Vissza a Főoldalra
 

Hírek, változások
Mi is az a HKK?
Hogyan kezdjek játszani?
Megjelent kiegészítők
Teljes szabálykönyv
HKK Kódex
Sorsoló program
Őslich szabályok
HKK-t forgalmazó boltok
HKK klubok
Lapkereső (új)
Lapkereső (régi)
Új Nemzedék lapok
Tiltott és módosított lapok
Versenykiírások
Lezajlott versenyek
Mai versenyek
Profi pontok és versenyzők
Hatalom Szövetsége
Hatalom Szövetsége tabella
Nemzeti bajnokság
Kiemelt vidéki versenyek
Versenyszabályok
Versenyszervezőknek
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
HKK találkozó
Legendás cél
Toplisták
Pakliszerkesztő (új)
Pakliszerkesztő (régi)
Pakliszerkesztő (régi mobilos verzió)
Megosztások
Memóriajáték
Memóriajáték - Alfa
Kerátor Műhelye
HKK 20 Puzzle
HKK Puzzle
Beholder Labirintus
Mini-szójáték
HKK Blog
HKK Toborzás
HKK Védnöki Program
AK Archívum
Paklileírások
Írások, novellák
TF és ŐV könyvek
Letöltés
HKK Videók
Gyakori kérdések
Kérdezz-felelek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK – Ősi Káosz november 25.
Zén Legendái: Trollok szeptember 16.
A pillanat képe
A mágus ujja
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A varázsláshoz sokszor nem kell más, mint hogy elmormold a varázsigéket, vannak azonban esetek, amikor szükséges az is, hogy ujjadat az ellenfél irányába tartsd. Jobb hát, ha vigyázol erre a testrészedre, nehogy valamelyik teremtmény leharapja, hiszen akkor fuccs ezeknek a varázslataidnak.
Nézz szét a galériában!
HKK Kiadói tervek 2024, Versenynaptár
II. Hungarian Card Expo
Ősi káosz lapelemzés, második rész
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló
Ősi Káosz ritkák

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2023. december 2., Pécs 11.

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8063)
Lapötletek (64895)
Ősi káosz lapelemzés, első rész (30)
HKK Kiadói tervek 2024, Versenynaptár (31)
HKK kérdés? (46989)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (203)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

2008-as HKK Nemzeti bajnokság

Az 58 meghívott játékos közül 47-en indultak. Az egyik fő kérdés az volt, hányan indulnak az új sztárpaklival, a Morq Fan Gorral, és mennyire készülnek ellene. Darabszámra végül nem volt túl sok ebből a pakliból (kb. 6), de az ereje megmutatkozott: az első 4 helyezettből ketten is ezzel játszottak. Az is látszik azért, hogy ez a pakli is verhető: a másik két helyezett eltérő paklija is mutatja ezt, valamint az a tény, hogy nem volt veretlen a mezőnyben ezúttal. A Morq Fan Gor paklit is többféleképpen próbálták a játékosok: volt, aki kombósabbra, és volt, aki kontrollosabbra vette, a színekben is volt eltérés. Emellett láthattunk még sok Zarknod börtönét, néhány Zarknod bilincsét, kontrollokat (sok-sok Ősi rúnát), Lassan járj + A Semmi mestere hordát, tárgyakat, A mindentudót, varkaudarokat, Az álmok mesterét, galetkiket, Hegymélyi keltető + Halhatatlanok nagymestere, A fájdalom szépsége és Kragoru familiárisa paklikat is.
Az első nap végén négy játékos is volt, aki öt győzelmet szerzett a hat lehetségesből. A legjobb pontszámot közülük Panyik Zoltán szerezte, így ő lett az 1. nap nyertese. Íme a sorrend:
1. Panyik Zoltán (Morq Fan Gor)
2. Elekes Gábor Zoltán (Lassan járj! és A Semmi mestere horda)
3. Kahn Evarth (Morq Fan Gor)
4. Lancsa Péter (varkaudar)
A morqos paklik bizonyították, hogy mennyire következetesek, akik nem jutottak be az első négybe, azok is jó eredményt értek el, és garantálták a továbbjutásukat. A nagy meglepetés Lancsa Péter varkaudar paklija volt, észbontóan gyors tudott lenni, és Panyik Zoltán egyetlen vesztett körét is neki köszönhette. Simon Dániel is hasonló paklival játszott, de neki a varkaudarok nem hoztak akkora szerencsét.

