Vissza a Főoldalra
 
Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A galetki barlangja
(Ősök Városa építmény)
Küldd el képeslapként!
Az Ősök Városának lakói - a galetkik - szép, önállóan kialakított barlangokban laknak. Innen járnak portyázni, vadászni, és természetesen kalandozni is.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Viszont ez megferdítva is igaz: ki ismerné, el, hogy feladta?
 
Ez érdekes, de abban állapodtak meg, hogy elcserélik és postán adják fel egymásnak, nem abban, hogy kölcsönösen postára adják, mert ez utóbbi esetben egyikük sem szerzett volna tulajdont a másik dolgán, holott ez lett volna a cél.
 
Roppant életszerű.
 
Nézd, én azt írtam, amit most is fenntartok, ha a posta hibájából veszett el - ellenkező kikötés/ szerződéses gyakorlat hiányában -, az a te felelősséged.

Mert a te felelsz az átadásig - ameddig a posta átadja Katunak - minden kárért, mert addig a tiéd a dolog. Tehát, hogy érthető legyek: a feladó felel azért, ha a posta elveszíti a küldeményt. Ez így van a kárveszély viselés általános szabályai szerint, a teljesítés körében és a közreműködőért való felelősség spec. szabályai szerint is.

6:148. § [A közreműködőért való felelősség]
(1) Aki kötelezettsége teljesítéséhez vagy joga gyakorlásához más személy közreműködését veszi igénybe, az igénybevett személy magatartásáért úgy felel, mintha maga járt volna el.

Elveszíti a posta a küldeményt, még átadás előtt, az olyan, mintha te vesztetted volna el és nem adtad volna át a lapot.
 
Ákos,részemről ennyi volt,de bármikor visszaolvashatod,ha borús a kedved
 
Ugyanezt írtam,örülök,hogy más is így gondolja
 
(Ez már nagyon off

Sajnos nem kenyerem a polgári jog, de ez abszurd. Ezen az alapon - elvben - soha, senki nem ismerné el a küldemény célba érkezését, következésképpen soha, senki nem küldene hagyományos vagy elsőbbségi postai küldeményt.
(Részemről kapituláltam ebből a sztoriból.)
 
Nagyon tetszik ez a cicaharc. még méglécci
 
"A kárveszély a hibás teljesítés esetén akkor száll át, ha a dolgot a jogosult átveszi" így szól a teljes szöveg.

Hibás teljesítésről itt nem beszélhetünk a küldő részéről, tekinve, hogy Sallai úr a megegyezéshez híven járt el, feladva a kártyalapot elsőbbségivel.

(Hibás teljesítés lenne, ha pl. ajánlottban egyeztek volna meg, és ennek ellenére sima elsőbbségivel megy.)
 
Most tényleg arra számítasz, hogy bemondásra higgyem el hogy a posta hibája, és mondjak le 800 körüli értékről?
(facebookról)

Szerintem ez nem arra utal,hogy feltétlenül elhiszi De ha mégis így lenne,akkor valószínűleg nem követelné a 800 Ft-ját. Hiszen tudja,hogy nem én tehetek a lapja eltűnéséről. Vagy ha őt kár érte,érje a cserepartnerét is? Dögöljön meg a szomszéd tehene is? BÁRKI ilyen hozzáállás után kártérítene bárkit? Aligha.
 
Én ha mindent jól olvastam, Katu nem mondott olyat, hogy hazug vagy, mert nem adtad fel a lapokat. Csak annyit mond, hogy osszátok meg a felelősséget, mert hozzá a lapok nem érkeztek meg. Senki sem írt olyat, hogy hibás vagy. Szóval peace, én azért írtam, mert egyszerűen ez esetben nem értek egyet azzal, amit a többség ír.
 
A kárveszély viselés azt jelenti, hogy ki viseli azt a kárt, ami egyik félnek sem, róható fel. A polgári jog szerint, te, mivel nem történt meg az átadás és azzal száll át a kárveszély.
 
