Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Augur varázskönyve
(Túlélők Földje varázstárgy)
Küldd el képeslapként!
"Augur rég elveszettnek hitt rúnakönyve állítólag a sebezhetetlenné tévő varázslat leírását tartalmazza... De miután megtalálták, kiderült hogy a könyvben rejlő írás megértéséhez nem létezik ma már elég éles elme a világban." - részlet Treem feljegyzéseiből
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (30)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Ez se feltétlenül igaz én általában lényes paklikkal játszom és még sose zavart különösebben a flux. A teki annál inkább főleg villámháború mellet.
 
Ezzel az a baj hogy mindhárom lap kék. Ha valaki nem játszik kékkel? Vagy adjanak ki ellenlapot más színekből is ? Egyszerűbb a tiltás.
Amúgy a dal dekket is utálom a dalnok is inkorrektül erős lett de ez a téma most a tekivel foglalkozik.
 
"Mit nekik top versenyjátékosok/tesztelők véleménye, akik havi négyszer tesztelnek és havi 2-3 versenyen vesznek részt? Az ő igazuk a fontos"

Mégis kijött a jelenlegi formájában a teki. szvsz.
 
Jah köszi, hát peeeeersze, jól van na, félreírtam, bár ott volt a táskámban mind 3,de a paklimban csak 1 db természetesen.
Bár téged nem a szánalmas zavart,hanem az egyéb mocskok (lényírtások) + bilincs
 
Szerintem a szánalmas teknős egy evolúciós reakció a kontroll dominanciájára. Sajnos átesett a ló túloldalára, és túllőtt a célon.

A jelenlegi meta igen sokszínű, ezért sem a tiltás sem a nerf hatását nem lehet jól bejósolni. Az biztos, hogy a csak lényekből álló paklik alapköve lett a teki, és úgy általában az anti-mágia. Az ellenrakéta pedig a stigma és a flux (kinetikus féreg és a jó öreg halászat). Én semmiképp nem tiltanám ki a tekit, mert miatta nem mehet el egy kontroll magabiztosan versenyre. Miatta van az, hogy a klasszikus kontrollnak alternatívákban is kell gondolkodnia.

Összegezve, a teki horgonnyal is tudná ugyanazt, amit most, ugyanúgy működne a kombó, és ugyanúgy stabilizálná a lényes paklikat, de nem lenne önmagában egy imba lap a kontroll ellen.

Azonban emlékezzünk rá, hogy ebbe az utcába egyszer már bementünk a fürkész kapcsán. Akkor is az volt a döntés, hogy kapjon egy horgonyt, és adjuk ki így újra. Megtörtént, de hiába. A sorsát nem kerülte el, mivel megelőzte a korát.

Én azt mondom, hogy bízzuk a versenyszervezőkre ezt a dolgot. Ha a Beholder tiltja, akkor mindenkinek tiltania kell. Én egyelőre nem tiltanám. Ha valamelyik szervező nem akarja a tekit, akkor eddig is tiltotta, ezután is fogja. Ha az új nagykieggel a probléma megoldódik, akkor jó, ha meg nem, akkor majd újra meg lehet fontolni a tiltását.

Összegezve: csak akkor tiltanám ki, ha vagy egy nerfelt, vagy egy újra kiadott változattal (vagy egy kiadott hasonló lappal) helyettesíthetjük.
 
Annyira tökéletesen be találtál az előnyőssal, hogy pont az a lap amit folyton felhozna a tesztelők/profik hogy rég a semmibe kéne kerülnie...
ezzel a kommenteddel is megerősitve a korábban téged ért kritika valóságtartalmát
 
Bár már belefogtam egy hosszabb cikkbe ezzel kapcsolatban, de végül is olyan sok aspektusa van a dolognak, hogy valszínű inkább podcast téma lesz belőle.

