Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Ork bérgyilász
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az orkok kitűnő bérgyilkosok: olcsók és nem kár értük, ha netán elvesznének a küldetés teljesítése során. A városok szívében élő titkos alvilági szervezetek ezért előszeretettel alkalmazzák őket a piszkos munka elvégzésére, ha valakit el kell tenni láb alól." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Mondjuk az én első kérdésem erre: Hol láttál utoljára Mágia méltósága versenyt? Amúgy a legegyszerűbb, ha a szervező maga kitiltja őket kiegészítésben. akkor nincs baj.
 
akkor thaut a gyógyulási fáziban kell mutatni!
és óra letilt... de te mégis mutathatsz!
mert csak és pont.
ja logikus...
 
Total disaster most ez a kör végés téma...talán az lenne a legcélravezetőbb,ha egy ráérő emberke csinálna egy ábrát a kör végével kapcsolatban,szépen felosztva és beírosgatva hogy hol szerepelnek az isteni bűbájok,a thau mutatás és hova pakolnak minket a mágikus órák
 
Ha valaki, akkor én igazán megszenvedtem a Faq előtti Thaus döntéseket. Éles helyzetben már többször, beleértve a Nemzeti bajnokságot is, szakították már meg a köröm úgy, hogy bírói döntés miatt nem mutathattam Thaut. Például tavaly az első nap azért lett csak 3 és nem 4 győzelmem, mert Györki Dávid ütés után megszakította a saját körét Talbot szavával, és én már nem Thauzhattam. Én örülök a döntésnek, de azért fura hogy még két hete a Schumi ellen is ezen múlhatott a meccsem, és más ítélet született. Remélem minden profi játékos alaposan elolvassa ezt a Faq-t. A megalkotóit is beleértve.
 
Elolvastam. Szerintem még mindig nem marad el a gyógyulási fázis. A "kör vége" része a gyógyulási fázisnak. A "vége a körnek lapok" pedig ehhez a részhez dobnak (amiben felgyógyulnak a lények). A gyógyulási fázisnak csak az a része marad el, amikor megtoljuk az energiaitalt. Szvsz.
 
A nincs gyógyulási fázis és akkor a lények mikor gyógyulnak fel típusú embereknek, tessék végre elolvasni a kicseszett Mágikus óra alatt lévő FAQ-ot!
 
hali.

ja én is azt hittem.
de zárojelbe van és leesett h mivan. csak a gyogyulási fázisra vonatkozik.(szerintem)
thaut viszont az után kell mutatni.



"BuTa" kérdése engem is érdekelne, az hogyvan akkor?
pl merénylőnél.
 
Nincs gyógyulási fázis? Szegény lények sérültek maradnak ???
 
Nem szállok vitába, tudom, amit tudok az elmúlt cirka 10 év gyakorlata és tapasztalata után.

Tesztelésen ez téma lesz holnap.
 
A Thaus Faq-val kapcsolatban?

A Thau mutatása nem hatásnak számít????
Ugyanis az óra ezeket letiltja...
 
Vitába próbálsz szállni egy írott FAQ-al...Thauglorendont kör végén lehet mutatni, Fairlight bölcsességet meg a gyógyulás fázisban. Körszakításnál a kör vége normálisan lezajlik, vagyis létrejön minden kör végén kisülő és kisüthető automatikus és aktiválást kívánó képesség és visszagyógyulnak a lények. Amíg nincs ellenkező döntés minden más vita lényegtelen porszem a játék menetében. Volt egy hibás berögződés, hogy körszakítás után nem lehet mutatni Thaut. Ennek most vége, igenis lehet mutatni, bár ez eddig is le volt írva...
 
Azt hiszem egyértelműen rajta van a bölcsességen, hogy a gyógyulás fázisban lehet mutatni, a Varka merénylőnél pedig már nincs gyógyulási fázis, csak kör vége.
 
Nem volt hibás a döntés, teljes mértékben egyet értek vele. Adott egy hatás és adott egy lap, ami megakadályozhatja. Mindkettő tényleges aktiválást kíván!

Tehát a következő mondat lett elhibázva a mágikus óra faq-ban: "Először jönnek azok a kör végén létrejövő hatások, amik aktivizálást igényelnek... mint pl az Isteni bűbájok." Na már most ezek nem igényelnek aktiválást, hanem automatikus kisülnek a kör végén, mint mondjuk egy Trinigan epu húzása... Ebből le lehet vonni a következtetéseket.

