Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Orgling disznó
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Előbb ölelnék meg egy, a saját trágyájában fetrengő orgling disznót, mint téged." - érzelemdús szitkozódás egy galetki szájából
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47081)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Lol Úgy látszik hogy most valami nagyon nem ment a faq írásakor. Még csak nem is valami régivel mond ellent hanem épp az előzővel. Mondjuk ebben az esetben szerintem ez a helyes és az előző volt problémás.
 
Kérdezz felelek 15:
Trinigan manakonzervátora saját maga módosítja az idézési költségét, így ez nem egy fix idézési költségű lap. Az ilyen lapok olyanok, mintha X is lenne az idézési költségükben, vagyis pl. a manakonzervátor idézési költsége 3-X. Emiatt nem játszható ki pl. Beholder mágussal (új).

Kérdezz felelek 16:
A Telkarid agyszívó nem tudja eldobatni a Trinigan manakonzervátorát, nem számít, hogy hány 3 VP-s lap van a kezemben, mivel a manakonzervátor idézési költségében nem szerepel az X, és amíg a kezemben van, addig 3 az idézési költsége.

Csak nekem tűnik ellentmondásnak?
 
Köszönöm köszönöm, olyan mintha feltaláltam volna a spanyol viaszt
 
Vazze! Hogy ez mekkora ötlet!! Super-respect!
 
A másik diszpéldány a térsűrítés. Akkor most a thuzad utazás vagy a felismerés ne akadályozná meg a lényeket? Nem értem miért. Bár lehet itt csak rosszul fogalmaztak a faq írói.
 
Vagy 1 lapra külön jelzőt nyomtatnak a két felére, és azt rakod ki amit épp kell Így még kevesebb lapba is kerülne, am hasonló ahhoz ami most is csinálnak a molli mellet egy átlátszó fóliába 2 lapot raknak egymással hátnak egy fattyat, torpedót, tőrt
 
Ez a grátisz token lap a kiegekben szerintem nagyon jópofa dolog lenne (a WoW TCG példának okáért ilyen, ahol a jelző lények ki vannak adva szép teljes alakos grafikával). És figyelem: ezen lapok hátulját fel lehet ám használni plusz reklámfelületként is!
 
"Kijátszáskori képességük létrejön, de a két kirakott lény nem számít lapkijátszásnak."

Akkor minek számít? Nem kézből kijátszást akartatok írni?

"amelyek mindegyike egy-egy Fairlight lapod idézési költségét csökkenti 0-ra, módosító hatásoktól függetlenül."

Szerencsésebb lenne azt írni, hogy helyettesíti nullával, nem csökkenti.
 
Az Agykéreggyalu random dobatását sem indokolta semmi, de azért egy behóst még végigjátszottak azalatt a FAQ alatt
 
Ok de akkor mivel magyarázod hogy évekkel a lapok kiadása után faquzák le?
Ráadásul ez nem is egy domináns nyerő kombó. Ráadásul nincs indokolva gyanítom azért mert észérvekkel ez nem is indokolható.
 
Pitta, ne aggódj, nem volt kisírva. A kisírást versenyen csinálják, és vagy beítélik vagy nem, de a verseny után már senkit nem érdekel, hogy tényleg úgy volt-e...
 
Igazából ha belegondolok,az utóbbi időben sosem voltak normális kérdezz-felelekek...
meglehet,hogy igazad van,a FAQ-ok meg mindig ütköznek... -.-"
 
Értem de ez akkor is baromság ráadásul ütközik az előző faqal arról nem is beszélve hogy a lap szövege feketén fehéren leírja hogy mindenképp visszaadja.
Mást nem tudok elképzelni csak azt hogy egy a tervezőkel jó viszonyban levő valószínűleg profi játékos kisírta hogy ne így legyen.
A legidegesítőbb az a dologban hogy nincs indollás sem.
 
Ez a Kérdezz-Felelek nagyon nem lett átgondolva...

1, Életenergia és Sokszín soha nem működött így és eddig bevett dolog volt, hogy nem így működik (sőt, ahogy előttem is írták, még a szabályzatban is benne van).

2, A Sármanónak van egy aktivizálást igénylő képessége, ami folyamatos hatást fejt ki (mint az isteni bűbájoknál, még a pont is ott van). Ha nem mondod, akkor nem jön létre. Tehát, ha egyszer megakadályozzák, nem tudod újra elkölteni az aktivizálás költségét (nevezz meg egy lapot!).

3, A Manaevős logikus, de ez soha nem volt így a gyakorlatban.

4, Az élőholtas FAQ fölösleges, ahol az élőholtat fajnak számolják, ott a faj szabályai érvényesek (bár, ha ez jól sejtem, inkább ilyen nehéz felfogásúaknak van leírva...).

5, A Tokozóról vérre menő vita ment a fórumokon és mindenhol logikusan le lett vezetve, hogy a MINDENKÉPPEN felül ír minden vonatkozó hatást, a végén pedig az "akkor IS" a külön az értetlenek kedvéért került oda.

6, Térsűrítést módosítanám, hogy nem számít KÉZBŐL VALÓ lapkijátszásnak, mert ez így értelmetlen. Nem kijátszás, de kijátszáskori képességek létrejönnek?

Aki nem ért egyet valamivel, nyugodtan fejtse ki (de ha annyit írsz, hogy ez fasság, mert fasság, akkor megérdemled, hogy ilyen buta vagy )
 
Inkább "van","ki van kapcsolva","be van áldozva valami költségének".
 
