Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Kezdőcsomag szabálykönyve
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Módosított szövegű lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kátyái - Tükördimenzió november 23.
HKK - Zén Legendái: Clerebald gyűjteménye szeptember 21.
A pillanat képe
Varkaudar remete
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ragyás fejük tetején vékony, hegyes fülek és rövid, hajlott agyarak meredeznek, bőrük ráncos és egyszínű sötét, alatta vaskos izomkötegek húzódnak. Nem igazán szeretik a fegyvereket, inkább karjaik erejében bíznak. Állandóan vándorolnak, sokszor céltalanul, de legtöbbször a letűnt bo'adhun birodalom erdőiben akadhatsz össze velük." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Tükördimenzió lapelemzés – 2. rész
Wastelands online
Próféciák - Zén minikiegészítő
Tükördimenzió lapelemzés – 1. rész
52. Beholder Találkozó – 2019.11.23. - Beszámoló

A lista folytatása...
Termékismertető - Hatalom Kátyái - Tükördimenzió
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: Clerebald gyűjteménye
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: Látomások
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: A múlt hangjai

A lista folytatása...
Wastelands online (11)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6747)
Szabályváltozások - 2019. november 14. (8)
Prófáciák - Zén minikiegészítő (5)
Tükördimenzió lapelemzés – 1. rész (35)
[HKK Piac] UR lapok (10507)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Telkarid agyszívó – Trinigan manakonzervátora FAQ esetében helyes a következtetés, de pontatlan az indoklás, helyesen: Trinigan manakonzervátor idézési költségében szerepel az X (mint minden olyan lap esetében, ami saját alapidézési költségét módosítja: (AK108; KF15)), csak a kézben ez X=0-t jelent (AK11-> ott 3 vp-s a lap.
 
100 000 ftért
 
Itt az ideje egy új nagy HKK könyvnek karácsonyra. Szép nagy 1001 oldalas szabálysummázás, kizárólag ínyenceknek.
 
gyönyörű lenne, ha a manakonzerv/bemutató/paradoxon drágítaná a szúnyogot
 
gondoltam pár hete, h edra side-jába trinigan kontroll ellen bepróbálom a telkraid-ot, de nem volt tiszta a 15. kérdezz-felelek alapján, hogy akkor kiszedi-e kézből a lapokat vagy sem, ezért is küldtem el a kérdést, bár már ott is sántított a válasz a 15-ben leírtakhoz képest.. de akkor látom volt értelme megkérdeznem, mert tényleg nem volt túl egyértelmű..
 
Tes, sry... Azt a meccset amúgy te nyerted, de nyilván befolyásolta a 3.at, hogy kivetted a mágust. Am világosan le van írva minden a Xirnoxok átka FAQ alá, én a versenyen is ahhoz tartottam magam. Tudod, hogy nem nyernék meg egy meccset szándékos félrevezetéssel; szerintem a triniganos lapok továbbra sem fixek.
 
Joggal sujtana minket a jatekosok haragja, ha egy hibasnak talalt donteshez mindenaron ragaszkodnank, vagy ugy sulyoznank, hogy hanyszor es mennyire eles szituacioban hogyan dontottunk.
 
Fasza! Egy korábbi döntésetekkel abszolút ellentmondót sikerült ismét alkotni. A mostani "Beholder mágusos FAQ" törlése... A jellemek harcán ítéltétek be Bonyi ellen a javára, hogy a mágussal nem tudok kijátszani ilyen triniganos lapot.. Korrekt. Akkor tehát most mégis? Utólag szép mindent megmagyarázni. Tudom, a verseny hevében más, viszont gyakorlatilag ugyanazt mondtam/tuk, amivel ezt megerősítettétek most. Végülis a verseny bukott rajta, de így akkor már ez is TISZTA, minden további okoskodó belemagyarázás nélkül.
 
Üdvözlöm a döntést, melyet az Aranytigris-vita kapcsán lett meghozva. Így akkor remélem már mindenkinek tiszta! Köszönet a Beholder Kft-nek a megfontolt döntésért!
 
hányszor zilakoztam már az ellenfél manaevőjét, miért ne lett volna így? O.o
 
A válaszok a felmerült kérdésekre:

Pütyür:
Ez a Kérdezz-Felelek nagyon nem lett átgondolva...


Át lett gondolva. Nyilván mindig van, amire nem gondolunk és a sok játékos közül van, akinek eszébe jut.

1, Életenergia és Sokszín soha nem működött így és eddig bevett dolog volt, hogy nem így működik (sőt, ahogy előttem is írták, még a szabályzatban is benne van).


