Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő
Pakliszerkesztő (mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Hóditások december 10.
Zén Legendái: Hordázás szeptember 15.
A pillanat képe
Mit lát a szörny?
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
Egy kép Ghalla szegény és ártatlan szörnyeinek szemszögéből, mielőtt ez a vad barbár férfi lekaszabolja a szerencsétlen teremtéseket, majd közvetlen ezután családjaiknak többi tagját is.
Nézz szét a galériában!
Látogatás a Cartamundinál
Hódítások előrendelés: 2022.11.25-től
Nemzeti 2. nap döntő - videó
10. kiadás a lapkeresőben
Nagy versenyek kiemelkedő eredményei

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái verseny - 2022. november 25., Dungeon

A lista folytatása...
Lapötletek (64669)
Látogatás a Cartamundinál (7)
HKK kérdés? (46444)
Hódítások előrendelés: 2022.11.25-től (2)
Hódítások lapbemutató 1. hét (91)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7682)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

HKK Nemzeti bajnokság

2012. aug. 24-26-án kerül megrendezésre a XVI. Hatalom Kártyái Nemzeti Bajnokság. Az évi több mint 100 verseny közül a Nemzeti Bajnokság a legrangosabb eseménye az 1995-ös indulása óta töretlen népszerűségnek örvendő kártyajátéknak. A HKK játék minden paklijában más lapok vannak, ezeket a lapokat lehet cserélni, gyűjtögetni, a lapokból saját játszó paklit összeállítani, és a paklival baráti játékban vagy versenyeken kiállni más játékosok ellen. Magyarország legnépszerűbb gyűjtögetős kártyajátékához az évek során a 9 alapkiadás, 28 kiegészítő és számtalan mini-kiegészítő jelent meg. Több, mint 6000 különféle kártyalap létezik, és hamarosan elindul a játék online játszható változata is.

A Nemzeti Bajnokságra nevezési díj nincs, de csak meghívásos alapon lehet bejutni, az első félévben megrendezett kvalifikációs versenyekről, valamint a Hatalom Szövetsége ranglistáról.  A verseny első két napján (pénteken és szombaton) a bejutott versenyzők (összesen kb. 50 fő) svájci rendszerben versenyeznek, az egyik napon ez hagyományos verseny, amelyen 4 színű paklit lehet használni, egyféle lapból pedig 3-mat, a másik napon pedig egy speciális szabályokkal megrendezett verseny. Például az idei versenyen a Sokszínűség Jutalma lesz, a pakliban egyféle lapból csak egyet lehet használni. (Figyelem, a tiltott lapok listája bővült a Manafamiliárissal!) A különböző formátumoknak köszönhetően nemcsak a játéktudást, de a pakliépítési képességet is próbára teszik ezek a versenyek.

A második nap végén az első két nap eredményeit összesítjük, és a legjobb 16 továbbjut a harmadik napi döntőben. A döntő formátuma a legizgalmasabb: frissen bontott válogatás, amely során a játékosok a helyszínen bontanak ki paklikat, és azokat adják körbe, mindenki mindig 1-1 lapot kiválasztva. A paklit itt nem előre építik meg, hanem ott, a helyszínen, korlátozott erőforrásokból, azonos feltételek mellett, ez az igazi kihívás. A 16-ból 8 játékos 3 körös mini svájci rendszerben esik ki, a maradék 8 pedig egyenes kiesésben mérkőzik a végső helyért, valamint a dicsőségért, hogy Nemzeti Bajnok legyen. A bajnokokat a jutalom mellett különleges, ultra-ritka lapok is megilletik, illetve az első 3 helyezett kupát is kap, fotójuk bekerül a HKK Halhatatlanjai közé.

A 2012-es HKK Nemzeti Bajnokságra bejutott versenyzők névsorát, és hogy melyik versenyen szereztek bejutási jogot, itt tekintheted meg.

A Nemzeti Bajnokságon a meghívottakon kívül mindenki mást is szívesen látunk nézőként. Természetesen lehetőség lesz a helyszínen a tapasztalatszerzés mellett kártyák cserélésére, sőt, a vasárnapi döntő napján lesz egy külön válogatós verseny, amin bárki részt vehet, belebújhat a Nemzeti Bajnokság hőseinek bőrébe, természetesen külön díjakért.