Kedves Katu,utoljára szeretnék ezzel kapcsolatban nyilatkozni.
Annak ellenére,hogy a levél elment és a csere rám eső részét kötelesítettem(a posta munkájáért nem vagyok felelős),természetesen megfordult a fejemben,hogy választhatsz valami ritkát a mappámból vagy egy cserénél(személyes) engedem kicsit lehúzni magam vagy bármi hasonló. Ezt vagy elhiszed vagy nem,de mivel történt már velem ilyen szitu és ott is hasonlóan jártam el,kerestem megoldást,így ez aligha vonható kétségbe. Szerintem ez korrekt viselkedés lett volna részemről. Az,hogy ez nem így ment végbe,az csakis annak a következménye,hogy te engem letámadtál,hogy nem érdekel hogy feladtam,azt is leszarod,hogy még külön fáradoztam a kedvedért azzal,hogy elmentem a postára megérdeklődni,hogy mi van,lényeg h téged nekem kártérítenem kell. HA te is úriember módjára viselkedtél volna,azt mondod,hogy "Semmi gond,nem a ti hibád,előfordul az ilyesmi",biztos lehetsz benne,hogy olyan választ kapsz,hogy "De ez így nekem kellemetlen,valamilyen megoldást keressünk". Ezt is garanciának veheted,mert a legtöbb ember tudja,hogy nem szoktam szaroskodni 400 Ft-on.
Innentől kezdve tehát elvi kérdés. Milyen alapon esel te nekem a posta hibájáért? Milyen alapon várod te el tőlem,hogy az arrogáns fellépésedért én kártérítelek,ráadásul oly módon,hogy a saját gyűjteményem lesz ettől kevesebb? És egyáltalán,ha már itt tartunk,mire fel higgyem én azt el neked,hogy nem kaptad meg a Templomszolgát? (jaja,volt valami blokk,amit már rég kidobtál,blabla...).
A rossz féllépésed okán úgy döntöttem,hogy nem fogok neked semmit adni,mert a főnököm vagy az apám megkövetelhet dolgokat,te viszont egyik sem vagy. Mindenki maga eldöntheti mi az igazság,nekem a lelkiismeretem tiszta.
 
Az egyetlen bizonyítandó tény (minden mást egyezúően ismertek el) az, hogy Katu nem kapta meg a lapot, de mivel ez nemleges körülmény, így a másik félnek kell azt bizonyítania, ha ezt vitatja, hogy megkapta.
 
Pit sztem tuti popcornal ül a monitor előtt folyamatosan a frissítés gombot nyomkodva
 
Kedves Katu! Nem ismerlek, viszont Gábort igen. Rengeteg sikeres üzlet áll a hátunk mögött (csere és készpénzes egyaránt), igaz nem postán hanem személyesen, de mindig korrekt volt, sőt bemondásra tart hónapokig!! lapokat, ha szükségem van rá, és tudom, hogy ha amolyan "előre elkérős" lennék, ide is adná.

Ezen a fórumon a megbízhatóságról van szó, és a stílusoktól, (akár tied akár övé, bár amilyen udvarias, az általad állítottakat elképzelni sem tudom) most tekintsünk el.

Pusztán józan paraszti ész alapján, és figyelembe véve, hogy mennyit üzletel sokunkkal, gondolod hogy kockára tenné a jóhírét egy 500 ft-os papírért?

Ezt nem is annyira nekem, mind inkább magadnak válaszold meg, és a jövőt tekintve, döntsd el, hogy megéri -e neked 500 ft-os tételt cserélni/venni sima elsőbbségivel, vállalva a kockázatot, hogy a Posta benyeli, vagy a biztonságosabb utat választod, és válogatsz 2000 ft értékben, amit már megéri ajánlva küldeni.

Ez itt ennyiről szól, minden egyéb sárdobálás felesleges, de ha folytatni akarod, nyittass egy topicot, "arcok akiket nem kedvelek" címmel.
 
