Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Az ilitharisek egyike
Küldd el képeslapként!
A képen egy látható az ilitharisek közül, akik több mint ötszáz éve eltűntek a kontinensről, amikor Desh-thiere ködtakarója foglyul ejtette a napfényt.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Masik oldalrol kellene ezt nezni; problemas lesz-e az e xy epikus,ha kap az etnikum 2-3 szett jo kartyat?! Igen?-akkor adjunk ki gyengebbet hozza vagy ne adjunk melle lapot, tehat korlatozza a jatek fejleszteset.
Az epikusok jelenlegi formaban problemasak, megoldano feladat a jatek eleteben.
Hogy a tobbi xy kartya tul jo-e, persze nincs kizarva, mert ez nem azt jelenti azok rendben vannak, foleg a tuzmadar,de nyilvan tobb lap is bajos.
 
Accept, de szerintem mégiscsak jobb lenne a 18max Ép és nincs gyogyi felállás. Komoly for az 5lap olvsobbitas, “j” skill... De

A racionális véleményezéshez azt hiszem kellene egy globális képet látni arról, hogy miről/mikről is beszélünk. Amikor epikus emlegetunk, nekem csak 6-8 fele esik képbe, és abból 3-4-ez tartok tűzerősnek.

De eddig összesen 23 (asszem) epikus jött ki. Megtenné valaki (fejlesztő/kiadó) hogy egy 10-es skálán értékeli az összes epikust? Tekintettel a hozzájuk tartozó lapokra. Szerintem ez sokkal több infót adna vissza, mint amit elsőre sejtet. Nyilván erősen befolyásolná a kérdést, hogy az epikus-e a kérdés, vagy a kiadott lapok. Azaz általános szabalymodositas kell, vagy a kiadott lapok racionalizálása, Ballanszólása?

Egyébként mikor kerül kiadásra pl egy kalandozó, vagy “antiraksi” (Ehhez kellene ám a fantázia), egy manó, óriás vérfarkas epikus?
 
Én már elengedtem a témát... És sok sikert kívánok!!!
 
 
Még szerencse mert akkor nekünk kettőnknek nagyon rossz lenne.
 
"Mostani zsz szabály is inkabb a mező kontrollnak kedvezett" jo ide feljonni ilyen okosságokat olvasni még jo hogy mindenkinek ugyan annyi szavazati joga van ilyen kerdesekbe.
 
Szerintem a mező méretének növelése fontos lenne.
Egyszerű matek miatt is , mert pl .ha 77 db egy mező nehezebben jönnek fel a side lapok.
Nehezebb megfelelő színergiát adni a paklinak.
Betudot sidolni az Istentelent a mező ellen.
Nem annyira stabil a húzás ,leszedés , counter és gyilok lapok aránya. Keverésnél nagyob az esély rossz kézre.
Szerintem így is össze lehet rakni egy erős mezőt csak kevésbbé lesz stabil és verhetőbb lesz és vissza kerülne méltó helyére a metában.
 
Részben jogos amit írsz amúgy csak a kivitelezés offos szerintem.

1., 77lap? Miért nem rögtön 177?
2., Nincs jelentősége pl Vogel mindig jókor húzza be a 2db főnix halálából az egyiket és az széttép mindent nem kis lapelőnnyel és 2db UR van a dekkjélben összesen, (inkább nem lenne szabad h ilyet csináljon egy UR).
3., Védekezés tök rendben van, ha a kiadott lapok is hozzá.
4., Ki fognak rotálódni nem is annyira sokára.
5., Ez teljesen jogos. De hát van egy durva lagg ebben a folyamatban.
 
Sziasztok!

Én értem , hogy Ragyogót mért tiltották, ( elég lett volna nerf is),
de a Kyorg tudás ami ki jön első körben pajzsból és istant wint ad a mező kontrollnak vagy bármilyen epikus kontrollnak azt miért nem lehet tiltani?
A másik , hogy epikus pakliknál ő nyeri meg a járjak elleni küzdelem 90 %-át.
Farkancsnak pedig abban igaza van ,hogy egy kicsit egy irányba húz a lapok fejlesztése bannolása és játékszabály modosítása.
Például az elmúlt időszak nagy bannolásai közé tartozott az Ozi és a Ragyogó plusz a Womath nerfelése.
A zanszilánk szabály pedig inkább mostani mező kontroll és epikus kontroll pakliknak kedvezett és megölte a hoki paklik nagy részét ami kezelni tudta a kontrollokat.

