Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Aielek az Árnyék ellen
Küldd el képeslapként!
Az aielek félelmet nem ismerve, csatába szállnak bárki ellen, még akkor is, ha az ellenség a Sötét Úr egy teremtménye.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Azóta is volt már változás.
 
Nincs olyan szerencséd mivel benne a 11.kiadás papirjába annyira nem érdekes
 
nem igazán értem a gondolatmenetedet, hogy mi a probléma azzal, hogy ha egy deck túlontúl erős, akkor kiadnak hozzá 1-2 ellenlapot, az istentelennel kacsolatosan pedig már rengeteg módja van ,hogy az antimágiája ellenére is semlegesíteni lehessen. ha meg a jövőben gyengül a deck, akkor meg felesleges a drága side helyeket ellene feltölteni, egy kontrollal menve annyira nem paráztam túl, mert erősen a lapjárástól függött a siker, nem pedig a sidetól, ha meg járj-jal játszok ,akkor úgy is mind1 ..
 
Még az egy érdekes dolog ebben, hogy nem is feltétlenül tudja mindenki pontosan, hogy aktuálisan kik tesztelnek .
 
Az akkori csapatban (Baross Feri, Panyik Zoli) benne voltam, szívesen és önként átadtam volna a helyem bármikor - a mostani csapatból kb. 3-4 embernek!

De a többieknek nem!
 
Rendben nem látok bele így elfogadom amit mondasz. Köszönöm a választ
 
Simán, de ezt most itt befejezném, mert nem fogok személyeskedésbe belemenni az érintettekkel (no meg macerás is lenne pontosan összeszedni, mikor melyik 10-12 ember tesztelt).
 
És akkor pár szó a meta elcsavarodásáról.

Igaza van lényegében mindenkinek.

Sárga: Beteg tűzerőt képvisel a rendegeg semmiből jövő kontroll és kantrip lappal. Nem beszélve arról, hogy az ősi ellenségeiket szépen lassan ki is iktatták. Igen beszélek Ozy-ról, akinek BANolását talán értem, bár egy nerf többet ért volna rá. Ma meg már szinte nem is kellene. Beszélhetek a Ragyogó BAN-ról, amit végképp nem értem meg, mert egy olyan dekkhez tartozik, ami még abban az időben sem nyert túl sokat. Mindennek fényében érthetetlen, hogy most a sárga lapok simogatása folyik sok szeretettel, és vigyázó megfontoltsággal, nem pedig a "tiltsuk mindet a francba, mert tönkreteszik a játékot" harci kiáltásos kivégzést kapják.

mező: A fent említett okok mellett a mostanra minden szín tud mindent semmiért, csak más néven érte el azt a szintet, hogy mostanra egy mező mindenki számára komoly kihívás, és - IGEN - a szabálylapok túlnyomó részének halálos itélet. Amelyiknek meg nem... lásd a következőt

epikusok: A pega kontroll mindenki által elismerten beteg erőt képvisel. Nem verhetetlen (semmi sem az) de a metában jó eséllyel veszi fel a versenyt a legtöbb környezetben. de hogy a FŐNIX-ekkel miért kell lassan ugyanazt megtenni, amit a sárga lapok túlnyomó hányadával (betegül erős önmagát kereső és boostoló lapok olyan halálsikollyal, hogy le se lehet szedni őket, csak altatni - nem vagyok dadus) csak azt eredményezi, hogy HD szavaival élve a "dög unalmas azonos alapú, egymástól 10-15 lapban eltérő dekkek" harcává fajul majd a játék.

Bárkinek meglehet minden lapja. Igaziból a mostani top mezőny ugyanazt a 200 lapot forgatja különböző kombinációkban. (nyilván van kivétel, de a többség vonalán jellemző). És miért ne tenné, nyerni akar.

Tehát amit írtatok tuti igaz, de érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy miként lehetne a szabálylapokat/ szabálylap+követő kombókat visszatenni abba az egyensúlyi állapotba, hogy valós eséllyel indulhassanak a dobogóért.

