Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Árnymanókról általában
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Ha eddig nem hitted, hogy az árnymanók rusnya teremtések, ez a kép talán meg fog győzni erről. Vagy hiba lenne általánosítani ennek a kivételesen ronda egyednek a kinézetéből?
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (21)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Inkább ilyen összeesküvés elméletes a dolog, mindenesetre furcsa volt hogy 2 hónapnyi túl erős, tiltsuk ki után ez történt:

"Sajnos nyomdai tévedés miatt feleannyi ultraritka lapot kaptunk a legutolsó ultraritkákból, mint szoktunk. Ez nyilván a mi hibánk is, hiszen mikor ezt észrevettük, sajnos a nyomda a maradék ultraritkákat már elpusztította, így nem tudjuk pótolni őket. Emiatt az új kiegészítő megjelenéséig már csak az előző UR sorozatból (Fairlight bölcsessége, Angyalhercegnő, Mardakor misztikus, Az idő megtorpanása) tudunk küldeni a versenyekre. A 19-i beholderes versenyen még az Elözönlés ultraritkáit osztjuk, illetve egy-két versenyre, ahová előre leküldtük a díjakat, még jutott az Elözönlés UR-ekből. 2009. szeptember 16."
 
uhh na ezt mondd el.

erről a sztoriról még nem hallottam.
 
Minden elfogyott, persze, mint anno a Molluszk mi?
 
Kissé nehezen értik az emberek, hogy minden más elfogyott ))

Amúgy Örökkévalóság lenne nagyon frankó.
 
ne adj nekik ötleteket
 
Ennél már 3 doboz Junior is jobb lenne...
 
Sztem is nagyon gáz, hogy ugyanbból a kiegből "kell " draftolni megen.Részemről lehetne BÁRMELYIK másik kieg.Komolyan akár hajlandó vagyok megtanulni KGKzni is(sose próbáltam) és bontsuk azt csak ne azt amire kvázi semmit nem kell készülni csak utánanézni mik is voltak jók annó....A nemzeti a kreativitásról szól aminek a draft a koronája,de ezzel, hogy ugyanaz lesz, megint csak a fényét csorbítjátok.
 
Osztom a véleményt!
 
Ui.: És tudom, hogy ez nem a reklám helye, de a Nyugat-Magyarországi Hkk Találkozón ettől függetlenül 2 Istenek viadalából és egy Zanszilánkokból lesz a draft a 3. napon. Mivel az egy pénzdíjas verseny, ott fontos szerepe van annak, hogyha valaki bejut a 3. napra, akkor minél nagyobb nyereménye legyen!
 
Alapvetően én elfogadom a régi kiegekkel való draftolást, de azért muszáj feltennem a kérdést, hogy miért pont ez a 2?

Ennek a 2 kiegnek volt egy draftja még a 2009-es nemzetin, aztán volt egy régi kieges draft tavaly Vú-ból és ebből a 2 kiegből, tavalyi nemzetin nem ebben az arányban, de ugyanez a két deck volt. Elözönlés pedig a 2011-es Nemzetin is volt.

Ha már régebbi kiegek én keresnék valami olyan összeállítást, ami még sosem volt (ha mindenáron a Tengermélyt akarjátok fő kiegnek, akkor mondjuk Újjászületéssel). És akkor nem lennének előnyben azok a játékosok, akik tényleg sokkal régebb óta játszanak.
 
Na akkor sorjában.

1.) Ha te mondod én hiszek neked.

2.) Az alábbi hsz-eimben kifejtettem, hogy miért nem fair, hogy régi kifutott és már "agyondraftolt" kiegekből lesz. Ez így nagyon nem korrekt. Most megint a morf mágia éjfattyak vonal fog nyerni immár negyedszer. Tényleg ez alapján kellene eldőlnie a méltán rangos Nemzeti Bajnoki címnek? Ez nyilván a spórolásról szól és nem a kiegek draftolhatóságáról, azért ennyire ne nézzük már a másikat madárnak.

3.) Nem hiszem, hogy "ingyen tápra" lenne szükségem... Az utolsó 3 kiegből minden értelmes lapból megvan a 3 sor és hegyekben áll otthon a gyak nemgyak...

Javaslattal éltem, hogy esetleg a díjazás rovására lehetne újabb kiegekből a draft az aktív játékosok örömére és az esélyek kiegyenlítése érdekben. ÉS igen azt is tudom, hogy a tesztelők között szavazás volt ezzel kapcsolatosan, de hát tisztelet a kivételnek ők is többségében az általam régi játékosoknak meghatározott halmazba tartoznak.

