Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Borostyánba zárva
Küldd el képeslapként!
A képen a Talizmán című Earthdawn novelláskötet borítóját láthatod.
Nézz szét a galériában!
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Trónok Harca: A Király Segítője
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Szerintem biztosan Arithont látta, mert hát a korianek megfigyelőképessége lehetővé teszi számára, hogy azonnal különbséget tegyen a két férfi között. Egyébként a Kapukővel kapcsolatban az írónő gyakran elmondja, hogy az anyag csatornái már túlságosan túlterheltek, és mindegyik jelöltnek egyre nehezebb lesz a dolga, ha használni akarja. Mivel valamilyen szinten az ametisztnek is van lelke, ezért természetes, hogy az évezredek során egyre szeszélyesebb lett. Ráadásul Morriel tudása már annyira nagy, hogy szinte képtelenség lenne befogani. Bár véleményem szerint Lirenda képes lenne rá, ha Morriel végre befejezné a taníttatását. Egyébként Davien biztos nem aludt, mert le van írva, hogy amíg a Kewar-ban volt, és megszokta a szellemtestet, addig a falakba véste a rúnákat, ami nem kis munka lehetett.
Lysaer pedig végeredményben nemcsak a Ködszellem miatt lett ilyen, hanem a saját önteltsége, meg a gyűlölete és az előítéletei miatt. Mert hogy meg akarja ölni Arithont, azt ugye a Ködszellem átka miatt csinálja, de pl.: az Ellaine-nel való bánásmódja, vagy a varázshasználó-üldözések az már a saját személyisége miatt van.
 
Szevasztok!Úgy gondolom Moriel látomása igaz volt csak éppen nem Ariton herceget látta hanem Fionn Areth-et,aki egy varázslat következtében Ariton hasonmásává vált.A Nagy Kapukő/fókuszkristály/pedig valóban eltorzult hiszen oly régóta használták és annyi első varázslónő lenyomata van benne hogy csak nagyon erős akarattal tudják uralmuk alá vonni a bostorkányok.Lysaer herceg a Ködszellem átka következtében változott meg, sajnos nem előnyére./de hát a két herceg közötti konfliktusra épül az egész könyvsorozat/ Davien pedig aki alszik,vagy mégsem?,ez majd egy új fejezetben lesz leírva.Szerintem nem alszik csak szendereg és időnként felébred. Az emberiségnek pedig nem kell mágikus segítség ahoz hogy kiírts magát.Ez mindig így volt és mindig így lesz. Aki pedig ezt a kérdést felveti az nem gonoszkodik,csak a tényeket szögezi le.
 
Hellóó Mindenki!

Én most fogom befejezni az ucsó kiadott könyvet, ami valamikor 2 éve jelent meg, hátul meg még az van a következő 2 kötet várható megjelenése 2005 okt-nov.. a A végzet hegyei I-II.. na azóta semmi.. Viszont nézegetve az Írónő honlapját, közel sincs még vége a történetnek... a hegyek után van még 1 könyv, amiről itt nem is tesznek említést, majd jön a legújabb, ami odakint Novemberbe fog megjelenni... De ulácik idehaza kevesen olvassák... mert csak nem akarják folytatni. Kéne írnunk valami közös könyörgő levelet a beholdernek hátha...
Üdv: Axa
 
