Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ha egy napon 2 verseny van ugyanott, járjon-e profi pont a második versenyért is?

1.) Igen.
2.) Nem.
3.) Nincs véleményem.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Módosított szövegű lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Az istenek csarnoka július 20.
Hatalom Kártyái - Élőholt invázió június 22.
A pillanat képe
Koponya szimbólum
(Túlélők Földje varázstárgy)
Küldd el képeslapként!
"Leah, azaz a halálisten, követőinek szimbóluma egy rézlapra festett fehér, vigyorgó koponya képe. Érintése nagyon hideg, mintha egy jégcsapot fognál, mintha közvetlen összeköttetésbe kerültél volna a túlvilággal." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Kérdezz-felelek 36.
Hatalom Szövetsége tagság
HKK Nemzeti Bajnokság - 2019.
NyáriMondoCon 2019.07.27. – Eredményhirdetés
HKK zene videó

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2019. augusztus 10., Szeged
Hatalom Kártyái verseny - 2019. augusztus 10., Szeged
Hatalom Kártyái verseny - 2019. szeptember 7., Püspökladány
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája

A lista folytatása...
HKK kérdés? (44750)
[HKK Piac] UR lapok (10468)
[HKK Piac] Eladó lapok (141361)
Lapötletek (64179)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6631)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28157)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Köszönöm a választ!
 
Lehet ellen körében is!
 
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Egy lénynek a passzíválást kívánó képességét csa az én körömben használhatom, vagy az ellenfelében is ha a tartalékomban van és aktív? Tehát ha van egy aktív Átoksolymom a tartalékban az ellenfél körében én pasziválhatom , hogy ne legyen vp-je(mert nekem volt1 tehát neki nem lessz)?
A válaszokat előre is köszönjük.
Dávid
 
Az en ertelmezesemben belefer az altalad irt 'nincs kepessege' kategoriaba, vagyis nem rontja el.
 
A lopó bűbájok ebben a tekintetben semmiben sem különböznek mondjuk egy általánostól vagy azonnalitól, mert ugyanúgy célpontot kell nekik választani és ugyanúgy forrásnak számítanak.
Az Anyafarkas nem egy olyan forrást akadályoz meg, ami ÉPPEN hat (akkor valóban az történne, amit írsz), hanem ami hatNA rá.
 
Szerintem pedig az, hogy ráteszel egy lapra egy bűbájt azzal még nem hatsz rá. Az pedig a bűbáj állandó automatikus képessége (forrás), hogy ellopja a lapot. Szerintem csak erre lehet reagálni, de ennek nincs sok értelme, mert nem akadályozza meg az állandó hatást. Tegnap versenyen merült fel a kérdés, de nem tudom az új kódexben ez hogyan van szabályozva.
 
Bűbáj kijátszása = varázslat = forrás, vagyis megcountereli a lapot.
 
Anyafarkassal meg lehet-e counterelni egy búbáj alapú lopást, amit vérfarkasra akarnak tenni és ha igen, akkor mi történik?
 
sztem meg jelenleg sem, mert ha nincs képesség -márpedig passzívan nincs- azt a lenti analógiám alapján olya, mintha szöveg se lenne rajta -ezért van h rúnázott/dermesztett/feledés korszakozott stb lapok esetében nem kapcsol ki

a szabály lényege, h ha van képesség, akkor nem vizsgálom a körülötte levő feltételeket, hanem azoktól független kiütik
 
a jelenleg érvényes szabály szerint bukod az ŐM-et,
logikusan nem.
 
remek

de mi a válasz a kérdésemre?
 