1997. júliusában került sor az első HKK Nemzeti Bajnokságra. Már ez is 3 napos volt, de a harmadik napon még nem válogatás volt, a játékosok hagyományos paklikkal küzdöttek. A versenyt Sass Tamás nyerte, Taumaturgiás kombó paklival (Taumaturgia, Tudatturbó, Tudati fejlesztés, Tűzgolyó, Múltidéző, Újrahasznosítás). A második Papadimitropulosz Alekszander lett, hordával (Garokk, Sörényes ubuk, Drasmólyom, Bundás csirmáz, Molad szellem). Mindketten két reakció varázslatot használtak, A gyenge erejét és az Ellenvarázslatot.
A második Nemzeti bajnok Holtzinger Dániel lett, ő már a harmadik napon egy Létsíkokból, Isteni szövetségből és Chara-din visszatér paklikból tartott válogatós versenyen diadalmaskodott. A második napon tartott hagyományos versenyt is ő nyerte, hordával játszott (Molgan, Notermanthi, Óriás patkány, Lidércúr) az extra sebességet Az idő kereke jelentette. A második Korányi Tibor lett, az első napi Tiltott mágia verseny győztese. Kedvence mindig is a kontroll pakli volt, paklijában többek között Orzag bilincse, Vlagyimir és az Agy kifacsarása is helyet kapott.
Az 1999-es versenybeszámolóban olvastam: "Úgy vélem, ez megfelelő válasz mindazoknak, akik  horda egyeduralmát szokták panaszolni." Akkortájt tehát még a hordák domináltak, ezek szerint változnak az idők: manapság visszasírjuk őket :) A harmadik nemzeti bajnoki címet Szeitz Gábor szerezte meg, a Tiltott mágiás versenyen ő is kontroll paklival játszott (Tudatrombolás, Direkt kontaktus, Illúziósárkány, Manacsapda, Gömbvillám). Az első nap versenyén egyébként Holtzinget Dániel, a korábbi bajnok lett az első, Varkaudar paklival, a második napon pedig Timm Roland A mester büntetésére alapuló kontroll paklija győzött. A draft során Szeitz Gábor sok Raia kalandozóval és Rúnakővel tudott diadalmaskodni, a dobogó második helyét Jánvári András lett.
A 2000-es versenyen a Tiltott mágia helyett Ősök Városa formátum volt. Akkortájt jelent meg ez az új kiegészítő, új szabályokkal, laptípusokkal. Galetkik, végtagok, egy újfajta, szokatlan paklitípust hoztak a játékba. Akkor még ŐV-ből a testrészes-galetkis paklik mellett voltak más működő koncepciók is (torzszülött horda, tárgypakli, Nagyobb halálvarázsra alapuló kombó). Ezt a formátumú versenyt Rém András nyerte tárgypaklijával (Spóra, Zöld manaital, A sárkányok kincse, Kalmárok itala, Hajítógép). A hagyományos versenyen a hordák és kontrollok domináltak, de volt néhány kombó is, mint pl. a győztes, Béres Csaba paklija: az Enciklopedia Fantasia ultraritka lapra alapuló paklit ő fejlesztette ki és csiszolta mestereire. A 3. napi draft során 2 ŐV pakliból draftoltak a játékosok. A győzelmet Sass Tamás szerezte meg, a második hely Rém Andrásnak jutott.
A 2001-es Nemzetin maradt az Ősök Városa formátum, amelyet Kahn Evarth nyert Nagyobb halálvarázsos paklijával, a hagyományos versenyt pedig Abbas Krisztián kontroll paklival (Rovarsámán, Melkon, Troglodita törzsfőnök, Szkarabeuszok átka, és az akkor divatos ellenvarázslatok). A harmadik nap válogatásánál a versenyzők 2 csomag Két világ köztből és egy Rúvel hegyből állították össze paklijukat. A győztes végül Rém András lett, a második díjat Marovka Mátyás nyerte meg.
2002-t írunk, és az Ősök Városa mint formátum még mindig él és virul, a Nemzeti Bajnokságon is. Mint ahogy a Beholder Kft. weboldala is, így erről a Nemzetiről már nemcsak az Alanori Krónika újság hasábjain, hanem itt, a weboldalon is olvashatunk. A nemzeti bajnoki címet Abbas Krisztián, a második helyet Baross Ferenc szerezte meg. A teljes versenybeszámolót itt lehet elolvasni.
