Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Lady Terilien
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Ha gazdag nemesember vagy, könnyen elhódíthatod Lady Terilien atyjának szívét azzal, ha a lánya körül legyeskedsz. Ha azonban a lány szívére pályázol, ne legyél más, csupán egy ágrólszakadt tolvajfiú, akinek alvilági tetteit nemes elvek vezérlik, szavai romantikusak, lelke szabad.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Lidlchef, nem azt írtam, hogy minden profi képmutató, hanem azt hogy a reagálások alapján pár nekem annak tűnik. Nem általánosítottam és nem is ez volt a célom.

Gondolom végigolvastad a kommenteket, és bár neked nem, de nekem voltak olyan kommentek, ami miatt a korábbi posztom helytálló (szerintem). Ha senki nem ért velem egyet sajnálom, hogy raboltam az időtöket.

Amúgy úgy néztem valaki (a szövegkörnyezetből úgy tűnik egy régi profi, meghatározó játékos) már abba is hagyta a játékot Dhoj kommentje alapján azért, mert utalvány jár nem kp. Ezek tükrében talán csak lehetett valami igazam.

Ezenkívül sok olyan poszt lett, hogy majd az abból vett lapokat nem lehet eladni stb. Ne haragudj, én tisztelem azokat akik azért játszanak mert egy jó hobbi, de aki ilyet ír az már magasról .... a játékra, és a szórakozásra. (sajnálom ha erősen fogalmaztam)

És egy tartalmi idézet jöjjön ami különböző formában sokszor látott már HKK-s fórumot. Ez egy hobby amire időt és pénzt kell költeni. Tehát azért megsértődni, hogy időd ment el a pakli tesztelésével (Ez egy hobby elvileg ezt élvezed), meg pénzt költöttél a lapokra (Minden hobby pénzbe kerül) elég szánalmas.

Valaki írta is, ha pénzt akarna keresni elmegy inkább melózni. Javaslom minden Abbahagyom a játékot szintű sértődöttnek, kövessék a tanácsot. Szép dolog, ha meglehet élni egy hobbyból, de ez nem természetes dolog.

Szerintem, a díjazás igen is kielégítő, aki szereti a játékot és költ is rá annak tökéletesen megfelel ez, semmi hátrány nem éri. Nem kötelező elmenni amúgy a versenyre, biztos vagyok benne, hogy lenne sok aktív versenyző aki őszintén megköszönné a nyereményt ha megnyerné és nem a száját húzná.
 
Ahh, hagyjuk inkabb, kiszallok ebbol, mindenkinek joga van elkeseredni meg ocsarolni, mar a bort is lehet szarozni
 
'azért Te is érzed, h ez a freerollos hasonlat eléggé nem találó...'

espedig?

Amugy a pokersite-ok is konkretan megszuntetnek freerollokat, lejjebb viszik, stb. Meg olyan is van, hogy egy promonak vege van, es akkor vege van. Itt errol szo sincs. Ajandek lonak ne nezd a fogat. Kivaltkepp ajandek annak, aki _nem_ vasarol Beholderes termeket.
 
valóban sok lesz hirtelen a kártya, amit majd el karnak adni, hogy pénzzé váltsák az utalványokat, de attól még ne mteljesen baromság amit írtam, legfejebb nem azok a legfontosabb tényezők, amiket én kiemeltem, de mindneképp megmutatkozik majd valamilyen mértékben.

azt továbbra is úgy gondolom, hogy ha valaki ne mteszteleő, és nem kap diyplayt vagy sorokat, akkor megéri 1-2-3 displayt is venni ha a kódok normális áron eladhatók. és az, hogy a saját pénzemből veszem a diyplayt vagy az utalványnal fizetek érte, az már mellékes. ha úgy adódik és valaki meg akar szabadulni már hamar az utalványtól, valamilyen arányban még fizetnék is érte.

az megint más kérdés, hogy te anyniért adod el a kártyákat, amenynit neked ér, én meg anyniért, amenynit a vevőnek ér, így ugyan több időmet veszi el a dolog, de jobban tudok járni mint te. persze elég régóta vagy hkk-s ahhoz hogy megfontoljam amit mondasz.

