Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Szintlépés
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Drakolder rémúr
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
A Túlélők Földjének legnagyobb hatalmú teremtményei, a triklem drakolderek közül az egyik.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
Hatalom Szövetsége - 54. félév végeredmény
Ajándéksorsolás április + márciusi eredményhirdetés

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - Semmi
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immunis
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
helló. ezek már részlet kérdések. a lényeg: MIVEL és MILYEN FORMÁTUMON nyert. (és szerintem nem 1edi esetről van szó).
 
azért talán pont arra a hordára ne mondjuk, hogy sokat kellett gondolkodni vele

amúgy meg szvsz elég nagy bátorság kellett ahhoz, hogy bevállalja, megtette, és bejött neki (bár mondta, hogy előző nap Abyss-ban hagyta a már összerakott paklit, ezért ezzel indult )
 
Azért kontrollal nehéz ész nélkül játszani.
Nem lehet agyatlanul kánterelni, meg fürkészni, meg lapot leszedni. Láttam én már sok olyan embert, hogy hiába volt jó paklija, minden lószart lekánterelt,csak azt nem , mit igazán kellet volna. Aztán persze vesztett.
 
Lehet,hogy ikrek vagyunk?Én úgyan ezt tettem.
 
erre mondják ha valakinek "mákja" volt, de akkor kit vert az 1-es asztalon? (biztos 1 másik szart aki szintén elkerülte a kragit, de akkor az is kivel került össze?). következéskép csak tudott valamit.
 
Nem szeretem ezeket a nagy lelkiismeret-ébresztő szándékú megmondós szövegeket, ezért én válaszolok is mindegyikre, hogy kellőképp ne érthessek egyet...

Mit szeretek a játékba: A kreatív gondolkodást, az új, elmés stuffok összedobását, a társasági mozgásért (még ha ki is lógok belőle), a bontások elvakult reménykedését, szóval sokmindent.

Miért játszok pontosan: JÁTSZOK és emellett örülök, ha győzök.

Nem gondolom hogy stb... : Hát nem. A behó szerencsére nem arra hajt, hogy a most már letisztult spoilermezőt folyamatosan überelje, hanem olyan lapokat ad ki, amik jók a korábbi nagyágyúk mellett, és koncepciózus, nem pedig az előzőnél eggyel többet adó manatermelés, etc... Ez a Múltidéző-Káoszkatlan munkája volt, amivel mondjuk én se értek egyet, de ezek a lapok lettek az új mércék.

Miért azok a lapok... : Mert leszedni, szétrombolni, karóba húzni stb. MINDEN paklinak kell, és ezért univerzális. Legfeljebb az arány más paklinként.
Miért nincs olyan horda lény, épület, tárgy...
Mert azok egy dekk szerves része, amin belül, ha spoilerként adnák ki őket, még a Zu'litot is überelő tápok lennének, mert kb. ugyanazt a színvonalat tudja, de a többi koncepciózus lap bevédi meg még fölerősíti. Mondjuk néhány lény így is elég univerzális, főleg a "tartalékos" lények (gondoljunk pl. a jó öreg Chos-ra vagy Rundira), de nem annyira, mint egy reakció, ami addig szinte ott sincs.

Fejenként húsz lap az asztalon: Erről már beszéltem. Ha ilyen létrejöhetne, mert mondjuk nem elég vaskosak a tömegirtások, akkor ez lenne az örökké szidott felállás, csak a sok asztalon maradó lapos paklik és semmi más. És attól, hogy 20 lap van kinn, semmivel sem ér többet kombózni, mint 3-4 lent lévő lappal és countercsatákkal operálni.

Jó lenne néha gondolkodni is a játékba: Nem hiszem, a paklik ne lennének elgondolkodtatók, csak néhány logikus húzásnak be kell következnie: péel valószínűleg az erőforrásokat a játék elején hozod ki, Rundi meg valószínűleg újabb Rafkóboltost tár elénk. Inkább a divatpaklik beszámíthatósága, ami picit zavar, de ez már az emberkéken múlik, nem a játékon.

Fürkész passz fonál passz: Ez a divatpaklik esete ismét. Pedig nem azért játszanak vele sokan, mert ne lenne verhető (bár tényleg bika), hanem ha megvettük napjaink spoilereit, azok ebbe a pakliba majdnem anblokk betehetők.

Gyakorlatilag az emlegetett témakör szidása elgépiesedett $z@r, de szóljatok meg, ha nem az... szerintem kvázi divatszitkolódzás.