A 2003-as verseny formátuma ŐV és Tiltott mágia volt. Fénykorukat élték a testrészekkel védett galetkik  Az ŐV formátumot Szinay Péter nyerte, kontroll paklival (Ősi rúna, Ősi manifesztáció, Rovarsámán). A Tiltott mágián hihetetlenül sokfajta pakli volt, némelyiket még kategorizálni sem volt könnyű :) Szalontai Ákos nyert, Bűvös erdős paklival, kék-vörös atyákkal és idolokkal. 2 Ősi legendákból és 1 Esthar császárságból zajlott a draft, amelyet a kiváló passzban levő első napi bajnok, Szinay Péter nyert, a második Juhász Ferenc volt.
2004-ben végül véget ért a galetkik egyeduralma, ennek a Nemzetinek a formátuma már Tiltott mágia és Sokszínűség volt. A Tiltott mágia népszerűsége a nemzetiken érthető, ezen a versenyen a legerősebb, így triviálisan használandó "spoilerek" tiltva voltak, több teret kapott a kreativitás a pakliépítés során. A Sokszínűség verseny (mindenből csak egy lapot lehet használni) előnye inkább az, hogy itt többféle lappal kell játszani, és így gyakrabban jönnek elő váratlan helyzetek, ahol a játéktudás, a helyzetelemzés számít, nem pedig egy ezerszer látott szituációban kell a bevált dolgot csinálni. Persze emiatt itt nehezebb is koncepciót építeni, épp ezért volt meglevő, hogy sokaknak ez sikerült. A tiltott mágián felbukkant Morq Fan Gor, aki még évekig kísértette a HKK versenymezőnyt, és az Idegösszeomlás, aki nem, mivel rövid úton kitiltottuk... Végül a bajnoki címet a frissen bontott formátumban különösen tehetséges Ádám Norbert szerezte meg, a második Kálmán Attila lett. A teljes beszámolót megtalálhatod itt.
Sajnos a 2005-2007-es beszámolók nincsenek meg már a weboldalunkon, egy szerver adatsérülés során sok cikk elveszett, köztük ez is. Szerencsére az Alanori Krónika hasábjain megvannak a teljes beszámolók. 2005-ben is Tiltott mágia és Sokszínűség volt a formátum. A Sokszínűség mellé szinte mindenkinek a Manafamiliáris jelentette a triviális követőt. Ezt a formátumot Panyik Zoltán nyerte, aki a második napon is második lett, így abszolút favoritként jutott a döntőbe. A második nap győztese Muri Ferenc volt, galetki paklival. A válogatós versenynél a játékosok 2 csomag Rhatt fénykorát és egy Káoszkatlant adtak körbe. A nemzeti bajnok végül Magyar Attila lett, megérdemelten: lenyűgöző precizitással játszott, és paklija is nagyon kreatív volt, Szennyezett vandonnal és újrahasznosító lényekkel (Tüskés dohratog, Gombapók) operáló paklija kifogyhatatlan volt. A 2. helyet Baross Ferencnek sikerült megszereznie.
2006-ban, a 10. Nemzetin visszatértünk a Hagyományos + Tiltott mágiás formátumhoz. Akárcsak előző évben, idén is Panyik Zoltán nyerte az első napot A Fókusz meglelésével (Chosuga, Gakk, Tonyók és más erőforrás és előnytermelő lapok). A Tiltott mágiás verseny győztese Simon Dániel volt, galetki paklival. Bár az ŐV mint formátum már nem volt jelen, a galetkik még mindig nagyon jók ezen a formátumon, hiszen ebből a koncepcióból szinte semmi nincs tiltva. A harmadik napon a válogatás 2 Legendák Völgyéből és egy Régmúltból zajlott. A bajnok végül Sass Tamás lett, és ezzel egyedülálló módon harmadízben szerezte meg a nemzeti bajnoki címet, orglingos paklit draftolt (Orgling bűzisten, sok Orrfacsaró bűz, Oxata). A második helyezett Rém András lett.
