Vissza a Főoldalra

Kreátor műhelye – bemutatóAz őszi hónapok általában mindig a nagy várakozás jegyében telnek a HKK-sok életében, hamarosan azonban mindez véget ér, hiszen érkezik a következő nagykiegészítő, a Kreátor műhelye! Néhány infómorzsát már korábban is elhintettünk számotokra itt a weboldalon, illetve a HKK Blogon, most pedig eljött az ideje, hogy tálaljuk számotokra az első átfogó, immáron konkrétumokat és lapokat is tartalmazó előzetest.

A háttértörténetről korábban sok szó esett már: mostanra bizonyára mindenki tudja már, hogy Kreátor kísérletei lesznek a középpontban. Ennek következtében számos különleges lény lesz a kiegészítőben, melyek két külön altípussal rendelkeznek majd: a kombinációk között olyan finomságok lesznek, mint a sárkány + éjfatty, a xenó + teknős, az ork + orgling, a griff + pegazus vagy éppen a krabber + szirén. A csomagoláson is egy ilyen szörnyeteg pózol a Moa gépsárkány személyében, melynek nevével a Védnöki Program résztvevői bizonyára találkoztak már, most pedig magára a kártyalapra is vethettek egy gyors pillantást. Apropó, ha már Védnöki Program: minden eddiginél több új kártya és grafika lesz a kiegészítőben, ezt pedig Nektek köszönhetjük!


Moa gépsárkány

Na de vissza a gépsárkányra! Ami rögtön feltűnhet sokaknak, hogy van egy teljesen új ikon a szóban forgó lapon. A Zarknod visszatérben egy kis szünetet tartottunk az újítások tekintetében, a Kreátor műhelyében azonban több apró újdonsággal is készültünk számotokra, melyekkel részben a játék aktuális jellegére szerettünk volna reagálni. Szó szerint, hiszen reakciók elleni képességekről van szó. Lássuk ezeket!

: Ez az ikon azt jelenti, hogy az adott lapra +X VP reagálni.
Kompenzáció: Ez egy automatikus képesség, amely akkor jön létre, ha az adott lapot megakadályozzák. A kompenzáció képességre nem lehet reagálni.


Földanya trükkjei

A reakciódrágítás nem igazi újdonság, hiszen eddig is szerepelt már lapokon, mostantól azonban ikonosított formában találkozhattok vele. A kompenzációhoz hasonló képesség szintén szerepelt már korábban egy-két lapon (pl. Spektrális manipuláció), és úgy éreztük, ez is egy módja lehet a reakciók elleni védekezésnek, hiszen egyfajta döntési helyzetbe kényszeríti az ellenfelet. Az egészen egyszerű kompenzációk mellett (pl. kapsz 2 VP-t) számíthattok trükkösebbre is: lesz olyan is például, amelyik ad egy Rambó bogarat, a legviccesebb azonban mégis a Földanya trükkjei, mely egy véletlenszerű effektet fog kisütni akkor, ha megakadályozzák.

Fontos még emellett, hogy mostantól a villám és a hideg altípusú lapok is külön ikont kapnak, mint a tűz lapok (előbbi már az Alfa paklikban bemutatkozott). Illetve hivatalos formában is bekerül a “tóken” kifejezés a játékba, amely kifejezetten a nagy illusztrációval ellátott kártyákat jelenti majd. Ez újabb változatos lehetőségeket biztosít majd a jövőbeli lapok tervezésekor!


Kisebb teremtőmágia

A kiegészítő különlegességét és hangulatát egyébként nem csak az őrült (és néhol meglehetősen mulatságos) lényekkel szerettük volna megalapozni, hiszen a tárgyak és a varázslatok között is lesznek olyanok, amik nem mindennapi képességgel rendelkeznek majd. A Lélekrezonancia például megcseréli majd két lap képességét, amiből nagyon érdekes dolgok sülhetnek majd ki, Kreátor tükre a kijátszáskori képességekkel trükközik majd, de durva dolgok fognak kimászni a Kineport “felturbózott” változatából, a Nagyobb kineportból is.

Fontos szempont még, hogy igyekeztünk olyan gyakori lapokat készíteni, melyek funkciójukban helyettesíthetnek olyan sokat használt spoilereket, mint a Sötét mágia, a Megsemmisítő csapás, a Techiánaflux, az Elenios csodája vagy éppen a Drakolder negátor. Persze erősségben azért jóval elmaradnak majd ezektől, a kezdők számára mégis óriási segítséget nyújthatnak majd, hiszen biztosíthatnak egyfajta átmenetet a pakliépítés során.


Mágikus anomália

Oké, oké, tudom, hogy mindenki arra kíváncsi, hogy milyen koncepciók számíthatnak erősítésre. Nos, íme egy lista, nem feltétlenül a teljesség igényével: orkok, xenók, A legszegényebb lovag koncepció, gólemek (egy teljesen új vonal felépítésével), Thargodanok, motyogók, sárkányok, csapdák, fókuszkristályok, orglingok, quwargok, villám, vámpírok, Rambó bogarak, Arochos, épületek, éjfattyak, krabberek, quwargok, óriások, mérgezős koncepció, Kragoru familiárisa, Rox, ében íjászok, legendás lények, mentális pakli, drakolderek, őshangyák, szirének, blokkoló pakli, manók, tűz, motyogók, ganüidek, varkaudarok, vérfarkasok, goblinok, köd pakli, teknősök, drakolderek, moák, avatárok, éjfattyak. No meg persze kalandozók minden mennyiségben, egy-két különlegesebb altípus (pegazus, kísértet), valamint egy egészen különleges új követő. Változatos kiegészítőre számíthattok, az egyszer biztos!
Ami pedig nem a konkrét etnikumokat illeti: természetesen erős kontroll lapok is érkeznek szép számmal, de a különféle drágító (Lassan járj!, Hegymélyi keltető) és korlátozó (Zarknod bilincse, Zarknod börtönében, Korlátozás) szabálylapok mellé is ütős új kártyákra lehet számítani. Ezúttal is lesznek természetesen kódos lapok, szokás szerint három darab, melyekre érdemes lesz minél előbb lecsapni!

A Kreátor műhelye bemutatóversenye november 19-én lesz, a hivatalos megjelenésre pedig az egy héttel később esedékes Beholder Találkozón kerül majd sor. Addig is az előttünk álló négy hétben további előzeteseket olvashattok majd: minden hétköznap egy új lapot mutatunk majd be nektek. Érdemes lesz tehát figyelni a weboldalt!


Csető Zsolt

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=23879 címen elérhető.
Létrehozás: 2016. október 24. 10:15:40Utolsó frissítés: 2016. október 24. 10:28:44 Küldd el a cikket másoknak