Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi versenyzõk
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
Az ősöreg Thargodanok
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Az ősöreg Thargodanok a káosz szülöttei, sokkal szörnyűbbek, mint fajuk jelenkori tagjai. Legalábbis a kalandozók számára azok, hiszen olyan képességek és varázslatok birtokában vannak, amikkel nincs olyan hős, aki szívesen találkozna.
Nézz szét a galériában!
Az egyszínűség egyedisége – Versenybeszámoló
Hatalom Kártyái: A játék összetettsége
Az egyszínűség jutalma - 2020. szeptember 19.
Online HKK sorsoló program
Kerekes Kálmán emlékverseny

A lista folytatása...
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Elözönlés
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis

A lista folytatása...
Online HKK sorsoló program (33)
Hatalom Kártyái: A játék összetettsége (85)
Zarknod visszatér VÚ kódok (82)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28311)
[HKK Piac] Eladó lapok (141528)
Az egyszínűség egyedisége – Versenybeszámoló (9)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Beloran kísérletei lapelemzés

Nem sokkal a Világégés megjelenése előtt még egy kis változást hozhat a HKK versenykörnyezetébe az újonnan megjelent minkiegészítő, a Beloran kísérlete. Nem véletlen a névhasonlóság a 2006-ban megjelent Beloran laboratóriuma Zén minikiegészítővel, hiszen annak három lapját is felújítva láthatjuk most viszont. Nézzük, milyen lapok jelentek meg pontosan az új Zénnel!

A kalmárok itala (8): Egy komponensért három lapoz húzni jó dolog. A tesztelés elején még egyből húzta a lapokat, akkor még jobb volt. J Most, a végső verzióban kettőt csak kör végén húzunk fel, ami azért gyengít a lapon, mivel kevésbé lehet pörögni vele. Tárgyak mellé, Lépéselőny mellé, vagy egyes speciális paklikba (pl. Fairlight pakli) még így is használható lap, de szerintem így nem lesz nagy játékformáló hatása.


A türelem rózsája (9): A tesztelés alatt ezt egy nagyon jó lapnak találtam olyan paklikba, ahol vannak kinn az asztalon lapjaim. Használtam pl. bűbájokkal, Molluszkkal, Raia követővel stb. Ha van rajta kívül két lapunk az asztalon, akkor a kirakását követő körben már tudunk is vele tápolni. Kirakjuk, majd egy lap passzivizálásával leszedünk egy késleltetet hatás jelzőt róla, az ellenfél körében is leszedünk egyet egy másik lap passzivizálásával, majd az előkészítő fázisunkban leesik egy jelző, végül a fő fázisunkban újból passzivizálunk egy lapot, és már dől is a táp. Arra kell nagyon figyelni, hogy hálója van, ha pörgünk, akkor ezt rakjuk ki utoljára. Illetve amikor használjuk, a feláldozása miatt eltűnik a háló, de a képessége ránk rak egy két lapos korlátot. Persze ez összesen négy lap kijátszását engedélyezi ebben a körben, kettő a háló miatt, majd utána feláldozzuk, és még kettő a képessége miatt, csak a sorrendre kell figyelni. Összességében igen jó lapnak tartom.


************************************

Arochos testőre (8): Az lap nálam 8 pontot kap, ami egy pakliba jó csak, de oda nagyon jó, és az a pakli versenyerős. Ez is egy ilyen kártya. Gondolom, nem kell leírnom, milyen pakliba illik. Alapból is érdemes használni, nem csak kiegészítőből, főleg, mivel megvéd a nagy mumustól, Az óriások földjétől. Nem is érdemes rá sok szót vesztegetni. A tesztelésen még +1/+1-et adott, úgy erősnek találtuk. Szerintem így is jó Arochos mellé.


Beloran méregdémon (8): Az önmagukat mérgező lények egy kellemes ki önálló paklit alkotnak most, hogy több lap is megjelent hozzájuk. Mérgező rakshallionnal, Eleven méreggel, Rothadó borzalommal és most megjelent önmérgező lapokkal egész jó paklit próbálgattam (én is és más tesztelő is) a tesztelésen. Ebbe a méregdémon egy kötelező lap volt. Kijátszásakor egy 2-ért 3/5-ös lény, ami nem nagy szám, de van egy beépített Méregfélelem-szerű képessége, ráadásul a méregjelzőket is úgy pakolgathatjuk vele, ahogy szeretnénk. Szerintem ebbe a pakliba combos lap.