A 2007-es Nemzeti hagyományos fordulóját Sass Tamás nyerte, Zarknod börtönés paklival (xenomorfok, Sötét Föld), a Tiltott mágiás versenyt pedig Szarvassy László kontroll paklival (Felfelé a lejtőn, Békés izoláció, Sziklarepesz, Hiei). A draft 2 csomag Zu'lit kincséből és 1 Sárkánymágiából zajlott. A bajnoki cím végül Panyik Zoltáné lett, megérdemelten: már jó ideje kiváló teljesítményt nyújtott a Nemzeti Bajnokságokon és más versenyeken, talán csak a szerencsén múlt, hogy nem jött össze előbb neki. A második Ádám Norbert lett.
Az Alanori Krónika hosszú pályafutása után 2008-ban ért véget, szerepét teljes mértékben átvette a Beholder weboldal. Így első ízben már képes beszámoló van itt, az oldalon is erről a Nemzeti Bajnokságról. A beszámolót itt találod.. A verseny első napját Panyik Zoltán nyerte Morq Fan Gor paklival, a másodikat Dönczi Krisztián "csatamető nélküli csatamező" paklival. Ő lett egyúttal a második is. Legyőzője Csernus Dávid lett.
2009. Már majdnem napjainknál járunk... Igen, az egyik napjainkban is létező szörnyszülött, Molluszk, az ócskás itt már diadalútját járta, és Báder Mátyást segítette győzelemre a verseny első, hagyományos napján. A 2. napi Sokszínűségen Panyik Zoltán győzött kiváló játékkal. A draft döntőjében, az utolsó mérkőzésben a két régi barát, Baross Ferenc és Panyik Zoltán játszott. Zolinak ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, és teljesült Feri régi álma, hosszú idő után végül ő is elnyerte a nemzeti bajnoki címet. Részletes beszámoló itt.
2010. A hagyományos versenyt Panyik Zoltán nyerte - Sokszínűséges paklival. Az elmúlt években ő volt a HKK Nemzeti egyik legeredményesebb játékosa, ha az első 2 napokat nézzük. A 2. napi Sokszínűséget a HKK egyik új csillaga, az igazi üstökösként feltűnő kiváló játékos, Bíró Tamás nyerte. Mindkét játékos jól teljesített a harmadik napon is, amit 2 Végzetúr pakliból válogattak a játékosok. Panyik Zoli végül 2. lett, az első helyet a HKK egy másik nagy veteránja, egy sportszerű és nagyon jó versenyző, Kövér Attila szerezte meg. Részletes beszámoló itt.
2011. Felnőtt közben egy új nemzedék, a régi veteránokat ifjú titánok hívták ki. Több korábbi nemzeti bajnokot megelőzve, Tamási Viktor nyerte az első napot Zarknod bilincsés paklijával. A 2. napi Sokszínűség győztese egy eddig szinte ismeretlen játékos, Moschnitzka Ádám lett, a harmadik napon azonban bebizonyította, hogy véletlenről szó sincs: a draft során sikerült legyőznie minden ellenfelét, és így ő lett a legújabb nemzeti bajnok! A dobogó második fokára Vámos Csaba állhatott fel.

2012. Ki lesz vajon az új nemzeti bajnok? Kik az esélyesek? Van nagyon sok régi veterán, akik hosszú ideje megérdemelnék, hogy végre nemzeti bajnokok legyenek. De évente csak 1 bajnoki cím kerül kiosztásra, ezért a küzdelem mindig nagyon nehéz. A régi harcosoknak pedig új kihívóik vannak, Varga Robit (Hatalom Szövetsége 2011. II félév 1. helyezett, 2012. I. félév 3. helyezett) sokan esélyesnek tartják. A felkészülést mindenesetre már most érdemes elkezdeni, és nemcsak az előre megépített paklikból, a draftot is gyakorolni kell. A korábbi nemzetiken kitűnt, hogy a drafton azok tudtak eredményesek lenni, akik gyakoroltak, és volt elképzelésük arról, hogy milyen koncepciókra érdemes gyűjteni.

Jó felkészülést és sok szerencsét kívánunk mindenkinek!

Tihor Miklós  

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
(átlag: 6 szavazat alapján 8.3)

Ha ez tetszett, olvasd el a következő, jellegében hasonló cikket is: HKK Nemzeti bajnokság.

Létrehozás: 2012. augusztus 3. 14:38:20
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:22
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.