Hát én nem tudom... Morielt a 4. részben még teljesen megértettem, sőt sajnáltam is, de nálam ezzel a káoszmágiás húzásával elásta magát. Lehet, hogy 1000 év alatt megzakkant... Egyébként nem tudom miért, de amikor a napokban újra olvasgattam azt a részt, amikor visszakpja a kapukövet 2 dolog ütötte meg a szememet. Az egyik a látomása volt, ahol a halála előtt fogságban látja Arithont. Szóval akkor lehet, hogy elcsípik a menekülőket? A másik meg (lehet, hogy félreértettem, nem biztos), hogy a Kapukövet nem tudták megtisztítani, és ezért ha nem is a gonosszá vált a megfelelő kifejezés rá, de eltorzult. Nekem ez egy furcsa párhuzam, mert én személy szerint úgy érzékeltem, hogy maga a Rend is eltorzult... vagy legalábbis a vezetője. Kövezetek meg, de én úgy látom, hogy ha Moriel nem kavar, az Árnyékmester messzire elkerüli a kontinens partjait.
Lysaert meg alapvetően sajnálom, bár ha túl messzire megy, rá fogja kényszeríteni a Heteket, hogy kiirtsák az emberiséget. Alapvetően jó uralkodó lenne, de ez az átok teljesen tönkretette. Saját magának is hazudik, és a szent küldetés lázában ég. Arithonnak meg annyi a baja, hogy nem óhajt uralkodni (bár végülis ha nagyon muszáj, elfogadta volna), és nem akar háborút. De ugye a háborúhoz egy fél is elég, míg a békéhez ketten kellenek...minimum. Apropó, lehet, hogy félreértettem valamit, de én úgy vettem, hogy Davien eddig is ébren volt, és ugyanígy figyelt... Egyszerűen csak állatira berágott a társaira és nem óhajt beleavatkozni a dolgokba.
A heteket nem érzem arrogánsnak, és azt sem hiszem, hogy lenéznék az embereket, hisz végülis maguk is azok, legfeljebb jól ismerik fajtánk természetét. Na jó ez gonosz volt, bocs. Az ő helyzetük sem irigylésre méltó, végülis, meg kell felelniük az esküjüknek, elzárva tartaniuk a Másodkor rémeit, valahogy védeni a szent helyeket, és megpróbálni megvédeni az embereket attól, hogy kiirtsák saját magukat. Plussz ott van a Ködszellem, meg most ez a rumli Moriel után, amit én részemről gyilkossági kísérletnek is vettem. Az emberiség ismeretében meg teljesen érthető, legalábbis szerintem, hogy korlátozzák a technikai fejlődést.
Más: nincs valami közelítő időpont, hogy mikor jön a folytatás? 2008, 2009? Mert hiába tanulok gőzerővel angolul, azért magyarul mégiscsak kényelmesebb, meg a könyvek színvonalától még igen távolinak érzem magam....
 
Kérlek benneteket hogy minél több Wurts könyvet vegyetek hogy minél elöbb jöhessen a folytatás.Ajánljátok a barátaitoknak és azoknak is akik még nem olvastak igazi fanasy regényeket,de szeretnek olvasni.Igérem nem fognak csalódni.!!!
 
Bízzunk benne, hogy nem fog elveszni...
 
Neten olvastad??? Ha igen, lécci, írd meg, hol találtál rá!!!! Köszönném sokszor!
 
Nem hiszem el!!! Akkor el fog veszni a Kapukőbe rejtett tudás??? ((( Mikor adják már ki??????????
 
olvastam angolul
 
Te tudsz valamit? Honnan?
 
Szerintem nem akarta szándékosan megszívatni (Lirenda tette magával), hiszen mégiscsak több mint 1000 éve uralkodik. De nem tudom, meddig fog tartani, amíg végre lemond a Legfőbb hatalmáról.
 
aki rosszat akar selidie/morrielnek annak nem kell csalódnia a következő részben
 
Igen, én is a 2.-ra tippelek. Szerintem Morriel nem akarja Lirenda-nek adni a hatalmat. Most élvezi, hogy őt is megszívathatta.
 
Én is azt szeretném már, hogy Morielt magába nyelje az ametiszt, de azt nem akarom, hogy csak csimán meghaljon. Akkor elveszne a tudás, a Kapukő, és a benne lévő energia kitörne, és csak még jobban szétzilálná a rendet. Szerintem Lirenda-vel 2 variáció is lehetséges: 1.: most, hogy Arithon ilyen... közel került hozzá, lehet, hogy már nem vágyik a korlátlan hatalomra, és egyszerűen feladja a küzdelmet a Kapukőért, és már nem vágyik Arithon halálára. A 2.: (a valószínűbb) most még inkább ki akarja nyírni, de ezzel csak maga alatt vágja a fát. Azért arra kíváncsi leszek, hogy Morriel még tényleg neki akarja-e adni a hatalmat, mert az igen veszélyes lenne, amíg Arithon él.
 