Ami nagyon ehhez a témához kapcsolódik, és többen pedzegették már:
Egy lap nem azért lesz inkorrekt, mert sorra nyeri a versenyeket. Balázsék állandóan ezt hangoztatják érvként, hogy amíg nem nyeri sorba a versenyeket, addig nem lesz kitiltva semmi. Gondolom még jó páran emlékeznek az Örökkévalóságos áldozós molluszkra, amiből mindenki tudta, hogy a nekrofun máglya egy totál inkorrekt kártya, mégis várni kellett egy fél évet, hogy Baka kb 6-7 nagy versenyt megnyerjen vele. A félreértések elkerülése végett egyáltalán nem sajnálom tőle, remek paklit alkotott meg. Mennyivel jobb lett volna akkor versenyezni, ha nem az lett volna a kérdés, hogy melyik deck lesz a 2., vagy éppen melyik imposztor pakli kerül fel a csúcsra?
A Viktor listája egészen tetszetős, bár még néhány lap odakerülhetne mellé. Ezekkel a kártyákkal az a baj, hogy túl nagy előnyt termelnek önmagukban. Így elég egyszerűre redukálódik a játék: Meg tudom-e fogni ezt a kulcslapot vagy sem? Nyilván jó hangoztatni, hogy simán le lehet counterelni, de mi van ha én nem akarok counterekkel játszani? Egy sima hordával akarok zúzni counter nélkül... (tudom felejtsem el) Egyszerűen ezek a kártyák rákényszerítenek arra, hogy használjak countereket, nem azért hogy biztonságban tudjam a kártyáimat, hanem azért h nehogy kisz...jak az első körben (a nemzetin több párharcnál is lényegében ez történt). Így eljutunk kis túlzással odáig, hogy egy autóskártya partyt nagyobb szellemi kihívás lejátszani, mert ott legalább azt ki kell matekoznom, hogy most hengerűrtartalmat vagy súlyt kérdezzek...
Egy ideig a full varázslatos kontroll deckek uralták a játékot, ám mióta kb nagyanyámra is rákerült, hogy megakadályoz egy lapot,így minden pakliba tök hasonló kártyák kerülnek be. Nincs ezzel baj mondják sokan, mert legalább szélesedik a paletta. Nos azt, hogy mankós szurcsóknak vagy kis gömböcnek hívják a counteremet pont telibe f...om. Lényeg a lényeg, ha mákod van és elcsíped az 1-2. körös kulcs lapját akkor van esélyed, hogy a te hasonló inkorrekt kártyád jöjjön létre előbb, ezzel az egy mozdulattal megnyerve a játékot.
Sokan jönnek azzal, hogy bezzeg a kontroll lapokat senki nem tartja inkorrektnek (általában counterekről emlékeznek meg). Nos van 3 lap ami totál inkorrekt játékmechanikailag: a Flux, Stigma, Kyorg. Nyugodtan ki lehetne őket tiltani, csak éppen annyira erős "a másik oldal", hogy önmagukban őket nem lehet száműzni, viszont ha a sokat emlegetett lapok kitiltásra kerülnek, akkor a fenti trio is nyugodtan mehet a levesbe. A counterek az évek során egyre kevésbé erősek önmagukban (felejtsük el a fenti esetet, amikor valamelyik inkorrekt kártyát kell megfogni), ugyanis a lapok " hozzá olcsóbbodnak". A nemzetin a kontroll jellegű összeálltásam 0 counterrel simán bírta a full counteres szúnyog mezőt, mert nem számított annyit, ha 2-3at le tudott counterelni a lapjaim közül, nem kerültem nagy tempóhátrányba.
A kétségbeesés pont nem azért inkorrekt, mert sorra fogja az a lap nyerni a versenyeket, hanem mert elég ha egyszer berobban az első körben és onnantól csomagolhat az ellenfél. Még csak közel sem tud semmi ennyi manát termelni, az első körben meg aztán pláne. Szerintem egy logikai-stratégiai játék ne egyszerűsödjön már le arra az algoritmusra, hogy van kétségbeesésem--van -- nem counterelted le-- nyertem. És még egy rakat ilyen példát lehetne hozni. Inkább a komplexitását kéne élvezni a játéknak szerintem, nem azt hogy a vérpistike is meg tud verni bárkit, ha jól húz.
Sry hogy kicsit zavaros, csak késő van már. Remélem a lényeg átjön.
 