Mihez kell ész: Ahhoz, hogy ne húzásfüggő- meg divatpaklit rakjunk össze, vagy ha ezután is logikátlannak találjuk, akkor keressünk egy detektívregényt, vagy menjünk ki a tőzsdére az össz pénzünkkel, vagy ilyesmi. Ha gondolod, megadom a címemet, oda küldd a mamád a mentorral.

Aki pedig hozzám hasonlóan tekint kis játékunkra, az is írjon, legalább lesz a fórumból egy globális véleménynyilvánítás-lerakóplacc.


Ha bármely mondatomra mint kioktató tanárbácsira tekintenél, én is annak tartom az itt első hsz.-ben leírtakat.

The Kalap
 
Pedig ha jól emlékszem volt Kragorus deck is.
 
nem tudom teljesen osztani ezt a nézetet, mivel gyakran hallok olyan véleményeket, hogy ezzel + azzal a szarral nyert valaki (pl a Pocok a legutóbbi O+A plusszos profi HAGYOMÁNYOST gyak-nemgyak hordával nyerte). tehát a szarból is lehet valamit alkotni és tulzás lenne minden ilyen "szar deckes" gyözelmet szerencsével magyarázni. (össze kellet azt rakni, kellet érteni, tudni mikor hogy játszon vele).
 
A focis hasonlatod érthető és egyetérthető, és nem foglak utálni. Viszont az amatőrős verseny rész megdöbbentő (de lehet benne valami).
 
1. Ha leszedést meg countert értesz rombolás alatt, úgy nagyon nem igaz: Régmúlt, Múltidéző inkább kiépülősebb volt, de szerintem az LV is ilyen lesz. Ha persze azt, hogy tönkre lehet vele verni az ellent, akkor végülis igen...
2. Ha az ilyen dekkek ellen nem lenne béklyó meg csáp-isten, galetkik és kombók rabszolgasorsba taszítanák a világot. És akkor csak ilyen dekkekel lehetne játszani, a kontroll meg nem lenne életképes (de fura ezt leírni)...
3. Hogy ne kelljen aggódni, épp most fogják a galetkik kapni az áldást.
 
Most lehet, hogy utálni fogtok.

De amit írsz az olyan mintha azon problémáznék, hogy profi szinten focizni miért kell csúsminőségű cucc, ahhoz hogy a játék alatt jobb legyen. Miért nem megyek be a pályára a piaci sport cipőben? Vagy miért van különbség az amatőröknek szánt termékek és a profi versenyzőknek szánt cuccok között?
Itt is ez van. Az hogy jól játszól még nem elég. Kell hozzá olyan cucc is. És ahogy néztem más olyan játékoknál, ahol versenyt szerveznek, ez van.
A HKK egy gyüjtögetős kártyajáték. Az aki gyűjti, annak tetszik a manó, vagy a quwarg, vagy a sárkány, de ez nem jelenti azt hogy versenyre is alkalmas.
Aki meg versenyen akar helyezést elérni, annak meg sajnos be kell gyűjtenije az esélyes lapokat.
A másik gond pedig a játékosok zömével van. Mert nagyon sok versenyforma van, de az amatőrök nem tudnak kilépni a hagyományos formátum korlátai közül. Én is próbáltam esélyesebbé tenni a versenyeket, de ennek az lett az eredménye, hogy az amatőrök éppen hogy csak eljöttek. Azóta csak a olyan versenyen tartok más formátumot, ahol a profik is indulhatnak, mert nekik a hagyományos nem kihívás. Így a legtöbb helyen az amatőröknek túlnyomó részt csak a hagyományost szervezik. Ezeken pedig a spoil deckek tarolnak.

Szerintem totál zavaros amit írtam, de próbáljátok meg kihámozni a lényeget))
 
ezert nevezik a hkk-t GYŰJTÖGETŐS kartyajateknak...se nem kell h minden meglegyen(kérj kolcson!!!) ha mast nem profiktol szazalek fejeben es anyeremenyt tovabbporgeted lapokra amik kellenek(én is igy csinaltam es most csak csapistenem meg rend erejem nincs ami nagyon hianyzik)
 
pedig jó lenne ilyen deck-kel játszani!
 
"valaki arra adjon nekem választ hogy mit szeret igazán a játékba? miért játszik pontosan? a játékért vagy a gyözelemért?"

Jó érzés szar dekkel nyerni
Persze 10-ből kilencszer az ellen mutat egy Áldozatot, hiába izzad a segged...

