Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Trollok szeptember 16.
Zén Legendái: Kufárok július 8.
A pillanat képe
Elayne és a Viharok Tálja
Küldd el képeslapként!
Elayne, az andori trón örököse, kezében a Viharok táljával. Az ősi relikvia előkerülésével az aes sedaioknak újra lehetősége nyílik az időjárás befolyásolására.
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld
Termékismertető - Alfa pakli – Káoszhorda
Birodalom (könyvsorozat)

A lista folytatása...
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Könyv adás - vétel (618)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ...
Nézet:
Szia!

Igen, a következő Zén megjelenéséig a Ködreliviák a legfrissebb Zén.
Most fogyott el pár napja A fény gyermekei is, ami az utolsó Zén volt.
 
Az még durvábban hangzik, hogy a 2. legfrissebb pedig a Zarknod ébredése.
 
Sziasztok, a jelenlegi kiadói tervek alapján május végéig a legfrissebb kapható Zén a Ködrelikviák lesz?
 
Igen Benke Robi videójában látszott is.
 
Igen, ez egy misprint, az Erős goblin gyakori lap, csak tévedésből nemgyakori ikon került rá.
 
Amúgy hogy-hogy 49-61-70 eloszlása lett a Roxatnak. Látom, hogy az Erős goblin átkerült ngy-nak. Baki csúszott valahová?
 
Sziasztok.
Ezzel kapcsolatban jutott az eszembe, hogy jöhetne egy egyértelműsitő cikk, hír, hogy az UN-en mi használható 2022.02.01 után. Egyértelmű évszámok,lapokra UR-ekre. Kivételek,mert megjelent foilosan,stb. Valamikor jött vmi hasonló,meg itt ott jött infó erről arról.
Egybe lehetne foglalni?
Köszönöm szépen
 
Van tervben a pakliszerkesztőn kívül valamilyen mód arra, hogy meg lehessen nézni, hogy melyik években lettek újra kiadva lapok foilos változatban vagy újranyomva új dátummal egyéb okból?
Eddig csak a BDV-ben volt látható a foilos feltöltése Az elemek illúziója nevű lapnak, de most már ott sem látható. Én jelenleg csak a 2018-as foilos nyomásról tudok, de lehet, hogy volt újabb is.
Nem várom el tőletek, hogy feltöltsetek minden lapot külön oldalra, de ez talán egyszerűen kivitelezhető lenne: a lap külön oldalán egymás alatt lehetne felsorolni a kiadások dátumát számmal listaszerűen. A felújításokat is egyszerűbb lenne így linkelni.
 
A színtelenek és a Bufa lapok az egyszínűség egyediségéről voltak tiltva. Az áprilisi behós szimpla egyszínű verseny lesz, azaz egy lapból nem csak egyet, hanem a maximális darabszámot lehet használni. Semmi sem indokolja, hogy a színtelen/Bufa lapok innen is tiltva legyenek. Szerintem.
 
Az áprilisi Beholder egyszínű versenyen - jelenleg - lehet használni a színtelen és Bufa lapokat. Ez várhatóan így marad?
A tényleges egy szín csak egy alkalomra szólt?
 
Jó ötlet, köszönjük! Egyeztetek majd a fejlesztővel, hogyan tudunk ilyet megvalósítani.
 
Üdv!
Egyszer már felvetettem, de most ismét:

!Szerintem! nagy segítség lenne a versenyhirdetőnél egy bepipálható kocka, miszerint "érdekel", illetve "biztosan megyek".

Most, hogy ilyen sok verseny lett, segíthetné az áttekintést a regisztrálók számára, illetve a versenyszervezőknek is segítség, kb hány emberre és kikre számíthatnak...
 
Világos, köszönöm!
 
Nem, ez a szabály később változott, mert túl erős volt, hogy zsz-ért jövő lények egymást "építgették". Az a végleges, ami a Kódexben van, építeni zanszilánkot csak építmény esetén lehet.
 
Sziasztok!

A hkk kódex és a Zanszilánkok szabálykönyv ellentmond egymásnak szerintem, és nem tudom, hogy melyik a helyes.