Senkit nem szándékoztam kritizálni, csak észrevétel. Nyilván a szám nagy, de ha tudok segíteni bármely ötletelésből szívesen veszem ki a részem a korlátaim határáig.

Tisztelettel
ÉF
 
A Womath-tal nem hiszem hogy nagyon sokan egyet ertettunk volna, mar kiprobalas elott sirtam mint egy baba, hogy ne mar: egy feltetel nelkuli rezisztens Vizitunder, aki dobatni is tud, es pl. egyik Soli sem viszi

Az Orzagnal nezve az 5-s limitet, igy se lesz gyenge, ki kell loni pl. egy Womathot egy Fonix szuletikkel, aztan jon a csontbol az Orzag az 1. korben
 
Kedves Mikós, és Mindenki!

Kicsit kezd a rengeteg komment papagájok harcának tűnni. Az összessel kapcsolatban az alábbiakat szeretném tömören tudatni:

Pont a mai napon volt szerencsém beszélgetni pár veteránnak nevezhető játékossal, és felvetettem a témát, hogyan tehetnénk vonzóbbá a versenyt a játékosok számára?

Azt hiszem, hogy minden hátsó szándék nélkül mondhatom, hogy egy éles indulásod a versenyen vonzó hatással lenne az emberekre.

Hogy éppen cerkaméregetés, "csakazértis", vagy "Játsz egyet Mikóssal" felkiáltás, vagy jó a buli, ha a "teremtő" is jelen van gondolatmenet miatt jön le valaki, valójában tök mindegy, mint ahogy az is, hogy ki van amatőrbe és profiba sorolva. (Néha meglepődne sok ember, hogy az amatőrök közt is milyen jó játéktudású emberkék megjelennek).

Summázva: Örömmel hívlak meg a Váci Remetebarlang bármely rendezett versenyére. Itt nincs kategóriabontás, és senki nem csinál ügyet abból, hogy KD, Dév, DK, (vagy éppen Te,) vagy ki ül vele szemben az asztalnál.

Én a magam részéről az eredménytől függetlenül örülnék, ha asztalhoz ülhetnék veled egy versenyünkön, és meg vagyok győződve, hogy neked is többet adna a dolog, mint ha a saját rendezéseteken állnál be játszani.

IGEN, EZ EGY FEL- és MEGHÍVÁS volt mindennemű provokációs hátsószándék nélkül.

Sok szeretettel várjuk, hogy becsekkolj hozzánk, és az első kávédat/üdítődet örömmel állom.

Üdv
Évinger Feri
az egyik Remete a Barlangból
 
Velem tuti nem, mert csak elmondtam a véleményem, semmi személyes és semmi kötekedés. És amúgy szerintem nincs rajtam rózsaszín a múlt szemüveg, de minden személyeskedés nélkül abba a tesztelő csapatba amikor a Panyik Zoliék voltak 3-4 emberen kívül a mostaniak közül cserélnél ki bárkit is jó szívvel?
 
En ezt belulrol (es a "regen minden jobb volt faktor"-t leszedve ) maskepp latom, de nem veszunk ossze .
 
A feladat sokkal nehezebb, mert a lap is sokkal több és egy adott lap is többet kell tudjon mint annak idején, hogy eladható maradjon a játék. DE (és no offense) a mostani tesztelőgárdát ne hasonlítsuk a 15-20 évvel ezelőttihez szerintem.
 
Előfordul, hogy nem jól sikerül megítélni 1-1 lapot. Korlátozottak az erőforrások, sok a lap.
Ha borzaszróan vigyáznánk, hogy soha semmiképp ne legyen erős semmi, akkor a gyenge oldalra tolódnánk el könnyen.
Senki n állítja, hogy hibátlan lenne a tesztelés, 1-1 nerf v tiltás is kvázi ennek elismerése. De megtesszük, amit tudunk.
Az állítás csak annyi, hogy nem romlott a tesztelés minősége 5-10-15-20 évvel ezelőtthöz képedt. A feladat lett sokkal nehezebb.
 
