Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Sebes Jimmy
Küldd el képeslapként!
Raymond E. Feist Sebes Jimmy című könyvének borítóképe.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Én érzem

A köd max edrával lehet eredményes ezen a formátumon, de azt is sokminden elcsomagolja, ezért nem értem az emberek reakcióit.
 
Ha kodozol , nem tudsz sikot keresni. Ez nem egy vilagmegvalto felfedezes. De senki nem erzi rajtam kivul hogy ez a ket dolog pont egyensulyba hozza a kodozni nem kodozni kerdest?
 
Igen de a dalos lófasznak meg a szekerce az egyik alappillére és az a hokizás királya kb
 
Na ez viszont tényleg baromság - a Kurtz-cal az a hoki, hogy minden nekron előtt érdemes kikeresni, majd visszatolni, vagy minden laphúzás előtt szintén. A szekercét nem lehet visszatenni. Hatalmas különbség.
 
azért a szekerce sokkal hokibb mint a kurtz...
 
A mágia meg az álomsík ellen lehet használni TF-et például, de az előbbi kettő az utóbbival ellentétben szinte soha nem lesz blank, ha behúzzuk. Az álom síkot még üres kézre is jó behúzni egy egylaposon, mert a fixen 2 elalvó lény elég sokáig meg tudja védeni a seggünket (felgyűlt manánál permanensen hátul tartva).

A Kurtzot mindenki azért használta (használná), mert 1 manáért eldobható lap eléggé megéri az ilyen sokszor erőforrásszegény környezetben. A furfang templomok, bűvös források szempontjából teljesen mind1, hogy a Kurtzot vagy a Szekercét dobom el.. Így a szekerce tiltásán is érdemes lenne elgondolkozni, vagy megfontolni esetleg a jövőre esedékes verseny szempontjából.

DM
 
Az a több száz komment neked nem könyörgés?Hagyjuk már...
 
Szerintem nem indokolt se a ködözés, se a síkok tiltása.
A köd dekknek van ugye két fix színe, a Leah és a Rhatt, utóbbi nem nagyon remekel, de előbbi se nagyon illik a mostani pörgős-erőforráskodós környezetbe.
Játszottam nyugatin Krigises köd ellen, és sikerült 2-1re nyernem, a 2. körben 20 lapot kirakva egyszer, abszolút nem verhetetlen. Sideból meg ott a friss szellő
A térfaló, az apró, a csuszpit, az ősi legendák, a minőségi csere és főleg a dalnok bőven alternatívái lehetnek a ködözésnek szerintem.
Pl egy rúnás/terrgás/akármilyen pörgős dekk behúz egy dalnokot, pénz dal, szekerce, abból megint pénz dal, máris nem áll a köd dekk sehogy sem.
Másrészről a Bilincs, a keltetős halhatatlanok nagymestere, a lassan járj is eléggé simán megverik.
A síkok közül az Álomvilágot abszolút nem érzem parának pont a felgyorsult környezet miatt, mire kirakod és mire működni kezd, már lehet h késő. Egy Terrgát pl abszolút nem fog meghatni, nézegetheted a kezedben, míg az kipörög 1.-2. körben. Egy counter sokkal jobb ilyenkor.
Korlátozó szabálylapok mellett juthat szerintem szerep ennek a síknak, főleg drágítás mellett.
A mágia sík elég durva előnyt tud termelni, de azért azt is ki kell rakni 2 VPért, esetleg még elő is kell keresni 2 vpért, 4 VP manapság elég nagy luxus. Persze elhúzódó játékot valószínűleg az fogja eldönteni, hogy kinél van sík, ami folyamatosan erőforrást termel.
 
Nem kellene megsertodni... csak velemenyeket utkoztetunk, en probaltam tenyekkel alatamasztani. Senki nem hurrogott le.

Ezt irtad:
"Szerintem egy verseny, ahol kötelező valaminek a használata, az nem a megengedésről, hanem a korlátozásról szól. De mindegy. Így legfeljebb mindenkinek ott lesz a paklijában a Mágia sík"

Ez szamomra azt jelenti, hogy "kotelezo" lenne Magia sikkal jatszani.
Ezt probaltam mindossze cafolni a korabbi eredmeny alapjan. 5-bol 3, az nem a "kotelezo" rovat szerintem.
Ugyanez all az Alomvilagra is. Sot, abszolut sik nelkul is el lehetett erni jo eredmenyt. Ettol meg lehet, hogy most maskepp lesz.
 
Tehát, hogy az egylaposon az első öt helyezett közül négyen használtak síkot, az nem támasztja alá, hogy tiltani kell őket... és még én érzem szarul magam.

