Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Roncsmentés
Küldd el képeslapként!
A Krondori roncsmentők céhének tagjai speciális varázslataik segítségével akár egy hatalmas hajót is képesek kiemelni a hullámsírból, hogy értékes rakományát megmentsék. Különösen fontos ez akkor, amikor az Istenek Könnye nevű ősi relikviát kell visszaszerezni.
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Trónok Harca: A Király Segítője
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
A helyzetre általános megoldás lehet, ha pörgösőn is lehet kiegészítő paklit használni, és persze azt rögtön meccsek elején (ehhez ellenfelednek meg kell mutatni követőjét/szabálylapját).

Ez jó ötlet, szivesen kipróbálnék egy ilyen versenyt, nem több idő, mint mezőből meccs elején kiválogatni a 7 lapot, és lehetne mondjuk 20 helyett 25 perc egy forduló.
 
De Balázs,ha meg csak a pörgős a gond (mert ezek szerint mégsem a követő 0-ra olcsóbbító anomáliája),akkor meg megint nem értem a dolgot
Volt az avatár követőnek egy szép időszaka pörgős versenyen(csak és kizárólagosan),ahol nem volt egyeduralkodó,de el lehetett vele csípni szép eredményeket (a sírás ellene sokkal nagyobb volt,mint kellett volna). Mostanában kb Szkupien Zoli és én szoktunk játszani vele és mi sem nyerünk versenyt avatárral(jó,néha egy 5 fős profi liga becsúszik). Hogy merült fel a dolog egyáltalán most?
 
Nemsokara (jan. vegen, amit varhatolag februar elejere modositunk) lejar a teszt-idoszak 4 nerfre (Villamhorgony, Szemetdomb, Elet fold, Italkevi).

(a Veszettsege ekozben felidonel tart)

Szivesen olvasnek velemenyeket (ugy gondolom, a tesztelocsapat tobbi tagja is), hogy mely nerfek maradjanak es melyek ne szerintetek. (a nerfek modositasa kevesbe szimpatikus, mert akkor ahhoz most ujabb probaidoszakot jeloljunk ki vagy hogy?)

Itt:
https://hkkblog.wordpress.com/2017/11/29/egy-honapja-a-nerfek-fogsagaban/#comment-256 53
 
Hali,

Ez egy gyáva és lusta látszat megoldás volt a kiadó részéről, ami ráadásul rossz is.
Több fórumon kifejtettem, hogy szerintem az IK módosító szabálylap és követő párosíthatóságát kellene tiltani. Illetve a játék jelenlegi iránya és tempója alapján fog kelleni 2-3 éven belül (Kragoru esetében pedig kb fél-1 éve kellett volna már).
A követő teljes egészében való kitiltása csupán a probléma szőnyeg alá söprését jelenti, hagyin még ugyan úgy inkorrekt lesz pl. (mező/rúna-átkozott nélkül)2. körben nézegetni a nekronsárkányt vagy valamelyik másik borzasztó nehezen megoldható büntetőlapot (Plazmacsóva) követőlövés után stb. Ráadásul így mesterségesen tovább növelnénk a szakadékot a hagyi és a pörgős között, ami szerintem senkinek sem jó. És a Kragoru egyéb, korrektebb felhasználási lehetőségeit is büntetjük. Az, hogy az avatárdekket is játszhatatlanná tesszük nem segít a dolgon. Ott inkább a harangmestert kellene nerfelni szerintem, valahogy így: ha van mellette legfőbb követő, akkor a 2. körtől lehet belőni.
A gyűjtőgen problémának sem ez a megfelelő kezelési módja szerintem, hogy ha talál valaki 1 végtelent, akkor miután 2 éven át boldog boldogtalan szétnyeri magát vele kitiltjuk az egyik kulcslapot pörgősről.
Az én javaslatom a 2 problémára:
Krag: Nem lehet mellette _olyan_ szabálylapot használni, ami IK-t módosít.
(Gyűjtőgen: _pörgős versenyen_ mindenkinek max. annyi lap lehet a gyűjtőjében, mint ahányadik kör van*2, az extra lapok érkezési sorrendben mennek a semmibe. Pl.: 4. körben van a gyűjtőben 3 lap, generálok 8-at, akkor az első 5 gyűjtőbe megy, az utolsó 3 a semmibe.)

