Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Karom és csapata
Küldd el képeslapként!
Karom és piciny csapata beleveti magát az árnyvadászatba a Ragnarok című könyv cselekményeiben.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Valami kis extra dolgot azért én tennék még bele, hogy a gyűjtők is rámozduljanak a kiegre.
 
Nem is értem ezt a "tili-toli ügyeskedés" részt. Ha a kitöltés előtt elolvastad a kapcsolódó cikket, már az első mondatban szerepel, hogy "a 2000-ben és korábban készült, 2-300 legérdekesebb, legjátszhatóbb HKK lapból készülne egy „retro” utánnyomás"
Hogy lehet ezt úgy értelmezni, hogy 95-98 közt minden megjelent lap?

https://www.beholder.hu/blog/hkk_retro_kiadas

Több helyen hangoztattuk, hogy a kiadás célja az lenne, hogy a retro versenyjátékot közelebb hozhassuk az emberekhez (a korabeli versenylapok javát felszippantotta a piac és beszerezhetetlenek kb), valamint, hogy legyen olyan termék amiből élvezetes retro draftot lehet tartani.
 
Jó felvetés! A retro lista márc. 20-ig meglesz, tehát látni fogod, mi jön ott újra ki, így elkerülheted, hogy olyan lapot védnökölj.
 
Bennem még kérdésként az merült fel, hogy melyik "projekt" lesz hamarabb a "Védnöki" vagy a "Retro" laplista?
Teszem azt kiválasztok egy olyan lapot a védnökiben (ami mondjuk még nem jelent meg újranyomásban), amit utána pont kiadásra kerülne a retroban. Ez valamilyen módon elkerülhető lesz?
 
Igen, lesznek
 
Sajnos ez mindenképp lehetetlen lenne egy kiegészítő keretében, ha rákeresel, 2000 előtt 1936 féle lap jelent meg, míg egy kiegészítőben 160-190 lap szokott lenni.
 
Lehet az én hibám, és rossz a szövegértésem, de én úgy töltöttem ki anno a kérdőívet, abban a hiszemben, hogy minden lap ki lesz adva a retro reprinthez, ami 95 és 98 között megjelent...ez a trükközés, hogy mi kerül bele és mi nem, eléggé lelombozó és elveszi a kedvem, hogy pénzt adjak ki érte.
Én spec nagyon örültem, hogy a többség a Cartmundira szavazott annak meg pláne, hogy eredeti grafikákkal legyenek újra kiadva, mert az hozza vissza az eredeti hangulatot és emlékeket számomra.
Viszont ez a tili-toli ügyeskedés nagyon ellenszenves.
 
A magam részéről többé-kevésbé egyetértek Patrickoviccsal abban, hogy az eredeti ritkaságok ára nem omlana össze a reprinttől. Szignifikánsan. Azért látható most is az árkülönbség egy sima és egy Hőskorszak Gömbvillám között (meg akár védnökit is ide lehet venni).
Azért csökkenés biztos lenne belőle, de szerintem ez már most is érezhető - ahogy a gyűjtők letudták a köröket és kevésbé van igény, elkezd kicsit lefelé mozdulni ezeknek az ára.

Mindezzel (és minden egyéb magánvéleményemmel) együtt az is igaz, hogy a piac képes furcsán reagálni dolgokra és értem az aggódást. Ha valaki megvette a Vlagyit 80-ért, és a reprint miatt lemegy - hasraütve - 30 ezerre, akkor az nem egy nagy öröm. Ezt azért szeretnénk elkerülni, így kicsit köztes az a megoldás, hogy az only 1 és csak HK-ban megjelent riták "szent tehenek." Az alapban is megjelent HK lapok és only4-esek nem annyira.

A kölcsönkérésnek sajnos tényleg van egy ilyen korlátja - eddig szerencsére nem nagyon ütköztünk bele. Verseny nyeréséhez ezek a lapok nem szükségesek, de ha valaki ráprofulna és csak azért is ilyenekkel szeretne játszani, akkor mondjuk 2 védnöki Vlagyi már nem a világ vége.