üdv.
 
ha már a pénzdíj lefelezése volt a másik reális elképzelés, tényleg sokkal jobb lett volna 1000ft nevezési díjat kérni (vagy 2k-t a 3. napért), alig hiszem, hogy bárki kihagyta volna emiatt
 
azért Te is érzed, h ez a freerollos hasonlat eléggé nem találó...
nem is a reltív gyenge díjazás a baj, hanem a visszalépés amit ez jelent - az egy dolog, h a nemzeti nyeremény 10 éve ugyanaz forintban, de még konkrét értékcsökkenés is legyen...
 
már nem azért de ez a lépés a behotól már negatvan hatot a játékra, óriási arcot veszített a játék
inkább legyen 1-2-3000 ft a beugró de KP-t lehessen nyerni

ez a pénzköltős dolog amit írtál olyan kapitális baromság, hogy olvasni is rossz volt

mellesleg az új kieg megjelenésekor azonnal lesz egy adag (200k) értékű kártya amit azonnal áron alul akarnak majd eladni, ami szépen leveri az új kieg értékét

jó dolog, hogy legalább az új kiegre be lehet majd váltani - szuper nyerni egy 84e-s utalványt, aminek a reálértéke jelenleg 20e, az új kiegkor 50-60e... ráadásul padlón lesznek az új kieg árai
 
Nehéz ügy, mivel itt mindkét felet meg lehet érteni..(Direkt irtam mindkét FELET,mivel a játékosokat és a Beholdert is meg lehet érteni.. DE AZT aki a játékosokat támadja a nadrágszij behúzása miatti keserű szájizért , k*rvára nem tudom megérteni..mi van veletek?)
Ne beszéljünk már ,,képmutató'' (komolyan nem is értem.. ) anyagias a játékból csak hasznot húzni képes profikról...
Ahogyan jó páran előttem irták, nem a pénzért játszunk.. ha a 3 napba befektetett munka,energia,idő,agyalás, és teszt helyett akár éhbérért is dolgozni mennénk bőven többet kapnánk mint az első helyért járó dij..mert ez a gyakorlatban nem 3 nap hanem egy fél nyár..
Úgy vélem mindenki normálisan, civilizált emberek módjára fejtette ki a véleményét.. ezért nem tudom hova tenni ezeket a magasröptű ,, képmutató profik'' kommenteket..

Ha már igy kell lennie legyen igy, ugyanúgy végig fogjuk küzdeni a 3 napot(remélhetőleg 3 mat) és nem azért mert habzsidőzsi lesz a nyereményből hanem azért mert felejthetetlen élmény..

Az tényleg pozitiv, hogy új kiegre be lehet majd váltani, úgy vélem ez egy igen korrekt lépés volt felénk, amit értékelnünk kell : )
 
én most tervezem, hogy vegyek belőle de nagyjából abban is egy lap van, ami megéri az árát. a szikráció. a többi la pis jó, de nem érnek annyit mint maga a kieg.
 
Sajnos, az Idovihar nem lett szana-szejjel vasarolva, pedig eleg jo lapok voltak benne es annyira draga sem volt...
 
Hat ez biza teljesen jogos, megbeszeltuk Zolival, hogy lesz rola kulon hir, csak akkor meg korainak tartotta, aztan meg elfelejtette
Sajnos en hirt nem tudok felrakni, mindenesetre:

A HOLNAPI BEHOLDERES VERSENY UTOLSO KVALIFIKACIOS LEHETOSEG A NEMZETIRE, ES DUPLA, AZAZ 8 UR KERUL KIOSZTASRA!
 
Miklós, milyen kieget vegyünk? Igaz, nem vagyok az a nagy dekkvásárló, de amikor megjelenik az új kieg mindig veszünk néhány csomaggal fejenként (Zsolti, Karesz) már csak a móka kedvéért. Így lassan 8 hónappal az ÖV megjelenése után szerintem a játékosok nagy része beszerezte azt, amire szüksége volt, és nem szívesen bontja ki, a hetedik Arató csattanatot már.