És igen Iv-ből, vagy bármi más nem túl régi kiegből draftolni sokkal élvezetesebb, mint az 5 évvel ezelőtti rég lejárt, lerágott csont kiegekből, ahol a régi játékosok vannak unfair előnyben.

Mint aktívan játsztó a játékra viszonylag sokat költő, rendszeres versenylátogató játékos az a vélemény alakult ki bennem a beholer hozzáállásával kapcsoltosan, hogy a játékosok jobbító véleményét vagy válasz nélkül hagyják, vagy egy ilyen (jól van hülye vagy inkább kussolj és vedd a kiegeket) hozzászólással elintézik.

Nem probléma. A közelmúltban megjelent egy másik hasonló magyar nyelvű kártyajáték, lehet ki kellene próbálni. Akkor esetleg a gyűjteményemtől is kénytelen leszek megválni és természetesen paklikat sem fogok többé vásárolni és majd énis eljárok a frissen bontott meg gyak-nemgyak versenyekre mókázni, vagy még azt sem.
 
az 1-es pont számomra eléggé nevetséges:
eleve ha "tudom" már pedig "szervezőként, cégként stb" hogy ne tudnám, hogy évente van egy ilyen verseny, ami fixen 16 fős azaz 2*16 és 1*16 pakli kell -valójában a kőv évre előre látva 3*16 kell kiegenként-
nehéz elhinnem hogy elfogy, és nincs rá félretéve...
mert uyge más a helyzet egy "spontán" draft/frissenbontott, ahol a részvételi arány nem előre látható csak becsülhető-, de itt ilyenről szó nincs
a másik 2 pont más kérdés, de az 1-es a fentiek tükrében igen csak hááát....
 
A draft több okból lesz régebbi kiegészítőkből:

1.) Könnyen lehet, hogy az újabb kiegek elfogynak addigra (Zan szilánk egészen biztosan, Isteni Viadallal is előfordulhat). Márpedig elég kellemetlen lenne emiatt a formátumot az utolsó pillanatban megváltoztatni, hiszen az emberek így készülnek.

2.) A régebbi kiegek lassabb környezetet biztosítanak, valamivel több lehetőség van a taktikázásra. Játékosok véleménye alapján döntöttünk ezek mellett a kiegészítők mellett.

3.) Megértem, hogy van, aki szeretne minél több ingyen tápot kapni, de ahogy a szólás tartja, ajándék lónak ne nézd a fogát... a Nemzetin való részvétel ingyenes, és a massziv dijazás mellett a döntőbe jutók még a paklikat is megtarthatják, fizetni ezért nem kell. IV-ből draftolni semmivel se jobb v élvezetesebb mint egy régebbi kiegből, sőt... viszont tény, hogy a kapott nyeremény értékét növeli.
 
Nem. Nem mindegy, hogy miből draftolok...

A régi kiegeknél azok a játékosok vannak előnyben, akik már akkor is játszottak netalántán már draftoltak belőle több nemzetin, esetleg még tesztelték is. Igen 2009.-ben lassan 5 évvel ezelőtt..

Ezek a játékosok frissen bontotton vagy valami hasonló komoly formátumon bejutnak a nemzetire és a végén jobb esélyük van a végső győzelemre egy egész évben játszó, komoly eredményeket elérő, a játékot paklivásárlással és versenyre járással eltartó, de a régi 1000 éves kiegekben nem jártas, akkor még nem játszó játékossal szemben.

Igenis ez nagy probléma szerintem. Nem hiszem, hogy a behot földhöz vágná az a 48 csomag, amit így kinullázhatnak az eladhatatlan készletükből.

Kezd elmenni a kedvem az egész játéktól megmondom őszintén. A beho tali volt az egyetlne pozitivum ebben az évben, de az is csak a hkk-s toll miatt
 
Sztem össze lehetne újra dobni egy hasonló tiltott listát,nyilván első körbe tesztelőknek kellene egy listát kialakítani majd esetleg közzétenni és azt kommentálni ami után még esetleg alakítani rajta ha szükséges.
 
Az utolsó pár tiltott mágia verseny már inkább szólt a kiskapuk kereséséről sajnos. Túl sok lapot sem akartak tiltani, mert az követhetetlen, viszont a rengeteg spoilerből meg nehéz volt választani. És így a tiltólista sem került teljesen frissítésre. Ahhoz egy teljesen új tiltólista kellene, hogy ez megint működjön.
 
