Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Sephrenia, a styr varázslónő
Küldd el képeslapként!
Sephrenia, styr varázslónő, Aphraelnek, a styr gyermekistennőnek a főpapnője és a pandion lovagrend mágiaoktatója is egyben. Jelentős szerepe volt Bhelliom nevű relikvia megszerzésében, és Azash, a gonosz, ősi styr isten elpusztításában.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Iszonyat! A Rhatt isteni ezzel hosszú távra be lett betonozva a Lépéselőnybe.
 
Tetranomália likes this
 
Eléggé anti kombó papír
 
Hát meleg papír szó se róla.Persze borsos az ára,de adóba+járjba vszeg jókat fog menni ez a papír.
 
Ill. folytatás holnap, Domi csatornáján is!
 
Szevasz geddon!

Hogy én hogy imádtam Kyorg ősmágus mellett tolni ezt a lapot! A felújítás is nagyon balanszolt lett, mindent tud, cserébe isteni. Tábori adó + Harangmesterbe lassan érdemes lesz ezt a színt is tesztelni, Ozohrat + Méniach + ez elég indok lehet.
 
Az epikusokkal kapcsolatban nagyon sok és jó érv elhangzott, viszont amit keveslek az ötlet, hogy az egy-kaptafa helyett miket lehetne tolni.

Egyfelől szeretném én is elmondani, hogy az etnikumok fő erejének szerintem is a kötelék ikonokban kellene lennie. Csak ez kényszeríti rá a játékost, hogy ezeket együtt használja. Ilyesmire jó példa sok legendás lap: működik akkor is, ha a legendás képesség nem működik, de akkor az igazi, ha valami bekapcsolja a legendás dolgait.

Az ötlethez pedig: én az főnix epikust vártam legjobban, éppen ezért gondolkodtam pár képességen. Pl.: "ha kijátszol egy főnixet, azonnal tegyél rá egy főnixjelzőt. Vegyél re róla 2 főnixjelzőt: célpont lény vagy játékos sebződik 2t. Vegyél le róla 4 főnixjelzőt: vegyél vissza egy lapot a gyűjtőből a kezedbe."+tűz ikon és kedvelt lap: főnix.

Lehet, ez nem balanszolt lap így, de amit mondani szeretnék vele: a jelzős rendszer miatt muszáj bele sok főnixet használni, egyébként nem működik. És régebben minden etnikumnak volt valami sajátossága, jellegzetessége.
A főnixeknek a gyűjtőből visszavevés, feltámadás lehetett volna ilyen, plusz a tűzsebzés és az arra triggerelődő hatások. A hangyáknak ilyen volt a tokenosztás és a tokenekre durvulás. A quargok is rengeteg apró tokent kihoztak (bár őket annyira nem ismerem). A vámpíroknak a sebzésre gyógyulás. Szirének-lopás. És a többi, amit most nem írok le.
Szerintem ilyen jellegzetességeket kellene erősíteni az új lapokkal, ezek teszik egyedivé az etnikum-dekkeket.

A végére azért leírom, hogy köszönöm a tesztelők és a kiadók munkáját, mert nagyon sokat köszönhetünk nekik, illetve hogy nem vagyok annyira nagyon jó játékos még, hogy a véleményem sokat számítson, de remélem 1-2 meglátás/gondolat megragad.
 
Pont erről szólt, amit írtam..
 
Szerintem itt senki nem a törhető követőket sírta vissza.
 
Nem fogok mindenre reagálni, mert amúgy sok jó ötlet elhangzott. Az én meglátásom a szituációról:

Szerintem aminek nagyban betudható, hogy itt tart a játék (értsd: miért ilyen olcsók a beleszólások, mert ennyi az ingyenes counter, miért univerzálisak a lapok), az pont a hagyományos követők irreális erősödése (illetve régebbi követőkhöz érkező erős lapok megjelenése). Itt olyan dolgokra gondolok, mint amikor a csapda pakli úgy nyerte meg a meccset, hogy konkrétan lapot nem játszottál ki (nem, nem sikeresen), vagy hogy egy tárgy követőnek, vagy Kragorunak 4 különböző képessége van (=szinte kötelező vagy belőni), majd egy kósza Nekronsárkánnyal vége a játéknak. Szóval nem, etnikumokhoz nagyon kétlem, hogy fog még ilyen követő megjelenni. Az epikus ennél egy szofisztikáltabb megoldást nyújt, és ami miatt én mellette vagyok:

