Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
Halálhozó
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az óriás csak a pillanatra várt, hogy a következő kalandozót (vagyis engem) a sátorba engedhesse. Aztán e lényt megpillantva rájöttem: az a keserves vonítás, ami az imént a cirkuszi sátorból kihallattszott, nem egy bestia hörgése volt, hanem a szerencsétlenül járt kalandor elődömé." - Flandrigo első cirkuszos élményei
Nézz szét a galériában!
Hatalom Kártyái: A játék összetettsége
Az egyszínűség jutalma - 2020. szeptember 19.
Online HKK sorsoló program
Kerekes Kálmán emlékverseny
Nyár búcsúztató akció! - 2020.08.28. - 2020.09.21. (Meghosszabbítva)

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2020. szeptember 18., Dungeon
Hatalom Kártyái verseny - 2020. szeptember 18., Szeged

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái: A játék összetettsége (55)
HKK kérdés? (45296)
Lapötletek (64412)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6975)
[HKK Piac] UR lapok (10600)
Istenek háborúja + A sokszínűség jutalma - 2020. szeptember 19. (34)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Lapelemzés - Alanor alvilágaMegjelent a legújabb Zén emlékiratai minikiegészítő, az Alanor alvilága, telis-tele rosszarcú kalandozókkal, sörrel és dobótőrökkel. Lapelemzésünkben tízes skálán értékeljük a frissen érkezett lapokat.

• 10 pont - Megkerülhetetlen versenyspoiler, amely több top pakli alapja lesz
• 9 pont - Kiemelkedő lap, sok helyre befér majd, vagy győzelemesélyessé tesz egy koncepciót
• 8 pont - Nagyon jó kártya, saját paklijába kötelező darab, de más deckekben is felbukkanhat
• 7 pont - Jó papír, nem feltétlenül miatta fogunk meccseket nyerni, de még bőven használható
• 6 pont - Nem kifejezetten nagy szám, de speciális formátumokon előtérbe kerülhet
• 5 pont - Közepes lap, a saját paklijában sem fog a jobbak közé tartozni
• 4 pont - Gyenge kártya, legfeljebb drafton vagy frissen bontotton juthat komolyabb szerephez
• 3 vagy kevesebb pont - Használhatatlan lap, bizonyára csak valamilyen gonosz összeesküvés folytán mehetett át a tesztelésen

Az alvilág ura (8): Viszonylag régen láttunk már teljesen új koncepciót teremtő követőt, így Az alvilág ura már emiatt is egy érdekes darab, hiszen egy ezidáig összefüggés nélküli lapkészletet (Dobótőrt termelő lapok) igyekszik összerántani. A Toborzó hosszú távon nem igazán vált be, Az alvilág urának azonban minden oka megvan a sikerre, hiszen a laputánpótlás mellett extra varázsponttal is ellát bennünket, ráadásul a használt lapok között is sokkal erősebb szinergiát tudunk létrehozni, mint a másik tokentermelő követővel. És akkor nem is beszéltünk talán legerősebb képességéről, a counterek drágításáról, ami a jelenlegi metagame-ben nagyon sokat számít (lásd még: Thormedor). Miután beépített lapelőnytermelés, ezért nem csak gyors pörgésre mehetünk rá vele, hanem kontroll-jellegű paklit is építhetünk, amely lassabban, de biztosan építi ki az előnyt, ami miatt több verziója is elképzelhető a paklinak. A régebbi lapok közül a Masina, a Moa harci gép, a Goblin pengevirtuóz bátran használhatóak, de aki inkább az új kártyákra építene, annak sem kell sokat várnia, hiszen ősszel további utánpótlás várható.

Creshif, az orgyilkos (9): Sosem árt, ha minden Zénbe jut egy univerzális spoiler, az Alanor alvilágában pedig Creshif nyerte el ezt a titulust, hiszen a Sebzett vérfarkas és Manifez mögé gyorsan oda is ugrott a harmadik helyre a 2-ért jövő semlegesítő lények képzeletbeli ranglistáján. Ami igazán jó benne, hogy nem csak univerzális (még Hegymélyi keltetőbe is jó, Lord Akryl miatt pedig a színe is okés), de bizonyos koncepciókban még erősebbé válik: Az alvilág ura, A kalandozók védőszentje, illetve A hét törzs főnöke mellé mind-mind kötelező, ha játszunk az adott követővel, 1 VP-ért már valóban egy nagyon erős counterről beszélhetünk, mely a Dobótőrrel ráadásul akár extra lapelőnyt is termelhet számunkra.

Tom, a villámkezű (6): Meglehetősen egyszerű lap, ami ráadásul nem is csinál semmit, amikor kijön, összességében azonban nem lenézendő, hiszen 1 VP-ért minimum 6 sebzést ki fogunk tudni osztani vele, ami azért nem mondható rossznak - és hát egy lénnyel elég sok mindent lehet még művelni ugye. A legjobb nyilvánvalóan akkor lesz, ha le tud ikszelni valakivel az őrposztból, de a Dobótőrök segítségével a nagyobb lények baját is elláthatjuk. Az alvilág ura mellé nyilvánvalóan érdemes használni, ott néha a győzelmet jelentheti az a lehetőség, hogy egy Dobótőrt át tudunk váltani kettőre a segítségével.