A Tiltott mágia versenyen már megszokott módon előkerültek itt olyan paklik és lapok, amelyeket egyébként ritkán látni. A Ennek a versenyformátumnak az egyik varázsa, hogy számos, versenyen egyébként nem látott csoda örvendezteti meg a játékosokat, és lepi meg használhatóságával. A Tiltott mágia egyben a szabálykérdések melegágya is, hiszen sok olyan lappal kapcsolatos problémára derül fény, amellyel egyébként nem nagyon játszanak. Sokszor meccsek múlnak ezen.
Mindenki igyekezett megtalálni azokat a lapokat, melyek a ki nem tiltottak közül a legerősebbek. A Rhatt szín igen népszerű volt, a legtöbbet látott lapok közül talán az Ezer világ őrét, a Védőangyalokat (új) és a Manacsapdát említeném. A következő paklikat fedeztük fel az asztalok között járkálva: blokkoló (kontrollos és gyorsan blokkoló verziókban), épület, kontroll, ganüid, goblinos-tárgyas, nekronos horda, nekronos kontroll, Nord (új), orgling, Alantas játék, direkt sebző.
Élmények, benyomások a meccsekről:

1. kör:
Simon Dániel blokkoló, Kahn Evarth pedig Alanatas játékra, Enyészetre és Nekronsárkányra épülő pakliégetővel játszott. Az első körben kerültek össze. Az első meccs gyorsan eljutott odáig, hogy Daninak nem volt paklija, Evarthnak viszont nem volt max. VP-je. Az asztalon Evarth állt jobban, egy Nekronsárkánnyal. Dani azonban utolsó kézben levő lapjával visszavett egy lényt a gyűjtőjéből, és innét fordította meg a meccset.

Négyesi Dénes a jó öreg Ragacsos iszappolip-Manavákuum kombójával zúzta porrá első ellenfelét. A ragasztópolippal termelt jelzőket nem lehet feláldozni, így ellenfelének nincs más lehetősége, minden körben minden VP-jét elkölti a vákuumjelzők fenntartására, nem lesz többé VP-je.

2. kör:
Béres Csaba, a Taumaturgia pakli egykori mestere örömmel vette tudomásul, hogy a Taumaturgia új kiadása nincs tiltva. Direkt sebző paklijában Nord, sőt, első kiadású Dornodon küldetése is megtalálható volt. A második körben ellenfele Bimbó Dávid volt, aki szintén egy (konvencionálisabb) direkt sebző paklival játszott. Csaba, talán a meglepetés ereje miatt, mégis meg tudta verni.

3. kör:
Két, eddig sikeres épületpakli került össze a 4. asztalon, Poroszkai László és Farkas István irányításával. Épület követő nélkül is igen agresszívak és gyorsak tudtak lenni, a 2-3. körben már minden lapot kiraktak. A meccset nem is az "ölő" épületek, hanem a felhizlalt lények döntötték el: 4/4, 5/5 repülő dögök. Laci gyorsan támadásba lendült egy A borzalmak termével felhizlalt Antitalentummal, amelyet gyorsan elmostak az Igaz Barátok és Suiraquák.

Kahn Evarth paklifogyasztója ebben a körben jól indult, ellenfelének a 4. körben nem volt paklija, keze sem nagyon, gyorsan feladta a játékot az asztalt domináló Nekronsárkány láttán. Az előző körben nem volt ilyen szerencséje, az Alantas játékkal szemben ellenfele, Hekkel Benjámin a saját lapját, az Enyészetet állította, és Evarth nem tudta, hogy ilyenkor a plusz nekronköltséget is az ellenfelének kell fizetnie, így veszített.