Már megint csak károgok, hogy így lesz, meg úgy lesz, aztán persze nem úgy lesz. Mélyen megbántam, hogy hozzászóltam. Sajnálom. Nem teszem többé.
 
Vettem a faradsagot es utananeztem:
az aprilisi Blogos egylaposon az elso 5-bol
2-en hasznaltak Magia sikot + Alomvilagot alapbol,
1 valaki csak Alomvilagot,
1 valaki csak Magia sikot,
1 valaki egyiket sem.

Ez nem tamasztja ala a velemenyedet (ettol meg persze meg nyugodtan lehet ez a velemenyed).
Az egyeb sikokat es visszavevo lapokat nem neztem meg.

Es ugy gondolom, ha egy kicsit megvizsgalnank, jopar olyan lapot talalnank, amelyet mind az 5-en hasznaltak.
 
Higgyétek el, hogy tudnék olyan paklival menni, ami esélyesként indul szinte minden ellen, és a köd abszolút nem zavarja, és a síkok sem annyira. Hja és nem ködözik/használ síkot a dekk...
 
Nem vitatkozom, csak leírtam a véleményem. Plusz nem is biztos, hogy igazam van.
 
Azért nem minden pakliba kötelezőek a síkok. A legnagyobb ellen-köd pakliba, a gyűjtőgenerálós bilincsbe - amiből így biztos lesz néhány - nem jók a helyszínek.
 
Persze, hogy köd pakli is verhető, mint ahogy minden más pakli is az. A helyes kérdés, hogy mivel verhető meg?

A köd képesség kifejezetten azért lett kitalálva, hogy +1 Vp-ért kb. minden játékbeli helyzetre legyen megoldásom. A Sokszínűség jutalma formátumon minden lapból egyet használhatok, így ez a képesség felértékelődik, pláne úgy, hogy már elegendő használható ködös lap létezik ehhez.

Mindez azt eredményezi, hogy a paklim fele beépített keresési lehetőséget kap, és kereshetővé válik. Ezt ezen a formátumon nem lehet semmilyen módon felülmúlni. A paklim fele multifunkcionális. Mivel a pl. manafam sem tiltott, az extra manaszükségletünket könnyedén fedezni tudjuk.

Persze, mint ahogy írtam is, belenyugszom, ha lesz ködözés, de ettől szerintem semmivel nem lesz érdekesebb a verseny, és a pakli összeállítás sem igényel több kreativitást. Aki jó helyezést szeretne vagy köddel vagy ellen-köddel jön, és biztosra megy, vagy reckiroz. Ennyi.

A síkok kérdése viszont egyáltalán nem extra "feature", mint egy hagyományos formátumon. Ezen a formátumon a helyszínek használata minden szempontból determinálja a pakliépítést, és kötelezővé teszi azok használatát mindenkinek.

Ezen a versenyen a Mágia létsíkja fix. és kivédhetetlen lapelőnyt, továbbá eszkalálódó VP-előnyt termel, ha nem tudja lecserélni az ellenfél. (Megjegyzem, aki ködös lapokat használ ezt rakja majd be először a paklijába).
Egyébként is kb. mindenki használni fogja, és innentől már csak egyetlen kérdés van: hány síkot/egyéb velük kapcsolatos lapot használjak a Mágia síkja mellett?

Szerintem egy verseny, ahol kötelező valaminek a használata, az nem a megengedésről, hanem a korlátozásról szól. De mindegy. Így legfeljebb mindenkinek ott lesz a paklijában a Mágia sík, és mindenkinek ott lesz a side-jában a TF. Érdekes "feature" lesz...
 
Az Egerutas pont arra jo pelda, hogy megvaltoztattuk a kiirast (pedig speciel nekem mas volt a velemenyem rola). A konyorges azert talan tulzas itt.

Amugy a HKKBlogosok sem konkretan szavaztatnak, hanem meghallgatjak a velemenyeket, majd dontenek. Az lehet, hogy rugalmasabban, mint mi, de azert nem fekete-feher ez sem.
 
jó is az amikor úgy kell paklit építeni,hogy lesz egy deck és vagy azzal megyek vagy anti deckel vagy stabilan törnek.
 
Egyéni véleményem az, hogy simán összelehet rakni sokszínre olyan decket, stabilan verni tudja a ködözést.
Egyébként a mai környezetbe simán le lehet pörögni.( Ott vannak a dalocskák, ergo felhúzunk egy dalnokot és nincs rá válasz akkor elég komoly előnyt fog termelni. Ráadásul valszeg ez a pakli nem annyira fog ködözés használni). Szerintem meg érdekesebb lesz...
 
