Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ládákat őrző csapdák
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Ha egy labirintusban őrizetlen ládát találsz, sokszor még nem vezet egyenes út a benne lévő kincs megszerzéséhez. Az ősi relikviákat ugyanis előszeretettel őrzik olyasféle mechanikus szerkezetekkel, melyek akkor lépnek működésbe és okoznak maradandó kárt, amikor óvatlanul kinyitsz egy ilyet.
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2024. április 13., Kecskemét 8.

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (30)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Tervezzük. Most konkrétan asszem vagy 5 köd lap van a listán, és a színekre is figyelünk.

Igyekszünk azokat pótolni, ahol nagyon fájó volt a 4. szín kiesése (de már tényleg ugye az ÉI is így készült, bő fél éve teszteljük a 3 színt), de alkalmazkodni muszáj lesz mindenkinek.
 
Tehát akkor remélem jön feka/rhatt színekben 3-5 köd lap is. Van sajnos valóban jónéhány áldozat is ezen szabály oltárán,de persze egyelrőre abszolút reménykedem, hogy jól fog ez elsülni.Az elv jó,de nem lesz egyszerű megvalósítani.
 
Köszi!
Csak a 3színhez:természetesen figyelünk arra is, hogy a szabály miatt komolyabban gyengülő koncepciók megfelelő színekben kapjanak 1-1 hiánypótló lapot majd.
 
Tesztelőknek: Szerintem ne húzzátok fel ezeken a kommenteken magatokat! Biztos vagyok benne, hogy nehéz cérnával bírni a sok fikázó hozzászólást, de ezeknek az embereknek fogalmuk sincs, hogy mennyit dolgoztok, (nem főmunkaidőben, minimális díjazásért), pont az ő szórakozásuk érdekében! Én köszönöm a munkátokat! Szerintem a teljes tesztelő csapat jó munkát végez! Bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz, mert nélkületek nem lenne ennyire élvezetes és izgalmas a játék!

Az univerzumkifordító tiltásáért hálás vagyok! A páros versenyt leszámítva nem játszottam vele, mert inkorekt kártyának tartom! Minden alkalommal amikor megvertek vele nagyon rossz érzés volt! Szerintem maximálisan jó döntés született!

A 3 szín korlát speciel most nem tetszik, mert a kedvenc gyűjtőgenes koncepciómat derékba is vágtátok vele, de új kihívásként tekintek erre a szabályra, majd kiötlök valami más decket!

Az új kieg brutál jó lett, nagyon tetszik! A félrevágott lapokkal kapcsolatos csereakció korrekt, köszi Miklós! Nagyon bízom benne, hogy sikerül megvalósítani!
 
Annyira jó lenne, ha csak EGYSZER gondolkodna, mielőtt kommentel... tényleg csak EGYSZER.
Milyen slepp? Kik tagjai a sleppnek? A tesztelők? Egy tesztelő sem adta el a saját lapját...sőt van köztünk, akinél 6 vagy 10 ragadt be...
Amúgy meg lett tesztelve több nerf verzió is, le van írva itt is, blogon is...nem értem a részét annak, hogy ezt vitatja, amikor nincs ott és nem látja mi történik tesztelésen...
De megértem, ha a mise bor megártott kicsit...
 
Szarabbnál szarabb ötletek

Olvasni meg tudni kéne ott van leírva a hírben, hogy kipróbáltunk jó pár nerfet...
 
Az univ egy olyan lap, amit élmény felhúzni és kijátszani, de nem élmény látni az ellenfélnél az asztalon. Vagyis csak az asztal megfelelő oldalán kell ülni. Nem lehetett volna nerfelni? Itt van néhány ötlet:
- CSAK az ellenfél lapjai olcsóbbítják...
- Egyszerre csak egy lehet játékban (mondjuk az elég)
- Nincs élete
- Amennyi lapot leszedett, annyit sebződsz.
- Isteni (igen, istenivé is lehetett volna tenni ezzel a kieggel)
- 9-x az ára
ANNYI módszer lett volna, de nem... egyszerűbb volt tiltani, miután a slepp eladta a saját szetjeit... gratulálok. Szép volt.
Le a lejtőn...
A legmesszebbmenőkig nem értek egyet ezzel a bannal. A többit abszolút megértem, mert végtelen és leszedhetetlen, de ezt egy nyomorult Szimba bealtatja, bármelyik életkioltó lap (2 nemgyak) leszedi, papnő ellopja, akasztófák, Gregor, stb... de normális tesztelés meg értelmes nerf helyett jobb volt tiltani.
Szánalmas...

Bocs a stílusért, de ezt borzasztóan sajnálom. Ezt nem kellett volna...
 
Wow, szia Fec, nem is tudtam, hogy tesztelsz.
 
Fogalmam sincs, kiről van szó, de szerintem nézd meg az ÉI kiskönyvében, hogy kik most a tesztelők, és utána térjünk rá vissza.
 
