Vissza a Főoldalra
 

Hírek
Mi is az a Battletech?
Háttértörténelem
Battletech univerzuma
Chat, üzenõfal
Fórumok
Szavazások
Battletech könyvek
Írások, novellák
Linkek
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
A pillanat képe
A csillagok ura
Küldd el képeslapként!
Izgalmas csatajelenet a mechek összecsapásával A csillagok ura című könyvből.
Nézz szét a galériában!
Könyvismertető - Michael A. Stackpole: A pusztítás hercege
Könyvismertető - Thomas S. Gressman: A háború árnyai
Könyvismertető - Loren L. Coleman: Fegyverbe!
Könyvismertető - Michael A. Stackpole: Szellemháború

A lista folytatása...
Battletechről általában (1300)
Bem Hussars (964)
Hogy tetszenek a Battletech regények? (115)
Szerinted lehet jó filmet forgatni a Battletech világában történtekről? (94)
A kötelesség szava (59)
Loren L. Coleman: A győzelem illúziója (26)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
de foct victor davion valakije. ezt victor tudta? ugyértem h rokonok. (katrin steiner testvére)
 
Gondolom megállt a szive meg ilyesmi XD Elvileg az első mechwar könyvben leírják, legalábbis ezt hallottam.
 
mielőtt a rükörhör érne csak a szele lekvárrá égeti. szal ha avélüveg lenne megérteném és ugy rajta a tükör, de nem hiszem h az volt. az sztem ott baki vagy nincs elmagyarázva.

focht hogyan halt meg?
 
Erre mondjuk én is kíváncsi vagyok hogy ez most hogy van. A lézer szarráégetné az üveget nem?
 
amikor phelan próbázik az elemetál ellen az iroda komplexumban, azt irja h a tükrök miatt használhatatlanok a lézerei, és kinetikus fegyverei nincsenek.. gondolom arra céloz, h eltériti a sugarakat. a lézer hőmérséklete (több száz akár ezer fok) nem olvasztja le az üveget??
 
Hát jah, űrvédelmi ágyúk. Atomjaira lőnek bármely űrugrót vagy űrjárót és ez a technológia nem áll a szféra rendelkezésére.
 
A klánok alkonya sorozat, A klánok alkonya I. A Kivonulás útja, 33.fejezet, 277. oldal
" - Feltételezem, hogy az információnak ára is van. Tudom, nem pénzt akar. Egyetlen klánbeli sem tartja sokra az érméket. Akkor viszont mit akar, csillagkapitány?" - Anastasius Foscht a komsztár kardinálisa, a komgárda főparancsnoka.
Trentben sajnos nem keringett vér a kereskedő kasztból, így csupán alpüspöki rangot csikart ki magának, de lehetősége volt harcosok élén meghalni.
Pénzen nem lehet klánost, utódurat és szerelmet venni. Az elsőt nem érdekli, a másodiknak úgyse tudsz annyit fizetni, hogy érdekelje, a harmadik meg úgy nem érdekes.

UI: Persze minden mást igen
 
hát a pénz nagy úr. és amig világ a világ az is marad.
 
És aki lepénzel egy klánost. - már pedig szerintem vigyáznak a belsős jobbágyokkal, mióta egy miatt kihaltak a porcicák - Az tényleg tud valamit, strana mechtyre meg azért megint csak nem lehet minden nap beugrani, főleg ha nincs ott a teljes belső szféra legelitebbje...
 
A pénz nem minden, amit bizonyít a btech-ben sok nemes hiábavaló próbálkozása is... És az ilyen volumenű hadműveletek arra a sorsa jutnak, amire Focht kedves elődjének elképzelései: Fölébredsz, aztán a bilibe lóg a kis kacsód. Pl: A Bulldog és Kígyó hadműveletekhez az egész Belső Szféra együttmüködése kellett és még így sem volt egyszerű. Végezetül: "Egy haditerv sem éli túl az ellenséggel való találkozást!" Nekem ez a véleményem!
 
semmi baj, sajnos gyorsan gépelek és ez hát néha nem a legjobb. ja és sulis gépről irtam (sunyiban, a tanár elől rejtegetve) igy nem volt időm átnézni, arről nem is beszélve, h a sulás gépemen a space csak egy-egy ökölcsapásra funkcionál. na nem magamat mentve mondom.
 
