Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Tömegbájolás
(Ősök Városa varázslat)
Küldd el képeslapként!
Állítólag a torzszülöttek visszamaradott elméjére nem is olyan nehéz mentális módszerekkel hatni. Mindenesetre ez a varázslat működik! Elve pedig, hogy azt kell láttatni az áldozatokkal, ami a legnagyobb hatást produkálja primitív gondolataikban. Utána már azt teheted velük, amit csak akarsz.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái verseny - 2024. április 18., Szeged - Barcraft
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Az eddig megjelent HKK kiegészítők listája

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | ...
Nézet:
Az asztalon marad ha nincs ezzel ellentétes szöveg a lapon(pl:új árnyrém).
 
Sziasztok!
Semlegesítéssel rendelkező lény, lapra alkalmazott semlegesítéssel történő kijátszása esetén, a semlegesítést követően normál lényként lekerül az asztalra, vagy semlegesítésként (mint azonnali reakció) egyből a gyűjtőbe kerül? A kódexben ezt nem találtam egyértelmüen definiálva.

Köszönöm szépen a választ!
 
Ok, köszi.
 
Csak bepasszivizálja őket.
 
A Nagytanács ítélete leszedi a hajókat? Csak 1db leszedésnek számít és nincs rajta, hogy "mindenképpen" leszedi a lapot. Csak az van rajta, hogy egyszer garantáltan kisüti rá a leszedést.
 
Elhagyott vizes kulaccsal elő lehet keresni Nefilimet vagy a Főapátot.
 
Igen. Ugyanugy mint, hogy egy Kodszitalassal is reagalhatsz az anti-magia: 1-es kepessegre.
 
moa homokfutóval megfoghatom egy anti-semlegesítéses lap, minimum 1-es anti-semlegesítését?

Szerintem igen a válasz, mert nem közvetlenül a lapra, hanem a kijátszáskori képességére, mint forrássra reagálok.
 
Vezércsellel csak kikeresni nem lehet másik Vezércselt, de visszavenni vissza lehet? Pl. ha van ott egy lekánterelt/kidobatott.

Se keresni, se visszavenni nem lehet. Ez semmiképp sem kívánatos, hogy egy lap mást jelentsen attól, hogy a zárójeles rész előbb vagy utóbb van. Remélem az eunuchnál is sikerül ezt idővel kilobbizni.

Hogyha a Hamis csillogással visszaadom a Kvarcgólem [J] képességét, akkor megint ki kell várni a "Késleltetett hatás: 2"-t?

A késleltetett hatás jelzőket csak a lap sikeres kijátszásakor kell rárakni. A Hamis csillogással a (J) képesség azonnal újra használható lesz.
 
Hogyha a Hamis csillogással visszaadom a Kvarcgólem [J] képességét, akkor megint ki kell várni a "Késleltetett hatás: 2"-t?
 
Köszönöm a választ.
 
"Minotaurusz eunuch mintájára nem mindegy hol van a zárójel" kérdés:
Vezércsellel csak kikeresni nem lehet másik Vezércselt, de visszavenni vissza lehet? Pl. ha van ott egy lekánterelt/kidobatott.
 
Szia!

Természetesen nem csak privát csoportban van fent a videó, hanem a saját HKK oldalunkon is. Bejelentkezés nélkül is megnézhető:
https://www.facebook.com/hatalomkartyai/videos
 
A videót nem láttam, mert a cikkbe nem tetted bele. Csak egy privát FB csoportban van fent tudtommal és nincs FB felhasználóm.
És szerintem nem mindegy. Más kártyajátékok tudtommal erre figyelnek aktívan.
 
A videót a gyártásról nem tudom, láttad-e, nézd meg, hogy működik a keverés, talán abból érthető, ez miért nem megoldható.

Ha jobban utánaszámolsz, nagyjából 10 DP-ként egyszer fog előfordulni, hogy 1 normál ritka és egy foil ugyanabban a boosterben van, talán ez elviselhető még.

Egyébként nem mindegy, hogy ugyanannak a lapnak a foil és normál verzióját akár 2 egymás utáni boosterből bontod ki, vagy ugyanabból?
 
Ez 2 különböző ritkaságú lap

Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy a gépnek illene megtanítani azt, hogy ezeket külön lapként kéne kezelnie. Egyszerűen színvonaltalannak néz ki, amikor ugyanazt a lapot kibontom kétszer egy boosteren belül.
A gyngy-nél szintén. A sűrű ismétlődés úgy néz ki, mintha meg sem lettek volna keverve. Inkább kerüjön többe egy kicsit egy booster, hogyha erre létezik megoldás és tényleg nem fér már bele nektek a jelenlegi ár mellett.
 
Aha, értem! Mivel a második mondat külön sorban van, ezért akár lehetne mondani azt is, hogy bármiféle egyéb módon passzivizálok vagy célzok, akkor is sebzést okoz.

Ez valóban nem túl szerencsés így. Az eredeti szándék az volt, hogy ez csak a Démoni sziget képességére vonatkozzon, bele kellett volna írni, hogy "ha ezzel a képességgel" vagy egyszerűen csak 1 mondatba írni.

A hamarosan megjelenő FAQ-ban erre akkor mindenképpen kitérünk és bekerül a lap alá, köszönöm az észrevételt! Néha még mindig hiányzik, hogy a lapokat Te is végignézd
 
Egy boosteren belül lehet ugyanaz a normál és a fol ritka is. Ez 2 különböző ritkaságú lap, 2 adagoló rakja be a pakliba.

Az hogy 2 pakliban ugyanazok a nemgyakorik, ez teljesen normális.