Zsebmetszés (8): A laplopások mindig is népszerűnek számítottak, ám mindig ott van az a kellemetlen eset, amikor az adott szituációban semmire sem jók. A Zsebmetszés ezt néhány apróbb alternatív képességgel igyekszik áthidalni, melyek látszólag nem zavarnak sok vizet, de valójában éppen ezek teszik lehetővé azt, hogy mondjuk Bűvös erdő vagy Az alvilág ura mellé elgondolkozzunk a lapon. Ha hasonlítani kell valamihez akkor talán az előző Zénben megjelent Trükkös szirént vehetnénk elő: ez eggyel olcsóbb, és vannak más felhasználási módjai, amellé viszont kapunk egy korrekt lényt is, illetve az aktív lényeket aktívan lopjuk vele. Összességében egy balanszos alternatívának érzem a lapot, ráadásul az egyik legjobb megoldássá lépett elő a játék egyik legkedveltebb lapjára, a Techiánafluxra.

Kiera (7): 1-ért 4/4-es cantrip lény, ami később tud még valamit? Sok horda örülne egy ilyen lapnak - Kiera éppenséggel a kalandozókat boldogítja a sörjelzőkkel, akik bódultságukban aztán még nagyobb elánnal csépelhetik az ellenfelet. Az elsőkörös 2 VP túlságosan erősnek bizonyult A kalandozók védőszentje mellé (A király bohóca éppen elég erre a célra), így ez az opció letiltódott, de így is jó indulásnak mondható, hiszen a lapot azonnal visszakérhetjük rá, a következő körben pedig ismét megsegíthet bennünket valamivel.

Sörsátor (7): A kiegészítő másik sörjelzős lapja, amely minden körben termeli az utánpótlást, így hosszú távon igen keményen besörözhetünk a segítségével. Egy elsőkörös Kiera + Sörsátor után valószínűleg már nem lesz gondunk a kézben lévő lapok számával a játék folyamán, de bárkivel jó lesz felépíteni az első körben, hiszen lényegében ez is cantrip, utána pedig már színtiszta előnyt termel.

Fekete patkány (9): Meglehetősen sokoldalú lap, amely több koncepcióban is megmutathatja erejét. Első pillantásra talán úgy tűnhet, hogy a gyűjtőgenerálós koncepciók kaptak egy indokolatlan erősítést, valójában azonban pont oda nem lesz annyira jó a patkány: a 2 lap pont az a határ, ahol még nem biztos, hogy megéri lecserélni a minden más szempontból butább Óriás patkányt. Ez persze jöhet minden körben (csontért áldozva), ami miatt 1-1 darab azért beférhet belőle, ráadásul közben az ellenfél asztalát is leirthatjuk vele. Ahova viszont sokkalta érdekesebb, az az önmérgezős pakli, ahol igen könnyen "felerősíthetjük" vele lényeinket - a Rothadó borzalommal különösen genyó kombót alkot. Emellett side lapként is bizonyosan szerephez fog jutni, hiszen a méregjelzők és a feltámadás egy olyan párosítás, amely nehezen kivédhető egy horda, vagy mondjuk az Arochos számára.

Daev, a vidéki (8): Egy újabb lap a klasszikus kalandozó hordába: ő az, akire a legszívesebben fogjuk majd pakolni a sörjelzőket, hiszen minden pluszt duplán kap meg. Idézési költsége miatt a Lassan járj!-as verzióban is nyugodtan tehetünk vele egy próbát, egy Szőke Martin mellett már 6/6-os vidékimen lesz belőle, ami szintén nem rossz. A legjobban azonban talán egy Lépéselőnyös KF-es pakliban fog működni, ahol nagyon hamar meghízhat: ha behúzzuk az első körben, akkor már jöhet is rá akár egy Vlagyimir szekercéje, ami összesen 8 sebzést jelent, de a Moa homokfutóba is szívesen bele fog ülni (ti azért ne vezessetek részegen, ha lehet!). És akkor még nem is beszéltünk a novemberi nagykiegészítőben érkező KF-es tárgyakról...

Kelepce (7): A körmegszakítások mostanra eléggé kikoptak a játékból, így a Kelepce erejét sem könnyű felmérni - pedig nem is volt olyan rég, amikor a Varkaudar merénylő még top spoilernek számított. Az esetek többségében 0-1 VP-ért fog érkezni, így az árára semmiképp se panaszkodhatunk, így valójában csak az a kérdés, hogy szükségünk lesz-e erre a funkióra, vagy sem? Ha a válasz igen, a Kelepce jó eséllyel be fog kerülni - a metagame esetleges gyorsulása esetén mindenképpen. A legjobban egyébként Arochos mellett működik, hiszen ott fixen nulláért érkezik majd.

Késpárbaj (7): 2 VP-ért lényt leszedni nem valami hatalmas biznisz - még akkor se, ha kapunk mellé egy Dobótőrt. A Késpárbaj emiatt sajnos nem fog túl sok deckbe beférni, abban az egyben azonban, ahol bérelt helye lesz - ez természetesen Az alvilág urás dobótőrös koncepció - igen komoly hatásfokkal fog dolgozni, hiszen könnyen 0 VP-re csökkenthetjük a költségét, és akár még kivégzésnek is bizonyulhat. Tipikus egypaklis lap tehát, ott viszont a legjobbak közé tartozik.

Nektek melyik lapok tetszenek a legjobban az Alanor alvilága felhozatalából? A kommentek között ti is megoszthatjátok velünk véleményeteket!

Csető Zsolt

Létrehozás: 2015. július 24. 10:41:06Utolsó frissítés: 2015. július 24. 11:01:14 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.