Olvastam. Igen húsz egyéb dolog között ezt is megemlítette egy ember. De ezt vesd össze azzal, hogy a teknős kitiltásáról már szavazás van és korábban a HKKblogon volt erről egy nagyobb és fórumokon több kisebb vita.
Ráadásul az említett posztban nem magáról a lapokról, hanem egy a védekezéshez kapcsolódó helytelen gyakorlatról van szó, amit ezeknek a lapoknak (ill. a védekezésnek) a megjelenéséig nem is alkalmaztak és, amit én sem tartok korrektnek. Míg én nem kifejezetten a védekezésről beszéltem, hanem konkrét lapokról, de mondhattam volna az előnyös üzletet is, azzal is lehet olyan hokit produkálni, mint a tekivel és az is van szerintem olyan problémás csak más szempontból.
 
*vagy mázlim van
 
Ne fáraszd magad Roland, itt jó néhány ember teljesen beszűkült gondolkodással, érvek abszolút lefosásával írja a kommenteket. Mit nekik top versenyjátékosok/tesztelők véleménye, akik havi négyszer tesztelnek és havi 2-3 versenyen vesznek részt? Az ő igazuk a fontos, az mindegy, hogy utána sem néztek, miről van szó, milyen statisztikákat emlegetnek páran. A lényeg, hogy "van rá megoldás". Oké, tehát ott a techiflux vagy a manó. Ha a fluxot behúzzák és nem anti-mágiázzák ki, mire lerakjuk, akkor 99%ban 1 lapért 1 lap, hiszen áldozással counterelünk. Vagyis a teki player szemszögéből: Vagy egálban trade-elek, vagy úgy ellehetetlenítem az ellenfelem, hogy szinte fixen győzök. A manóról ne is beszéljünk, az nagyon gyakran laphátrányból counterel... Szar szöveg ez a "van rá megoldás". Ha erről fog szólni a HKK, hogy van mázlim van és épp meg tudom oldani az ellenfél megaspoiler lapját , vagy vesztettem, akkor kösz, mentem HSezni, ahol ha az ellenfél leteszi arénában az 5ért 4/4 kentrip sárkányt, akkor szidom a mázlista fajtáját
 
Viktor posztjában ÖLES BETŰKKEL van benne, hogy a védekezés jelenlegi formában használva elfogadhatatlan. Nyilván nem az Altató ködre, vagy a Jövőlátóra gondolt.

Komolyan srácok, olvassatok már.
 
Azért az komoly, hogy bár az etnikumpaklik talán a leggyengébbek, mégis szinte csak az ezekbe való lapok kapcsán merül fel a kitiltás/korlátozás (pl. szánalmas teki, orgling ősanya, életadó) míg a kyorg tudás/techiánaflux jellegű undormányokat teljesen elfogadhatónak tartják.
 
Tehát ez a 'lehet ellene védekezni' érv elfogadható, de azt kell figyelembe venni, hogy a lap képes-e egyedül lehozni egy partit. Dalnok dettó.


A lényeget ragadtad ki a korábbi mondandómból.

Mellesleg olyan lapot is kiválasztottam a listámra, ami a szívem csücske (Elmecsapda), de mivel objektív szempontokat figyelembe véve alkottam véleményt, ő sem maradhatott ki. Nem vagyok se "kontroll"- se "tekipárti" mellesleg , csak szeretném, ha a játék még sokáig az örömünkre szolgálhatna, és nem a bosszantásunkra a bizonytalan dolgok miatt
 
"Én is használtam nemzetin mindkét paklimban 3 db Szánalmast"

ez esetben utólag megóvnám az egylapos meccsünket
 
Sajnos ha még új kiegtől változtatnának is a méreten, az előző kiegek. lapjai ugyanúgy nem férnének bele a fóliákba.

Nagy általánosságban: igen, minden ellen lehet védekezni, viszont pár lapnál nagyon korlátolt lehetőségek vannak erre.

A kétségbeesésnél sem az a baj, hogy nem lehet ellene védekezni, de ha az ellenfél 0. körében létrejön, és nincs a kézben a counter (vagy éppenséggel kevesebb, mint az arochosnak), akkor el van döntve a játék. Egyszerűen nem tesz jót a játéknak, ha léteznek olyan lapok, amik egyedül nyerik meg a meccset.

Tehát ez a 'lehet ellene védekezni' érv elfogadható, de azt kell figyelembe venni, hogy a lap képes-e egyedül lehozni egy partit. Dalnok dettó.
 