Kódex:
"...játékos minden egyes zanszilánk idézési költséget kifizethet 1 szörnykomponens vagy 1 áldozás elköltésével. Építmény kijátszásakor minden egyes zanszilánk fizethető 1 építő elköltésével is."

Tehát azt állítja, hogy építmény kijátszása esetén fizethetek építővel zanszilánkot.

A Zanszilánkok kiegészítő szabálykönyve ezt állítja:
"...de minden egyes VP-t fizethetsz egy szörnykomponenssel, építéssel vagy áldozással, de nekronnal nem."

Tehát nem köti ki, hogy csak épületet fizethetek építéssel.

Feltételezem a kódexben van rosszul leírva, mivel ezen a meccsen https://youtu.be/bDXdN49AiNg?t=225 a zanszilánk költsége egy lény passzivizálásával lett kifizetve.
 
El fog dőlni. Időben.
 
Nem hiába írtad le korábban is a céh szabályt, de abban nem láttam semmi olyan kitételt, ami nem engedné meg, hogy a frissen bontott verseny szabálya ne írja felül azt a darabszám korlátot. Erre kell a konkrét és véglegesített ítélet.
Hogy mi az az ítélet az nekem tök mindegy, csak legyen valami.
 
pega epikus esetén arról volt szó, hogy csak az "alap" színek céheit használhatod, azokat, amikből csak pega van bent, nem
persze lehet, ez változott a mostani tesztciklus alatt
 
Nyilván az enyém is csak egy vélemény a sok közül.
 
Én engedném a több darab céhet, ahogy az egyfajta lapból is meg van engedve bontotton >3. Kevesebb blanket bontasz. Tiltással kapcsolatban pedig tesztelői döntés alapján hirdetném ki előre, lesz-e valami tiltva.
 
Bár a kiegészítő szabálykönyvében benne lesz a pontos szabály, talán nem árt szájba rágni:
- max. 3 céhhel lehet játszani (ezek lehetnek egyformák vagy különbözőek is)
- azokat a céheket használhatod, amelyeknek a színét használod a paklidban is
- frissen bontotton nincs színkorlát, ezért ott bármilyen színű céhet lehet használni, nem kell a pakli színeit nézegetni

Nem bontottra, de nem árt tisztázni:
- nem lehet úgy színt cserélni side-ból, h a paklid színei ütközzenek a fenti szabállyal
- ha a megengedettnél kevesebb színt használsz, akkor a hiányzó szín(ek) helyén szabadon használhatsz más színű céhe(ke)t
- pegazus epikusnál illetve Sokszínűségnél bármilyen színű lehet a használt céhed (mivel a paklid is bármilyen színű lehet)

Én biztosan nem engednék 3-nál több céhet használni, mivel az így is meglévő random-ollót az még szélesebbre nyitná. Lesz olyan, aki 4 csomagból 6 céhet bont, és olyan, aki egyet sem. Mindenki max. 3-at használhasson!
Ugyanebből az okból tiltanám a főtitkárt is. Pont olyan, mint mikor egy bizonyos kiegben csak 1 féle helyszín jelent meg. Ott is tiltottuk, ugyanazokból az okokból, mint amiért a főtitkárt is tiltani kell.
 
Valószínűleg egyszerűbb lenne az életünk, ha a céhekre ezt nem kötnénk ki bontott formátumon. Sokan nem fogják tudni, melyik céhet érdemes használni, vagy esetleg berakják mindent, hadd lehessen az esetleges hibát menet közben korrigálni. Egy adott ellenfél ellen persze végig ugyanazokkal a céhekkel kell játszanod, de 2 meccs között a paklidat szabadon alakíthatod, beleértve a céheket is.

Azt, hogy egy céhből max. 3-mal lehet játszani, maga a céhszabály rögzíti. Ha akarjuk, bontotton ezt felülírhatjuk, de nem vagyok benne biztos, hogy ez szükséges. Ha esetleg 3-nál többet bontottál, kelljen agyalni, melyik 3-mal játszol.