Sokszínűség: eddig így volt, de most hoztunk egy általános szabályt, amivel egyértelmű lett minden szabálylap, így nem kell kivételeket megjegyezni. Nyilván a páros verseny szabályából töröljük a nem odavalókat.
Életenergia: Ez valóban tévedés. Az új szabály szerint továbbra is 50 ÉP-t ad pároson.

2, A Sármanónak van egy aktivizálást igénylő képessége, ami folyamatos hatást fejt ki (mint az isteni bűbájoknál, még a pont is ott van). Ha nem mondod, akkor nem jön létre. Tehát, ha egyszer megakadályozzák, nem tudod újra elkölteni az aktivizálás költségét (nevezz meg egy lapot!).


Tévedsz. Nem aktivizálást kívánó, mivel nem dönthetek hogy használom-e vagy nem, csak azt döntöm, mire használom. Ráadásul előkészítő fázisban amúgy se reagálhatnék O. ősanyával, de ez már másodlagos. A lényeg, hogy ez egy állandó képesség.

3, A Manaevős logikus, de ez soha nem volt így a gyakorlatban.


Ezért írtuk le...

4, Az élőholtas FAQ fölösleges, ahol az élőholtat fajnak számolják, ott a faj szabályai érvényesek (bár, ha ez jól sejtem, inkább ilyen nehéz felfogásúaknak van leírva...).


A FAQ-k nem csak a top játékosoknak készülnek. Plusz arra is gondolunk, hogy egyes játékosok szeretnek mindenbe mindent belemagyarázni.

5, A Tokozóról vérre menő vita ment a fórumokon és mindenhol logikusan le lett vezetve, hogy a MINDENKÉPPEN felül ír minden vonatkozó hatást, a végén pedig az "akkor IS" a külön az értetlenek kedvéért került oda.


Ezt nem értem...

6, Térsűrítést módosítanám, hogy nem számít KÉZBŐL VALÓ lapkijátszásnak, mert ez így értelmetlen. Nem kijátszás, de kijátszáskori képességek létrejönnek?


Az első teljesen jogos felvetésed. Ez elírás, javítjuk.

Drag:
Köszönjük a felvetéseidet, jogosak, pontosítjuk őket.

Raon:
Valóban van ellentmondás a 2 FAQ között. A Beholder mágusosat töröljük. Hogy egyértelmű legyen, a mostani FAQ-ba belekerül egy új pont is:
Fix idézési költségű lap az, ahol az idézési költségben nincs feltüntetve X vagy ?. Azok a lapok, amik módosítják saját idézési költségüket valamilyen feltétellel, fix idézési költségűek és a kézben, gyűjtőben, pakliban az idézési költségük annyi, amennyi rájuk van írva. Amikor kijátszom őket, akkor módosítják a saját idézési költségüket, és ez a módosított költség lesz a kijátszáskori alap idézési költség.
(Ebből következik, hogy a manakonzervet visszaveheti Behó mágus, és nem dobatja el a Telkarid.
Megjegyzem, hogy a szúnyogos pakliba a Trinigan lapok eddig is így működtek a Szúnyogirtás mellett.)
 
Azért bátorkodtam irni mert ezt a token dolgot én vetettem fel a forumon (lehet hogy más is ...)

Az ilyen lapokra az van irva hogy használj elöre kikészitett lapot.Na most mi van (illetve volt mert már van faq) ha valaki nem hozta magával a tokeneket? Erre született ez a válasz.Ez is valami. hogy egynek lenni kell.
A HKK már csak ilyen, egy válaszbol sok másik kérdés következik.Én is pont azt akartam mondani mint te hogy nem szabad hogy illegális legyen annak a token termelése aki ilyen lapot lop.Végül is aki a tokemn termelö lapot kijátszotta az biztos készitett ki legalább egy tokent is hozzá,ezért ok a dolog.
 
Nyugodtan írd ki, hogy seggfej XD
 
Ez nem teljesen "jó arcság" kérdése. Ha valaki tóken-termelő lapot használ, annál lennie kell legalább egy tókennek. Ha ellopom a tóken-termelő lapját, attól még ugyanúgy lennie kell tókennek nála. Mivel nekem nem kell legyen tókenem, ezért én bármivel helyettesíthetem azt (lefordított lappal, kockával, akármivel), de ha vita merül fel arról, hogy mit is tud a tóken pontosan, vagy bármikor ellenőrizni szeretném, akkor a lap eredeti tulajdonosának be kell tudnia mutatni a tókent. Ha ő az egyszerűség kedvéért az ellopott lapjához odaadja kölcsönbe a tókent is, azzal szerintem nem kifejezetten "jó arc", ez az általánosan elvárható viselkedés HKK-s kulturkörben. Ha ...fejségből csakazért sem adja oda, na akkor azért nyugodtan lehet fikázni. Szerintem.
 
