Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Éjsólyom orgyilkos
Küldd el képeslapként!
Az Éjsólymok mindig is Midkemia legrettegettebb orgyilkosai voltak. Tagjaik közé fogadnak keshieket is, és sötét hatalmakkal praktikálnak.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Amit irsz, az inkabb iranyelv, mint feltetlenul kobe vesett dolog (de iranyelvkent valoban letezik mar), es a Zarknodos erosebb, mint a nekronos (korabban is tobb volt a nekronos lap, mint a 'Bilincs mellett huzok'). Tegyuk hozza, ami Bilincs mellett huz(na), az Bilincs ellen is...
 
Van valami abban, amit irsz... (kiveve a "a többi hasonló tárgy mind horgonyos." reszt nem ertem, a 0-s KF targyak nem horgonyosak)

Csutortokon megbeszeljuk a tesztelokkel - a penteki Liga Zsolti hataskore.
 
Hali,

Igen, azt írtam is még korábban a fórumban ezzel kapcsolatban, hogy neked köszönhetően jutott el megjelenésig az ötlet. (Köszi ismét.)

Prédajelzők:
Én olyasmit hallottam, hogy tesztelési elv lett, hogy nem lehet megkerülni a korlátozó szabálylapokat és nem lesz több ilyen kiskapu, pl nincs több 1vp1 nekron-os IK és hátrányból húzás zarknodék mellett. Mindez pedig Miklós akarata volt.
És ez magyarázná is, miért nem nerfelve lett, hanem teljesen kinyírva. Azt, h túl erős volt eredetileg nehezemre esik elhinni, elég sokat agyaltam rajta, de legyen. De akkor a húzás lehetett volna pl. kör végi, vagy az erőforrások vagylagosak. Így pont a lényege lett megölve sajnos.
Illetve a "valaki kipróbálta" kicsit olyannak, hat, hogy 1 ember játszott vele 1-szer. És azok alapján, amit láttam a tesztelésből az 1. védnökölés miatti látogatásomon ez annyit jelent, hogy egy ember max. 4-5 másik pakli ellen játszott 3-3-at, side mellett. Ez azért nem túl alapos.

A bumeráng szín és IK változtatását viszont egyáltalán nem értem. A vadászmester képességváltoztatása mögött sejtem az állt, hogy a csapdadekk, mint koncepció lett elengedve így a token csapda termelés kiesik. De a szín váltást így sem értem.

A bolondos kombó Kecskeméthy Zsolt szemének élességét dícséri.

Üdv: Kyb
 
Ezen nincs mit várni, Balázs! Február elsejétől használhatók az új lapok. Ez egy kétlapos első körös kombó, ahogy Szabolcs írta.
A hamis harsonára kell egy horgony. Ez a legelegánsabb megoldás, ha már a többi hasonló tárgy mind horgonyos. Nem tudom miért kéne megvárni, míg ez a hoki tönkretesz pár versenyt...
A fetisiszta is megkapta a maga nerfjét, még mielőtt használni lehetett volna, mert be lehetett látni, a játékélmény romboló hatását az általa generált kombónak. Na ez egy annál sokkal durvább kombó!
 
Akkor én lennék a "kb.", mert szerintem nem volt túl durva, bár az is igaz, hogy nem játszottam ellene, de levezetve a dolgot valahogy nem tűnt erősnek (rendes környezetben, nem tesztkörnyezetben).
 
Csak annyit tennek hozza, hogy a felrakas utan (amit en csinaltam) meg sokkal tobb volt az eredeti otletekbol (pl. tobb volt a predajelzo, es lehetett huzni Bilincs mellett, de ez kb. mindenkinek tul durva volt, amikor valaki kiprobalta, erre emlekszem).
A teszteles kozben alakultak nagyon sokat - ez gyakran elofordul sajnos/szerencsere. Utolag is koszi az otleteket, igen ritka, hogy kulsos otletbol 1 egesz Zent osszerakjunk, meg ha sokat valtozik is.

Az Udvari bolondos kombot sajnos beneztuk (legalabbis en nem tudok rola, hogy barki kiszurta volna - en pont nem lattam ezt a lapot mukodni tesztelesen). Elnezest erte, az ido megmondja, kell-e emiatt nerfelni.
 
Hali,

Ehhez a zénhez úgy érzem nekem is kell egy lapelemzést/magyarázatot írnom, mert az egész az én ötletem volt kb. másfél éve (Lapötletek: 62325. Kyb 2016.09.27. 00:33).