- (***) tökéletes alapot nyújt, amelyre lehet építkezni: növeli a design spacet, mert van értelme 2-3 manás lapokat tervezni; van értelme kötelékes lapokat tervezni, amelyekkel később leválthatóak az univerzális spoilerek (Drakolder villám), és lehet, hogy ezt még nem érzékelitek, de hosszútávon lesz eredménye

- nem szélsőségesek a meccsek, nem azon múlik, hogy be tudom-e lőni a követőt

- meglátásom szerint nem változtatnak egy verseny elsődleges összetételén: ha valaki nem szeret 5 lapozni, akkor ugyanúgy nem fog, aki pedig szeret, az nagyobb poolból tud választani, tehát növeli a varianciát a versenyeken, avagy csak a másodlagos összetételen változtat, ami pozitív. Ha ez egyelőre csak 15-20 lap változatosságot jelent az epikusok között, már azt is óriési előrelépésnek tartom ahhoz képest, amikor mindenki lemásolt egy éppen menő életenergiát, színre, lapra pontosan.


(***): akik kifogásolták a standard olcsóbbítást, az emiatt van, például egy moa pakli nem annyira igényli az amúgy is 1 manás lapjaival, amelyek túlnyomórészt járj-kompatibilisek, de egy sárkány vagy főnix annál inkább.

Üdv.: Szati
 
Csak likeolni tudom a kommentet.
 
"valamint speciel én maximálisan kontroll párti vagyok"

És épp ezért csak ezen az egy szemüvegen át látsz mindent. Számodra az az ideális, ha mindenből meg lehet csinálni ugyan azt az egy kaptafa soklapos goodstuff kontrollt. Ettől sokkal objektívebben kellene nézned. Nem számít, hogy te szereted-e vagy sem. A játékban lévő pakliknak csak egy kis szelete a goodstuff kontroll, bár tény, hogy a legsikeresebb.

"Akkor minek oda kiadni ritkát? Ha valamit csak a levegőbe terveznek, azzal nem fognak játszani, vagyis gitt lesz, vagyis (jogos) elégedetlenség övezi (a 2. részhez: ez jogos nyilván). "

Ez tipikus szalmabáb + csúszós lejtő. Nem mondtam, hogy a levegőbe tervezzék a lapokat. Azt mondtam a már meglévő erős koncepciókat nem szabad tovább erősíteni. Egyszerűen váltani kell másra, így a játék sem gyorsul olyan őrült ütemben.

"Megmondom mi a legnagyobb bajom a csak köteléken alapuló koncepciókkal: tegyük fel az EE előtt vagyunk, tesztelők épp terveznek 6 elementált. Ebből 2 lapot húz, 2 nekronos, 2 meg akkor jó, ha elhúzódik a játék. Ez azt eredményezné, hogy kettőt beraknak járjba, kettőt kontrollba, kettőt bilincsbe....vagyis raknának, mert kell a kötelék és 2x3 lap ehhez édeskevés. Ja és ez amellett ugyanúgy az a kategória, hogy meghatározzuk a paklit, csak nem rágjuk a játékosok szájába -akkor meg már inkább jobb összehúzni a 6 lapot és szélesíteni a pakli lehetőségeket egy új narancslappal... "

Ez megint szalmabáb.
Egyrészt az elementál pakli nem létezett az EE előtt, tehát miért is adnának ki 6 random elementált, ami csak kötelékkel működik? Másrészt senki nem beszélt, "csak köteléken alapuló koncepciókról" azt írtam, hogy pl. semminek nem lenne szabad semlegesítenie kötelék nélkül. Nem azt írtam, hogy a lények képességei csak kötelékkel működjenek, az lenne a lényeg, hogy 100%-ot csak kötelékkel lehessen kihozni belőlük. Remek példa az élőholt pegazus. Nem mondom, hogy maga a lap jelenleg jó és sokan játsszák, de ez lenne a jó irány.

A meta szélesítéséről meg annyit, hogy az "új narancs lap" épp, hogy meg fogja ölni az etnikum összes korábbi dekkjét, mert nyilván onnantól ez a vonal fog erősítést kapni, ez lesz a "hivatalos" *etnikum*pakli. De ne legyen igazam.

" (arról nem is beszélve, hogy az újak szeretik a faj lapokat, az epikusokkal pedig már az elejétől labdába rúghatnak--->nem veszi el egyből a kedvüket ugyanolyan mértékben egy jobb játékos paklija)."