Üdv: Kyb
 
Kizarolag porgosrol beszelunk most, az avatar kovetot is itt akartuk eloszor tiltani. Elnezest, ha nem volt ez vilagos. Az esetleges nerfeles minden versenyre vonatkozna, ezert is komplikaltabb kerdes.
 
Az avatár követő tiltása?

Ami gondolom azért merült fel,mert sorra nyerte a nagy versenyeket,mert mindenki ezzel a paklival játszott és torzította a metát,illetve azon inkorrekt támogatása miatt,mert az 5-6 VP-s lapokat 2-vel merte olcsóbbítani...


Mellesleg ha az avatár követő tiltása merült fel,akkor úgy méz ki a Járj+Krag nem is annyira égető probléma,egyszerűen csak "beültünk inni egy kávét,de végül berúgtunk a pálinkától".
 
Azok a mechanizmusok, amik engedték egy lap költségének 0-ra való csökkentését, mindig is brókenek voltak. Felmerült még az "1 alá nem csökkenthet" (de akkor a kyorgra is) és az, hogy az avatár követő mellé nem lehet másik követőt használni. Végül a fenti verziót szavazták meg többen.

Az én személyes véleményem a pörgős versenyről, hogy egy kissé mutáns formátum, mivel a játéknak szerves része a side-olás, és a szélsőséges paklik ellen vannak bőven ellenlapok. Ha nincs kiegészítő, akkor ellenlapok sincsenek, mgnő a lutri. viszont a pörgős nagy előnye, hogy sokkal rövidebb versenyeket kell tartani, és nem kell senkinek a side-oláson agyalni.

A helyzetre általános megoldás lehet, ha pörgösőn is lehet kiegészítőt paklit használni, és persze azt rögtön meccsek elején (ehhez ellenfelednek meg kell mutatni követőjét/szabálylapját).
 
Ja es nem csak 'tesztelesi kenyelmi' szempontok vannak, hanem 'ne novesszuk vegtelen hosszusagura a nerf-listat' szempontok is...
Amellett szerintem is hosszabb tavon meg kell ezt is lepnunk sajnos.
 
Ez sincs meg kizarva, ez esetben nyilvan levennenk (majd egyszer) a porgos tiltolistarol. Egy lap specialis versenyrol valo (javasolt) tiltasa egyszerubb es gyorsabban kivitelezheto dontes, mig egy nerf komolyabb atbeszelest, tesztelesen probaidoszakot + valodi probaidoszakot igenyel.
(egyebkent 1x mar kapott ugye egy kisebb nerfet masik sok-sok kovetovel egyutt)

Egyebkent itt eloszor az avatar koveto tiltasa merult fel, ez 'valtozott at' a mindket paklit porgoson 'megregulazo' Kragoru familiarissa.
 
Pont ez a probléma a mostani tiltással. Ahányszor egy mágikus védelmű lap felkerül a tesztlistára, azon kell agyalniuk a tesztelőknek, hogy nem túl durva-e a követővel?

Ennyi elég volt a raia követő nerfeléséhez. Nem értem, hogy nem elég ez a kragoru fmailiárisához?

Ha pedig megkapta volna a maga nerfjét, akkor nem kellene tiltani sehonnan, és lehetne normális módon mág védelmű lényeket kiadni.
 
Szemely szerint amugy tobbet adtam volna kicsit a klasszik targynak es a fokinak is (elegge eltuntek ezek a paklik), de mint mondtam, a fejlesztes hosszu, kozos, vitakkal tarkitott munka eredmenye. Es valoszinu a klasszik targy pakli 1-2 JO lappal meg konnyen visszahozhato, nem avult el annyira, hogy komplett uj paklihoz kelljen lapokat kiadni.
 
Most nincs meg fejben az osszes targy de pl. a Duplikatumot JO lapnak tartom.
 