Jó, persze, azt tudom, hogy nem ilyen egyszerű, de jó lenne XD! Szerintem most a lényeg az, hogy Morriel megdögöljön, és kész. Én már Lirenda-t akarom Legfőbbnek, vele szerintem csak nyerhet a Koriathain. Mindegy, azok után, ahogy végződött összeesküvés 2, szerintem nem csoda, hogy most már tényleg Arithon halálát kívánja, amit én sajnálok, mert már mindenki azt kívánja, de ez van Elaira meg Lirenda akaratukon kívül is együttműködhetnek ám, ha érted, mire célzok, hehe
Meg hát a Hetek is kezdhetnének vmit, most hogy Davien is kapcsolt... kíváncsi vagyok, mi lesz... a fene, folytatást akarok!!! DD
 
Hát azért ez így nem teljesen igaz Lirenda és Elaira között talán nagyobb az ellentét, mint Arithon és Lysaer, vagy mint Morriel és Sethvir között. Meg hát ugye Lirenda inkább kinyírja Arithont, minthogy lemondjon a Legfőbb rangjáról. De én pl. azon gondolkodtam, hogy ugye Morriel egyszer már látta a halálát. Lehet, hogy pont Lirenda és Elaira fogja okozni a pusztulását, mert megelégelik a zsrnoki uralmat. Az nagyon jó megoldás lenne DD Persze csak ha az emberiség egyáltalán életben marad.
 
Dehogy nem, egyfolytában... XD
Például most, hogy Lirenda és Elaira egy hajóban eveznek, nyugodtan összefoghatnának, főleg, hogy mind a kettőjüket ugyanaz kínozza: Arithon Teir's'Ffalenn.
 
Én majdnem minden nap előveszem, és beleolvasok ) De te sosem gondolkozol, hogy mi fog történni most a szereplőkkel?
 
Ja, amúgy elkezdtem újra olvasni az Összeesküvés II-t, és tök jó, olyan izgi, mintha először olvasnám Jobb mintha tétlenül várnék a következőre, ami fene tudja, mikor fog kijönni végre...
 
Mert egyszerűen szemetek.
Ott a végén Lirenda-t is sajnáltam. Igen, a folytatás még az eddigieknél is izgibb lesz, és épp most hagyják abba... ((
 
Hát igen, ő tényleg az égvilágon semmit sem követett el senki ellen (bár elég nehezen tehette volna, hiszen a semmi közepén élt). Arra azért kíváncsi leszek, hogy mi lesz most, hogy Davien magához tért? Arra is kíváncsi lennék, hogy Lysaer mit tervez, meg hogy Ellaine rájön-e Cerebeld titkára, meg mi lesz Lirenda és Elaira büntetése, hogy hagyták meglépni Arithont? De a legjobban az érdekelne, hogy a Hetek hogy lesznek úrrá a káoszon, amit Morriel okozott. Kétlem, hogy így, megfogyatkozva ugyanolyan hatékonyak lennének, mint régen. Túl sok kérdés maradt megválaszolatlan. Miért most kellett abbahagyni a sorozat fordítását???
 
Szerintem egy koronázással aligha oldódna meg minden, már nagyon elfajultak a dolgok... Lysaer is csak magával törődik... Morriel is... mindenki. Nem védeni akarom Arithont - pedig bevallom h nekem ő a kedvencem - de szerintem oka van arra h nem fogadja el a koronát. Nem lenne képes megváltani Atherát azzal, hogy beleül abba a nyamvadt trónszékbe, ráadásul nem is hiszem h bárki elfogadná őt uralkodónak, amikor kedves Lysaerünk szétkürtölte az egész világban hogy a leghatalmasabb gonosz... mindenki a fejét akarja.
És éppen ez a válság oka. A Fény Szövetsége meg az összes marhaság. A Hetek Szövetsége tényleg jobban tenné ha visszavenne magából, de lássuk be, ahhoz h minden helyreálljon, ők is nagyon fontosak... bár az emberek sem éppen ártatlanok, lásd mi folyik perpillanat Atherán, nem csodálom h a parávok eltűntek...
Akit a legeslegjobban sajnálok, az most Fionn Areth, ő aztán tényleg nem tehet a világon semmiről.
 