Régen sem volt nehéz dolog jobb lapokkal nyerni, a tudás/rutin sajnos mindig is keveset kompenzált...

Lehetőség: frissen bontott, draft, hatalom korlátozása etc.
Vagy összeraksz te is egy fonalat
 
ok akkor velem értezs egyet és kösz
 
Abszolút teljes mértékben egyetértek. A játék elgépiesedett, és akinek nincs 3 zulitja, 3 áldozatja, 3 erős erejéje (hogy csak párat emlitsek) az nem igazán tud versenyezni másokkal (kivéve ha ők hasonló szituba vannak). Saját példámból tudom. Egyetlen egszer volt 1 zullitom, meg egy áldozatom. azt áldozatot eladtam, a zullitot elcseréltem, mert versenyt nyerni kevés volt az a két lap, pénzszerzésnek jó. HAverokkal ha játszottam király volt, mer nem az volt, hogy állandóan zullit, meg erős, meg áldozat, meg fonál, mentor...a lófa*t!Ott játék volt. Kellett gondolkodni, és használni gyenge kántereket, mert csak azok voltak (szinaptikus kapcsolódás, ellenvari, megszakitás, A hadúr szava stb...) Egy versenyen viszont szétkapják az ien dekket...Szal a lényeg a lényeg, teljesen egyetértek "
THE LOCAL BASSZÁJBA!" - val.
 
énis csináltam manalefojtot! tökre tetszett... aztán kiprobáltam "verseny" deckek ellen... szétszedtem...
 
Amatőrön szerintem jó.
Amúgy pont ilyen paklijaim vannak
 
ott mondjuk tényleg elég sovány dolgokat tud produkálni.
De sztem jó vele játszani.
 
de hagyományoson?!
 
Ez nem igaz! Vannak bizonyos versenyformátumok amiken kifejezetten jó.
 
van ebben valami.
én quwargot csinálok, és vmi jó kis manalefojtót.
a manalefojtót versenyre, a quwargot pedig haverok ellen játszani egy jót, mert valjuk be hogy quwarggal ma már semmi esélyem versenyen...
 
Igazad van, de ne várd, hogy bármi is változni fog.....
 
mert a rombolást erősitik minden kieggel!
egy -két lap egymagába képes megölni egy decket!
ott van pl a galetki deck. Mikor volt az hagyományoson utoljára jo!? (régen) Pedig milyen lapok vannak benne!? a nyálkás ormány pl ha egyért jön akkor sztem tudásba simán felveszi a versenyt bármelyik lappal a játékban. De ilyen deckekkel nem lehet játszani csáp isten, béklyo meg ehhez hasonlo lapok mellett...
 
igen velem is így van amivel jó lenne játszani azzal versenyen semmi esélyed!
 
de pont ez az hogy amivel öröm lenne játszani azzal nem lehet...
 
van benne valami, mindenkinek max. 2. kör, kifürkészlek! mondja az ellen! mentorral tényleg mindenk itud játszani, blokkolóval sem túl nehéz nyerni,tényleg vannak gondok, de sztem A játék öröme elfeledteti ezt, legalábbis én így vagyok vele. HKK RULEZ!
 
valaki arra adjon nekem választ hogy mit szeret igazán a játékba? miért játszik pontosan? a játékért vagy a gyözelemért? nem gondoljátok hogy a játék nem jo mederbe folydogál? nem gondolkozatatok még el rajta hogy miért azok a lapok érnek 2000 -3000 ftot amik valamit megölnek vagy elpusztitanak vagy megcounterelnek? miért nincs pl egy olyan horda lény vagy mondjuk épület vagy tárgy ami 3000 ftét ér mert annyira jo??
olyan jo lenne egyszer hagyományos versenyt nyerni hogy kint van 20 lap az asztalon a döntöbe (persze fejenként 20) és csak azon mulna a gyözelem hogy kitudott jobban kombozni...
jo lenne néha gondolkoni is a játékba...
amikor versny van és körbe nézek minden asztalon ugyan azt látom: 1kör fürkész pasz 2. kör fonál pasz...
gyakorlatilag már egy elgépiesedett $z@r az egész...
gondolom most erre azt irják én nem is fonállal hanem mentorral játszom vagy mittomén mivel, nah ahhoz is sok ész kell, be kell huzni a szürkét meg a varázslonöt... sztem még mamám is tudna játszani egy mentorral...
aki hasonloan gondolja az nyugtasson már meg hogy nem egyedül vok igy ezzel
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.