Szóval tegyük szívünkre a kezünket fentieket összegezve jogosan felmerül a gyanú az ember fiában ,hogy ezek tiltása
egy pakli fajtának kedveztek .
Arról meg nem is beszélve,hogy az elmúlt 2-3 év lapjainak többsége melyik fajta pakliknak kedvezett inkább .
Most pedig eljutottunk odáig ,hogy röhögve
össze lehet rakni egy 57 lapos mező paklit
,hogy nem fáj a 7 lap kivétel ,mert sikerült annyi stabil (broken) lapot hozzá fejleszteni ,hogy nem bírod kibillenteni az egyensúlyából.
Sajnos így született egy olyan deck ami stabilan tud működni mert nem zavarja a meta és a 30 lap side -ját jobban feltudja készíteni ,mert kevesebb mindenre kell készülnie.


Szóval lenne pár kreatív ötletem a játék balanszolásához.

1. Mező min. lap méretének növelése pl. 77 db-ra
2. Kódos és Ur lapok pakliba rakható mennyiségének korlátozása.
3. Védekezés szabály módosítása.
4.Kyorg tudás és Most már elég tiltása ( vagy nerfelése)
5. Broken lapok gyorsabb nerfelése és tiltása. ( Tudom ,hogy ez öli új kiegek és új lapok piaci kezdetleges értékét ,mert nerf után már nem fog annyit érni például egy Tűzmadár ,de a játékélmény részét meg rombolja ha egy lap oldja meg a meccsek
nagy részét és sorozatban nyernek vele.
 
Nem talált...
 
Ugyan Miklós,Ádám gyerek is ő
 
Lásd 125. hozzászólásom, amire egy támogató HSZ-on kívül nem kaptam semmit
Én személy szerint nem az epikus követőkhöz tartozó szabályok foltozását látom célravezetőnek, hanem újak kiadását a 125.-ben felsorolt pontok mentén. Tudom, hogy ez megvalósíthatóság szempontjából, míg tényleg kézzelfoghazó lap lenne belőlük bőven 1év felett van, így valószínű szabálykiegészítés lesz.
Feltéve, hogy megtartjuk az eddig megjelent epikusokat és utólagos (nem a lap szövegét érintő) módosítással élünk, amit minden epikusra egységesen lehet alkalmazni, akkor a következőket tudom mondani:
1. Szűnjön meg az epikusjelző hokizás és induljanak fix 18 max. ÉP-ről (RIP raia főpapja). Legyen ennyi hátránya a lőhetetlenségnek és a plusz lapnak.
2. A meccs előtti X lap megmutatását a pakliból irreális hátránynak látom, mert így az ellen tudni fogja mire számítson. Én inkább a meccs közbeni Y-os köteléket tudom elképzelni. Teszem azt az első körödben mutatnod kell 1 kedvelt lapot, a 2.-ban kettőt, a 3.-ban hármat, mert ha nem akkor valamilyen hátrány ér. Ez a hátrány lehet lap dobás, ellenfél húz egyet (hajrá bilincs/börtön), max. ÉP vesztés, akármi amit a tesztelők elfogadhatónak tartanak. Ezáltal hogy körönkénti kötelék mutogatás van, adott a lehetőség hogy a szituációban irreleváns lapot mutassak, és így a megfogott/leszedett lapoknak is lesz haszna.
3. Tudom hogy radikális felvetés, de robbanjon a banhammer azon epikusokra amik olcsóbbítanak. Nem hiányzik senkinek elsőkörös obszipega meg egyebek, plusz a járj is megköszönné a döntést

Písz,
V.G.
 
Nem hiszem, hogy ez probléma lenne, hogy a játékban vannak erősebb, meg gyengébb lapok, ezt a mai napig semmilyen más játék sem tudta kiküszöbölni, és nem is fogja. Az is a játék egyik lényege, hogy teret ad a pakliépítésben a konstruktivitásnak, bármi mellé berakhatsz bármi mást. Ha a kánter hasznos a lényeim bevédésére, akkor berakom, így volt ez már 20 éve is.

Ha meg bevezetjük ezt a változást, az természetes, hogy morfokkal nem lehet kvótát teljesíteni.
 