Első körben, pozitívum, hogy egyáltalán megjelent egy javarészt külsős ötleteket tartalmazó zén. Visszautalnék itt a pár hónappal ezelőtti flamewarra a fórumon ezzel kapcsolatban.
De számomra sajnos a pozitívumok nagyrészt véget is érnek itt.
És akkor innentől kritika és magyarázat.

Az én elképzelésem az volt ezzel a zénnel, hogy amolyan koncepcióteremtő módon megágyazzak annak, hogy a Raia szín bilincsbe/börtönbe kerülhessen.
Az egész Préda jelzősdinek ez volt az értelme. Adjunk egy több lépcsős, nem túl könnyen kisüthető erőforrást a fehérnek, amivel viszont lehet Zarknodék mellett húzni. Mindezt a Jutalom nevű elfeledett kulcsszóval, ami per def. hátrány, tehát kisül bárhol. A jelzőt úgy találtam ki, hogy ne egy olyan direkt táp legyen, mint a Tleikan áruló.
Először is kell 1 lény az ellenfélnél amire rátehetjük. Aztán kell az, hogy az ellenfél ne áldozza be ezt a lényét (a kör elején, vagy akárminek). Annyi könnyítést tettem, hogy ha leütik a lényt is kisül, de ezzel együtt is kell valami, ami leszedi/leüti a lényt. Így elkerülve azt, hogy túl erős legyen a dolog. Szerintem szépen kiegyensúlyoztam, a tesztelő csapat szerint meg nem. Így gyakorlatilag csináltak belőle egy teljesen értelmetlen jelzőt, ami adott a raianak még egy erőforrást. Ráadásul, ha nem szedik le biztosan kisül, mert nem maradt meg az áldozásos kibúvó. Nem igazán látom, hogy ennek így mi értelme volt. Továbbá, az én leírásom rövidebb, így minden lapra ráfért volna egy kiváló flavor. (Ami a másik elképzelés volt a zénnel kapcsolatban: Hobo Vadászat c. albuma előtti tisztelgés.)

Vadászmester és Bumeráng:
Van még valami amiből a raianak nagyon kevés van, az pedig a leszedés, főleg az asztalon maradó. Ezt próbálta orvosolni a Vadászmester és a Bumeráng. Amik... *dobpergés* Sheran és Tharr színben jöttek ki. Ráadásul az egyiknek a képességét herélték ki, a másiknak az IK-ját is. Remek. A vadászmesterből lett egy közepesen szar nemgyak szintű töltelékzén, a bumerángból pedig a sokadik random tárgyas ölés, ami az ik módosítás miatt, már nem igazán jó zarknodék mellé, vagy bármilyen lassabb asztal kontrollba ahová terveztem. (A bumerángról lehagyott védekezés ikon, kalkulált veszteség volt.)

Magasles: (Nem az én ötletem volt.)
Nézzük mi van még, áhh egy újabb tápolás az íjászdekknek, amire rátettek egy side képességet, hogy ne lehessen azt, mondani, hogy csak az íjászokhoz jó. Erős lap, a zén koncepciójába szépen illeszkedik és biztos, hogy játszva lesz nem csak az íjászoknál. Szükség, mondjuk nem volt rá.

(Éber) vadászkutya:
Tettek rá egy maximumot, gyengítették a képességét + értelmetlenné tett prédajelzők. A gyengítés illeszkedik, elfogadom, a maximumot keveslem, de a Járj gyenge mostanában, szal biztos védeni kell...

Hajtó:
Nah itt végre megmaradt a flavor. Kapott egy hálót, ami pozitív. Kár a prédajelzőkért.

Namír birodalom:
Egy újabb broken sík. Biztos szükség volt erre? Eszméletlenül erős, biztos játszva lesz. Már látom a Járj+Kalleres kontrollhordát felemelkedni, a nerfelt Krag helyére.

Nemes vad:
A koncepcióba illeszkedő, minden 2./3. zénben kötelezően megjelenő nagy lény, hogy a zénes bontotton lehessen káromkodni topdeck fázisban.
Nekem spec. tetszik, de ettől még, amíg nem kapnak követőt a pegák, szerintem nem sokan fogják erőltetni.

Tisztiszolga: A koncepcióba illeszkedő keltető/kaller táp. Viszont oda inkább tennék be egy leszedést, mint egy ilyen random erőforrást. Kiderül.