Csernus Dávid a Parhalakka-Vyarg cserzőmester-Lélekmorzsoló kombóval végtelen varázspontot termelt, és felhúzta az egész pakliját.

4. kör:
Pohner Ádám Xenó bábja alaposan megfogta Négyesi Dénest. Dénes Redukcióval csökkentette a lapjai költségét, míg Ádám Élet burjánzásával növelte a Xenó báb ÉP-jét, és ez legyőzhetetlen akadály volt már Dénes számára.

Lancsa Péter Chloejára Magyar Attila 2 Junioros Gázelementált dobott el, ezzel végezte ki ellenfelét.

5. kör:
Panyik Zoltán a 3., döntő meccset játszotta Magyar Attila ellen. Zoli Rhatt paklival játszott, Attila nagyon bekészült ellene kiegészítő pakliból: Zoli kb. 10 blokkoló lapjának kijátszása után Attilának még mindig 33 max. varázspontja volt! Végül ez lett Attila veszte: a nyerő lapjai helyett folyton a side lapokat húzta, így végül Zoli egyszerűen a lényeivel le tudta győzni.

6. kör:
Dárday Gergely ganüidjei ütötték Panyik Zoltánt az első asztalon, Zoli közben leblokkolta Gergelyt nulla varázspontra, de még meg kellett volna oldania az Ezer világ őrét, a Kaptárparancsnokot és a Magmaköpőt. Végül egy Impulzussal döntetlenre bírta menteni a meccset.

A mezőnyből végül Dönczi Krisztián emelkedett ki győztesen, veretlenül. 72 lapos ("csatamező nélküli csatamezős") paklijával dominálta a mezőnyt, és gyűrt mindenkit maga alá. Krisztián kedvence a Nekronsárkány volt, de az Elfeledett szingularitással kirakott Tyrex vagy Teknős leviathán is okozott az ellenfeleknek nehéz perceket.

Az első négy sorrendje:
1. Dönczi Krisztián (csatamező nélküli csatamező)
2. Béres Csaba (direkt sebző)
3. Dárday Gergely (ganüid)
4. Mihalcsó Miklós (kontroll)

Az első 2 nap eredménye alapján a döntőbe jutók:
pontszámnév
29Dönczi Krisztián
27Panyik Zoltán
25Kahn Evarth, Csernus Dávid
24Bimbó Dávid, Lancsa Péter, Farkas István
23Dárday Gergely
22Csetô Zsolt, Elekes Gábor, András Bence, Simon Dániel, Mihalcsó Miklós
21Bukovics Milán, Baross Ferenc (Négyesi Dénes is, de ő nem tud eljönni)
TartalékokBéres Csaba, Lovas Gábor, Pohner Ádám
A csoport
1. kör
Stróbel CsabavsElekes Gábor6:0
Bimbó DávidvsBaross Ferenc0:6
András BencevsDárday Gergely2:4
Dönczi KrisztiánvsCsernus Dávid2:4
2. kör
Stróbel CsabavsBaross Ferenc 2:4
Csernus DávidvsDárday Gergely4:2
Dönczi KrisztiánvsAndrás Bence2:4
Elekes GáborvsBimbo Dávid 0:6
3. kör
Baross FerencvsCsernus Dávid 2:4
Dárday GergelyvsStróbel Csaba4:2
Bimbó DávidvsAndrás Bence 4:2
Dönczi KrisztiánvsElekes Gábor6:0
B csoport
1. kör
Farkas IstvánvsKahn Evarth4:2
Bukovics MilánvsCsető Zsolt6:0
Simon DánielvsLancsa Péter4:2
Panyik ZoltánvsMihalcsó Miklós6:0
2. kör
Panyik ZoltánvsBukovics Milán4:2
Simon DánielvsFarkas István4:2
Kahn EvarthvsLancsa Péter2:4
Mihalcsó MiklósvsCsető Zsolt2:4
3. kör
Simon DánielvsPanyik Zoltán2:4
Bukovics MilánvsLancsa Péter0:6
Farkas IstvánvsCsető Zsolt4:2
Mihalcsó MiklósvsKahn Evarth0:6