Ebben nem tudok nyilatkozni, rég voltam "új", de én pl. nem etnikum dekkel kezdtem versenyezni. És az utóbbi időben az újak akikkel beszéltem sem mutatnak ilyen egyértelmű etnikum irányú húzást, pláne az idősebbek.

Nem tudom miből gondolod, hogy az epikusokkal labdába rúghatnak. Ez szerintem pont, hogy nem így van. Egy komolyabban korlátozó narancs lap önmagában ad egy védelmet a paklinak, tehát olcsóbb, gyngy lapokkal könnyebb a követőlövés büntetésére készülni. Egy Thargodan epikusnál ez pl. teljesen kiesik, nincs az, hogy "belőheted a torzak hercegét/tárgykövetőt, de kiszedlek egy shomorival". Az epikus onnantól lesz versenyképes, hogy ugyan úgy telepakolod a spoilerekkel. És ez pont, hogy kontraproduktív az új játékosok esetén. Egyrészt kontrollt tudni kell játszani, másrészt rohadt drága is. Főleg, ha semmilyen vezérvonalat nem ad a narancslap. Hasonlítsd össze a semmi mesterével, ami egy gyngy nekronhordával is lehet effektív.

Üdv: Kyb
 
Ez a lap nagyon hiányzott a Sherannak....
 
Ez a kérdés úgy félévente előjön, és mindig az a válasz a felvetésre, hogy "ha majd ez lesz meg az lesz, akkor majd..."
Amikor a kezdés jogának átadása mint opció bekerült a játékba, ezt indokolta a lapok viszonylag magas átlag idézési költsége szemben a kezdőkéz viszonylagos fix 3-4 lapos kerete. Amikor ez a szabály született, a kanyarban nem voltak még a védekezés/idézés, illetve a velük egy tekintet alá eső, hasonló feltételek.

Ezzel szemben ma a lapok átlagköltsége bőven 1 körül, vagy inkább az alatt van, az átlagos kezdőkéz stabilan 4+ lapos, és még ott a védekezés és idézés szabály is.

Megérett a szabály az eltörlésre, legalábbis a versenyeken.
 
A kezdés jogáról való lemondás lehetősége már jó ideje nem korrekt.
 
Zöldböl nagyon kellett még egy lap ami előnyt kovácsol a kezdés átadásbol. Bőven elég volt a Lohd Haven.
 
Húúú, ez elég durva lap. Gyakorlatilag szerintem a Pusztító tűzzel van kb. egy szinten, ami Isteni lap (oké, azok közül nem a legerősebb azért).
 
A dolog első részébe nem akarok belemenni, mert túlzottan szubjektivitáson alapszik (archaixoztam 2x versenyen idén, amit soha nem toltak, de csak középmezőnyben végeztem, most ez hova számít? vagy a januári magi? rég volt nagyon róla győztes lista, most akkor paklit alkottam, vagy sem? ezek tök lényegtelen dolgok), valamint speciel én maximálisan kontroll párti vagyok (egyszerűen nem szeretek nem beleszólni az ellen körébe, illetve azt se csípem, hogy leülök egy narancslappal szemben és instant kikaptam, mert hard counterlei az enyémet, míg kontrollnál nincs így kb sose, side után lehet javulni).

"Ez a lényeg, hogy NEM kell elérni, hogy minden koncepcióval játsszanak az emberek! Arra kell figyelni, hogy ha valami túl erős (Pl. gyűjtőgen általában, farkasok stb.) akkor oda NE adjon ki a kiadó újabb tápokat, amíg egyértelműen nem fordul ki az adott dekk a metából végleg. "

Akkor minek oda kiadni ritkát? Ha valamit csak a levegőbe terveznek, azzal nem fognak játszani, vagyis gitt lesz, vagyis (jogos) elégedetlenség övezi (a 2. részhez: ez jogos nyilván).

"Ezért is kellene sokkal jobban a kötelék irányába elmenni."

Megmondom mi a legnagyobb bajom a csak köteléken alapuló koncepciókkal: tegyük fel az EE előtt vagyunk, tesztelők épp terveznek 6 elementált. Ebből 2 lapot húz, 2 nekronos, 2 meg akkor jó, ha elhúzódik a játék. Ez azt eredményezné, hogy kettőt beraknak járjba, kettőt kontrollba, kettőt bilincsbe....vagyis raknának, mert kell a kötelék és 2x3 lap ehhez édeskevés. Ja és ez amellett ugyanúgy az a kategória, hogy meghatározzuk a paklit, csak nem rágjuk a játékosok szájába -akkor meg már inkább jobb összehúzni a 6 lapot és szélesíteni a pakli lehetőségeket egy új narancslappal (arról nem is beszélve, hogy az újak szeretik a faj lapokat, az epikusokkal pedig már az elejétől labdába rúghatnak--->nem veszi el egyből a kedvüket ugyanolyan mértékben egy jobb játékos paklija).