A bontogatáson még elgondolkodom, de ha van egy mód rá, akkor kerülném, hogy ezekkel adjuk meg a kis "kaparós sorsjegy" hangulatot a szettnek.
 
Nagyon jó hír, hogy megvalósul az újranyomás. Reméljük a visszatérő játékosok száma is nőni fog ezzel, bár a jelenlegi kb. 20 fős átlaglétszámmal sincsen semmi gond. Akit csak a laphiány tart vissza, az most beszerezheti a hiányzó lapokat.
 
Szerintem az van, hogy az igeny es a megoldas is a retro VERSENYLAPOK ujrakiadasara iranyul, hogy tobb legyen beloluk es pont tudjanak tobben versenyezni (kvazi egy hivatalos, penzbe kerulo proxy).

Ezert, meg a mas evszam es kinezet miatt a gyujtoket se pro, se kontra nem igazan fogja erinteni (ahogy a vednokos lapok sem tettek, max. annyiban, hogy aki igazan f*sza gyerek az azokat is legyujti).
 
Teljesen egyetértek veled.
Például én eleve nem szeretek kölcsön kérni (bármit).

Amúgy nem gondolom hogy érték veszteséggel járna bármelyik lap újra megjelenése. Szerintem pl az elözö körben lévő védnöki kártyák sem rontottak egy régi temető vagy acélkolo árán. Eleve ebből sem lesz sok nyomva szerintem.

OFF : Hozzá teszem 96 óta gyűjtöm a lapokat kB 2007 körül hagytam abba aktiválni. Azóta olvasgatom próbálom követni a változásokat. A mi nap töltöttem le a régi AK kat és néztem át jó pár deck listáért és bizony bizony úgy látom hogy jó pár lap beszerzésre kéne még kerülnie számomra, és ritka lapokat nem szeretnék csillagászati áron megvenni. (pl temetőt esélytelen bármilyen copy megvétele is) Ugyanakkor tervezem hogy nyárra összeszedem magam és elmegyek egy egy retro versenyre mert érdekelne a nosztalgikus hangulat.
ON
 
Acelkolosszussal, meg plane Zannal vagy T.Vlagymirrel pont kevesbe terrorizalsz a versenyeken. Van atfedes a "komoly gyujtoi erteku lapok" es a "retro versenylapok" kozott (pl. Szurke), de azert tobb a kulonbseg.
 
Kíváncsian várom én is a lap listát. Szerintem sokaknál erősen ez fogja a kedvet vagy meghozni vagy elvenni.
 
Rövidebben:
A javaslatom egy retro-creep.
 
Oké, hogy tud adni kölcsön lapot több aktív retro játékos is. Nagyon jó hozzáállás, de mi történne akkor, hogyha pl ez az újranyomás meghozná több ember kedvét is, hogy elmenjen egy ilyen versenyre? Tolakodjanak a kölcsön lapokért? Mi történik akkor, hogyha ugyanazokat a lapokat akarja majd kölcsön kérni mindenki? Mondjátok nekik, hogy bocsi, de abból már nem jut? Tehát akkor már lehet sejteni, hogy mit fognak vinni a játékosok arra a versenyre és ez alapján bekészülgetni egymás ellen? Meg amúgy is rossz ízt hagy mindig a számban a kölcsönkérés. Az mindig egy plusz erőfeszítés a kölcsön adó játékosnak, akkor is, hogyha gond nélkül tud adni a lapból.
Ez így egy kicsit már túlzottan is családias szerintem. Itt az újrakiadás, igyekezzen a kiadó a használható lapokból elérhetővé tenni minél többet!

Viszont a kibontott kiegek értékének a fenntartása is egy pozitívum lenne. Bátrabban bontják az emberek mindig az olyan kiegeket, amikből lehet jókat bontani. A pontos listákat a jelenlegi hiánycikk lapokról én nem tudom, ennek a közelébe se akarok menni, csak a rémtörténeteket szoktam hallani a nagyobb gyűjtőktől.
Esetleg meg lehetne próbálni a ritkaságok megváltoztatását. A versenyerős lapok inkább gyngyk legyenek és a ritkák a különlegesebb lapok legyenek. A korábbi ritkák legyenek ezüst lapok és a korábbi gyngy lapok legyenek a bronz lapok. Így a lehető legtöbb emberhez eljutna egy használható playset. Ezen segíthetne egy minden korábbi alapkiadásnál nagyobb lapszám készlet is. Pl 350 helyett 500.