Tehát szerinted az én hibámból történt,hogy a posta képtelen volt kézbesíteni a levelem? Szerintem meg pont fordítva van. Mivel egyikőnk sem vonható felelősségre,így arról nem a másik tehet,hogy a te lapod nem érkezett meg. Meg hát ilyen alapon,akkor bárki eljátszhatja azt,hogy nem szól arról,ha megkapta a levelet,csak azután mondja meg,hogy a cserepartner bejelenti,hogy ő megkapta. Különben meg ha nem,akkor ő is azt mondja,hogy nem kapta meg és nincs ilyen probléma Elég vicces lenne,ha ez így nézne ki minden csere...
 
Még mindig nem érted a lényeget. Vagy azért, mert nem akarod, vagy pedig azért,mert egy másik világban élsz,egyedi értékrenddel és világnézettel. Egyikkel sem tudok mit kezdeni.
 
Ok, de hol a bizonyítási teher?
 
Nem azzal van a baj, hogy most ajánlott a küldemény vagy nem, hanem azzal, mint a kölcsönzés esetében is: nincs rendes megállapodás. Az egyik fél úgy gondolja, hogy úgy állapodtak meg, a másik meg, hogy így, aztán kiderül, hogy csak annyiban állapodtak, meg, hogy feladják postán a lapokat. A szerződési gyakorlat meg csak annyi, hogy ha kifejezetten nem kéri a címzett az ajánlott feladást, akkor a postai küldemény elvesztéséért ő felel. Egyébként eltérő megállapodás és szerződési gyakorlat hiányában Katunak van igaza, részére a teljesítés nem történt meg, a feladó viseli a kárveszélyt, helye van az eredeti állapot helyreállításának.
 
Nem,sajnos előbb volt a hangnem,aztán kezdtem kioktatóan fellépni,visszaolvashatod. Vártunk pár napot,hátha megérkezik,mert ünnep,miegymás. Aztán mentem még el a postára. Igen,elhúzódott,nekem nem állt meg a világ és nem ez volt a legfontosabb dolgom. Valóban nem a te hibád,hogy nem kaptad meg,de tisztában vagy vele,hogy az enyém sem. Amiatt te most engem hibáztatsz,az az,hogy nem vagyok hajlandó kártéríteni téged,de az a féllépésed miatt volt. Ezt is elmondtam. Egyszerűen nem lehet így viselkedni. Pusztán a jóindulatomon és a korrektségemen múlik ebben a szituban,hogy hajlandó vagyok a kedvedért megrövidíteni a gyűjteményem. Nem gondolhatod komolyan,hogy azzal hogy rám parancsolsz,én ijedtemben(ez volt a cél?) visszaadok mindent. (Lehet,hogy ez működik a 12 éves Pistikével,de velem nem). Ilyen féllépésre szerintem a normál ember aszerint reagálna,mint én. Ki-ki vonja le a saját tanulságát.
 
Engem érdekel!

Küldd el privben max ^^

"Én ezt úgy szeretem!"- Csisztu Zsuzsa
 
Kb 8 eve kuldok levelben (elsobbsegivel) lapokat. Meg sosem veszett el. Zorall pedig megbizhato becsuletes tagja idotlen idok ota ennek a kozossegnek. Ebbol nekem az jon le h a) a kivetel erositi a szabalyt b) valami mas tortenhetett... Nekem pl epp a napokban hozott vissza egy ilyen levelet a posta mert elirtam az iranyitoszamot. Szemrebbenes nelkul ujrakuldtem es en kertem elnezest.

Szoszo... a stilus es a hangnem sokat nyom a latba, de egy parszaz forintos tetel miatt nem eri meg a nyilatkozathaboru (plusz senkit nem erdekel).
 
Mindenkinek sajat dolga, h businesel. Nekem tobben sirnak az ajanlott level ara miatt, de ha nem felel meg ajanlottan a masik felnek, akkor inkabb hagyom is, mert oriasi kart okoz egy ilyen ugy.