Vagy flux, ami meg a lényes paklikat veri el.

Ugyan, ezek közül egyik sem tiltásra való, várjuk meg a kövi kieget.
 
Akit erdekel, majusig (5 nagy, hagyi-jellegu verseny alapjan) keszult statisztika a lapokrol:
http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=20828
 
OK, a nemzeti X deckjében volt Kyorg, tiltsuk ki ennek alapján...
 
És hány deckben volt kyorg , flux ... a kontroll lapok.
Szerintem is erős a teki, de én nem tiltanám,
Lehet ellene sideból nyugodtan készülni.
A teki pakli is rosszul érzi magat, ha elpörög egy első körös dal deck,
Ebben aze esetben a dal deck pl (tudom nem a színe) de berak 3 férget 3 manót 3 fluxot... és tud vdekezni.
Ugyanezt az ellene játszó teki deck max a 3 manóval tudja sideból megoldani a védekezést (hogy ne legyen antikombó az azonnali spell.) ha létrejön egyáltalán

Üdv nem vagyok profi de jó pár meccset lejátszottam már (és amúgy utálom a tekit) tegnap óta a togya orkot is
 
Szánalmas teki:
A) Szerintem most már meg kellene várni az új kieget és az az utáni egy-két hagyit, ha még abban a metában is erős, akkor átmenetileg kapjon nerfet horgonnyal és pár hónap után megnézni, hogy így milyen. Ha így már nem túl erős, akkor kiadni egy más nevű ugyanilyen képességű lapot és tiltani a szánalmast. Ha még így is erős, akkor simán csak tiltani.
B) Azt kell levezetni a szabályokból, hogy önmagát nem tudja visszavetetni.

Kétségbeesés: broken, őszintén szólva én ennek a tiltását is megszavaznám.

Fürkész: horgonnyal visszajöhet. Ha jól tudom, a 7. kiadás (ahol szerepel rajta, hogy semmilyen módon nem lehet kézbe visszavenni) nem számít fürkész (új)-nak, így a megoldás, hogy tiltani a fürkészt és horgonnyal kiadni egy fürkész (új)-at.

Bundás yeti, idegösszeomlás: szerintem jöhetnek vissza.

Anti-mágia, Korlátozás: egyetértek azzal, amit Viktor írt, ez így full kamu, megjegyzem, még versenyen is úgy működnek ezek a dolgok két korrekt játékos között, hogy egyszerre történik a dobás/kézmutatás. Én pl. Nemzeti első napján a korlátozással sosem mondtam az ellenfélnek, hogy ő dob előbb, mindig egyszerre dobtunk.

Hja, és legyenek a többi tcg-vel azonos méretűek a kártyák, hogy lehessen rá fóliát kapni...
 
Naaaa!Ez a jó hozzáállás. Nem szereted a Kétségbeesés hatalma lapot s nem estél kétségbe hanem legyőzted azt.Kijött egyáltalán a fenti lap?És ha kijön akkor sem tuti a nyerés mert azért még kell hozzá pár tápos lap is.Vagy kereső lap ami kiszedi a nyerést a deckből. Én azt sajnálom, hogy ahelyett, hogy a N.Bajnokság első négy helyezettjét dicsérnénk s az eredményeket, statisztikákat, élményeket osztanánk meg a többiekkel ahelyett folytatjuk a mit ticccsunk ki a metából.Áááááh!Elegem van. Üdv: papa
 
Az Erdős Viktor felvetéseit erősen tudnám támogatni. A Szánalmas tekit mostanában minden paklimba belerakom mert egy broken lap ami egymagában ellehetetleníti a varázslatokra és/vagy gyűjtőre erősen építő koncepciókat. Mennie kéne.
 
OFF, az Arochos-témához lábjegyzet:

én már megbékéltem ezzel a követővel, de mióta pár igen leleményes játékostárs kitalálta, hogy milyen fun ötvözni a hasonlóan szerethető dalos hokival, valahogy nem őszinte a mosolyom, ha megkapom versenyen...

Nemzetin azért sikerült kettőt is betörni DD
 
Az a jó az ilyen ellenlapokban, hogy papíron-virtuálisan gyönyörűen megoldják a problémát, aztán jönnek a versenyek, amikor vagy behúzzuk őket, vagy nem.