"Mert miért használnál xenó epikust"

Ezt már szóban párszor elmondtam, de le is írom: jobb a xenó epikus, mint a Káoszmester (most, nyártól persze változhat). Az, hogy berakhatsz egy keresés+countert (fészekőr), és egy követő mellett 1 zsz-ért jövő előre countert (báb) aranyat ér. Ezek konkrétan good stuff lapok, tehát nem elveszi más elől a helyet, hanem bővíti a lehetőségeket.
 
A thargodan bilinccsel én is mentem egy top 3.-at másfél éve pörgős hagyin. Pont nézegettem is az új thargi-val, hogy hogy lehetne összerakni őket. De most, hogy kijön az epikus, minek? Jó lett volna őket bilincses fajnak megtartani.
 
Mostanában már olyan jókat "rajzolt" Kicsiny úr, kellett végre egy grafika, ami visszaránt a földre DD

Maga a lap tetszik, elég jó lesz rajta az újrahasznosítás is.
 
Szerintem mindig azok a szabálylapok-követők tudnak igazán jó játékélményt adni, amelyek kilógnak kicsit a sorból. (Lassan járj, Bűvös erdő, Magirox, Edra, Arochos...) Egyszerűen azért, mert megszerezni az éppen adott top lapokat és megtanulni használni őket, majd elmenni versenyre és (valószínűleg) nyerni nem (oly annyira) bonyolult.

Ezért voltak NAGYON érdekesek a hordaparancsnokok. Anno a versenyeken rengetegen tolták ilyenekkel. Aztán fel- és eltűntek. Most a szabálylap-követő párosok is szép időt élnek, s az új "hordaparancsnokok", az epikusok felemelkedését láthatjuk. De sajnos (sokakkal egyet értve), ki kell jelenteni, hogy átesett kicsit az elgondolás a ló túloldalára. Sokszor bizony "egy kaptafára" készültek. Olcsóbbítás..., meg... még valami...

Szerintem két módon lehetne az éppen aktuális epikus dömpinget helyesebb irányba terelni.
Az egyik az lehetne, hogy meg kellene határozni, hogy az adott (kedvelt) lap a pakli hány %-át kell, hogy kitegye. Mondjuk ez a nehezebben járható út, mert ugye volt Életenergiás kontroll helyett már inkább 3-5 féle epikus kontroll. Az átka annyi volt, hogy az átkozott és a csatamező vitte, meg ugye a HP sem ugyanaz...

A másik módszer lehetne a kreativitás. Erre nagyon jó példa a tündöklő, és ellenpélda sok másik. Vagyis az epikusokat úgy meggyártani, hogy az valóban valami "újat" tudjon adni. Ne olcsóbb legyen, és ne sebzést adjon, hanem csak kreatív...
 
Az remélem mindenki számára teljesen nyilvánvaló, hogy ez a flame nem fikázása az epikusoknak. Részemről legalábbis biztosan nem az. Építő kritikaként kell tekinteni ezekre a hozzászólásokra.
Szerencsére a játék népszerűsége emelkedő tendenciát mutat. Nagyon jól játszható, izgalmas a mai modern HKK. Azt szeretnénk, ha ilyen is maradna, vagy ha lehet, még jobb lenne. Ezért van mindez...
 
Sőt még Valsirah is ide sorolandó, az a tűz ikon rajta a lövéssel együtt nagyon egyedi szintén.
 
Egyébként hogy még egy vélemény elhangozzék, nekem nem sok epikus tetszik de az a pár az nagyon, mégpedig azért mert egyedi dolgokat tudnak (káoszmester, semmi mestere, terik-von kincstárnok). Én mindenképp azt a vonalat támogatom hogy nagyon különbözőek legyenek egymástól az epikusok amennyire ez lehetséges.
 
Ez engem is érdekelne. 2017 óta összesen 2 nem epikus és nem reprint követő jött (ebből az egyik alfás ami ha jól tudom nem is látott versenyt kezdő ligát kivéve) ki 14 epikus mellett.
 
Csak az utolsóra reagálnék: a dupla kötelék miatt. És itt egyetértek, az adott pillanatban (hónapokban) jó ötletnek tűnt a Káoszmester, de nem feltétlen volt az. Jó, hogy nem az a verzió lett, amely minden színre megy.
 
