Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Zafír drakón
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A Thargodan hercegek "háziállatként" tartják őket, remélve, hogy ha megnő a drakón, akkor is őket fogja szolgálni. Ez azonban általában hiú ábránd marad, a kifejlett sárkány, amint elég erősnek érzi magát, elsőként egykori gazdáját falja fel." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2024. április 19., Dungeon
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Lásd a Szukits kiadó. Amibe mások belebuktak és nem tudták folytatni, ők olyan könyveket adnak ki! Starwars... Warhammer...Isaac Asimov....
Tuti hogy ők hasznot csinálnának a TF- ŐV- VU könyvek kiadásábol.

A másik meg az hogy olvastad a régebbieket? Ott is azért szerepelnek benne kártya lapokrol ismerős dolgok.Egy kártyajátékrol irt könyvben visszakell köszönni a lapoknak máskülönben mi értelme az egésznek?
 
Ez bugyuta?? A legnagyobb király történet amit láttam itt a forumon.Pontosan ilyen regényekre volna szükség.
 
 
Szerintem egy ilyen regény hozhatna pénzt is ha valaki olyan írná meg akinek a neve el tudja adni. Nemes
István (John Calldwell) például, persze mivel ő a konkurenciához tartozik nem biztos hogy vállalná.
 
Azt hiszem, ez a téma valamennyire az én asztalom (is), ezért egy-két gondolatot engedjetek meg tőlem.
Az ötlet nagyon szép, dicséretes. Minden támogatást megérdemel. Természetesen volna igény rá mind a HKK-sok, mind a Végzeturasok (sőt a TF-esek és az ŐV-sek, és nem olyan sokára a Mágia Mesterei játékosok) körében is. A legjobb kérdés tehát nem az, hogy kellene-e HKK regény, hanem az, hogy ki írja meg?

Itt két viszonylag fontos szempont ütközik.
Aki befutott, vagy legalábbis gyakorlott író, annak egy ekkorka piacon nem nagyon éri meg könyvet megjelentetnie. Értsd: a könyv kiadása erősen deficites, és a veszteséget valakinek állnia kell. A könyvpiac pillanatnyi helyzetéről nincsenek pontos információim, de úgy vélem, csak a legnagyobb kiadók engedhetnek meg maguknak akkora luxust, hogy eleve veszteségesként induló (tehát nem leendő bestseller kategóriájú) könyvet jelentessenek meg.

Akit meg nem a pénz motivál, tehát nem számít neki, hogy mekkora lesz a bevétel (értsd: hobbi író, lelkes amatőr), az meg valszeg nem képes olyan színvonalon írni, hogy bárhol, akár magánkiadásban, pár száz példányban kiadják. Egyébként a magánkiadás nem jut el az üzletek polcaira, ahol komoly "polcpénzt" kell fizetni az árusításért. A magánterjesztés meg... nos nem tudom, mennyire lehet hatékony.

Marad a harmadik verzió: amatőrök novellá(ka)t, esetleg ilyen témájú regény(eke)t írnak, de az nem jelenik meg nyomtatásban, csak e-book, vagy fórum-hozzászólás formájában, esetleg itt a Beholder honlapján, vagy más, rokon-lapokon.
Így viszont nem tudja betölteni játékos-társadalmi funkcióját, a kívülállók számára nem, vagy csak korlátozott formában hozzáférhető, így a játék népszerűsítését nem (nagyon) értük el vele, csak a már itt lévő játékosok szórakoztatását szolgáltuk.

Ez utóbbi kategóriába sorolom magamat is.
Sokszor eldöntöttem már, hogy írok HKK-novellákat (három kis egypercest a Nagy HKK Könyvben olvashattatok is tőlem), de aztán valahogy mindig sajnáltam rá az időt és az energiát, a fent részletezett okok miatt.

Félreértés ne essék, senkinek nem szeretném elvenni a kedvét az írástól, hisz ez a felvetés egy nagyon pozitív gondolat, minden szinten támogatom, aki ilyen alkotótevékenységre adja a fejét, csak fontosnak tartottam leírni a buktatókat is, hogy reális legyen a kép mindenki előtt.

A tényleges tartalom már egy külön mise.
Ha bárkinek, bármilyen kérdése van TF vagy ŐV háttértörténet vonalon, keressen meg, próbálok segíteni (nehogy orbitális tárgyi tévedések kerüljenek papírra.)
Az ŐV háttértörténete úgy 85%-ában a "szakterületem", a TF-é kisebb részében, mondjuk 60%-ában). A Végzetúr történetét egyáltalán nem ismerem. A játék - bár bétatesztelője voltam - nem ragadott meg, ezért nem mélyedtem el a sztorijában. Azzal kapcsolatban tehát ne kérdezzetek.

Köszi, hogy végigolvastad.
 