"Végre azért tisztázták ezt a token lap dolgot,esetleg annyi még hozzá tartozna a dologhoz hogyha valaki ellop egy ilyen token termelö lapot,akkor azt a kötelezö egy tokent is kapja vele.hogy legálisan tudjon tokent ternelni...."

"Versenyeken, ha valaki olyan lapot használ a paklijában, ami token lapot termel (pl. Chara-din fattyát, Dobótőrt stb.), akkor legalább egy eredeti token lappal kell rendelkeznie, különben nem termelheti meg a token lapot."

Azt hiszem, hogy nem igen ment át a teljes mondanivalója a dolognak. Aki használ a paklijában ilyen lapot, igenis gondoskodjon ilyen tokenről. Aki meg ellop egy ilyen token termelő lapot, nehogy már illegális legyen a token termelése. Egyébként meg jó arc játékosok között ez nem okoz gondot, mert a jobbak adnak az ellenfelének legalább egy tokent, hogy lássa mivel is játszik...
 
sztm ,ha valaki nagyon akar tud magának fabrikálni ilyen jelzöket a mai technikai háttérrel.Egy ilyen token kieg kiadásának minimális az esélye.Talán egy két extra lappal megtoldva .....
Az viszon jo ötlet hogy a Zének-be és akár a nagy kiegekbe is tegyenek grátisz token lapokat.

Végre azért tisztázták ezt a token lap dolgot,esetleg annyi még hozzá tartozna a dologhoz hogyha valaki ellop egy ilyen token termelö lapot,akkor azt a kötelezö egy tokent is kapja vele.hogy legálisan tudjon tokent ternelni....
 
picit túlbonyolítottam :-)
(am lila brekk még mindig spoiler, és csak 1-et üt)
 
Megkérdezném, hogy hányszor láttatok páros versenyen dupla Életenergiás paklit? Ennyire sokat számít, hogy mennyi kicseszett ép-je a másik párosnak? Ennyire sokat számít, hogy két kibaszott Sokszínűség 54 ép-vel kezd? Miért ragaszkodunk ennyire a több éves berögződésekhez? Két Vérkeszeg és két Trok rakon mennyit is tud ütni, egy nagy kör alatt? Olyan lényekkel és lapokkal játszunk amik képesek egyetlen kör alatt sebezni közel 50-et és ragaszkodunk az Életenergia x éves szabályához? Nem hinném, hogy annyira véresen sokat számít, hogy két sokszínűség 54 ÉP-vel vagy két Életenergia 60 ÉP-vel kezd úgy, hogy az Isteni érzés pároson tiltott!
 
Egy csomó lap van, ami játékba rak egy másikat, és a másik játékba kerülése nem számít kijátszásnak. (Pl. Sorakozó, Csontkovács). Nincs ebben semmi extra.
 
sztem 50 ép a kezdő ÉP, csak elnézték
 
én az Életenergia faq-ját nem értem...
előtte le van vezetve, hogy ami mindenkire hat, az egyszer sül ki (pl. erdő csak 3-mal drágít, bőség zavara miatt csak 1*3 lap bónusszal kezdünk), erre az, ami minden játékos kezdő ép-jét megnöveli 10-zel, az kétszer sül ki...
 
ha a térsűrítés nem számít lapkijátszásnak, akkor minek számít?

"A két lény a Térsűrítés hatásaként kerül kijátszásra.
A Térsűrítés sikeres kijátszása után rögtön játékba kerülnek..
Kijátszáskori képességük létrejön, de a két kirakott lény nem számít lapkijátszásnak."

kijátszásra kerül, deee nem lapkijátszás :-)
tudtommal hkk-ban, ha lapok az asztalra kerülnek, arra nincs más definíció, legalábbis eddig nem volt
 
nincs ezzel gond - attól még, hogy nem fix ik-jú a lap, a kézben 3 az ik-ja
 
Szerintem egy lap vagy legyen fix idézésű költségű, vagy sem... Ne kelljen a lapot böngészni emiatt. Ha egy lap a saját ik-ját módosítja akkor az legyen az ik rublikába feltüntetve, és ne a szövegben...szerintem.
 
Én is így gondolom.
 
Sztem a két FAQ rendben van, nincs ellentmondás.
Az egyik a kijátszáskor vizsgálja a másik pedig kézben.
 
 
Azert ezutan eleg hamar eljutottunk a 'legyen inkabb ingyen' -hez...
 
Szerintem is.Az előzőt én egy baromságnak tartottam már akkor is...Ja,"olyan"...de akkor sem az,könyörgöm! Amin X van nem fix,a többi meg az...ha már így adták ki,maradjon így,senkit nem vág földhöz ha fix költségű marad.
 
Dejó, hogy a játékosok már többet tudnak a HKK-ról, mint a készítők
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.