Régen mi az ún "relatív primes" keverést alkalmaztuk. Ennek lényege, hogy a nemgyakorik száma, és az egy paklikba kerülő nemgyakok száma egymáshoz képest relatív primek. Igy ha még egy pszeudo-random módon összeállított sorból is rakjuk a lapokat a pakliba, biztosított, hogy nagyon ritkán legyen ismétlődés.

Viszont a CM-nél ez nem volt megoldható: csak és kizárólag 10-el osztható mennyiségek lehetségesek 1 típusból. Ehhez akkor tudnánk csak relativ primet rendelni, ha pl a nemgyakorik számát 5-ről 7-re emelnénk. Ez viszont azért jelentős drágulást jelentene, és tekintve, hogy idővel azért a nemgyakból igy is úgy mindenkinek megvan minden, sok haszonnal nem járna számotokra.

A gyakoriknál talán jobb a helyzet, mert ott a 11 db szerencsére relativ prím a 40 féle gyakorihoz képest.
 
Ha az első sor az én kérdésemre a válasz, akkor a kérdésem továbbra is él.
Az a kérdés, hogy ha pl. Thrax-szal célzok egy hajót, vagy egy Építő bárkát passzivizálok építeni, akkor kisül-e a sebzés.
Új sorban van a démoni szigeten a sebzés és a szöveg nem utal a saját képességére, tehát ez alapján elvileg igen. Mert így különálló képességnek minősül, ami állandóan működik.
De úgy tippelem, hogy a saját képességére szeretne csak működni, viszont akkor az szerintem majd faq-t igényel a fenti levezetésem alapján.
 
Ez most sokkal rosszabb, mint a korábbi CM-es kiegészítőkben.
Eddig két Hódítások frissen bontott versenyen voltam és mind a két versenyen volt a bontásomban két teljesen megegyező gyngy pakk két boosterben (csak a ritkák különböztek). A körülöttem lévők is jelezték, hogy ugyanez van náluk is. Hogyha a behós versenyről megőriztétek a laplistákat, akkor ezt tudjátok ellenőrizni ti is.
Valamint még mindig előfordul, hogy ugyanabban a boosterben egy sima ritka és ugyanannak a lapnak a foilos változata van. Egy DP bontásnál láttam ilyenből is ismétlődést a DP-n belül. Ez nem a véletlen műve. Valami gond van a Keverő nénivel.
 
A Démoni sziget az ellenfél hajóját is tudja passzivizálni, a szövegből ez nyilvánvaló, különben csak annyi lenne, hogy passzivizáld egy lapodat (mivel a hajó is lap).
Szeretnek érdeklődni h mi a hivatalas allaspont a full artok gyakorisagarol 1 DP-n belul?

Nincs ilyen, hogy full art hivatalos gyakorisága DP-en belül. A paklik véletlenszerűen vannak keverve, teljesen véletlenszerű, hogy 1-1 pakliból, vagy DP-ből milyen ritkát vagy foilos lapot tudsz bontani.
A paklik kb. harmadában van foilos lap. 70 féle foil lap van, ebből 9 fajta full art. Tehát az átlag esély egy boosteren belül a full artra 1:3*70/9 vagyis 1:23,3-hoz. Ez átlagosan kb. 1 DP-t jelent, de ahhoz, hogy ez az arány ki is jöjjön, nagyon sok DP-t ki kell nyitni. Egy DP nyitásánál simán lehet, hogy nincs benne, vagy több is van. A gyárlátogatásnál én ellenőriztem a gépbe kerülő "szekvenciákat" és nekem megfelelően randomizáltnak tűnt, de a keverés során nem volt kiemelve az, hogy dobozonként 1 full art legyen, ez a jelenlegi rendszerben nem megoldható. Csak úgy, de ez jelentős többletköltséggel jár, ha ezeket a lapokat teljesen külön gyártjuk, nem a normál foil íven és egy 6. keverőoszlopba kerülnek a gépen.
A gyngy keverése is botrányos, ami a draftoknál igen komoly problémát fog jelenteni.

Ezt korábban is láttuk, hogy 1-1 teljes DP-ben nem volt bizonyos nemgyakokból, mások pedig ismétlődnek, ezt jeleztem már a CM-nek is, de azt mondták, ez a keverés jellegéből adódik, és ez szerencsére elég ritkán fordul elő azért.
 
A keverő néni sajnos nem volt a helyzet magaslatán. A gyngy keverése is botrányos, ami a draftoknál igen komoly problémát fog jelenteni.
 
Üdv.

Szeretnek érdeklődni h mi a hivatalas allaspont a full artok gyakorisagarol 1 DP-n belul?
Ahogy latom rengetegen bontanak es sok sok DP-ben 1 db sincs. En is bontottam 3 DP-t es 1 db full art sem volt benne ami azert eleg elszomorito. Masok 3-4 DP-ből meg 7-8-9-10 full artot is bontanak ami eleg elkeserito arany
 
Démoni sziget hogy működik?
Minden hajó passzivizálásra és célzásra?
Se a tördelés, se a szövegezés alapján nem utal vissza a (K) képességre.
 
Így van.
 
Azt jól látom, hogy a Vezércselnek nem kell lapot áldoznom és dobnom ha nincs?
A : szerepelne ha igen ugye?
 
Kösz a gondolatolvasast
 
En bocs, este mar lankadt a figyelmem.
Kutato morf
 
Kutató morf. Egyébként pedig szerintem igen.
 
A hajó szabály erre egyáltalán nem utal, de rendben. Így lesz játszva. Köszönöm a választ.
 
  ... | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.