Szerintem a soksok kártya egy sztoriban nem jó irány, ugyanis kb. 3 világból is kapunk lapokat (amik persze egymásból fakadnak), és ezért nem igazán mixelhetők. TF, ŐV, VÚ regények lehet olvasgatnék. Ezekből ugyanúgy kijönne a kártyák világa, és a hátterük. Könyvet viszont nem hinném, h jelentetne meg a Behó, nem véletlenül hagyták abba a könyvkiadást. Esetleg egykét novellát kaphatnánk tőlük csak úgy (akár a vigyázzautó keretein belül), gondolom azért csak szeretnek ők is foglalkozni az általuk kitalált világokkal
 
Jópofa, bár a Trosnyogó szakóca hiányzik nekem belőle
 
Nem is olyan rég beszélgettünk, a játék népszerűsítéséről, hát ez lenne egy baromi jó kapocs. S igény is lenne rá, mert e nem csak a HKK-ások táborát mozgatnák meg hanem a végzetúrasokat. Így nagyobb népszerűségnek örvendene, mint pl a nagy HKK könyv!!!
Egyénként a szívemből szóltál, ez nagyon nagyon hiányzik a játékhoz, egy könyv amiben a kártyák életre kelnek...

Én is elkezdtem egy regényt, de sajna abba hagytam mert bár a fő cselekmény nagyon jól kivázolódott, de nekem nincs elég írói vénám, hogy a történet kiszinezzem. Így csak pár oldalt írtam meg az is elég "Tarantinósra" sikerett.

Leírom nagy vonalakban hátha valakinek tetszik a sztori...Nagyon egyedi látásmódon gondolkodtam, felrúgva a TF és a végzetúr szabályait.

Ichenedár játszotta volna a főszerepet aki már vissza akar menni a hegy mélyére, mert elege volt már a végzetúrak alkotta társadalomból. A végzeturak titokzatos kírálya, Földanyával karöltve hívatja magához és kéri hogy szerezze meg az Enciklopedia Fantasia az utolsó meglévő példányát amit egy remete őriz (aki a halhatatlan Rughar) valahol a kristályhegyen. S ichenedár átvág a bűvös erdőn meg a rothadás mocsarán, s ellátogatott volna Timera palotájába is sőt egy quwarg bollyal is bonyodalmai akadnak.
A másik fő szál pedig az lett volna hogy a világ égés ami pusztított már csak az Örök Tűz Mezején ég, ahol megjelenik Ugrod
Körülötte császkálnak a csupszitok. Elmegy leah templomba ahol a szokatlan ceremónia segítségével megidézi Morgant. Sereget gyüjtenek s megostromolják a Végzetúrak fővárosát A tiszta lelkek Városát. Itt jelentek volna meg a hiányzó avatárok. Szerencsére Ichinedár az utolsó pillanatba vissza ér s a könyvben lévő titkos szimbólum segítségével A napkirály megmenti a csatát...
Elég bugyuta de sok HKK lap lett volna benne...
 
Detinoh egyik nap sétált hazafelé a hegyben, megbotlott, és ráesett egy kapcsolóra, amely eltörölte az ellenséget, másnap észrevette, hogy kinőtt a bajsza, ezért elnevezte magát végzetúrnak, és mostantól mindenkit megvert.

viccet félretéve, én nagyon is támogatom az ötletet!
 
Már régóta szeretném felvetni ezt a témát, ugyanis míg a Túlélők földjén, illetve az Ősök városában játszódó történetekről több fantasy kötet is született, addig az elmúlt években nem jelent meg egy regény sem a HKK-val kapcsolatos újabb karaktereket és eseményeket illetően.

Egy lelkes fórumozó még 2008-ban eltervezte, hogy ír egy novellát a Krabberek és Sziránuszok történetéről (lásd az ezen a címen futó nemrég felfrissült fórumtémát), azonban sajnos nem lett belőle semmi sem.

Pedig ha azt mondjuk, hogy a Tengermély új színt hozott a játékba, melynek a sztoriját érdemes (és érdekes) lenne kibontani, akkor a Végzetúr teljesen felborította a HKK eddigi világképét.

Bár sajnálatos módon látom, hogy néhány TF és ŐV kötet méltatlanul alacsony áron (300 Ft) van kínálva a honlapon, mégis hiszem, hogy ha egy bizonyított és magas színvonalon alkotó író tollából megszületne egy regény, mely a galetkik harcát az ellenséggel és végzeturakká válásának történetét bontaná ki, annak mind a Végzetúrral, mind pedig a HKK-val játszók körében sikere lenne. Mert ez a téma, ami több ezer embert mozgat meg, biztosan többet ér 10-12 mondatnál.

Továbbá talán egy jól megrekonstruált történettel a kártyákon látható szereplők és tárgyak, stb. több értelmet nyernének, ami a megváltozott játékkörülmények és játékérzet dacára valamit mégiscsak visszahozna a régi szerepjáték-fantasy hangulatból.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogyan látjátok, van-e igényünk újabb regényekre a témából?
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.