Nos...
2 bocsánatkérés:
1. Nagyon nem voltam támaba illő.
2. Lehettem bántó (nem az akartam lenni)

Ami az alternativát illeti:
2 nagyobb problémát látok, amit nem küszöböl ki az amúgy nem rosz alapelképzelés (20 lap felmutatás)

1. Nem fogja kizárni a rommácanterezett dekkeket, azaz még mindíg nem az epikus fog dominálni, hanem egy canter-kontol alap (cca 21-27 lap) kieglészítve az epikushoz illő "köletező/leghasználhatóbb 15 lappal+morfokkal. - Ez egy aggály

2. Amíg akkora ballanszkülönbség van az epikusok közt, mint pl a főnix-pega és mondjuk egy motyi közt, addig félő, hogy túl sokat nem lehet tenni. Ennek a legnagyobb oka nem pusztán az epikus ereje, sokkal inkább a fő színhez kapcsolható, azok mellé könnyebben berakható kártyák.

Üdv
 
Igen, a topik lényege igazándiból az lett volna, hogy mit gondoltok az általam felvetett változtatásról (minimum mennyiség legyen az adott etnikumból a pakliba, de cserébe kevésbé járjon rosszul, ha lekapcsolják), van-e esetleg alternatív javaslat. Aztán ha lemennek az Új nemzedékes szavazások, akkor kirakunk erről is egyet.
 
Kissé ismét elkanyarodtunk a témától...

A (epikus) követők uniformizálódása szerintem nem tett jót a játéknak. Látszólag sok etnikum játszhatóvá vált általuk, de ezek játékélmény, vagy versenyeredményesség, és használt lapkészlet szempontjából nem jelentenek valódi változatosságot.

Valahogy meg kellene hegeszteni az "epikus" altípushoz illetve a "kedvelt lap" tartalmához tartozó szabályokat, azzal korrigálni lehetne a jelenlegi félresiklást.

Ennek a korrekciónak a tartalmáról kellene szóljon a vita, és nem a szükségességéről, mert valamilyen - akár minimális - korrekcióra feltétlenül szükség lenne.

Szerintem.
 
Többször játszottam Manó pakliellen, amíg volt Ragyogó manó. Engem teljesen szórakoztatott. Volt esélyem lecounterelni, lapelőnyből kezdtem, a Szabálylapom zavarta. Ha nem sikerült, akkor is ment tovább az élet.
Ha ettől félsz a legjobban akkor erre készülsz rá.
Más kártyajátékokban, 10-15 lapos a side 60 laphoz.
Ehhez képest itt a paklid nagy részét ki tudod cserélni.
 
Én speciel vittem úgy paklit versenyre, hogy side-ból 2 szett ellenlapot is használtam (kaloda, kinetikus féreg) direkt a manó deck ellen, és még egyet alapból (szemétdomb). Side után két ilyen lapot is felhúztam kezdőkézre, és a ragyogó mégis létrejött. Simán megvédte a manóját.
Szóval ha valaki azt írja a ragyogóra, hogy "egyszerűen fel kell készülni ellene", az nyilván nem játszott ilyen pakli ellen, csak okoskodik.
Megjegyzem, hogy a Kiadónak nincs is nagyon más lehetősége, mint az ilyen lapok tiltása.

1.2.2. A játékegyensúlyt megbontó lapokat, illetve lapkombinációkat szabályozni, módosítani vagy tiltani szükséges.

Szabályozni nem volt mit rajta, és ngy lapok nerfelésénél mindig jobb a tiltás.
 
Az, hogy alig-alig van rá ellenlap, igenis egy olyan tényező, ami brokenné tesz egy lapot. És nem, nem kell, hogy még lapot is adjon rá, de az azért, hogy mindenkor meg tudja fogni, mondjuk egy elvárás...és már ebből sincs sok.
 
De nem is attól, hogy nem találsz rá 0-ás kölktségű kantert, ami mellette lapot is ad... (azért olvasd már el lsz, mit írsz...) de iknább csendben vagyok.
 
Én továbbra is ezt látom a legnagyobb bajnak, hogy alig van olyan lap, amivel intelligens módon lehet rá készülni. Olyan, ami 0-ért meg kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi.