Tőrbecsalás:
Ez eredetileg a "Semmiség" volt, de Balázs kért egy koncepcióba jobban illő nevet: Csalétek.
Tőrbecsalás lett belőle és a képessége is kb. ennyiben emlékeztet az eredeti elképzelésre. Ami valahogy így hangzott: egy olyan erőforrás, ami akkor is kisül, ha a semmibe kerül. Az alap IK-ja alapján nem tisztán járj kompatibilis. Ez lehet túl erős lett, talán a 2-es korlát lett volna a megfelelő. Jelen verziója egy gyengébb Börtjauk tréfája. Ami igazán csak nekronjárjban vagy mezőben fog működni, ott viszont kicsit win more. Senkit ne tévesszen meg az ikon színe, nem ez a kieg ritkája, ez így elég gyenge.

Udvari bolond:
Nah, EZ a kieg ritkája. Ez a lap önmagában egy erőforrás/leszedés, ráadásul ősmágiásan és élettel. Van vele első körös 1Vp-s, 2-lapos végtelen kombó, ami folyamatosan 20Vp-n tart és felhúzza a dekket: Udvari bolond+Hamis harsona. Ez még keltető mellett is működik, igaz ott csak a dekket húzza fel, a manát csak szinten tartja. És ki tudja mennyi és milyen broken kombóra képes még. (Jóslat: A hamis harsona 1 éven belül nerfelve lesz horgonyra, vagy a bohóc kap majd Hálót, vagy K-s nerfet.)
Ez egy 11 pontos kártya.

Amit én szántam volna a kieg ritkájának (Lakoma), az sajnos nem jelent meg, valószínűleg ugyan azért, amiért a préda jelzők is tönkre lettek téve (Hátrányból húzatás).

Nah a sírást befejezve és az ötletgazdai önérzetet félretéve: Erős zén, sok jó lappal, fogjuk őket látni mindenféle koncepciókban. A ritka lap szerintem rosszul lett belőve, de van a kiegben.

TLDR:
+Tök jó, hogy kiadtak egy szinte teljes zént játékosi ötlet alapján. A kiegnek vannak erős lapjai, csak sajnos pont nem a játékosi ötletekből kerültek ki, mert...
- az egésznek alig valami köze maradt a játékos ötleteihez. Ami legalább hasonlít, az is túl lett gyengítve vagy el lett rontva.

Üdv: Kyb
 
Kikerult azota az elemzes, ha valaki nem vette volna esetleg eszre.
 
Megneztem meg, a faj versenyen sem (!) erezte az erot bennuk senki, utoljara tavaly szeptemberben a Behos csapatversenyen hasznaltak ilyet, igaz, ott a 3 ijasz paklibol 2 jo helyen vegzett (a 2. ill. a 3. csapatban volt 1-1).
A porgos es a videki versenyeket nem neztem.

Uj lapokat pedig kell kiadnunk szemely szerint ugy gondolom, az (eredmenyekkel bizonyitottan) tul eros, dominans paklik (ha van epp ilyen) nem kapnak, az (eredmenyekkel bizonyitottan) legerosebb paklik 1-2 lapot, a gyengebb (ill. a 'nem jatszanak vele, ezert nem tudjuk) paklik pedig tobbet (3-6 / ev altalaban). Az is szamit persze, gyakori v. ritka lapokat kap 1 pakli .
 
"Kérdés persze, hogy ha nem játszanak egy paklival, akkor miért kéne lapot kapnia?"
Ezt a kérdést így is fel lehet tenni:
Nem azért nem játszanak egy paklival, mert nem esélyes a győzelemre? Lehet erősítést kellene kapnia?
 
Még mindig nem látszik a cikk, de a lapok már olvashatók a lapkeresőben.

What was the plan?

Rolnad írjon egy cikket, amit soha senki nem olvashat el?
 
Jelenleg legalább 8-10 egyértelműen győzelem-esélyes, és további legalább 20 egyéb olyan koncepció létezik, amivel mind-mind oda lehet érni a dobogóra (nyilván sorsolás, és épp aktuális meta függvénye az eredmény).

Egy év, és ezen belül kb 30 nagy fővárosi verseny egyszerűen nem elegendő ahhoz, hogy minden koncepció odaérhessen. De ettől még vannak. Ha ilyen sebességgel szélesedik a versenypakli-paletta akkor egyre több olyan koncepció lesz, ami azért nem kap erősítést, mert kevés versenyre viszik el.