"Én nem vagyok annyira releváns ebben a félévben ilyen téren, mert HSZ tryhard üzemmódban nyomom, de az évi 2 kieg fix jön, ezzel kell számolni (igen, valóban nem jut idő mindenre). "

Ok. Hány nem "tryhard" dekkel nyomtad, amióta profi vagy? Te személyesen megpróbálsz minél több "tier 2 vagy tier 1+X" koncepciót vagy háttérbe szoruló lapot élesben forgatni? Hány saját vagy egyedi dekket alkottál az elmúlt 2 évben? Esetleg új koncepciót? Miért gondolod univerzális megoldásnak minden nem "tier1" koncepció megjavítására azt, ha 5lapkontroll lesz belőle?

"Ennek a mondatnak nem értem a második felét, pontosabban, hogy ez hogy függ össze az elsővel. Hogyan érnéd el, hogy Thargodanokkal játszanak (sic!) (amihez ugye minimum tier 2-es pakli kell, mert ahogy írtad is, legtöbben nyilvánvalóan eredményre is mennek)?"

Ez a lényeg, hogy NEM kell elérni, hogy minden koncepcióval játsszanak az emberek! Arra kell figyelni, hogy ha valami túl erős (Pl. gyűjtőgen általában, farkasok stb.) akkor oda NE adjon ki a kiadó újabb tápokat, amíg egyértelműen nem fordul ki az adott dekk a metából végleg.

Teljesen mindegy, milyen 1-2 sztár lapot kap 1 koncepció, az emberek nem fogják játszani, csak beteszik a spoilereket az 5lapkontrollba és tolják azt.

Ezért is kellene sokkal jobban a kötelék irányába elmenni. Semmi ne legyen önmagában univerzális kontroll lap. Ha az a célja a kiadónak, hogy ne a soklapos kontroll dominálja le a játékot kizárólag, arra nem az a jó megoldás szerintem, hogy mindenből ilyet csinálunk.
Inkább azt szeretném látni, hogy nem jön ki több olyan lény ami pl. kötelék nélkül tud semlegesíteni. A játékot amúgy sokkal inkább a leszedés irányába kellene eltolni. Kevesebb brutális kijátszáskori képességgel, több S, K, E vagy P képességgel. A játék ne azon menjen el, hogy az első 4-5 lapodban van-e elég counter. Lehessen 1 körrel később behúzott lappal is megoldani a helyzetet.
Soha senki nem kapott még ki laptól, ami csak leszed, de szerintem mindenkit vert már agyon Jagumir.

A Káoszmestert pedig el kellene felejteni örökre, mert konkrétan hátba szúrja ezt az egész elképzelést. Gyakorlatilag bármilyen gonosz jellembe tartozó lényes koncepciót örökre elás. Mert miért használnál xenó epikust, ha ott a káoszmester amivel nem csak a legjobb xenó, de az összes többi lila spoiler lény kötelékét is kisütöd.

Üdv: Kyb
 
"Egyszerűen túl sok az évi 2 nagykieg, nincs idő mindennel játszani.

Te hány különböző koncepcióval indultál idén versenyen és ebből mennyi volt, ami nem valamilyen 5lap, járj vagy mező?
"

Én nem vagyok annyira releváns ebben a félévben ilyen téren, mert HSZ tryhard üzemmódban nyomom, de az évi 2 kieg fix jön, ezzel kell számolni (igen, valóban nem jut idő mindenre).

"Eddig is nyilvánvaló volt, hogy tárgykövetővel, thargodanokkal, de akár goblinok mellé is beteg lehet."

Ez világos, csak azt hányan is lépték meg hagyi, vagy olyan közeli formátumokon? Oké, hogy adja magát, de ha az emberek nem játszanak vele, akkor már csak akkor fognak, ha egy jó indokot kapnak hozzá (torzak hercege).

"Hányféle paklit tudsz csinálni lépéselőnyre, tárgykövetőre, harangmesterre, és mennyit a drakolder epikusra?"

Erre az a válaszom, hogy ha eredmény centrikusan gondolkodunk, akkor kb egyet (talán lépéselőnyre kettőt, egy pörgősebb, meg egy kifejezetten kontrollt célzó) - persze itt hosszas eszmecsere mehetne arról, hogy mi számít különféle decknek. Ha meg nem az eredmény kell, akkor drakikból is be lehet rakosgatni másféléket is lazán (guolg császár, purifikátor, eliminátor pl. ha hordásabbat akarsz).