Ezt a követőáldozásos visszakapcsolásos faqt nem értem akkor most 3 állapota lett egy követőnek?? Van-nincs-kurvárarohadtulnincs? Ez baromság nem tudom ki sírta ki de vegye úgy hogy virtuálisan megköpködtem.
 
És kajak ezzel veccelődtünk,mikor kijött a Tengermély,hogy biztos lesz ilyen is.És lám.
 
Moha torpedóvető-vető
 
Nekem nem tetszik ez a tokenes FAQ.Véletlenül elfelejtek Kisebb angyalt vinni és egy jól elsütött Felszabadításon múlik a meccs,akkor buktam? ha elfelejtek Moa torpedóvetőt(!!) vinni vagy nincs,akkor nem ad a zászlóshajó? Ennek nem látom sok értelmét,de tudomásul vettem.
 
Az jó, hogy letisztáztátok a Térsűrítéses kérdést, de a térsűrítés alatt még mindig a régi FAQ van:

"Ha Térsűrítést akarok kijátszani háló hatása alatt, akkor meg kell mutatnom a két egyforma idézési költségű lényt, de a háló miatt a Térsűrítés után már csak az egyiket tudom kijátszani."
 
Simán lehetne a 21 lapos kiegészítő+3 lapos token.

Mondjuk a token kiegészítőnek azért örülnék jobban, mert akkor konkrétan fel lehetne tüntetni, hogy miből mennyi van.
 
Nem biztos, hogy megéri egy egész nagy kiegészítőt kiadni, de az biztos megérné, hogy a Zén lapok mellé, +1 lapnak egy random jelző-lapot tennének, grátisz (tehát nem 4, hanem 4+1 lap lenne bennük. Vagy a következő nagykiegben lehetne mondjuk X+3 lap, amiben a 3 ilyen jelző lenne. Én nagyon örülnék neki. Persze annak már nem, ha ezek a gyakori lapok helyére kerülnének a kiegészítőben... Csak, ha pluszban lennének benne.
 
Amit írtam csak személyes vélemény, nem azzal fognak madarat lőni, hogy mit gondolok. Nincs kizárva, hogy megérős lenne. Mondjuk a tovább gondolás építő jellegű dolog, mert ugyan a Vigyázz Autón volt ilyen letölthető dokumentum, de azokat megcsinálni használható jelzőnek, kicsit macerás. Egy szavazós forumot megérne szerintem, hogy kell-e ilyen kiegészítő-e vagy sem, vagy létrehozni egy e-mail címet és arra küldeni a szavazatokat, hogy ne egy fórumot kelljen létrehozni érte ami idővel csak törlésre kerül. De ha nincs rá kapacitása a Beholder-nek szívesen létrehozok és felügyelek egy ilyen szavazós gmailt és csak a végeredményt teszem közzé a Beholdernek, ott pedig eldöntik, hogy mehet-e vagy sem.
 
Szerintem nagyon megérős lenne, ugyanis egy ilyen token-kiegészítőt nem kell tesztelni, sem illusztrálni. Én még tovább mennék, és a tóken-kiegészítőben kihoznék (idézési költség jelölés nélküli, és ezzel jól megkülönböztethető) ún. jelző-lényeket is quasi-lapokként.
Össze kellene gyűjteni a leggyakrabban használt, azaz legnépszerűbb ilyen jelző-lényeket, és mehet a menet. A létrehozó lapok illusztrációja használható rajtuk, a szövegezésük is egyértelmű. Egy ilyen tóken-gyűjtemény időtálló befektetés és szerintem minden magára valamit is adó HKK-s beszerezné a jelző-lapokat. (Ezzel elkerülhető lenne a kocka-arachos-jelzőn-kocka-izomjelzőn-kocka-méregj elzők és társai förtelmeket).
 
Nekem is volt az elején, hogy nem rendelkeztem token lapokkal, de volt egy Molluszkom. Beholder találkozón oda mentem Kriszhez és vettem tőle 5-5 token lapot. Szóval szinte mindenre van megoldás. Direkt ezért kiadni egy kiegészítőt, nem tudom mennyire lenne megérős a Beholder-nek.
 
Én nem szoktam csomagokat venni, ezért nekem problémás beszerezni.

Versenyszervező lévén úgy vagyok vele, hogy ami van csomagom, azt inkább meghagyom a díjazásba, mert azt a későbbiekben kioszthatom a helyezettek között.

Ezért örülnék egy token edition-nek. Főleg, hogyha most már szabály is előírja ezt kötelező jelleggel.
 
Nagyon tetszik ez a FAQ.

Egy megjegyzés: A páros verseny szabályai között ott van, hogy Életenergiával 50-ről indulnak a páros. Azt érdemes lenne törölni
 
Nekem sem volt Őket problémás beszerezni, csupán vennem kellett pár kiegészítőt. Nekem egy dobozban benne van szinte az össze termelhető token lap.
 
Lehetne egy olyan kiegészítő, amiben csak token lapok vannak.
Az a baj, hogy akinek van egy kis esze gyűjti ezeket a token lapokat és így egy kicsit problémás beszerezni őket.
Ezeknek a kiadása nem kerülne nagy költségbe véleményem szerint. Bár ezt ti jobban tudjátok. Én tuti vennék egy párat
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.