Nálam lehet csatlakozni a "Vissza a neves kalandozó szabályt!" mozgalomhoz.
 
Es a targyak? 2015-ben jol meglettek tapolva es azota nem kaptak JO lapot.
A fokuszkristalyokat ne nezzuk, hanem a 'klasszik' targy paklira gondolok.
Szerintem a kragorut is lehetne most hanyagolni 2-3 kiegeszitoig, 2015 ota folyamatosan kapja a jobbnal jobb lapokat.
 
Amúgy próbajelleggel tényleg lehetne egy ilyen verseny. Exes szervezők, Hammeres szervezők, ki mit gondol?
 
Ez egyszeru megoldas volna , de a HKK keszitese ennel azert osszetettebb. A csapda pakli kvazi 'ki lett torolve' a HKK-bol (meg ha ez most csak ilyen 'nagyon ritkan hasznaljak' is, de nemsokara 'galetki szint' lesz, vagyis nem fog letezni tobbe, max. sokadik latokoron).

Idonkent csinalunk ilyet, helyet teremtve uj koncepcioknak, de azert ezzel ovatosan banunk, mert:
- szuksegunk van sok koncepciora, hogy a jatek szines maradjon es megfelelo mennyisegu es minosegu ritka lapot keszithessunk
- nem biztos, hogy jo arra 'kotelezni' a jatekosokat, hogy 2-3 evente teljesen uj koncepciokat kelljen epiteniuk, teljesen uj lapokkal - a regebbi koncepciok fejlesztgetese is sokaknak kedves opcio.

A gyujtogen _hagyin valo_ 'tul eros'-sege is lehetne azert vitak targya... mondjuk az elmult 1 ev hagyi-szeru verseny-eredmenyeinek tukreben.

A paklik erossegenek megitelese (kizarva lehetoleg a szubjektiv elemeket) es ennek fuggvenyeben az altala kaphato uj lapok szama es minosege az egyik legtobb energiat elvivo, legbonyolultabb resze a fejlesztesnek.
 
Akkor nem kell kiadni lapokat gyűjtőgenhez és kragoruhoz. Ennyi. (főleg, hogy Tier 1-es)
 
Korrekt hsz, csak 1 komment:

A csapda paklival az lett, hogy a tesztelocsapat szavazasa alapjan 'elengedtuk', nem csinalunk hozza lapokat, ennek megfeleloen avul el szepen lassan.
 
Dev: szerintem azota megjelent egy kieg, amikor errol beszeltunk, de legutobb pl mar DK elkapott a mezojevel 2-1-re (izgalmas meccsen).

Igy annyival modositom (bar szerintem inkabb eletenergiara mondhattam mint mezore), hogy jobbak az eselyek igy is, mintha fixen leulok, mezo , oki papirforma kikaptam...

Es nem folytatom gondolatmenetemet, mert nem szeretnek blaminget elinditani, ha valakinek erdekel a velemenyem elmondom / megirom..
 
Az se mindegy mondjuk mire kerül rá. Ősmágiás counter pl látszólag sok van (negátor, provokátor, gésa, manifez, ómen), de gyakorlatilag ezek olyan marha drágák és későn érkeznek játékba, hogy nem éri meg velük játszani (óment azért még nem temetném)

Plusz ha olyanokra kerül rá, ami irreleváns/nem lesz versenylap sose (utóbbi időben ilyen a tilretas álma/fala, vagy pl a Galaktrosz)

Ősmágiás 1 manás countert, kis mennyiségben leszedést (ez azért akad, de elfér még) és főleg gyógyulást (!) örömmel fogadunk.
 
Ehhez 1 adalek: a jelenlegi tesztlistan 19 osmagias lap van. Hogy ez sok vagy keves ill. ebbol mennyi a 'jo', azt majd a jovo megmutatja mindenesetre foglalkozunk ezzel is. Azonkivul teszteles alatt van az osmagia erositett es valamelyest egyszerusitett formaja.
 