Szerintem meg elėg gáz hogy a Bajnok Manifesztációja egy olyan versenyen dől el ami már volt régen legalabb kellett gondolkozni hogy milyen koncepciok vannak,mit kene draftolni, de most? Visszanezem a regi beszamolot es remenykedek benne hogy jol forduljon a kor es nekem legyen a legtobb lap a koncepciobol...ez szerintem igy inkabb egy vicc mint nemzeti 16
 
különben a tiltott mágia miért tűnt el nemzetiről?nekem az volt a kedvencem mindig
 
Abban alapvetően egyetértek, hogy ha valaki már bejut, majdhogynem mindegy, hogy miből draftol, szvsz gyűjteményépítésben szinte lényegtelen. Azért sztem az IV-s vonal is abszolute játszható, a védekező lapokkal együtt elég kellemes környezet jött létre ott is.

Ami igazából engem zavar, hogy megint az az elözönlés az egyik deck, ami már rég lerágott csont mind a nemzetin, mind másfajta draftokon. Egy újjászületéssel Elözönlés helyett pl. szívesen kiegyeznék.
 
Igazából nem mindegy hogy miből draftolsz? Egyrészt ez ingyen van, másrészt az új kiegekből túl gyors deckeket lehet összerakni zéró gondolkodással (rambó bogár deck pl), míg a régebbieknél azért sokkal lassabb a környezet, több a gondolkozós szitu, ergó jobban kijön a játéktudás. Azt értem, hogy jobban szeretnéd, hogyha bővülne a gyűjteményed is, hamár bejutsz, de asszem kb. ez a leglényegtelenebb szempont...
 
Az Elözönlés gyngy-ben
 
Bocsánat, melyik mappában vannak az éjfattyok?
 
A HKK vitathatatlanul legsikeresebb etnikuma, az éjfattyak idén esélyt kapnak a triplázásra.

Hajrá éjfattyok!
 
Nem, sokáig volt ÖV, volt, amikor egylapos volt az első nap.

Amúgy egy isteni szövetséget vagy egy jellemek harcát örömmel vennék, de igazából a hagyományossal sincs semmi bajom. Bármi lesz, igyekszünk a legjobbat nyújtani a pakliösszerakás terén is és élesben is.

csak ha lesz változás, azt gyorsan döntsük el!
 
Meglátjuk, de ettől függetlenül komolyan el kéne gondolkodni Vagy a hagyományos környezet változtatásán, vagy a dal-trinigan-köd hármas valamilyen korlátozásán, mert úgy látom nem vagyok egyedül, akinek nem játékélmény ezek ellen játszani (konkrétan a játékegyensúly felborulására van komoly esély)
Ez persze csak szubjektív vélemény.

Természetesen meglepetés paklik mindig adódhatnak, de a profikat ismerve valamilyen jól bevált paklit vesznek elő a hagyományos versenyre.
 
Szerintem jó esély van arra, hogy nem az általad említett paklik közül kerül ki a győztes.
 
" Akinek nem tetszik a rúna/trinigan vonal és azt hiszi csak az lesz"

Nem csak az lesz, lesz dal pakli és erdős köd is.
Jóslat: Első 5 helyezetben min. 3 ilyen pakli lesz. (mondjuk ha nem így lesz, az eddigi eredmények is azt mutatják, hogy ez a hagyományos környezet: 1, nem kreatív, 2, csak néhány paklinak van esélye a győzelemre; ugyebár kivétel erősíti a szabályt)
 
Mint érintett leírom a véleményemet.

1. nap hagyi 2. nap sokszin legyen. Évek óta ez van és a 2 legjobb formátum. Akinek nem tetszik a rúna/trinigan vonal és azt hiszi csak az lesz jöjjön ellendekkel Sokszin szintén nagyon jó változatos paklik fordulatos meccsek.

3. nap viszont ultra szánalmas a tengermély meg az elözönlés. Ez egy szegénységi bizonyítvány a beho részéről. Költségminimalizálás értem. A raktáron lévő kiegeket 0 Ft-ért tudja értékesíteni OK.

Azonban ez teljesen megöli a hangulatot nem mellesleg a játékból réges régen kikopott játékosoknak kedvez, az új játékosok pedig hátrányba kerülnek amiatt, hogy 2009.-es kiegekből draftolnak. Könyörgöm 2013-at írunk!

Az lenne a javaslatom, hogy a díjazás rovására legyen új kiegekből draft.
 
Ha meglesed, mit írtam kommentben annó az a cikk alá, láthatod, hogy teljes mértékben egyetértek Veled
 
Bonyi! Azért azt se feledjük, hogy ez a verseny erősen rámutatott, hogy talán mellőzni kéne egylaposról a síkokat.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.