Nagyon sajnálom, hogy nem volt Idővihar 2.0, azzal megint fel lehetett volna keverni az állóvizet.

Egy megjegyzés a holnapi versenyhez: ha jól látom 8 UR lesz kiosztva a játékosoknak, gondolom ez azért van, mert szeretnétek csábítani az embereket. Ha tényleg ez a cél, akkor miért nincs kint róla egy hír, miért nincs hírlevélben nagy betűkkel külön kiemelve, miért nincs telespamelve az oldal, h emlékeztető, gyertek stb. Ejj...
 
Ja, ha ez:
'Úgysem foglalkoznak vele akiket érintene.' a sertodesre vonatkozik, akkor igazad van (persze azert mindig jobban esik a szelidebb kritika )
 
Sertodes nelkul 1-2 komment:
- huszonakarhany papirosert 1200 ft (1100 itt a honlapon), nem 1500
- ha akkora uzlet lenne magyar nyelvu gyujtogetos kartyat csinalni, valoszinu sokkal tobb konkurrens jatek letezne ma is
- 'Úgysem foglalkoznak vele akiket érintene.' - ez viccesen hangzik, mikozben Miklos + en folyamatosan reagalunk...
- ingyenes v. olcsobb nevezes a Nemzeti elso X helyezettjenek Y Beholderes versenyen: ez megfontolando szerintem.
- ja es amikor Zolinak szamolgattam, akkor a 48 ajandek paklit a 3. naprol meg el is felejtettem... ( plusz ott vannak meg az ultrak, ami nyilvan nem nagy koltseg, viszont jutalom)
 
Még annyi hogy soha nem kerestem egy vasat sem a Hkk-ból, nem élek belőle ahogy egyesek, mondjuk nekük szívük joga.Nekem csak Hobbi.Csak már lassan nincs kivel játszanom...
 
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a Hkk tényleg hobbi, de huszon akárhány papírosért elkérni majdnem 1.500 Ft.-ot sem semmi.Szóval a Beholdernek nem kevés pénze folyik be a kártyából.Én konkrétan, ha összeadom a 10.évet, amíg játszottam, több mint fél millió forintot költöttem rá.Ha eladom a gyűjteményem, talán kapok érte százezret, pedig csak az UR-eim száma 100 felett van.Engem nem érint a dolog annyira, mert az első 8-ban nem leszek bent, de a motivációs tényező akkor is a pénz.Az utalványból nem lehet a játékosoktól lapokat venni, és várni kell az új kieg. megjelenéséig.Akárki akármit mond, szerintem minimális befektetéssel lehetne a versenyző játékosokat is ösztönözni.Mint az előttem szólók már okosan megfogalmazták, pl. ingyenes nevezéssel.De akár minden Wekerlés versenyen elért 1-3. hely, automatikusan hozhatna magával egy a következő versenyen ingyenes nevezést.Amúgy pedig ez egy fórum, és ha a vélemény nyilvánításom egy picit nyers is volt,/elnézést érte ha valakit megbántottam vele/, itt azért szabadon "hőböröghetünk".Úgysem foglalkoznak vele akiket érintene.
 
Én személy szerint örülök, hogy nem kell bajlódni az adóbevallásnál, nem vonnak belőle járulékot, és továbbra is megrendezésre kerül, ahogy eddig minden évben időt, energiát nem sajnálva oly sok játékos örömére.
Nem értek egyet az elégedetlenkedőkkel, nem felejtsük el ez nem elsősorban pénzkereseti forrás, hanem egy csodálatos hobbi.

Egy kritikai észrevételem van a szervezőkkel szemben, szerencsésebb lett volna, ha a díjak változásáról időben tájékoztatnak és legalább egy rövid magyarázattal szolgáltak volna, - persze tudjuk nehéz gazdasági helyzet stb., de azért mégis- talán többeknek úgy jóval emészthetőbb lenne.
 