Ebben erosen tevedsz, en eddig is kulon neztem a porgos ill. a hagyi versenyeket. Ha valamit, legyen az kontroll vagy kragoru, hagyi versenyen dominansnak erzek, akkor lobbizom a tiltas/nerf mellett. A dontes pedig a tesztelocsapate mindig, szavazas alapjan (szamtalan olyan dontes / nem dontes szuletett mar, amit szerintem nem ugy kellett volna).

Mindenkinek jogaban all lobbizni a kedvenc/utalt paklik ellen/mellett, de szemelyeskedni felesleges.
 
Ahogy írtam, holnapután még semmiképp se lesz tiltott
 
Én vagyok a legkevésbé oda a kragért, de azt szeretném kérni, hogy a behoval azonos formátumú Ex-en ne legyen tiltott a krag, hogy normálisan lehessen tesztelni.
 
Ha jelképes, akkor is rossz üzenete van. Lose-lose szituáció
 
Dév,azt inkább ne DD

Mellesleg ha tényleg csak jelképes az intézkedés,akkor mi értelme? Minden versenyszervező kitilthatta volna eddig is,ha akarta volna. Akár az Ex,akár a Hammer,akár a Liga. Vagy inkább ez csak figyelmeztetés,hogy "Hahó,ilyet is tudtok csinálni!"?
 
pont leszarom a kragot mert nem játszottam vele soha. amúgy csak azért írok ide mert 3 pillanatig átfutott az agyamon, hogy mennyit változtatna a pörgős versenyeken ha nem 7-8 forduló lenne(140-160perc papíron) hanem 4-5, mondjuk 30 perc/fordulóval(120-150p), és 2 winig menne egy meccs. gyors is, lehet sideolni is.
 
Az Excelsiorban most szerdán még természetesen nem él a Krag tiltása, a későbbiekben megbeszéljük JuFe-val, hogy mi legyen. De én már leírtam, hogy erősen hajlok az alkalmazására.

Valóban ez most a legerősebb követő, de jelentős különbség van egy erős követő (Harangmester, Főparancsnok) és egy régről bennmaradt, a költségek lecsökkenéséből ennyire durván profitáló narancs papír között.
 
@Zorall, én azt javasoltam, hogy hozzuk vissza a "csak 1 avatárod lehet játékban" szabályt, de sajnos nem tudtam átvinni

@Haarkon: nekem múltkor még azt mondtad, hogy stabilan veri a pakli a mezőt is, akkor hogy is készüljünk rá alapból, ha a papíron legjobb matchup nem tudja lehozni a meccset?

Ahogy írták többen is előttem, minden versenyszervező eldöntheti, hogy alkalmazza-e a tiltásokat vagy sem, szerintem ez egy tök jó szabadságot ad mindenkinek, hogy eldöntse szeretné-e alkalmazni a tiltólistát, vagy sem.

JJ +1
 
A követő tiltása pörgősről a kiadó véleménye a lapról. Ahogy Balázs is írta, ez csupán egyfajta iránymutatás a versenyszervezőknek. Minden szervező maga dönti el, mit enged, és mit tilt a saját versenyén. Ezen teljesen kár háborogni. A Baholder nem tart pörgős versenyt.

Szóval az adott versenyszervezőnél kell lobbizni, és ennyi.

Ha a dupla versenynapok szervezői, a hammer és az ex szervezői nem tiltják, akkor ez egy jelképes intézkedés, gyakorlati haszon nélkül, ha úgy tetszik, vihar a bimbiben, tisztelt uraim.

Mindazonáltal az a véleményem, hogy mindig lesz egy legerősebb követő. Nem sokkal ezelőtt a Thormedor volt az (hová is lett a csapda pakli?). Jelenleg a kragoru familiárisa van soron. Ha ezt is kitiltjuk, majd lesz egy következő legerősebb... Én annak örülök, hogy legalább nem a hagyományosról lett kitiltva.

(Nem, szerintem is op. a követő, de nem tiltani, hanem nerfelni kellene, vagy tiltani a mostanit, és kiadni egy újat nerfelt szöveggel.)
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.