Egyébként a társasjátékos példa eléggé gyenge...1 olyan játékban ahol a játékosoknak nincs beleszólása ott a játék nem fejleszthető és nem is lesz jövője.Nem kell minden lapot megszavaztatni bár 1-2 különösen elmebeteget is kiadtok amihez nem kell tesztelés sem hogy látszódjon rajta mit tud.A blogosok lehet,hogy döntenek,de ha pár ember beírja hogy ezt meg ezt tiltani kéne,megvitatni,átbeszélni megteszik azt hogy megszavaztatják.Hihetetlen hogy az egérutas párosos elmebetegségnél is könyörögni kellett,hogy gondolkozzatok már el egy kicsit.1-2 véleményen kívül mindenki szerint szar volt mégis csak a saját hülyeségeteket fújtátok.Egyénként megjegyzem,hogy ez engem nem érint mert nem fogok elmenni,de azért mégis csak idegesítő ez a hozzáállás
 
Érdekes mert a profilomban engedélyez van...Borbély János
 
Nincs ott. (vagy csak bena vagyok, es nem latom). Amugy en meg Mako Balazs.
 
Rákattintasz a nickemre és ott a nevem.Ki is jutottam mielőtt azzal jössz,hogy kibicnek kuss
 
Eleg sok mindent valtoztatunk, alakitunk. Ld. pl. legutobb Nemzeti draft.
Ha mondjuk a keszulo lapok osszes parameteret is megszavaztatnank, eleg erdekes lenne...
Masik pelda: ha bemesz a boltba, veszel egy tarsasjatekot, majd 1-2 kiegeszitot hozza. Esetleg vannak belole versenyek is. Mibe szolhatsz bele? Annal azert nalunk sokkal tobb mindenbe... es azert a HKKBlogosok is dontenek idonkent, mar csak azert is, mert nem egybehangzoak a velemenyek (ahogy itt sem), csak mindenki szereti a sajatjat altalanosnak gondolni ;)

Amugy meg felesleges agresszivkodni, van, akinek kulturaltan is megy... te amugy ki vagy? Csak hogy arcot is tudjak hozzad kotni.
 
A legérthetetlenebb viszont az a számomra,hogy mi a faszért nem képesek úgy állni a játékosokhoz mint a Zsolték?Bármilyen ötlet,javaslat felmerül inkább megszavaztatják.A Beholdernek ez annyira nehezére esne?Fel kéne már fogni,hogy a játékosok játsszák a játékot és nem ők...
 
Persze és ezeket az érveket a többség is tudja.De mégis mást mondanak sokan.A D-ben sokszínen megmutatta az álomsík,hogy mire képes és azt,hogy nincs keresnivalója a formátumon.A ködözés más tészta de akkor legalább meg lett szavaztatva és nem akarták az emberek.Akkor miről beszélünk?Ilyen alapon minek bármit tiltani?Menjen az elmerombolás is...Játszani kell 30 counterral és akkor tuti nem fog létrejönni.Nem is túl erős lap
 
Balázs racionális érveket hozott fel a tiltások ellen, az ő álláspontja is védhető.
 
Én sem érzem parának sem a síkokat, sem a ködözést.
 
Tipikus...Nem baj ha az emberek nagy része mást mond vagy,hogy a legutóbbi sokszínen is túl erős volt az álomsík,és biztos csak véletlenül tiltották a ködözést.Szarni bele nyugodtan mint máskor,ti úgyis mindent mindent mindenkinél jobban tudtok és persze mindent tudtok.
 
Esetleg lehet hasznalni 1 tetszoleges lapot, ami visszahoz gyujtobol. Esetleg lehet hasznalni TF-et vagy mas sikot, sikokat. Esetleg lehet hasznalni semmitse, es az ellenfel majd ugyse meri kirakni a sajatjat eloszor. Es meg jonehany kombinacio... (ha annyira izgat, akar Stabilizatorral vagy Gebarriannal is jatszhatsz...)
Az Alomsikot hagyin amugy se igen latni (minden sztarolas ellenere se) - mostanaban a Magia sikot se. Ezen a napon nagyobb szerepet kaphatnak, de szerintem ez korantsem ko-papir-ollo (foleg nem JAJBEDOBOM), sokkal inkabb egy 8-10 lehetoseget (pakli osszerakaskor) es tovabbi bloffoket, taktikazasokat lehetove tevo feature.

A kodpaklik annyira nem erosek hagyin, (a 3 erdos kod az kicsit mas dolog), belefer, hogy itt nagyobb szerepuk legyen a kod lapoknak. Logikusan kb. annyi lesz, mint egy atlagos Sokszinusegben. De miert lenne ez baj? Amugy ha egy jol osszerakott pakliban atlagosan huzol, felesleges 1VP-ket kolteni keresgelesre, mert leginkabb kezedben van, ami kell.
 
köszi
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.