"Szerintem nem az a megoldás, hogy ha valamivel nem játszanak, akkor kiadunk oda valami "beteg" lapot, ami önmagában a koncepciót a nyakánál fogva berángatja a metába, hanem, ha valami túl domináns akkor oda nem adunk ki erős új lapot."

Ennek a mondatnak nem értem a második felét, pontosabban, hogy ez hogy függ össze az elsővel. Hogyan érnéd el, hogy Thargodanokkal játszanak (amihez ugye minimum tier 2-es pakli kell, mert ahogy írtad is, legtöbben nyilvánvalóan eredményre is mennek)?
 
"Pörgősön hagyján (azért ott a szerencse még többet dobhat a latba, és ezzel természetesen nem a győzelmeid akarom kicsinyíteni, ez tény)"

Lehet, hogy exben is mentem vele dobogókat erre nem emlékszem, de amiről én beszéltem az a 2015-ös blogos kvalif volt, ami valami "majdnem hagyi" formátum volt.

" Ugyanez a főnixek: játszunk tűztombolóval és hello: most a követő bőven visszahozhat a jelenlegi szettből is 3-4 főnixet. "
Nézd meg a legutóbbi exes dekkem (Börtön). Nekem ez a főnixpaklim.

"Pont ezt szeretnénk elkerülni, hogy ha kijön egy Komponensdémon, akkor ne az legyen, hogy "jó, jó, de hova?" Na az pl. máris egy igencsak beteg szinergiát kapott a követővel."

Eddig is nyilvánvaló volt, hogy tárgykövetővel, thargodanokkal, de akár goblinok mellé is beteg lehet.

Egyszerűen túl sok az évi 2 nagykieg, nincs idő mindennel játszani.

Te hány különböző koncepcióval indultál idén versenyen és ebből mennyi volt, ami nem valamilyen 5lap, járj vagy mező?

Szerintem nem az a megoldás, hogy ha valamivel nem játszanak, akkor kiadunk oda valami "beteg" lapot, ami önmagában a koncepciót a nyakánál fogva berángatja a metába, hanem, ha valami túl domináns akkor oda nem adunk ki erős új lapot.

A versenyeken azért a többség eredményt szeretne, ezért erős dekkel játszik, azaz másolja a top játékosok dekkjeit. Mert azt hiszi akkor azzal majd nyerhet. Gondoljunk csak DK életenergiájának és mezőjének újabb és újabb inkarnációira. Ez a netdeckelés egyik nagy hátránya, ha nem lehetne a paklilistákat másolni, akkor sokkal több és kreatívabb egyéni dekk születne.
Ugyan ilyen metaszűkítő hatása van az egykaptafa epikusoknak. Hányféle paklit tudsz csinálni lépéselőnyre, tárgykövetőre, harangmesterre, és mennyit a drakolder epikusra?

Üdv: Kyb
 
Mondjuk speciel szerintem a Motyogó messze a legerősebb epikus, de kilométerekkel - mindössze annyi hiányzik neki, hogy érkezzen kellő mennyiségű jó motyogó.

Az, hogy 5 lappal kezdesz és emellé perma erőforrás a követőd az elmebeteg, egyik epikus se tud ennyit erőforrni...ha lesz elég mennyiségű good stuff motyi, akkor ezen a követőn még menni fog a sírás, legalábbis nincs kizárva

Kyb-nek: legyünk őszinték, a bilincses és lépéselőnyös verzió is elég messze volt a Tier 1-től (jelenleg?), és alig használták. Pörgősön hagyján (azért ott a szerencse még többet dobhat a latba, és ezzel természetesen nem a győzelmeid akarom kicsinyíteni, ez tény), de hagyin végképp nem.

Véleményem szerint ez inkább egy koncepció tier 1-2-es decké való összefogása.

Ha megnézed az utóbbi években jöttek random őshangyák, krabberek többek közt kb hasonló ütemben...mi lett velük? Az emberek berakták azt az 1-2-t, ami ide-oda beleillett (cseles VH-ba, ŐH ostromgép kontrollba), a többi meg a feledés homályába merült. Ugyanez a főnixek: játszunk tűztombolóval és hello: most a követő bőven visszahozhat a jelenlegi szettből is 3-4 főnixet.

Pont ezt szeretnénk elkerülni, hogy ha kijön egy Komponensdémon, akkor ne az legyen, hogy "jó, jó, de hova?" Na az pl. máris egy igencsak beteg szinergiát kapott a követővel.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.