Egy ritkákat tartalmazó teljes playsettet biztos, hogy nem gyűjtenék be ebből a kiadásból, de egy a korábbiaknál használhatóbb gyngy sort gondolkodás nélkül megvennék. A normál erősségű gyngy szett viszont annyira nem hozna lázba. Úgy max bontottra/draftra mennék el.
 
Ezt elég részletesen kitárgyaltuk a másik retrós topikban:

https://www.beholder.hu/?m=hkk&in=forum.php&action=topic&id=7002
 
Nagyon bizonytalan, hogy vennék-e, ezért direkt nem töltöttem ki a kérdőívet.
De a CM nagy plusz, úgyhogy utólag kitöltöttem, de nagyon erősen a laplistától függ, hogy ténylegesen hogy döntök.
 
A gyűjtői ritkaságok részt én sem értem.
Ha veszek retró hkk-t, Acélkolosszussal és Ördögi mentorral szeretném terrorizálni az ellenfeleket, nem Lila brekkel és Királygyíkkal.
 
Ez az én saram lesz, és több oka van, hogy így alakult:

1, A kiadással elsősorban nem a gyűjtőket céloztuk, hanem a játékosokat. Valaki jönne versenyre? Tudjon bontani versenylapokat. Valaki leülne otthon játszani a régi cimborákkal? Legyenek kis kombók és koncepciók benne.
Ősök városa előtt a jelentősebb gyűjtői értéket képviselő lapok közül nagyon kevés volt, ami még versenylapként releváns volt . Bár nálunk az elmúlt több, mint egy évben talán nem is volt olyan nyertes pakli, ami Szürkét/Trafót/etc használt volna. Idő kereke talán volt egyszer. Viszont...

2, ...ezek a lapok most jelentek meg védnöki kiadásban. Szóval ha valaki szeretné, akkor ha nem is 500 forintért, de beszerezhetőek. Ehhez hozzá tartozik, hogy...

3, ... bár első sorban játékos vagyok, azért le is gyűjtöttem nagyjából a régi lapokat. Nagyon kevés hiányzik, de szerettem volna elkerülni azt a kritikát, hogy magamnak akarom kiadatni ezeket, és lehetőleg azt is, hogy máséval verem a csalánt.

A tervezett gerince a kiadásnak tehát nem a hulladék lesz (nem Lila brekk és Sötét ital és ilyesmik), hanem egyrészt olyan versenylapok, amikből úgy érzem hiány van (mert gyakrabban kérik kölcsön - és ezek között azért én szeretnék majd only4-es lapot látni), illetve amik akár otthoni játékra, tovább fejlesztve pedig akár retró versenyre vállalható koncepciót tudnak alkotni.

Ha valaki kölcsön lap hiányzik, hogy lenézz egy retró versenyre, szólj bátran Ha más nem kérte még el (és Szürke/Trafó/Temető etc nem szoktak) szívesen adok kölcsön.
 
És végül mi lett azzal az elképzeléssel, hogy nem random csomagok lesznek, hanem egy fix lapkészletet lehet megvásárolni? Mivel csak előrendelés lesz gondolom ez a verzió marad.
 
a legértékesebb gyűjtői ritkaságok nem lesznek újrakiadva

Miért nem? Azok között sok az erős versenylap. Valamint sok lap egyszerűen eltűnt a föld felszínéről és a gyűjtők sem tudják, hogy mi történt velük. Nem lehet látni őket sehol, főleg nem a piacon. Az olyanokat a monopolizáló gyűjtőktől sem lehet kölcsön kérni egy versenyre.
Épp az ilyenek visszaforgatása a retro metába lenne a lényege egy újranyomásnak. A sok ganét újranyomni nem lenne túl hasznos.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.