Nem feltétlenül attól lesz egy lap inballansz, hogy sok pakliba kell használni. A Réz mutyolát én pl. egyáltalán nem tartom para lapnak. Megfogható, leszedhető, idő kell, amíg előnyt realizál. De ezek közül egyik sem képes akár 4-5 lap (vagy nagyobb) lapelőnyt adni azonnal.

Egyébként azzal egyetértek, hogy a Vízitündér vagy a Tűzmadár olyan lapok, amiknél lenne min elgondolkodni. De ez nem változtat azon, hogy a Ragyogó manó irreális.
 
És köszönöm. Ott a pont...
 
A Manó elég erős lap, ami iszonyatos előnyt tudott adni. De hát erre van az a lehetőség, hogy készülsz rá. Amíg lehetett játszani vele, nem egyszer játszottam ellene, és nem fixen, de az esetek 60%-ban meg tudtam oldani side előtt. Ha meg nem sikerült, akkor egy kártyajáték. Voltak régen is lapok amik ellen készülni kellett fixen a sideban. Ráadásul most már rengeteg lap van, ami 0 vp-ért simán megoldja.
Azok a lapok amik ki lesznek tiltva a November 14.-ei budapesti versenyről, sokkal problémásabbak, mivel szinte kikerülhetetlenek jelenleg olyan pakli építésénél, amivel az élen akarsz végezni:
a Kifordított varázsdoboz, a Tűzmadár, a Vízitündér, a Fairlight bölcsessége, a Fluxusgenerátor, az Orzag bilincse és a Réz mutyola.
 
Bármire is akartál rávilágítani... őőőő... egészségedre...
 
Ok, vettem az adást. Nekem a broken mint kifejezés nem feltétlen azt jelenti, hogy egymagában mekkora lapelőnyt adhat, hanem inkább hogy irreálisan nagy előnyt termel (a megfelelő környezetben, ahogy te is mondtad). Ezért is hoztam fel példának a goblin kulacsot, mert nem egyszer nem tízszer néztem szegény ellenfelem ahogy manaáramlásom mellett szorongatja a végtelen counterjét én meg elhokizgatok az erre épülő dekkel.
Egyezzünk ki abban, hogy közutálatnak örvendő koncepciók mindig is volt és lesz is. A közutálat foka jelzi, hogy éppen mivel van baj
 
Nem arról van szó, hogy kulcslapot tiltunk, hanem arról, hogy valami, ami broken. Az antimágikus deck ellen lehet betenni gyógyulásokat, be lehet forgatni a követőt, ok, némiképp rizikós, létezik kismillió körszakítás, egyáltalán nem az a koncepció, ami ellen lehetetlen védekezni (más téma, hogy egyébként utálom a decket).

A goblin kulacs valóban adhat nagy előnyt, HA

- Van rajta kívül még lapod játékban.
- Nem counterelik meg
- Nem szedik le.

És ne feledjük, mivel egyes Ik-s lap, kb. az összes létező védekezésből X+1-es lapot fogó cucc megoldja. És egyébként 5 lapos előnyt az sem ad. Ez rögtön 5 alapvető különbség közt és a Ragyogó manó között.

A tiltás kapcsán továbbra is azt mondom, hogy Miklós nagyon korrektül megfogalmazta a dolgot.

Azon meg csodálkozom, hogy azt kell magyarázni, hogy az ingyen 5 lap előny lehetősége miért broken (nem pont neked)...
 
Az a baj, hogy ez tévedés:
,, ami zavarja az olcsó dekkeket és visszahozza a többit az asztalra, mint lehetséges top 8-10 dekk"

De, ha ennyire fontos, akkor mért nem lobbizunk/lobbiztok egy lapért, ami így néz ki:

Manógó ragyás
színtelen , szörny
2 Nekron, 3/2 anti-mágia:0
Ebből a lapból 5-öt használhatsz.
Kijátszásakor minden játékosnak el kell dobnia a kezéből minden 0 és 1 idk-ű lapjait,és azokat amik idk-e nem fix.

akkor minden dekk használhatná ugyanezt a funkciót, na és ez! mennyire vissza fogná a 0-1 idk költségű közellenség koncepciókat,nemde?!
 