És ha nagyanyám (kuturáltan kifejezve) férfi genitáliával rendelkezne, akkor az a nagyapám lenne... (habár napjainkban ez a szólás a különböző műtétek miatt nem tökéletes )
 
"Ha Bannson pénzén múlik, akkor van pénze szabotálni őket.... Bannson a pénzén megvehetné az egész IS-t és felbérelhetne ügynököket a warshipek és HPG gyárak kicsinálására, azután megcsinálná a saját vészhálózatát és így Ő irányítaná a Bannson's raidereket. Ha őrajta múlik, a hatalmat megveszi a pénzén."

Így érthető ?
Bocs Viktor! Nem téged akartalak kijavítani, csak leforditottam egyesek kedvéért .

Kenji.
 
Valaki fordítsa le nekem, hogy mit mond!
 
ha bannson pénzén mulik akkorvan pénze szabotálni oket... bannson apénzén megvehetné az egész IS-tésfelbérelhetne ugynokoket a warshipek és HPg gyárak kicsinálására. aztán mefcsinálná a sajátvészhálozatát ésigy ő irányithatná a bannson's raidereket. ha erajta mulika hatalomat megveszi a pénzén.
 
Igen, annó kerenszkij emberei is tudták mikor kell visszatérni. Az ember halandó lény, egy ember pedig nem tud távolról sem elérni mindent. Az egyesült nemzetközösség aligha egyesülni a Kapellán konföderációval a drakónis szövetség pedig akkor sem adná meg magát más nemzeteknek, ha az a kavics gyerek személyesen nyomna aprópénzt a mechjeikből.
A csillagliga gyakorlatilag csak a klánok ellen létezik szerintem.
A klánok mintha tudnák hogy kell HPGt csinálni, különben nem lenne a warshipeken. - na ha azokat szabotálja vagy mind szétlövi valaki akkor tényleg tud valamit - Különben a világot úgy tudja egy ember megváltani, ahogy a komsztár sose veszít el üzenetet.
 
mégegy dolgot kifelejtettem: a klánok. sok klán ugye örző. ezért nem támadnak, a másikakat pl: a farkasokat ston beolvasztotta a köztársaságába és szolgálataikért cserébe ellátta oket. a másik meghogy ha a klánok ellentmondanak stone-nak akkor van egy oylan érzésem h az emlékezésük utolsó versszaka nagy bukásról szólna, meg 1 nagydarab, feketruhás stone nevezetű embert szidnának. (ha viktor jellemét nézzük akkor egyáltalán nem lehetetlen stone figurája, vagy gondoljatok a csillagligára)

és nem hiszem, hogy ha vki megszervezte az IS 2000 bolygójának elszigetelését, ne lett volna pénze még 20 bolygó leszedésére. (klán világok)
 
kösz, akkoör árkrojálnak mondom. és történelmi bolygó: van egy olyan h kelenföld(11 ker!, tesóm ott lakik)

nah: devlin stone senkitől se vette be a mecheket, lehetett rá engedélyt kérni. csakhogy: a köztársaság politikája: h stone-nal vagy, jó dolgod lesz(békében hagynak, védenek és állampolgárságot kapsz). ha gátolod a munkában a köztársaságban megszívod(nem lesz állampolgárságod, munkád és kiközösítenek). persz stone llenségi tudták, hogy stone jön és eltapossa őket, és volt idejük menekülni. dehát stone nem hiába egy legenda.

a HPG hálozatoknak mindössze 80%át szedték le, és változatos modszerekkel: néha ksiebb hadseregekkel, néha egy-egy komsztárba beépitett ember szedte szét. elkövetőjüket senki sem tudja azonosítani. bár vannak közvetett bizonyítékok, hogy néhány helyen SZVL hajóról küldték a merénylőket. blake szava nem lehet, stone teljsesen kiirtotta őket, és egy kőkaorszaki tehnologiával kőkorszaki bolygóra száműzte oket, ugyh most krumpli bogaraknak hirdetik blake szavát.

a HPG transzmittereknek NINCS bajuk. tökéletesen müködnének csakhogy: vagy szofveres virust használtak, vagy oylan alaktrészeket iktattak ki amik gyártása olcsó és könnyű de az örökösödési háborúk idején lebombázták a gyárakat és raktárakat, ezáltal elérhetetlenek.