Szóval a kör vége igazából 2 és nem 3 részből áll .
 
Például azért nem mert egy merénylő után nem használhattam a fairlight bölcsességemet és bele is haltam.Ezt a Balázs hozta pl és nem az első faszság h a versenyen mások a szabályok.
 
A manós baromság... fáradt vok

De az albinóson sokan fenn akadtak amikor felvetettem, és fixesnek vették...
 
A másik, amit ennek kapcsán anno felvetettem pár éve: (akkor épp feledésbe voltak ezek a faq-ok ergo az első blikkes reakciók...)

A szúnyog és az albinó varkaudar esete: hol kidobatja hol nem?

Esetleg a manóknak (amiknél 2-3 vp-st lehet dobni) el tom dobni a szúnyogot?? Ezek nyilvbán elméleti kérdsések, de rávilágithatnak a problémára
 
Nekem nem ezzel van a bajom, hanem hogy pl. akkor egy mágia méltóságán mik is a tiltott lapok? van egy pár, amire nem is gondolnának (pl. a régi melkon vonal)
 
Meg is találtam a faq-kat:


(AK11 A Régi dallam alap idézési költsége mindig annyi, amennyibe kerülne az egyéb módosító hatások nélkül, kizárólag a lap szövege szerint. Jobb lett volna idézési költségként 6-X-et írni, akkor ez egyértelműbb lenne. Általános szabályként azonban kijelenthetjük, hogy ha egy lap a saját szövege szerint módosítja a saját idézési költségét, akkor az alap idézési költség nem a lap bal felső sarkában írt szám, hanem a lap szövege szerinti idézési költség. Ilyen lap még pl. A xirnoxok átka. Picit más, de alapjában véve hasonló eset az, amikor A rend erejét az első három körben egy varázspontért játszom ki. Ekkor az alapidézési költsége egy lesz. Tovább bonyolítva a dolgot felmerülhet az a kérdés, hogy mondjuk eldobathatok-e Méonech fürkésszel az első három körben egy A rend erejét, vagy egy Régi dallamot, akkor ha az ellenfélnek sok lénye van. Természetesen nem, mivel amíg ezek a lapok a kézben vannak, akkor az alapidézési költségük a bal felső sarokba írt szám lesz.
(AK124) Egy lap alap idézési költsége a bal felső sarokba írt szám, kivéve ha ezt maga a kártya módosítja. Ebben az esetben, ahogy azt már többször leszögeztük, ez a a saját maga által módosított idézési költség lesz az alap (pl. Felnövekvő nemzedék, A xirnoxok átka, Régi dallam). Azonban elég fárasztó lenne végig követni egy lénynél, hogy azt eredetileg mennyiért is játszottam ki (pl. Melkon, Átokeltávolító, Varkaudar kém (új) stb.), ezért a játékban, a gyűjtőben és a kézben mindig a bal felső sarokba írt szám adja meg az alap idézési költséget. Ha X szerepel benne, akkor azt az asztalon behelyettesítjük, a gyűjtőben és a kézben az X nullának számít.



Ezekből nem nehéz levezetni a mostani faq-t
 
A manakonzerves kérdéssel nem értek egyet. Sztem vagy a Xirnoxok átkánál vagy a Régi dallamnál ez már felmerült kérdésként. Nekem egyáltalán nem meglepetés, hogy ez a döntés született.
 
Hibás döntés volt a verseny hevében, ráadásul benne volt az is, hogy egyetlen játékos mondta ki, hogy a kör vége normálisan lezajlik és lehet Thaut mutatni Mágikus óra után is, ez az ember pedig Nagy Robi. Világosan le van írva, a Mágikus óra alatt, még akkor is ha ott még hibásan szerepelnek az Isten bűbájok képességének meghatározása. Lehet mutatni Thaut bármilyen körszakítás után. Ennyi.
 