Kyb, te hőbörgőkről beszélsz, és a véleménynyilvánítókat úgy kezelés, mintha hülyék lennének. Legalábbis a válaszaidból ez mutatkozik.
Mert...
Ha átgondolnád a másik álláspontját, nem adnak ilyen lekezelő választ.
Ha atgondolnád, lehet rajonnél, hogy ha nem is minden stimmel a leirtakban, attól van benne valami, amin el lehetne gondolkozni.
A ragyogot kíváncsiságból hoztam be, a manó meg így is jó kis pakli, és játszom is, de látni akartam, és láttatni, hol bukik a fejlesztési irány.

Lásd ismétlem. NERF a manonak (x+1 dobás, x annyi, ahány lappal kevesebbel kezdted a játékot, mint az ellenfeled. Ez egy gyáván ér antimagiaval, vagy esetenként azt sem.
Mezonek a ragyogó soha nem tudott még 6 lapot dobatni első körben. Tudom nem vagyok matematikus, de ez esetben a manó 3-4 lappal kezd, a mező stabil 4-gyel.

Újra leírom. Ha fejleszteni akarjátok a játékot szükséges a szemléletváltás, és bármit ígér egyelőre a leírt szöveg, nem az mutatkozik, hogy a szemlélet valóban átalakult.

Hogy akarod ballanszolni a jelen metat, ha nem enged az egy lapot játszani, ami zavarja az olcsó dekkeket és visszahozza a többit az asztalra, mint lehetséges top 8-10 dekk.

Köszönöm, hogy alatamasztottatok, amit gondoltam az egészről. Befejezem a kommentelést. Addig nem is fogok, míg a tesztelés részese nem leszek aktívan (és az nem ma lesz)

További szép estet
 
Nagyon nem értek egyet a manó tiltásával sőt hovatovább ha rajtam múlna én kiadnám a Ragyogó mittudomént is bufa szinben az alábbi szöveggel:Kijátszásakor nevezz meg egy lény altipust...A belterjes közösség és metahívők nagy nagy örömére...

Az elhangzott manó tiltási érvekre a válaszom:
Húzd fel! Aha persze 50+ lapból ez nagyon könnyü pláne börtön ellen..
Játszd ki ingyen első körben!Aha, csak ha nem te kezded a játékot éld túl az első kört.Ha meg kezdesz honnan is lesz két zanszilánkod?
A többi "kifogásra"meg az a válaszom hogy:Ja zavar ha lejött?És?Engem meg pl.a börtön zavar legyenek szivesek kitiltani azt is!
 
Hali,

Pont az ilyen hőbörgők miatt javasoltam amúgy azt, hogy a Rota bevzetése után a Káoszmeta versenyeken minden tiltást és nerfet töröljünk el. És akkor minden jóképességű, tolhatja majd az Univerzumkifordítós, Ragyogó manós, Elmerombolós, Bufa segítséges, Nekrofunmáglyás csodákat és lehet élvezkedni az 1. körös nyerésekre, mert sikerült behúzni a broken lapot.
Mindenki másnak meg jó emlékeztető lesz, miért volt szükség a Rotára és miért kell nerfelni meg tiltani egyes lapokat.

Félelmetes, hogy milyen kitartóan képesek egyesek szajkózni a hülyeséget. Őszintén úgy gondolod, hogy a ragyogó manó egy teljesen ok lap, ami ok nélkül lett kitiltva?
Komolyan ezt szeretnéd játszani: 1. kör, behúztam a ragyogót, kirakom 95%-os biztonsággal counterelhetetlenül, az ellenfél eldobja az egész kezét, majd akadálytalanul rápörgök és nyertem?
Ehhez minek ellenfél, pláne verseny? Ezt játszhatod otthon a lámpa ellen is.
Mutass még 1 lapot ami ezt tudja önmagában: 0 ráköltött Vp költség mellett, 1. körben szinte védhetetlenül kidobatja az ellenfél egész kezét, mindezt nemgyakoriként.

Egyébként ha ez segít abbahagyni az értelmetlen hisztit annyit elárulok: a köv nagykiegben jön manó aki tud sokat dobatni korrekt módon. Mint ahogy az meg is lett ígérve.

Aki pedig az SF miatt sír, mert jajj az swing lap volt és olyan kellene, annak ajánlom figyelmébe T. Vlagyimir legújabb inkarnációját. Nekem remekül működött swing lapként.

Üdv: Kyb
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.