************************************

Beloran méregkobold (6): Bár olcsóbb, mint a démoni megfelelője (hiszen csak 1 VP és 1 nekron), de a képessége is jóval gyengébb. A mai játékkörnyezetben minden pakliba kell valami gyűjtő semmizés, erre megfelelő, de önmagában nem elég erős lap. Még ebben a pakliban sem használnék hármat belőle, máshová pedig nem nagyon fér be. Talán a leggyengébb lapja ennek a Zénnek.


Élő bűbáj (8): A bűbájpakli feléledését várom ettől a laptól. Persze nem a régi típusút, ami Edharati bűbájmesterekkel és szinte kizárólag cantrip bűbájokkal operált, hanem valami modernebb verziót, pl. egy új hordaparancsnokkal (Együgyű, Krigis stb.). Edharati sem rossz amúgy, csak a Világégés megjelenése után elszaporodnak a nem varázslat alapú counterek, amiktől nem véd. Az Élő bűbáj képessége nem kerül külön költségbe a bűbájáldozáson kívül, ráadásul maga a lap is cantrip, tehát egy nem tisztán bűbájt tartalmazó pakliba is jó lehet. A Világégéssel megjelenik még pár jó bűbáj, így talán van jövője a koncepciónak. Érdeklődve várom, hogy elég erősnek bizonyul-e ahhoz, hogy versenyen (akár korlátozott környezetben) elinduljanak vele.


************************************

Fetus a haragos (8): Az önmérgező pakli utolsó darabja ebben a Zénben. Néha az utolsókból lesznek az elsők - tartja a mondás. Ha Fetus nem is az első ebben a pakliban, de fontos lap. Megoldja az ellenfél lapjait és lényeit. Attól sem kell tartanunk, hogy meghal saját méregjelzőitől, hiszen mindig lőhetünk vele saját magába, így sosem lesz három jelző rajta. Fontos, hogy mindig az ellenfél körében a gyógyulási fázisban tegyük ezt, mármint a saját magába lövést. Ekkor az ellenfél már nem tud asztalon maradó lapot kirakni. Persze még kilőheti Fetust egy azonnalival, miután az sebzett magába kettőt, de azért ritka az az azonnali lap vagy hatás, ami pont kettőt lő. (Ha többet lő, akkor ugye már korábban is lelőhette, ha meg csak egyet lő, akkor nem hal meg a védekezési bónusz miatt.)


Hendiala közbelép (8): Korrekt két funkciós lap. Egyért lényt lelőni nem olyan rossz, főleg, hogy van alternatív képessége is a lapnak. Két izom és egy élet már határozottan jónak hangzik 1 VP és 1 lap befektetése árán. Ráadásul azonnali volta miatt életmentő hatásnak is használhatjuk. Szerintem látni fogjuk ezt a lapot versenyeken, ha máshol nem, korláztozott környezetben.


************************************

Manaszövő (9): A mérgező pakli minden verziójába (önmérgező, sima mérgező, Sheran követő, pókos móka, bármi) a legalapabb alap lap. J Az első körben elindíthatjuk vele a lapok kipörgetését. Sheran ékköve mellett jöhet egyből izommal. Még manapság is sokan használják A pokol szemét, ami egyért ad három VP-t. Az új Manaszövő, igaz speciálisabb pakliban, de lényként adja mindezt. Nehezebb ellenvarázsolni, nem lehet lelőni, mielőtt megadja a VP-t, és marad még egy mérgező lényünk is az asztalon. Az első körben 3 VP könnyen 3 újabb lap kirakását eredményezheti, főleg ha van az előbb említett Sheran ékkövéből is egy a kezünkben. Jó papír ez!

Méregcsapda (7): Ez egy speciális Törzsi dob. Igaz, nincs meg neki a passzivizálós képessége, de olyan paklikban (csapda, mérgező) használható, ahová a Törzsi dob nem lenne jó. A Törzsi dob szerintem egy nem nagyon erős, de versenyen is használható lap, ami a Világégés megjelenésével, és az ettől remélt etnikum paklik előre törésével tovább erősödik. A Méregcsapda az önmérgező pakliban még leszedésként is funkcionálhat, nem verseny erős csapdapakliban pedig hármat tud sebezni. Megfelelő helyzetben ne feledjük az ősmágiáját sem! Összességében egy használható, de nem igazán erős lapról van szó, ami környezettől függően kerülhet csak bele még a saját 2-3-féle paklijába is.

Dani Zoltán

A kiegészítőben megjelent lapok listája

Ez a termék sajnos már elfogyott.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 3 szavazat alapján 6.7)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: Beloran kísérletei lapelemzés.

Létrehozás: 2013. november 13. 14:39:57Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:22 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.