Amikor egy Womath átmegy a tesztlistan biztos azert van mert "mindenki" igy akarta és te régóta benne vagy. Sztem meg azert mert mindegyik okos szavazata egységesen számit. De biztos nem ez volt a baj az orzagnál se.Eltudom képzelni h 12bol 11szerint korrekt volt igy ahogy van.Mondtam h nem bántásbol írom csak a problémára próbálok rávilagitani.
 
Persze XD

Ilyen remek lapoknak mint az istentelen meg a kyber meg sem kellett volna jelenniük a maga idejükben.

Igazán le lehetne szokni erről, hogy 1 deck ellen adunk ki pár lapot lehet az mező,gyűjtőgen sokszín bármi. Netán ha a jövőben meg gyengül a deck és korrektebb lenne, játszani meg akkor sem lehet vele majd, mert épp amikor erős volt kapott még 1 ellenlapot, ami azótta ott figyel minden sideban. (Lsd most sokszín, ami pont a mező ellen lenne ELVILEG jó)
 
annyira nem mélyedtem bele ebbe a mező témába, de nem lenne egyszerűbb ,ha az istentelen képessége akkor is létrejönne ,ha az ellenfél letiltotta a játék elején a követődet, és /vagy a szabálylapodat, és elméletileg kész lenne a sidelap ellene
 
"Demetriusz, értem, azt szeretnéd, hogy pontosan annyi időt töltsek felkészüléssel és versenyzéssel, mint egy profi játékos. Én is örülnék, ha te meg kiállításokra meg iskolákba járnál, és minden héten új embereknek tanítanád meg a HKK-t."
"De ezek olyan dolgok, amikbe nincs beleszólásunk, a másik idejét nem oszthatjuk be. . De attól még, hogy nem vagyok profi versenyző, és jelenleg nem tesztelek, hadd legyen véleményem a dolgokról, elég sokan írnak itt a fórumon rajtam kívül a HKK-ról, akikről ugyanezek a dolgok elmondhatóak."
"Jól látod a helyzetet! Ő milyen alapon kéri számon, hogy én versenyezzek? Rengeteget dolgozom a HKK-n így is, ugyan az elmúlt hónapokban járvány volt, de előtte éveken át hétvégeken is kiállításokra jártam, ahol a játékot tanítottuk (ja várj, mi nem is promózunk...)"

Nem jól látod, én nem szeretném, csak örülnék neki és elolvastam újra amit írtam és abban is csak javasoltam semilyen utasítás/elvárás/számonkérést nem érzek benne(ha mégis elnézést kérek, velem van a baj). Sehol nem kételkedtem a hozzáértésedben, de ahogy a forumon látod többektől is volt egy erősnek ítélt kijelentésed, erre is csak javasoltam...
Hogyne oszthatnánk be mások idejét, de ez már egy üzleti kérdés. Nyílván van az a pénz amiért személyesen hoznál nekem egy csomag kártyát arra az időpontra amire mondom és nyílván van az a pénz amiért iskolákba/kiálításokra járnék
 
Eléggé régóta benne vagyok és problémás lapok mindig is voltak és lesznek, persze nyilván cél (az egyik a sokből), hogy minél kevesebb legyen.
Kb.az egyetlen változás ebben az utóbbi 1-2 évben, hogy kicsit hamarabb belenyúlunk, ezért jobban látszik.
 
 
Nagyon szomorúnak tartom, hogy kitaláltatok egy nagyszerü játékot, de nem tudjátok promózni

Miből gondolod, hogy nem tudjuk promózni, vagy nem promózzuk?

A nemzeti nyeremény mikor változott utoljára pl?

Tavaly pl?

És amúgy milyen alapon kéred számon Kristófot, hogy promózza a játékot? Neki van rendes munkája, a hobbi mellett.