De ha behúzzuk is: pl. most én Nemzetin MrPit Korlátozásos gyűjtőgene ellen húztam sorban a Szökőkutakat, ami tök jó volt, csak semmi másra nem jutott a pakli.

Az megvan, hogy a rettegett dalnoknak is van ellenlapja? A féreg érintése (új) gyönyörűen fog elporladni szerintem a mappákban. Ugyanígy a Lélekkufár, Az olcsó büntetése, és társaik.

A Villámháború is jó countere lett a köderdőnek, csak közben lett egy olyan apró mellékhatása, hogy hagyin-egy-kétszínűn stb. nem érdemes kb elindulni drágítós dekkel, mert szétcseszi a VH illetve az ellene készülő Rúnás-mezős kontroll.

Sajnos van néhány lap, ami ellen nem elég ellenlapot kiadni.
 
Nem kell tiltani.

Kapjon egy horgonyt, amit mindenki szépen rajzoljon rá egy filctollal!! De szépen ám! Ha nem megy nézz meg előtte egy tatoo kezdőknek videót a youtube-on, majd keress egy horgonyos képet a google-ben és hajrá, de ha nem mered add oda a 3db szánalmast tekit egy kisiskolásnak majd ő rajzol rájuk egyet. Ennyi.
 
Én szerintem nem a tiltás a megoldás, már ha egy hobbijátékos is beleszólhat!

Szerintem kell ellene lapot, lapokat kiadni. Ennyi. Durva lap ellen durva lapot. Pl.
0vp színtelen azonnali, ősmagia
Húzz egy lapot.
Ha ellenfeled ebben a körben X(min. 2) varázslatot eldobatott a kezedből kikeresheted a pakliból és ingyen kijatszhatod, ekkor nem lehet rá reagálni, és ellenfeledtől X lapot leszedhetsz és/vagy eldobadhatsz véletlenszerűen.
 
Értem én ezt. De most még csak arról beszélünk, hogy az ellenfél játékélménye zéró ha kijön a kétségbeesés hatalma.Persze csak akkor és csakis akkor para ha van értelme pl:ha az ellenfél nem Átkozott követőzik vagy nem Semleges csatamezőzik vagy nincs az ellenfélnél 0-ás kánter és még akkor is ha nem kétszer kezdek a háromból s ez a alap mindig a kezemben van pedig csak 3-al játszom. A Nemzeti hagyin nem voltak sehol az Arochosok. Vagy rosszul tudom? Nekem is csak 1 győzelmem s 1 döntetlenem volt. Nem játszottam jól. De ha jól játszom s mindenre figyelek akkor sem lett volna több 2 győzelemnél s talán egy döntetlennél.Zajos léptek,kasztroplanáris stigma,mérges puffancs vagy más fogta meg a lapomat az első körömben. Nem tehettem mást, szépen a semmibe raktam s nyeltem egyet.S egyik lapot sem akarom kitiltatni pedig az én játék élményem se volt az igazi. Azt viszont megígérhetem, ha akarjátok, nem játszom többet Arochossal. És akkor egy stresszel kevesebb van az életetekben.Rendben van így? Üdv: papa
 
Amikor még teszteltem (előző kieg) még úgy volt, hogy nincs nerf, a lap vagy azt tudja, ami rá van írva, vagy tiltva lesz. Jelenlegi formájában nincs még egy lap, ami hozzá mérhető erőforrás előnyt termelne. Még a Szürke is gyengébb.

A szánalmas teki pedig szánalmasan erős.
 
Én is teljesen egyet tudok érteni + kell már az a kódex, hogy tiszta legyen, hogy az aktívan jön játékba nem egyenlő az "aktívan jön játékbával"
 
Én is használtam nemzetin mindkét paklimban 3 db Szánalmast (nem szerepelem rosszul a paklikkal) és volt olyan meccsem (2-3) amikor tényleg kb egyedül megnyerte...nagyon szeretem a lapot, de kissé erős lett és ha az ilyenek tiltásával jobbá válik a játék, akkor nyugodtan szavazok a tiltás mellett....viszont nem lesz attól jobb a játék, ha csak a tekit tiltjuk.

Viktor javaslatait támogatom, érdemes ezen a szálon tovább gondolkodni.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.