A Roxatban egyetlen narancs lap van, a Roxati céhtanács főtitkára. Bár első bontotton általában nem szoktunk általában tiltani semmit, talán ezzel most kivételt tehetnénk.
 
Én is
 
Nem gondolnám, hogy ebben a kérdésben igazad van. Nem a céhek mennyisége lesz szerintem a döntő, hanem a színe
 
Én egyébként nem így gondolom. A céhek mókás és érdekes lapok lesznek, de nem biztos, hogy önmagában győzelmet hoznak. Egyfelől nagyon nem mindegy az sem, hogy milyen céhaktiváló lapokat húz az ember, mert ha azok gyengék és nett lapveszteség a céhaktiválás, akkor nem biztos, hogy annyira jól járunk. ráadásul van pár céh, ami eléggé be tud blankulni, pl. a barna bármennyire errős, ha nincs hozzá KF tárgyunk, akkor 4-5. körtől kb. semmire nem jó.

Fognak a céhek számítani, de a pakli kioptimalizálása szerintem ebben a környezetben kifejezetten nagyobb kihívást jelent majd, mint egy sima bontotton.
 
Van egyébként olyan ember, aki nem úgy gondolja, hogy azon fog múlni a bontott verseny, ki mennyi és milyen céhet bont? Értem, hogy lehet aktivizálni meg tappelni ezeket akár gyakorikkal is, de mondjuk egy 3 céhes ellenfelet nem tudom, hogy lehet kiszedni ha én pl egyet sem bontottam.
 
Juthat hozzád 3-nál több céh is akár, ugyanúgy mint a többi lapból.
Bontotton nincs színkorlát, így ott akármelyiket használhatod.
Drafton viszont ugyanúgy beleszámítanak a színeidbe, mint bármelyik másik lap.
A minimális lapszámot pedig mindkét formaton növelik.
Az egyetlen kérdés, ami nem jön ki egyértelműen az eddig lefektetett szabályokból, hogy bontott/drafton fel kell-e írnod hogy játszol-e céhhel, és azt menet közben nem változtathatod(mint a narancs lapoknál), vagy szabadon alakíthatod a verseny közben. Én itt az 1. verzióra tippelek.
 
Frissen bontott / draft versenyformátumokon hogyan működnek a céhek? Ott nincs lapszám korlát, így van esély arra, hogy 4-nél több céh jusson egy játékoshoz.
Valamint a paklihoz hozzáadott minimum lapszámot ott is be kell tartani?
 
Ezt a bébi, ifjú teki, lárva kérdést én is fel tettem, de ez olyan kevés lap hogy szerintem le lehetne valahova irni hogy ezeket lehet használni vagy nem is tudom és akkor az ujra kiadás sem kell, vagy az ekharion bébi helyett adjanak ongoliant bebit az óriások á többit nem tudom
 
1.)A véleményünk különbözik az egyszerű fogalmáról:
Én azt nézem, mi van a lapra írva és úgy próbálom játszani, sajnos már vesenygyőzelmem is ment el azon, hogy éppen nem tudtam, hogy egy lap máshogy működik, így emiatt is érint a kérdés érzékenyebben.

2.) ha arra áldoz időt és püénzt a játékos, hogy versenyre is elmenjen, be fogja tudni szeretzni.

3.) ha nem így szólna a szabály, akkor nem kellene egyenként a lapokat végig nyálazni, sőt, a laptervezés is rugalmasabb lenne. (Én szerettem a Tenger gyermeke típusú lapokat, de ez szintén magánügy.)

Összességében ez a későbbiekben is használható dolog lenne, lásd a nagy kedvenc A tengerméy ura lapnál, amit véleményem szerint sokan forgattak.
Illetve ha így még több lap kiesik a játszhatóság kategóiáján belül a rota alatt, még jobban szűkül majd a lapkészlet, még kevesebb játszható koncepció lesz és személy szerint ez a lehető legrosszabb végkifejlet ami a rota után történhet.

Fec
 
  ... | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.