erre azt mondom, h igen nem értek én se egyet ezzel a szabállyal DE és így elfogadható (lenne ha a következetesség meg lenne -de ugye az eredeti faq itt át is lett írva, ami még nagyobb következetlenségre utalt). h a feltételes eseteket nem vizsgálva el kell olvasni a lapot, és ha módosít bármilyen esetben akkor az módosító lap és kiüti az ŐM-et. ez valóban egyszerű és vitathatatlan minden esetben (és lássuk be h az egyszerüség felé való lépés fontos a szabályok terén)
hiszen egyébként milyen jogon tennénk különbséget a között, h már játszott ki lapot (lejtő) hányadik kör van (egérút) vagy h fenn áll a kötelék (spec ilyen nincs, meg az aktiválás lenne, így sánta példa), nem kell egy ingoványos vitatható versenyről versenyre változó határokat meghúzni, mindenkinek egyértelmű (még ha a megszokott berőgzült müködési elvel ütközik is)
Ennek megfelelően következetes, h mivel a lap szövegét nézzük, az áramlás is bizony kiüti ha játékban a lap, ahogy az új életes lény is keresésnél nem nézi h feltételhez kötött az élet képesség, ha rá van írva akkor keresi.

a következetlenség, ami ugyanebbe a faq csoportba van: a gyógyító forrás:
van egy szép definició, ami szépen kiterjeszti ezt és a módosítást is már gyógyításnak tekint... pl: asylux átka, ha a bélkiontóra jelző kerül -akár mérgezhetem is azonnalival pl. halálos kór és az életmentő lehet más lénynek- stb

Mi a következetlenség -amire válaszolni se tudnak-?
Az hogy ezzel a gyógyító források mint fogalom kőr kiszélesedik azon túlra hogy "gyógyul" és minden ilyen gyógyító forrásnak van egy mértéke -a definició ugyan nem tér ki erre, de mindenkinek nyilvánvaló h a nővekedett életponttal megfelelő- így a Trogg negálja, a pozítiv sík arra a körre pluszt gyógyít, és lehet semlegesíteni gyógyító forrásként
És a fenti példámban pl. a halálos kórt, ami totál következetlen szerintem, és pont azt a katyvaszt szüli hosszútávon, ami az ŐM-mel volt.
Ha már rájtőttek h maradjunk a szavaknál és nem vizsgálunk feltételeket, akkor miért nem maradunk annál h gyógyít ami gyógyít, a többi csak módosít -és így az életmentő hatások nem csak gyógyításokból, hanem a módosításokból is kikerülhet-
 
Módosít: "Különösen, valamit előbbi alakjához, formájához képest változtat, máskép állít elé."
Magyar nyelv szótára 1862

itt: A+(tetszőleges matematikai művelet)B=A
nincs módosítás

vagy: A+(tetszőleges matematikai művelet)B=A'
van módosítás

A a kijátszott lap idézési költsége, B a módosító forrás.
 
amúgy pl. passzív lejtőm mellett van ősmágiám?

az, hogy passzív bűbáj nem fejti ki hatását, belefér abba a kategóriába, hogy "ideiglenesen vagy véglegesen elvesztette a drágító képességét"?
 
Nem, ez nem a drágítás elleni szimpátiatüntetés.
A drágítás ellen ott a VH, ami ellen pl elég sokan tiltakoztak.
Ez a "tüntetés" azért van, mert van egy értelmetlen
szabály, amit ha behúznának ellenem, bírót hívnék,
s ha az is azt mondaná, hogy a 0-val való módosítás
is módosítás, akkor visszaküldeném általános iskola
elsőbe: 1+5000x0 is 1, meg 1-2500x0 is 1.
Megnézem "módosítás" előtt az értékét: 1
Utána: 1
Ha nincs változás, akkor nincs az a logikai
#&@°%, hogy lenne játékban módosító tényező.
Halkan jegyzem meg, ennyi erővel BÁRMILYEN
lap ősmágiáját megóvhatnám meccsen, ha az
ellenfélnek van szabálylapja, követője, vagy lapja
az asztalon. Miért? Mert a fentiek közül tetszőlegesen
választott lapja 0-val módosítja az idézési költségét a lapjainak. Ja, hogy nincs is ráírva a Sokszínűségre,
hogy módosít idézési költséget? Akkor is módosít:
nullával.