Kérdés persze, hogy ha nem játszanak egy paklival, akkor miért kéne lapot kapnia? Ezt a kérdést mindenki válaszolja meg maga. Én viszont felteszek egy másikat is. Ha egy pakli rendre odaér, akkor annak miért is kell még lap?
 
Megneztem most, sajnos az előző 3 hagyin sem indult senki veluk (ijaszokkal), szoval nem tudjuk meg ebbol sem, csak szunnyad-e bennuk az ero, vagy netan halik kifele...
 
En most ott tartok: nem mondom egy paklirol, hogy gyenge, ha senki nem indul vele tobb versenyen keresztul, de nem is fogadom el, hogy eros "mert en azt mondom, hogy eros es kesz". Mondjuk azt, hogy nem ismerjuk az erejet, es igy kell a fejleszteset beloni az ismert ereju paklikhoz kepest (hat nem trivialis ).

Pl. Gergő sokáig fókizott (eredményesen), majd a pakli legyengült (nem kapott prémium lapokat, megverte pl. az Életenergia, Sokszín, ami viszont mindig van), ezért abbahagyta (azt hiszem, most amatőrben volt 1 tárgy pakli talán). That simple . A fóki mellett am. már nem lobbizom, azt el kellett engednem.
 
Az, hogy nem használta senki nem egyenlő azzal, hogy nem erős. Csupán annyit jelent, hogy nem használta senki. A fejlesztésnek meg aztán pláne nem érdemes ennyiből kiindulni (főleg ennyi, az utóbbi időben kiadott használható lap után).

A fókuszkristályokhoz is lesz még vagy két lap kiadva ha esetleg nem idnul vele senki egy darabig? Nagyjából mind a két pakli ugyanott tart. Eszik, iszik, hóvégén kölcsönad, és most kap még egy lapot...
 
Részemről nem szarom le (ahogy nyilván Szata v. Zsolti v. más sem) - itt kérek elnézést, de sok más HKK-s teendő (tesztelés, lapok felrakása, versenybíráskodás) és családi/munkahelyi okokból nem volt most időm előzetest vagy elemzést írni. Itt is köszi Rolandnak az elemzést!
 
Igen, most a hagyin sem használta őket senki az 51 indulóból.
 
Az ében íjászokra ráfért már egy kis erősítés.... -.-'
 
Sziasztok! Én csak 8 lapot látok a lapkeresőben. Mintha kék lény nem volna benne. Üdv: papa
 
Na jó, most már annyi mindenről nem lőhetem le a poént Láttam az elemzést, mielőtt törtölték volna, persze megjegyezni nem tudtam mindent.

Van egy barna varázslat, ami 2 nekronért negyedannyi manát vagy lapot ad (lapot asszem a kör végén), mint ahány lap van a semminkben (de max. 3-at).

Van egy 1 zsz-es piros építmény, ami az aktiválást kívánó sebző forrásainkat növeli és S2-ért egy ilyen forrás esetén manát termel vagy lényt aktivizál (igen, Ében íjászokhoz morbid lesz), és áramlásból Dobótőrt ad.

És van egy 1 manás kék lényünk, ami tepre visszavetet lapot a tulajdonosa kezébe asztalról és ad 1 manát, 1 csontot, és van egy élete is.


Megjelennek a prédajelzők, amik a lény elpusztítása alapján adnak tápot...de ennél nagyobb előzetest a Beho sem szokott adni
 
 
Zsolti sem dolgozik a behonál, és Szati sem túl aktív. Gondolom a többiek meg leszarják.
 
A vásárlók felcsigázásához hozzátartozik az előzetes, ezt a jó szokást érdemes megtartani.
 
Egy pár lapot azért jó lett volna látni.
 
Hallgassátok meg a Prológust Major Tamás előadásában, és máris tudjátok, hogy mire számítsatok.
 
Jo, de ez most a vadaszat
 
"Mivel még nem jelent meg a Vadászat, csak a hétvégén jelenik meg, ezért a lapelemzős cikket is hétfőre toltuk. "D.Z.
 
 
Nem gondoltam volna, hogy ilyen élőélete lesz az első általam írt lapelemzésnek
 
Valamit csinaljatok neki mert nem lehet rànezni
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.