Vissza a Főoldalra

Könyvismertető - Robert Jordan: Az újjászületett sárkány I. (1. kiadás)

Az idő kereke sorozat 3. könyve

Az Újjászületett Sárkány - a régen megjövendölt vezető, aki majd megmenti a világot, de eközben el is pusztítja; a megmentő, aki meg fog őrülni, és megöli azokat, akik a legkedvesebbek a számára - a végzete elől menekül. Érinteni képes az Egyetlen Hatalmat, de uralni nem, és nincs, aki megtaníthatná rá. Hiszen háromezer éve nem volt férfi, aki képes lett volna erre. Rand al'Thor csak egyvalamit tud biztosan: hogy meg kell küzdenie a Sötét Úrral. De hogyan?

Az igazság ólomsúllyal nehezedik Rand al'Thor vállára. Kénytelen belátni, hogy ő az Újjászületett Sárkány, a Próféciák hőse, a férfi, aki háromezer esztendő után szembeszáll a Sötét Úrral. A hegyek menedékében szaporodnak a baljós előjelek. A síkságon újult erővel tombol a polgárháború, és a Fény Gyermekei is támadásba lendülnek. Rand egyre nehezebben birkózik meg a lelkét feszítő rettenetes erővel, ezért menekülni próbál, nehogy megölje társait.

Mat eljut a Fehér Toronyba, hogy meggyógyítsák testét és lelkét felemésztő betegségéből, ám a magas falak mögött olyan sötét játszmák folnyak, melyekben semmit sem ér egy férfi élete.

Tar Valon mélyén kinyílnak a rejtett kapuk Egwene és Nyneave előtt is, hogy leszámolva múltjukkal, bekerülhessenek a beavatottak közé. Dolgukat igencsak megnehezíti, hogy orgyilkosok vadásznak rájuk, megalázó munkát kell végezniük, és a nyíltan ellenséges piros nővérek mellett még a Fekete Ajah is az életükre tör.

Az ősi Próféciák kivétel nélkül arról a rettenetről beszélnek, amelyet a Sárkány szabadít a világra. Meg kell mindent ölnie, ami kedves neki. Rand al'Thor megpróbál elfutni a kötelesség elől, de a sorsát még ő sem kerülheti el. A nyomok Tearbe vezetnek.

Robert Jordan az Idő kereke sorozatban egy tolkieni igényességel kidolgozott világot teremtett meg, és ehhez méltó a cselekmény szövése is. A regényfolyam a "high fantasy" stílus nagyszerű darabja, megunhatatlan olvasmány, amely a műfaj legjobb hagyományait követi.

"Újabb kimagasló epikus fantasy" PIERS ANTHONY

"A Jó és a Gonosz küzdelmének magával ragadó látomása" ORSON SCOTT CARD

"Nagyszerűen kimunkált karakterek és kitűnően megtervezett cselekmény" INTERZONE

Eredeti cím:The Dragon Reborn (1991)
Fordította:Radnóti Alíz
Borítót rajzolta:Vida László
Kiadta:Beholder
Státusz:elfogyott
Terjedelem:332 oldal
A megjelenés dátuma:2000
A sorozat könyvei: A világ szeme I., A világ szeme I. (2. kiadás), A világ szeme II., A világ szeme II. (2. kiadás), A nagy hajtóvadászat (I.-II.) 2. kiadás, A nagy hajtóvadászat I. (1. kiadás), A nagy hajtóvadászat II. (1. kiadás), Az újjászületett sárkány (I.-II.) 2. kiadás, Az újjászületett sárkány I. (1. kiadás), Az újjászületett sárkány II. (1. kiadás), Hódít az árnyék I., Hódít az árnyék I. (2. kiadás), Hódít az árnyék II., Hódít az árnyék II. (2. kiadás), Mennyei tűz I., Mennyei tűz II., A káosz ura I., A káosz ura II., A kardok koronája I., A kardok koronája II., A tőrök útja, A tél szíve I., A tél szíve II., Az alkony keresztútján I., Az alkony keresztútján II., Álmok tőre I., Álmok tőre II.
A sorozat világában játszódó egyéb könyvek: Új tavasz


Robert Jordan könyvei - Az íróról bővebben
Jelenleg kapható Beholder könyvek
- Történet -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 10 szavazat alapján 9.9)
- Hangulat -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 10 szavazat alapján 10.0)
- Borító -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 11 szavazat alapján 6.9)

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=142 címen elérhető.
Létrehozás: 2003. szeptember 18. 00:16:23Utolsó frissítés: 2016. július 20. 12:04:00 Küldd el a cikket másoknak