Nyugodtan megnevezhetsz Katu, tőlem vetted a lapokat 2-3 hete, 14.000-t fizettél ki érte, mikor liciten 12k volt, és 3 napig nem volt rá licit.
Aki kicsit is benne van a játékban és olvas kommenteket, facebook csoportot az nem csodálkozik.
Előttem volt vagy 4 licit ami elporgott így nem akartam kisemmizni a lapjaimat.

Fec
 
Rendben, szia!
 
Oz'mogroth: A tiltással nem értek egyet. A nerf lett volna a legcélszerűbb valamilyen formában. Elhiszem,hogy teszteltétek többféle formában is,de ez a lap jelenleg pótolhatatlan. Nincs ilyen olcsón meccsfordító kártya. Pedig kellene. Mostantól az lesz,hogy aki nyerte a kántercsatát,az nyerte a partyt. Nem tudok arra alapozni,hogy valami kihúz a szarból. Ha egy VH lepörgött,akkor se. RIP,nekem nagy kedvencem volt,valóban kifordította a HKK univerzumát és sok győzelmet köszönhetek neki.

Kismassza: jó és logikus döntés

Villámcsarnok: Nem zavart különösebben ez a kombó,de ha jónak éreztétek,el tudom fogadni.

A kétségbeesés hatalma:
Anno sem volt értelme tiltani,már akkor is azt mondtam,hogy nettó laphátrány,kánterelhető bármivel és topdeckre kikapás. Most nem volt értelme visszaengedni.

Magirox csatlósa,Őrület Enkala:konzekvens és korrekt döntés

3 szín:
Megosztó,de kihívásokkal teli.Kicsit újra kell gondolni mindent és jobban mérlegelni sokféle téren,mind pakli-,mind side-építéskor. Én személy szerint üdvözlöm.
 
Már érdeklődtem a megfelelő csatornákon alakul.
 
Sikerült eladni?
 
Nem haragudj, nem akartam senkit sem megvádolni. Elsősorban Balázzsal folytattam párbeszédet és az ő azon felvetését szerettem volna cáfolni, hogy nem baj, ha az egyik fél tud arrol, hogy a változás már a teszt fázisába jutott. De ez csak felvetés volt.
 
"Atombombák a HKK-ban topicban is írtam (2019.06.09. 13:33): "...De gondolom mivel mostanában egyre többen akarnak szabadulni az Oz playsetektől lassan jön a nerf/bann..." "

Vagyis te is sejtetted legalabb 19 nappal ezelott - ahogy kb. mindenki, akit komolyabban erdekelt. Biztos meg kizarolag tegnap este lett. Egy ilyen dontesnel soha nem zarhato ki a "maradjon, ahogy van" sem. Es egy ilyen folyamatot nem ertekelunk ki naponta, ehhez ido kell, ez most jott el.
 
A sok rosszindulatú gondolatmenet helyett elég lenne csak annyiba belegondolni, hogy egy ilyen tiltással pont hogy a tesztelők járnak a legrosszabbul, mivel ők - épp a visszaélés gyanujanak elkerülése miatt - nem adhatjak el, míg aki ráérez, hogy benne van a levegőben (pl. az említett alanoros csoport alapján, ami után egyébként rögtön fel is rakta 3-4 ember legalább), az igen. Úgyhogy ennyit erről - ez az ilyen játékok velejárója.
 
Köszönöm nagyon korrekt hozzáállás. Nem vádoltam meg senkit ilyen rosszhiszemű üzlettel. Egyszerűen bizonyos részeken jobban volt tapinthato a változás előszele és ez eredményezett némi iformácios erőfölényt. Ezt elég egyszerű lenne kezelni, mert így elkerülhető lenne az a hullámvasút, amit ez a lap ára az utobbi időben megtett és aminek szükségszerűen vesztesei is vannak.
 
Több mint kérdéses. 25 éves játékot végül is alapjaiban felrúgni megéri, normális tervezés helyett.
 
Izgalmas változtatások, mondjuk a 3 szín korlát szükségessége számomra kérdéses.
 
Egyetlen tesztelő sem adott el univerzumkifordítókat az elmúlt pár hónapban ha jól láttam senki nem hirdetett sem liciten sem piacon. Azt se nagyon hiszem hogy megsúgták volna bárkinek, hogy "ez most nerfelve/tiltva lesz, most érdemes eladni". Szerintem aki eladta az főleg az Alanoros hét kérdése flame miatt tette, ahol tényleg sokan voltak a lap korlátozása/tiltása mellett.
 
Először is, nem hiszem, hogy bölcs dolog lenne az SF-eket eladni a playsetből, mivel pár hónap múlva 3 foilos B. Jagumirt fognak érni. Nem is szólva arról, hogy 2-3 év múlva simán lehet, hogy visszaengedjük, akkor meg már tényleg beszerezhetetlen lesz. De ha mindezek ellenére az elmúlt 2 hétben tesztelőtől vettél ilyen lapokat, írd már meg nekem privátban, tényleg kíváncsi lennék.