Érdekességek a 16-os meccsekből:

A Nemzeti 16-os döntők előtt a játékosokkal meg szoktuk beszélni, van-e olyan lap, amit esetleg érdemes korlátozni, mert túl erős lenne drafton. A játékosok most csak annyi változást kértek, hogy a Tulajdonságlopás izom helyett +1/+1-es jelzőket adjon. Természetesen beleegyeztünk, bár csodálkoztam, hogy pont ezt a legtöbbek által gyengének talált lapot gyengítjük tovább. A meccsek során ráadásul kiderült, hogy ez nem is feltétlenül gyengítés: normál esetben pl. a Tulajdonságlopás nem sokat ér, ha nekünk nincs lényünk, mert az ellenféllel nem szívesen húzatunk. Ezzel a változással viszont nyugodtan leszedhetjük az ellen 1 ÉP-s lényeit, nem fog húzni vagy VP-t kapni, hanem még egy tetszőleges lényét leszedhetjük.

Simon Dániel és Farkas István játszottak egymással. A 2. körben István gyors támadást indított egy Ka-Boommal, de a következő körben majdnem elfelejtette fenntartani, már nyúlt a lapért, hogy felhúzza, amikor Dani sportszerűen figyelmeztette. Ka-Boom ezután torzszülötteket falva egyre hízott, míg végül megnyerte Istvánnak a meccset. A harmadik, döntő játszmában Dani gyorsan támadni kezdett egy Ichinedarral és egy Tűzszarvval. István megpróbált kettőt sebezni a Tűzszarvon egy Morgan kisujjával. Ez persze egy fatális hiba volt, hiszen a sebző források Tűzszarvat nemhogy nem sebzik, de tovább erősítik. Dani két kör múlva ennek köszönhetően meg is nyerte a meccset.

Csető Zsolt hétszer egymás után megdobta az Élő útvesztőt, így ellene az nem ért semmit, de a meccset mégis elvesztette. Nem így Panyik Zoltán, ő is Bukovics Milán Élő útvesztőjével került szembe, de ő nyolcszor egymás után elrontotta a dobást, ennek ellenére ő viszont nyerni tudott. Igaz, csak 10 perc volt hátra a körből, mégis az első meccset játszották, amelyet több Élet vizével mindkét játékos alaposan belassított, de végül egy Virágoskert megtörte a jeget.

A 8-as döntő A 8-ba bejutásnál elsősorban a délelőtti játszmák számítottak, egy győzelem 3 pontot ért, de pontot lehetett szerezni az első 2 nap elért helyezés alapján is, és volt, akinél ezen múlt a nyolcba jutás. A nyolcas döntő délután 2 órakor kezdődött el.

A csoport továbbjutói:
1. Csernus Dávid
2. Dárday Gergely
3. Bimbó Dávid
4. Dönczi Krisztián

B csoport továbbjutói:
1. Panyik Zoltán
2. Lancsa Péter
3. Farkas István
4. Simon Dániel

A nyolcas döntőben az egyik csoport legjobbja játszott a második utolsójával, ill. a második a másik csoport harmadikjával. Ez már egyenes kiesésben zajlott, 2 nyert játszmáig, kivéve a döntő, amely 3 nyertig ment.