Jól látod a helyzetet! Ő milyen alapon kéri számon, hogy én versenyezzek? Rengeteget dolgozom a HKK-n így is, ugyan az elmúlt hónapokban járvány volt, de előtte éveken át hétvégeken is kiállításokra jártam, ahol a játékot tanítottuk (ja várj, mi nem is promózunk...)

Örülök, hogy a játékot nagyszerűnek tartod, és azt megértem, hogy úgy gondolod, ha valami negatívum van a játékban, az a kiadó hibája, ha valami pozitívum, az pedig mindig valami külső forrásból jön, az emberek áltában így gondolkodnak a cégekről. De az a helyzet, hogy a felelősség mindenért a mienk, hibákért, és a sikerekért is. Nyilván nem fogunk tudni minden igénynek, elvárásnak megfelelni, mondjuk ez nekem is új, hogyha nem versenyzek aktívan, akkor nem tőrödök eléggé a játékkal, ez 25 éve most merült fel először, de azért hidd el, mindent megteszek azért, hogy a játék a lehető legjobb legyen, semmi sem fontosabb ennél.

DK: Köszönöm, amit írtál, nekem hiányzik a tesztelés, a jövőben még lehet, hogy egyszercsak megint ott találom magam. Ha ez megtörténik, megyek rendes versenyre is, ígérem. Amúgy is kíváncsi lennék egyszer "belülről" látni, milyen játszani veled versenyen.
 
A játéknak csak jót tenne ha visszamennél tesztelni Miklos ha tetszik ez másoknak ha nem. Te rábiztal vmit 12"aktiv" játékosra akiknek legalább a fele nem mondható annak! Vagy én járok minden hétvégén rossz helyen...nem bántásbol de vszinu ezért is vannak problémasabb lapok nyilvan akinek nem inge...Ha néha néha meg beugranál versenyre is jatszani szerintem is tök jo lenne és nem azert h szétverjuk a fejed!Ha meg VÉLETLEN nyernél vmit odaadhatnád a kövi helyezettnek
 
Ld. az 50. hozzászólásomat, pont ezt írtam... Ha én is tesztelnék heti 4 órát, mint te, akkor mellette nekem is elég lenne ennyi. Szóval most nem azért lobbizol, hogy versenyen induljak, hanem hogy menjek vissza tesztelni...
 
Én sideal együtt össz max egy órát töltök versenyre készüléssel, de abban már benne van, hogy bebugyiztam a decket, nem hiszem hogy neked többet kéne.

Szerintem is érdemes lenne eljárni versenyre, eddig konkrétan 0 ember volt, aki ezt ellenezte.
 
"De kevés versenyautó-építő mérnök nyilatkozta, hogy hát én terveztem/találtam ki és ez olyan előny, hogy nem akarom végig verni a versenypilóták többségét"
Tévedsz, ezt csak Kyb adta a számba

Én csak azt mondtam,
„Ha kikapok valakitől, az oké, de aki ellen nyernék, az mind utálna ezért, inkorrektnek tartanák a dolgot, és igazuk lenne.”
Lehet, hogy 4 ember nyerne, de aki veszít, abban azért ott motoszkálna a kisördög, ez meg mit keres itt, a saját díjáért játszik?

Szívesen játszom bárkivel, akár azért, mert szeret HKK-zni, akár azért, mert csak méregetni akarja vmelyik testrészét. De versenyen, amatőrök ellen biztosan nem fogok úgy játszani, hogy a helyezése múlik rajta, és constructed formátumon sem fogok biztosan úgy elindulni, hogy nem volt lehetőségem a felkészülésre.

Demetriusz, értem, azt szeretnéd, hogy pontosan annyi időt töltsek felkészüléssel és versenyzéssel, mint egy profi játékos. Én is örülnék, ha te meg kiállításokra meg iskolákba járnál, és minden héten új embereknek tanítanád meg a HKK-t. De ezek olyan dolgok, amikbe nincs beleszólásunk, a másik idejét nem oszthatjuk be. Van egy 12 fős tesztelő csapatunk, profi, aktív játékosokból, akik kiválóan átlátják a metát, én maximálisan megbízom bennük, arról, hogy a metának milyen lapokra van szüksége, és ezek milyen erősek legyenek, ők döntenek, nem én. De attól még, hogy nem vagyok profi versenyző, és jelenleg nem tesztelek, hadd legyen véleményem a dolgokról, elég sokan írnak itt a fórumon rajtam kívül a HKK-ról, akikről ugyanezek a dolgok elmondhatóak.
 