Csak azert szolok hozza, mert 18 ev hkk business utan pont most igazolodott be, h megeri az az ajanlott.
Egyik kolega nagyon gyanusan elpostaztatta velem Anyukaja cimere, de a sajat nevere. Eltelt 1 honap es most jott vissza a csomag. Ha nem ajanlott lett volna akkor a postas ha nem talalja a nevet az adott cimen, akkor csak siman felrakja a ladak tetejere a levelet és aki kapja marja.
Ez most elegge fajt volna achatgolem es hasonlo spoilerek miatt.
 
Vilagos. Ertheto, hogy draga az ajanlott a pakkhoz kepest amit boltoltatok, de valoban az a tuti.
 
Kedves Katu,
Amit te kezdeményeztél,az nem problémamegoldás volt,hanem infantilis követelőzés. Megvan a beszélgetésünk,be tudom másolni ide bárkinek,akit érdekel,de gyanítom,hogy senkit sem. Szerintem mindenki tisztában van vele,hogy milyen stílust engedsz meg magadnak bárkivel szemben. Nikán keresztül szerettem volna egy képet küldeni neked,amiben látszódik,hogy amikor Fischer Zsoltival történt hasonló eset,én ajánlottam fel,hogy 3 másik Sötét mágiát elküldök neki,mert az első 3 (elméletileg) nem ért célba. Itt is hasonló lett volna a történet,ha úriember találkozott volna úriemberrel. Részemről lezártnak tekintem a dolgot,csak magad hibáztasd,hogy ez így zárult le (ezen az sem változtatott volna,ha van blokkom vagy fényképem,de ezt megbeszéltük). Más hozzáállással máshogy végződött volna,éppen ezért itt nem a 400-500 ft-os tételekről van szó,hanem elvi kérdésekről. Kívánom neked,hogy ez legyen az utolsó ilyen negatív élményed,de ha mégis érne hasonló szituáció,gondolj majd erre a mostanira és gondosan válaszd meg a bizniszpartnereddel szemben a hangnemet és a stílust. Hidd el,más lesz a történet vége.

@Dév: a 7-8 zén/templomszolga értéke vetekszik az ajánlott levél mostani árával,így részemről meg sem fordult volna a fejemben,hogy úgy küldjük,de valóban úgy kellett volna
 
OK
Akkor is tartom amit írtam, nem írtam nevet egyébként ....azt írtam :aki.
Én is jártam hasonlóan ,bebuktam a lapokat....így jártam....
 
Már meg ne haragudj de elsőbbségi levélről elraktad a blokkot?
Ez kb egyenlő a semmivel.....

Aki Hkk-t cserél ,bizniszel levélben és nem ajánlva küldi a lapokat az vállalja hogy esetleg nem érkezik meg.....
Ez azzal jár hogy ha egy megbizható játékos azt mondja hogy nem kapta meg akkor az ugy is van.....Vagyis (logikusan) nem adtad fel.....

Sajna ez, van máskor cserélj személyesen vagy add fel ajánlva.
 
Hallottatok már az ajánlott küldeményről?
 
Hali!

Akinek esetleg gondja volt a problémás/hosszadalmas fizetéssel a múltban, attól itt személyesen is elnézést kérek.
Sajnos a munkámból fakadóan néha, hirtelen (teljesen véletlenszerű helyekre(közép ázsia/afrika)) kell mennem. Sok helyen, nem hogy internet néha még angol WC vagy víz sincsen, ezért nem vagyok néha elérhető online.
Eddig MINDENKIVEL, korrektül lezárult a biznisz egyetlen egy ember sem csalódott, vagy nem volt olyan, hogy valaki nem kapta meg a pénzét(ráadásul az esetek 90%-ban előre utalással fizetek a maradék 10%-ban meg személyesen találkozunk)

Remélem letisztázódott minden félreértés és tovább folytathatjuk a boltot, a megszokott kerékvágásban...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.