Hurr-durr nem kpt kapom nemzetin hurr-durr
3 napos hurr-durr
 
A Nemzetin nincs nevezési díj, a nyeremény, a paklik mind-mind ajándék. A HKK egy játék, egy hobbi, nem pedig egy pénzkereset, ahol "órabért" kell emlegetni. Ha leülök a barátaimmal társasjátékozni, vagy a gyerekeimmel játszani valamit, akkor se számolgatom, hogy ezzel mekkora "órabért" keresek...

Én is nagyon sajnálom, hogy szükség volt valamilyen megszorításra, úgy gondoltuk, a pénznyeremény helyett ajándékutalvány még mindig a kisebbik rossz, mint a pénzdíj elfelezése. Tudom, hogy az igazi az lett volna, ha nemhogy megmarad a pénzdíj, de még meg is tudjuk növelni, erre egyszerűen nem volt lehetőség. Annyi tudok mondani, ha szeretnétek, hogy megint legyen keret komoly pénzdíjra, vegyetek több paklit

És nem, sajnos a kedvezményt nem lehet felduplázni úgy, hogy "nagyker áron" váltod be, vagy összevonod más akciókkal. Normál árú Beholder termékekre válthatod be, könyvre, kockára, kártyára. Nem használhatod fel nevezési díjra, belépőre és olyan szuperkedvezményes akcióknál sem, mint pl. a zsákbamacska.
 
Elnézést ha valakit megbántok, de én egy kis képmutatást érzek néhány profi részéről. És igen, talajt adva a következő megjegyzésekre, még soha nem jutottam be a nemzetire.
Szinte minden esetben, ha valami tiltás, változás, vagy csak a megszokott vitatémák jönnek fel itt, vagy a VA oldalon mindig azzal dobálóznak, hogy miért is hallgasson a Behó azokra akik hobbiból játszanak, kevesebbet költenek, amikor mi versenyjátékosok pénzt időt stb. teszünk bele.
Most meg, hogy utalvány lesz a nyeremény elkezdenek hőbörögni, hogy az egész szar, mert hogy nem pénz, és nem jön vissza rögtön nekik a kp-t, meg hogy költeni kell rá, hogy ott legyenek nyamvadt utalványért (amit mindenki jól tud, vagy tisztán, vagy levásárolva úgyis KP-ért tesznek még ha valamelyest kevesebbért is.)
Most meg ki vannak akadva, hogy mennyit kell költeni költségekre, pedig nyeremény ugyanúgy jár, és szerintem nem elhanyagolható.
Ezenfelül rengetegszer leírták, hogy nem kell hasonlítgatni más játékokhoz, de bezzeg a WOW kártyában mennyi a díjazás. Egy egészre világra kiterjedő kártyajáték díjazását idevenni ellenpéldának szánalmas.
Én megértem, hogy a KP jobb volt, de ilyen pofátlanul lereagálni ahogy néhányan csinálták egyszerűen szánalmas.
 
A legtobb dologban egyetertunk, csak a jatekos-velemeny figyelembevetelehez:
ma mar ennek a terepe egyre inkabb az internet (regen csinaltunk kerdoiveket pl. versenyen, de eleg nehez volt ravenni a jatekosokat). Nagyon sok mindent figyelembe veszunk
- lapotletek
- versenyek formatumai
- tiltott lapok
- ill. mindenfele egyeb otletek
innen, VigyazzAutorol, stb.
 
Sokszor előkerül a pénz kérdése, főleg a versenyekhez kapcsolódó fórumokon. Pár kérdésben van néhány elég véres szájú vélemény, ezekre hadd reagáljak.

1. A HKK alapvetően egy hobbi játéknak indult. A hobbijára az ember a szája íze szerint költ, és a játékélmény ill a közösségi élmény ezért a "jutalom."