Az ÉI-vel kapcsolatban egyébként tervezünk egy kompenzációt. Ez még nem hivatalos, mivel a nyomdával meg kell egyeznünk, de szeretném, ha lenne lehetőség rá, hogy aki akarja, egy korlátozott mennyiségű ÉI-s ritkát, aminek a minőségével nem elégedett, beválthatna kifogástalan minőségű, újranyomott ÉI-s ritkákra. Ha akarjátok, lehetővé tesszük, hogy SF-et is be lehessen váltani ilyen ritkára (csak a legendás cél előtt!), és akkor senkit nem fog kár érni.
 
Nekem nem az fáj, hogy ők el tudták adni, csak szeretnék rávilágítani, hogy ez a másik oldalrol káros. Az a kezdő fogja most otthagyni a játékot, aki megvette. Egyenlőtlen, ha az ügylezte lépő felek egyike tudja, hogy tesztelik a nerfelt verziot ( meg akkor is ha az egészből nem lesz semmi) a másik meg még azt sem, hogy egyáltalán szoba került a nerf. Ezt az egyenlőtlen helyzete tartam fontosnak felszámolni.
 
Marcinak igaza van, ezekről az infókról nem mindenki tudott (pontosan úgy tűnik inkább,hogy csak valakik tudtak), nem véletlenül próbáltak sokan szabadulni a lapokból és vették meg azokat mások több ezer Ft-os tételekben.

Atombombák a HKK-ban topicban is írtam (2019.06.09. 13:33): "...De gondolom mivel mostanában egyre többen akarnak szabadulni az Oz playsetektől lassan jön a nerf/bann..."

Engem személy szerint anyagi kár nem ért,már a GE megjelenésekor betáraztam belőle. Csak a fránya igazságérzetemet piszkálja, hogy mások abból húznak hasznot, hogy egyes emberek nincsenek megfelelőképpen tájékoztatva... Nincs konkrét ötletem,de legalább olyan szinten ki lehetne tenni,hogy "figyeljük". De persze ez nem a Kiadó kötelessége, simán csak a lapot eladó hozzáállásának kérdése a többi emberhez.
A változásokat önmagukban üdvözlöm, jó döntések születtek.
 
Ennyi elég is volt, 3 színre korlátozni???

Ugyanitt gyűjtemény eladó írjatok privátot akit érdekel.
 
Én csak azt érzem picit inkorrektnek, hogy a tesztelőkhöz köthető szűk baráti kör pont időben tudja eladni az ozmit(mert tudja hogy tuti kap nerfet minimum), de ilyen az élet.
Nekem nem a tőzsde inkább Vitya és Lölő jut eszembe...
Ezzel azért együtt lehet élni, nem is elvárható változás

A tiltások/változások helyesek, kellettek. A 3 szín korlátot is be lehetne vezetni elsejétől, úgy is akkorát változik így is a meta, hogy kb. Mind1
 
Tőzsde kicsiben, azért kéne rendes tájékoztatás, esélyegyenlőség, nem csak az, hogy benne van a levegőben. Egyébként remélem tudod, hogy ha tőzsde lenne, akkor a bennfentes információval való visszaélés bűncselekmény lenne.
 
Az utolso pillanatig, a dontesig, nem biztos semmi.
Arrol pedig, hogy eppen aktualisan mit gondol ez a 12 ember, nem igazan tudunk / szeretnenk "percrol percre" tudositast kozolni.

Azt meg tudom igerni, hogy a dontes es a kihirdetes kozott a technikailag megoldhatoan legkevesebb ido telik el, ez most abszolut igy tortent (tegnap este 9 - ma kb. 1-ig)
 
Ahogy Zsolt is irta, az Ozmi tiltasa konkretan tegnap este alakult ki, akkor ertekeltuk ki az utolso nerf-verziot (elotte meg az volt a valoszinu).
Az pedig, hogy esetleg hozzanyulunk, az Alanor VIP "het kerdese" felvetese ota - mar eleg regen - koztudottan "benne volt a levegoben" (ez pl. okozhatta, hogy tobben feltettek licitre) - termeszetesen az is kijohetett volna, hogy marad, ahogy van, es akkor az jart rosszul, aki olcsobban adta.
Tozsde kicsiben .

Meg annyit hozzatennek, hogy nagyon nem erdemes irigyelni a teszteloket 1-1 belsos info miatt sem, hiszen nagyon sokat es magas szinvonalon dolgoznak. Ebben az uj kieg tesztelese mellett rengeteg gondolkodas, ilyen nerfek/tiltasok/szabalyok atbeszelese (sokszor emailben) stbstb is benne van.
A konkret jutalmazas, bar merheto, de nem tukrozi azt a sok munkat, idot, energiat, kreativitast, amit beletesznek.
 
Én a döntés előzményeire gondolok. Legyen hír, ha egyáltalán szóba kerül egy lap nerfelése. Az meg aztán pláne, ha már tesztelik a nerfelt verziót, tehát biztos, hogy nerf vagy tiltás lesz.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.