érdekes megfigyelni h stone 3130-ban lemondott és aztmondta h ha kell az IS-nek akkor visszatér. azóta se tudják hovatűnt. DE mihelyst lelépett elszaporodtak a gondok és az emberek hiába akarták stone-t vissza eddig nem bukkant fel. de biztos vagyok benne, hogy tudja mikor fog visszatérni.

helysirásért bocs.
 
Phelan ilyen távoli jövője valahol a Btech és a Mechwar közt van, bár én feltételezem hogy az őrző farkasok az acélfarkasokkal egyenlőek. Tekintve hogy az a klán csak az MWben létezik és semmit se tudok róla. XD
Az hogy a nagy házak az imádott sötét korod elején begyűjtötték MINDEN zsoldostól a mecheket valahogy nem tett jót a Kopóknak gondolom.
Én "árkrojál"nak ejtem esetleg az első á az a. Ez létezik a valóságban is, mint ahogy sok Btech elnevezésnek "történelmi" alapja van.
Amúgy tök logikus lett volna, hogy a zsoldosok a sötét kor után átállnak a légűr egységek igen magasfokú alkalmazására. (Jól lehet velük kalózkodni is szűkösebb napokon xD Bár a kopóknál olyan nemnagyon ferdül elő) Persze a mechek okozta logikai buktató gátolja ezt a Btechben.
A sötét kornak van számomra még néhány buktatója:
Hogy tudtak egyszerre vagy ezer HPGt kilőni? Elég sokat agyaltam rajta, de ez kb lehetetlen, máshogy meg nem lehetett volna megszabadulni mindtől, ahogy azt megtették, talán kettő kivételével.
Elképzelem a szitut amint valamelyik utódállam követe kopog az Eridani könnyűlovasság (mondtam egy csapatot) ajtaján és kérik a mecheket. Azt már valamivel nehezebb, hogy szüksége lesz vacsira...
A klánok hogy a viharba nem indítottak újabb inváziót mikor megbénult a belső szféra csillagközi kommunikációja? Azt pedig senki ne mesélje be nekem, hogy a kerenszkij csillaghalmazban lévő HPGkhez egy ujjal is hozzányúltak.

UI: Helyesírás AU!
 
phelna kellel mi lesz? gondom a fedcom háborúban victor és a komgárda oldalán áll és segiti oket, de mi lesz a kopókkal, az őrző farkasokkal meg az arc-royal korodnnal (szal a kell családdal)?

ui: ti [arkrojál v arszrojalnak] mondjátok?
 
Nos igen ebben van valami, az egyetlen ellentétet a már korábban említett Hóhollók jelentik. Érdekes módon békén is hagyják őket Ez végülüs még mindig kisebb buktató mint a teljes W40 univerzum, közelharcal, gyalogsággal, vallással együtt -.-
 
igen, de azért megmagyarázhatták volna jobban a légierőt. nem szertrenm ha egy sci-fiben logikai bukfencek vannak.
 
Mindaz amit eddig leírtatok az mind szép és jó, csak elfeledkeztek valamiről. A Battletech világa a csata mechekre épül, ez adja az alapját az egész regénysorozatnak. Minden egyéb csak szinesíti a történeteket, legyen szó politikáról, emberi jellemkidolgozásról vagy akár a légűrvadászokról.
Feleslegesnek tartom a légűrvadászok és a mechek képességeinek összevetését. A légierőnek van történelme, kiforrott ugyanakkor folyamatosan változó alkalmazása, míg a mechek képességeinek és alkalmazásának csak az írók képzelete szab határt.
Én úgy látom hogy a légűrvadászok és az egész lég-űr erő kidolgozásába nem fektettek elég energiát, ezért a regényekben mindíg erőltetettnek tűnik annak alkalmazása.
A stratégiai döntéseknél ez döbbenetesen előtűnik. A klánokat egy űrcsatában állítják meg először, méghozzá egy légűrvadász öngyilkos bevetésével. A klánok és a belső szféra katonai képességeinek összevetésénél egyedül a légűrvadászok vannak közel egy szinten, a belső szféra azonban ezt figyelmen kívül hagyja. Itt kellett volna a legkevesebbet tenni az előny megszerzéséért, a légierőt viszont a továbbiakban is csak az utánpótlás biztosításánál veszik figyelembe. Viktor Davion új elit zászóaljánál a Kísérteteknél vajon mennyi légűrvadász lett állományba véve ? Semennyi.
Most a XXI. század elején közhelynek számít, hogy a légi fölény döntően befolyásol minden jelentősebb hadműveletet. Erre bizonyíték a spanyol polgárháborútól a 3. Öbölháborúig mindegyik háború.
Azonban akár tetszik nekünk akár nem, a BT szerzőgárdája a csatamech hadműveletekre helyezi a hangsúlyt.
Nem is hiszem hogy baj lenne, elvégre ezért olvassuk a könyveket, és ezért játszunk ezekkel a játékokkal.
 