A másik, hogy játékosként nem érdekel, ezáltal
melyik koncepció gyengül, s melyik erősödik.
Az érdekel, ha leülök játszani, akkor a lapok azt
tudják, ami rájuk van írva. Errata, faq, minden
rendben van, de ez direkt megerőszakolás.
Ha egy koncepciót szándékozik erősíteni a kiadó,
hajrá, de ezt új lapokkal tegye, ne új "szabályokkal".
 
Tedd fel ugy a kerdest: vajon rendelkezik pl. Izom kepesseggel az a leny amelyikre izomjelzot lehet tenni?
Az Elet: X kepessegnek van koze az eletjelzohoz de ne keverd a kettot.
 
Csak, hogy ne minden az ősmágiáról szóljon...
Siorynn tehát tud olyan lényt is keresni, ami mondjuk passzívizálásra kap egy élet jelzőt, mint az öntörvényű krabber VAGY csak olyan lapokat, amelyek kijátszáskor, kötelékre vagy más feltételre kapnak életet, mint Börphaug?
 
Az éjfattyas-áramlós dolgot javítottuk, köszi mindenkinek a visszajelzéseket!
 
erről szól az érintett faq és igen ez következetes is benne
 
Ez a mondat az en saram. Termeszetesen toroljuk. Minden aramlas forras. Az ejfattyak elaramlasa is. Mea culpa.
 
+1

Meg ugye felvetődik a kérdés (bocs, ha volt már), hogy a kijátszott Sir Rasolphius vagy Sivara kilövi-e az ősmágiát? (jelenlegi szabályok alapján igen)
 
+1
 
Nem értek eggyet veled teljesen. mert én bár céloztam h hajlok a tömeg véleménye felé (egyedül a 0-ával való módosítás -lejtő torzak hercege- amiben sztem kijelentést kéne tenni), de elfogadom a kódexben vázolt verziót, ami bár nem logikus (és ezért preferálom a többség véleményét, nem pedig "le a drágítással") kétségkivül kevés kérdést generál jól kezelhető.

DE amit én (is) bírálok, és válasz nem jőt, és szembe megy a fenti egyszerüséggel (tehát a sz*rnak egy pofon) és a kódexxel is szembe megy a faq-ból idézek:

"..ha van érvényben egy korábban eláramoltatott éjfatty költség-csökkentésem, akkor működik-e az ősmágia. Az áramlás ilyenkor nem forrás,.."

Mi az h nem forrás? és ez a mondat az alábbi gondolatoddal is szembe megy, amivel magyarázzátok a logikával szembe menő egyszerübb szabályt. ez mind a játékosok, mind a kódex, mind az általad vázolt érvel szembe menő faq rész.
 
Az osmagia-szabaly margojara:

Az osmagia a dragito koncepciok/lapok elsodleges ellenszere.
Talan ezzel nem vitatkozunk.
Azzal, hogy az osmagiat erositjuk/gyengitjuk direkt modon befolyasoljuk a dragito koncepciok/lapok jatekerejet is.
Fuggetlenul attol h egyetertek vagy sem az itt felsorakozokkal, kijelenthetem h ez a nay kozvelemenyesdi gyakorlatilag szimpatia tuntetes a dragitas ellen.
 
nagy +1
 
A sziklavar az elokeszito fazis vegen aktivizalodik. A huzas fazisban mar aktiv.
 
+1, mert nevetséges, hogy thargodan követő mellett, a legelsőként, üres asztalra kirakott thargodannak sincs ősmágiája.

Üdv: Kyb
 
-Átokeltávolító(új): "kijátszásakor egy célpont lapról levehetsz bármennyi lapot és jelzőt" értelmezhetőbb szöveg lenne.

- Sziklavár(új) Nem azt fogja csinálni mint ami rá van írva? Passzívan is kifejti a hatását és húzhatok vele?

-A káosz hatalma(új): Az Ördögi mentor pedig visszahozza az összes Toragh katonáját?
 
+1
 
+1
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.