Negyeddöntők
Panyik ZoltánvsDönczi Krisztián1:2
Farkas IstvánvsDárday Gergely2:0
Lancsa PétervsBimbó Dávid2:1
Simon DánielvsCsernus Dávid1:2
Elődöntők
Lancsa PétervsCsernus Dávid0:2
Farkas IstvánvsDönczi Krisztián0:2
Döntő
Csernus DávidvsDönczi Krisztián3:1
Kisdöntő
Lancsa PétervsFarkas István2:1

A kisdöntőben Lancsa Péter és Farkas István nagyon gyors, agresszív játékot játszott, csak osztották a pofonokat, nem védekeztek. A meccsek kivétel nélkül nagyon gyorsak voltak, hiszen nem voltak defenzív lapok, mindketten a gyors ölésre rendezkedtek be. A nagy döntőben Csernus Dávid nagyon erős védekezésre képes, kontroll jellegű paklija érvényesült végül Dönczi Krisztiánnal szemben, a Kritikus tömegek és egyéb asztalpusztítások ellen még Krisztián félelmetes erejű hordája sem tudott megállni.

Végeredmény
1. Csernus Dávid
2. Dönczi Krisztián
3. Lancsa Péter
4. Farkas István

A pénzdíj mellett a játékosok természetesen a kidraftolt lapokat is megtarthatták, az első 4 ultraritka lapot kapott, és a nemzeti bajnok még egy A bajnok akarata nevű ultra-ultra lapot is.

Röviden néhány döntős pakli koncepcójáról:

Bukovics Milán: orgling pakli (12 orglinggal), fattyakkal, Bestiával megtámogatva, 4 Tulajdonságlopással, néhány masszív zöld szörnnyel (Kamionoszauruszok)

Simon Dániel: Ichinedarok (5 db) és Nedonkutyák (4 db) hordája, Titánok szelével (6 db) megtámogatva, és Kronopókkal gyorsítva az egészet.

Csernus Dávid Dávidnak egy nagyon erős paklit sikerült összedraftolnia, szinte minden lap erőteljes fenyegetést jelentett, erőforrás fölényt generált, lapot szedett le. Dhojaktra, Levi, Halálmester, Teknőstojás és még számos más módszer volt az ellenfél feltartására, és számtalan mód a nyerésre, Virágoskertek, Molitár dobok, Tulajdonságlopások, sőt még egy Éjsárkány is jutott neki.

Dönczi Krisztián: Ichinedarok (6 db) és Nedonkutyák (7 db), Orgling szatócsokkal és birkózókkal, Főparancsnokkal és Láncvillámokkal (4 db) megtámogatva.

Stróbel Csaba: Piroslámpás ház, Az élet vize, Kronopók, Teknős hínártorony, Ehknagorhu, Élő útvesztő.

Baross Ferenc: goblinok (pl. vezér és hajcsár) valamint tárgyak, pl. Az élet vize, Gemina amulettje, Trapéz + Xed, az artista kombók.

Panyik Zoltán: Inkább kontrollra, mint lényekre alapul a pakli. A lapleszedésekkel megtámogatott Élet vizek, Gemina amulettje biztosítja a túlélést, amíg a Piroslámpás ház és Virágoskert pedig megnyeri a játékot.

Bimbó Dávid: Direkt sebző pakli, Energiaspirál, Ősvillám.

Farkas István: Direkt sebző, Elemi Argon, Ősvillám, Láncvillám, Ka-Boom, Fantalas, Végső mentsvár. Gyorsaság volt a kulcsszó.

Dárday Gergely: Ka-Boom, A feledés szelleme, Mélységi zombi. Gyors, lényegre törő horda jellegű deck.

Lancsa Péter: Sok sebzés Taumaturgiákkal megtámogatva, gyors, ütős lények, a pakli egyik érdekessége a 3 Démonporonty volt (Csernus Dávid elleni meccsben mindhárom ki is jött egymás után).

Mindenkit szeretettel várunk a beholderes versenyeken, és a 2009-es HKK nemzeti Bajnokságon!

Makó Balázs
Tihor Miklós
Dani Zoltán

Létrehozás: 2008. szeptember 1. 17:14:46
Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:10
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.