Hát, ha egyszer kipróbálsz egy mech-légűr párbajt BT szabályokkal (és nem MW4-ben), akkor rájössz, hogy a vadászgép által kipécézett mechnek kb két rárepülés az élet... De lehet, hogy csak egy. Szóval itt is így van. A kampányjátékainkban ezért lettek kitiltva a légűrök a földi-támogató szerepkörből: az nyert, aki hozott repülőt.
 
Azért egy vadászgép és egy tank között jóval nagyobb pl a páncélzati különbség, mint egy mech és egy légűrvadász között. Bár manapság ha egy vadászgép kiszemel egy tankot akkor azt veszteséglistára lehet tenni, a légűrv.-mech párharc esetén azért ez nem így van.
 
na, nmegjött a 15. napon ebayről merc. mátr lemondtam róla....
amugy sztem a légűrvadászoknak ugyanaz a szerepe mint ma a sima gépeknek. biztosítani a támogatást a földi egységeknek.
 
Azért az is ritka lehet, hogy egy légűrvadászt elsöpörnek a sziklák.
A sziklaomlás egy bevett taktika a keményebb btech szereplők között XD Kai ugyebár 45 mechet söpört el egyel. Meg néhány elementált.
 
Nem Phelan szedte le "pár lővéssel" a madarat, hanem egy bazi nagy sziklaomlás , Bár igaz, ami igaz a kavicslavinát meg Ő idézte elő .

Keni.
 
Mintha én is azt mondtam volna csak kifejtve hogy a légűr vadász pilótáknak párokban kell repülni. Viszont akkor a liciteken gondolom egy légűrvadász csillag annyit ér mint két mechcsillag. Bár várost foglalni velük nemnagyon lehet, mechek ellen finoman szólva hatékonyak. (mármint Kai Allard legyen a talpán aki egy 400kphs gépet a levegőben eltalál gaussal)
Mivel várost foglalni nem nagyon lehet légűrökkel, sztem inkább védelemre jók - meg persze alapvetően az ellenséges egységek kilövésére, de városi harcra távolról sem. - Viszont előnyös, hogyha a dobóhajót meg az űrugrót - ami klánok esetében ugyebár hadihajót is jelenthet - még a levegőben kilövik. A kis háború borzalmaitól önmagukat védő klánok - klánok alkonya kettőben ezt kifejtik, nem beszélek a levegőbe - erre találták ki gondolom a hegirát és az olyan jogokat amik biztosítják az elvonulást és a foglyok biztonságát. Ezek a klánok olyan tulajdonságai amik miatt a belső szféra győzni tudott ellenük :P Elvégre a klánok marhára nem működnek együtt a belső szféraiak meg viszonylag összefogtak ellenük.
A légűr egységekkel kapcs felhoznám a Hóholló klánt, aminek annyi a warshipje mint az összes többinek együttvéve és a seregük legnagyobb része légűrvadászokból áll. Na velük senki nem mer kikezdeni XD

Ha esetleg televolt a hsz helyesírási hibákkal bocsi, de lusta vagyok visszaolvasni :P
 
általábvan aki uralja a levegőt, az uralja a földet is. de pl. a második Vhban egy gép raj 3 majd 4 vadászra változott. a 3 azért volt baj mert 1 mindig fedezék nélkül maradt, viszont később négy már 2 párra tudott oszlani.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.