Like
 
Schumi egyetlen kérdés. Rá van írva a Zilak-dinra, hogy ki lehet játszani az előkészítő fázisban is? Ha ez rá lesz írva akkor igen lehet Zilakozni, de mivel nincs és nem is lesz ráírva ezért nem igen lehet a Fluxuskamrát Zilakozni. De még azt sem tudod mondani rá, hogy mivel a következő előkészítő fázisában dobni fog Neki ezért meg Zilak-dinozod a lapját, mert ez egyáltalán nem biztos, hogy lapdobással plusz lapot fog húzni a következő előkészítő fázisában. Ennyi erővel akkor lehetne Zilak-dinozni a Manaspirált is, mert plusz vp-t fog adni. Egyéb iránt meg a Fluxuskamrán rajta van, hogy lehet használni az előkészítő fázisban is és a szabályt felülbírálja, ha egy kártyán más szerepel.
 
Hogy még tökéletesebben prezentáljam a problémát, csak egy lapot mondok és a hozzá tartozó fak-okat.

Zilak-din

Az izom ugye automatikus, még is lehet rá reagálni????

Ezzel az erővel akkor -mivel eleve aktivizálást igényel- a fluxus kamrát is lehet zilakozni.... (és teljesen elmosódik, ahogy mikor mit lehet tenni)
 
hali
Fairlight bölcsességet nem mutathatsz.(elvileg!!) mivel az aktivizálást igénylő hatás. ami még a gyogyulásiban müködik.
 
Ez a bajom nekem is, válaszolva Zomar kérdésére. Sztem a körszakítás után csak automatikus dolgok süljenek ki, mint az isteni bűbájok.
 
Olyan lényeknél, amelyeket más lap "termelt", vagyis jelzők vagy tokenlapok a következő a szabály: Ha a jelző vagy tokenlap leírásában szerepel az, hogy repül, akkor nem hat rá a Földharc (új). Ha a jelzőt vagy tokenlapot adó lap leírásában feltétel nélkül szerepel, hogy aktívan adja a jelzőt, vagy token lapot, akkor szintén nem hat rájuk a Földharc (új). Egyéb esetekben hat a jelzőkre vagy token lényekre.

tökjó hogy e-mailben ezzel ellentétes választ kaptam mikor feltettem a kérdést (mmint hogy tápolja őket is pl. troll lady)

tehát úgy nézem a földharc még nem volt 100as, de ha ez lett a döntés, belenyugszom....
 
oké, de akkor a lényeg, hogy ezek után már nem lehet... Mert ez csak közvetve jőn le, és lehet tekinteni a reakcióra kivételként mert... Ezért nem tiszta
 
Csak erre reagalok most (bar ezt mar irtam parszor):
olyat felesleges irni, hogy:
de akkor multkor miert ugy volt? stb.
A FAQ a versenyen felvetett es ugy-ahogy megoldott kerdes hosszasabb tovabbgondolasa, elofordul, hogy nem egyezik az ott hozott dontessel.

Ja, a Rhatt pap fo fazis javitva lesz persze.
 
Ja és a kör megszakítást illetően...

Ha a Thaut lehet mutogatni, de egyébb azonaliakat már nem, akkor én miért reagálhattam a Török Peti Thaugjára??? (mert hogy a kérdés alapja az volt, hogy a Thau mutogatásakor én még reakciózhatok-e és ez alapján az már kivül esik ezen a mozgás téren)
 
itt én a konzervátorra reagálnék:

Ebben a kérdés körben már párszor hangoztattam, (és utaltam az alább a földharc kapcsán), hogy nem kénne túl egyszerüsiteni ezt a fix és nem fix dolgot, mert pont ezt a hibát szüli.

3 csoport van (kéne lenni).

1: a fix, ez no komment
2: a változó ahol a sarokban egy változó is szerepel (manacsapda, nagyobb áletszívás avatárok stb)

és egy átfedéses csoport, ahol ugfyan fix szerepel, de változókén viselkedik. (ezzel az erővel az ősszes trinigánt meglehetett volna írni a hikoltás szerint, de nem történt, akár csak a régi dallam, és a xirnoxok átka esetében sem. Alap kérdés: HÁNY EMBER nézné ezt be egy mágia méltósága formátumon???? -és sok hasonló lap van ami ilyen, és fel se tünik elsőre)

ezt a 3. csoportot személy szerint, csak a kijátszáskor és a játékban tekinteném változónak, a kézben, pakliban stb fixnek venném, de ez sazubjektiv vélemény az egyszerüség terén
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.