2. A játék fejlődésével megindult az üzletiesedés, megjelentek a profik. (Az amatőr fizet azért, hogy csinálhassa az adott tevékenységet, a profiknak fizetnek érte.)

3. A HKK és a Beho speciális világ, mert ő az egyedüli finanszírozója ennek a játéknak, így ha nem vagy elégedett a feltételekkel, a hobbi cseréje az egyetlen változtatási mód.

4. Innen két irányba ágazik el a gondolatmenet:
- a Beho-nak valamilyen módon először is meg kellene szólítania a közönségét, javítani, szélesíteni a velük való kommunikációt- pl kártyacsomagokba tett rövid kérdőív, vagy erre mutató link stb. - a játéktól kevesebben pártolnak el, ha számít a véleményük.

4/a a játékosoktól, mint elégedett vásárlóktól, joggal várhatja el a Beho, mint szolgáltató, hogy ajánlják az ő termékét, ezzel szélesítik a játékosok bázisát stb. (Mindenki tegye a szívére a kezét, hány potenciális játékosnak mutatta be a HKK-t az elmúlt egy hónapban.)

4/b természetesen az ajánláskérésnek több módja is van, (fizetett, önkéntes stb) ennek a szervezése is lehet többoldalú

5. bármilyen esemény szervezésénél mindig két szűkös erőforrás van: humán-, ill anyagi. Mindenkinek tudomásul kell vennie ennek a korlátait. Ezen változtatni csak akkor lehet, ha szponzorokat hoz be a játék fejlesztője. Élő példa: a sakkban sem volt pénz sokáig, pedig ahhoz csak egyszer kell megvenni a táblát meg a figurákat, Bobby Fischer mutatta meg, hogy lehet ezt profin és nagy pénzből csinálni.

6. Tedd fel magadnak a kérdést: te miért játszol? Mit teszel azért, hogy a hobbid holnap is élő maradjon?
 
Azert az 1100$-os, 50 fos freeroll ritkasagszamba megy meg a joval tokeerosebb pokertermeknel is

Ez így van, de azt meg lehet nyerni 1-2 hét teszt nélkül is
 
En ugy gondolom, ha 1/2 evig Beholderes termekekre szol az utalvany, az egyertelmuen magaban foglalja az oszi zsakbamacskat is. Nyilvan meg kell oldaniuk a tobb reszletben levasarlast a nagyobb nyeremenyeknel.

Zoli: mindenkeppen jogod van ugy erezni, ahogy erzel .
Azert azt hozzatennem, hogy joval tobb az, mint 200e, vegyuk csak szepen hozza a 3 napi teremberletet, a 2-3 ember 3 napi munkajat meg a TB-t, adot, amit a penz utan kellett fizetni a Beholdernek. 200e (sot tobb) durvan megvan most is, meg akkor is, ha az utalvanyt joval kevesebbe szamolod. Azert az 1100$-os, 50 fos freeroll ritkasagszamba megy meg a joval tokeerosebb pokertermeknel is
 
Én sem tudom biztosan ám, csak gondolom bármilyen behó termékre be lehet váltani.
 
ezt megkérdeztem itt a fórumon, hogy arra be lehet-e majd váltani, de nem érkezett válasz
ezekszerint te jól értesült vagy és tudod a választ
 
Gice, zsákbamacskára szerintem lehet megérné beváltani
 
egyébként nekem sincs komolyabb bajom azzal, hogy utalvány a díjazás, bár mondjuk az első két helyet elég nehéz értelmesen levásárolni... (de mondjuk arra nem is érzem esélyesnek magam, így az nem az én gondom lesz )
 
szerintem az lesz majd, hogy menni fog a biznisz, a nem versenyszervező díjazottak eladják az utalványokat a nem díjazott versenyszervezőknek
 
Nekem (ha kapnék) semmi bajom nincs az utalvánnyal, mert mint versenyszervező, biztosan tudnám hasznát venni, de megértem a többiek aggályait, és a lelkesedés csökkenését is.

Ez van, válság van, örüljünk, h lesz Nemzeti...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.