, tiltsuk a kyorgot, tiltsunk mindent, mert zavarja a jelenlegi meta bajnokát. Igaz emellett térdre hull a meta másik felétől ellentétben a fentebb említett lapokkal...
 
A kàrtyàra ez van îrva; elso korben huzd fel, ha ezt sikerult(skill) probald kijatszani ingyen(skill), ellenfeled eldobja a teljes kezét(skill).
Teljesen automatikus nyeres, semmi jatektudast nem igenyel, vedve van a kanterek java ellen,, felhuzom nyerek lap,semmi keresnkvaloja nincs a jatekban, egy 0-1 mana metaban. Nem erre lett tervezve amikor megirtak.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.