Héé, Lirenda-ra ne tegyél megjegyzést, mert nekem ő a legszimpatikusabb női szereplőm! Elairát én is sajnálom Egyébként meg éppen erről beszéltem: Arithon nem tehet semmitől, mert nem is akar tenni semmit! Visszautasította a felelősséget, amit pedig vállalnia kellene. Minden megoldódna, ha királlyá koronáztatná magát. Szerintem akkor sem fair, hogy a Hetek Szövetsége ilyen alsóbbrendű fajként kezeli az emberiséget, mert lehet, hogy őket csak befogadták Atherára, de pont miattuk kellett elmenekülniük. Az viszont igaz, hogy Morriel szemét, és pont ő fogja a rende bukását okozni, meg a káoszpecsétes kis akciója sem volt valami kedves.
 
Ezt azért neee... Arithon nem tehet arról h semmi sem sikerül neki, Morrielt meg inkább hagyjuk... jó h nem ok nélkül teszi, ahogy te mondtad, de mégis mindenkit csak kihasznál és sztem ez az egyik legvisszataszítóbb dolog.
Na ja, szegény Selidie... talán lesz vki akinek feltűnik a dolog.
Elairát is sajnálom, ő számomra a legszimpibb női szereplő.
Lirenda pedig csak egy hataloméhes izé, olyan mint Morriel, bár arról nem tehet h szerelmes Arithonba...
 
Egyébként, ha a féltestvérekre rá akarnánk nyomni a "gonosz" bélyeget, akkor sem járnánk messze az igazságtól. Ahogy Lysaer Ellaine-nel bánik, meg ahogy Talith-del is tette, meg ez az őrült mágia-ellenesség, meg a barbár-üldözések, akkor valóban gonosz. Arithon meg romba döntötte Jaelotot (persze ezt is véletlenül), de a többi esetnél csak önvédelemből ölt, bár szerintem megéredemelte, hogy elveszítette a mágikus látását XD! Az Összeesküvés II.-nek a végén viszont iszonyú bajba keverte szegény Lirenda-t, és ezzel az egész Koriathain, vagyis az emberiség múltja is veszélybe került. És most, hogy Morrielnek nincs megfelelő utódja, egy ideig tuti, hogy Selidie testében marad. Csak azt nem értem, hogy ki hiszi el, hogy egyetlen éjszaka alatt képes volt kilencedik rangra lépni, és megörökölni a Kapukő titkát???
 
Lysaer a saját hatalmának hálójába került. A Ködszellem az erényén keresztül próbált rá hatást gyakarolni, és a s'Ilessideket ért sérelmek megtorlása csak hab a tortán. Én nem állítanám, hogy Lysaer gonosz lenne, szerintem inkább csak a bosszú és az utálat vezérli. Arithon sem gonosz, bár szerintem iszonyú szerencsétlen, mert ő az egyetlen karakter, aki semmit sem alakít a történeten, mindig csak elszúr valamit, vagy belekeveredig a dolgokba. A történetben szerintem nincsenek velejéig romlott szereplők, mert ha belegondolsz, Morriel sem ok nélkül teszi azt, amit csinál. Még a Lirenda-vel való bánásmódjának is meg van az oka, bár az tény, hogy nem volt túl kedves húzás káoszba taszítani Atherát. A Hetek Szövetsége is gonosz volt valamikor (Sethvir különösen), meg pl.: Davien robbantotta ki a lázadást. Tehát mindenki a saját elvei szerint cselekszik, és a cél nem mindig rossz, de a felhasznált eszközök igen.
 
Jaja, én is így vagyok... de ahogy bonyolodott a történet, vmi iszonyatos volt, brilliáns ahogy az írónő kuszálta-szőtte a szálakat.
Te mit gondolsz arról, h Arithon gonosz-e? Ezt annyira sokan mondják, de sztem alaptalan. Nekem ő a kedvenc szereplőm, ő az, aki próbál küzdeni a gonosz átok ellen és nem Lysaer. Az elején még Lysaer is szimpi volt, de ahogy haladt a történet, egyre inkább csalódnom kellett benne.
 
Én is olvastam az összeset. Szerintem is így van, ahogy haladt előre a történet, annál jobb lett. A Ködszellem átka mondjuk tetszett, de a Merior hajói kevésbé. A száműzött herceg meg az Összeesküvés viszont tényleg nagyon jó lett. Főleg a befejezés )
 
Igen, mindegyiket olvastam. Hát te? Nem is tudom megmondani, melyik tetszett a legjobban, szerintem fokozatosan egyre jobb lett... XD
 
Egyébként, Blade, Trinni, ti minden részét olvastátok?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Termékeink | Írók és rajongók | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.