Miklós, jó lenne ha indulnál simán a versenyeken(max a nyereményedet kaphatná meg a következő pl. ha nyersz akkor a 2. és a másodikét a 3. stb.)
Mivel neked meg van minden lap és tudsz mindent is ez jót tenne a játéknak(gondolom olyan meta borító koncepcióid vannak hogy csak na) és sokan szeretünk tanulni is 1-1 vereségből. Nem hiszem, hogy ez rosszul esne a többségneg, sőt...
Ez nem provokáció, csak egy erősnek ítélt kijelentést szeretnénk élőben is látni...
Meg nem véletlenül érdemes a tesztelőknek is versenyre járni, hátha Te is másképpen látnád a dolgokat néhány verseny után
 
De kevés versenyautó-építő mérnök nyilatkozta, hogy hát én terveztem/találtam ki és ez olyan előny, hogy nem akarom végig verni a versenypilóták többségét
 
Senki nem várja el a versenyautó-építő mérnököktől, hogy a volán mögé ülve forma1-es futamokat nyerjenek...
De soha nem árt, ha egy ilyen mérnök mégis fut egy próbakört az általa tervezett kocsival. Talán meglát olyan hibákat, amiket a tervezőasztal mögül nehéz lenne észrevenni.
(Itt ajánlom megnézni annak, aki még nem látta Az aszfalt királyai c. filmet.)
 
Azért érdekes megnézni, hogy onnan indultunk, hogy te olyan tapasztalt és rutinos szuper játékos vagy, hogy nem fair elindulnod versenyen.

Most ott járunk, hogy "ha esetleg nyerni tudok" illetve: szervezzünk külön eventet, ahol ellened lehet játszani, és jutalmazzuk aki legyőz. Szigorúan versenyen kívül.

Politikusokat megszégyenítő módon sikerült irányt váltani egy olyan kényelmesebb pozíció felé, ahol biztos nem kérdőjeleződne meg semmilyen kompetenciád. Mert ugye, így véletlenül sincs szükség a meta és a játék szoros nyomon követésére, az aktuális versenytrendek ismeretére és ha a lapismereti, játéktudásbeli hiányosságok vagy rossz pakliválasztás/építés miatt kikapsz, hát csak hagytad nyerni, hogy kapjon ajándék booster, milyen jófej dolog.

A tesztelői draft és a frissen bontott szintén súlytalan abból a szempontból, hogy elég hozzá átnézni a tesztlistát és semmi releváns jelenkori meta, vagy lapismeret nem kell hozzá, de legalább 1 fokkal közelebb lenne a valósághoz.

De, hogy ne csak a politikusi vénádat dicsérjem:
az oldalon lévő versenyszervező progi ma tök jó volt az Ex-ben. Ráfrissítettem az oldalra és láttam kivel játszom, ez nagyon hasznos. És az, hogy 1 gombbal elérhető az jó, de örülnék ha ez a beho.hu főoldalon lenne, nem a játékok/hkk fül után láthatnám csak, mert telefonról az néha nehezen gördül le/tölt be. Nyilván a gyermekbetegségeit mihamarabb orvosolni kell (és a nyelvtanát is: eLőnyerő -> eRőnyerő), de évek óta kb. a legjobb dolog, ami a játék háza táján történt. végre elindultunk a 21. századba.
 
Mikor leszel már végre annyira elégedetlen, hogy távozol a fórumról is?
Esküszöm pezsgőt nyitok itthon.
Még annyi felesleges hisztit, mint amit itt produkálsz... Röhejes vagy.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.