Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Eridani Könnyűlovasság
Küldd el képeslapként!
Az Eridani Könnyűlovasság az egyik leghíresebb és legfélelmetesebb zsoldosapat a Belső Szférában. Jól felszerelt mechjeik és remek pilótáik minden csatában megállják a helyüket.
Nézz szét a galériában!
Birodalom (könyvsorozat)
Termékismertető - Trónok Harca: A Király Segítője
Termékismertető - Zén Legendái: Tilretas öröksége
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (622)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Tik tesója...
 
Mi, vagyis mi, kalandozók, így gondoltam. Az eseménynél még javában a Kiégett Földet jártam, Dorni nevét átkozva... Ki az a Tak?
 
"Vlagyimirt megakadályoztuk."

Hehe hehe hekhm khm khm...

Ezt azért beszéld meg a piramis börtönszobájából kiszabadult Tak-kal is...
 
Így igaz; nem szereti.

De Vasvellának elnézi, mert tudja:"...boldogok a lelki szegények, mert nagy lesz később az kobakjuk koppanása, amikor a végső, nagy átalakulásuk után az ex-tűzcsiholó uracskájuk helyett Leah fogja elfenekelni őket; minden nap, az idők végezetéig; és még azon túl is."
 
Érti a tréfát, de nem szereti :-)
 


Gondolom, csak irigységből mondod ezt, mert neked nincs oly' hatalmas, lompos-bozontos, mint annak A Rókának.... Ezért lenne az a vadászat!

Nardaal, aki érti a tréfát....
 
Azt felejti el az úr, hogy Erdauin teljes pusztulását egy ősi mágia akadályozta meg... Ha ez nincs, akkor mégis ki követné? Nem lennének kalandozók, mert a királyságig lerongyolódva soha nem jutnak el - ott pedig az, hogy valaki az ő papjává váljon, aligha elképzelhető. Hívek nélkül pedig elsatnyult volna - elég hamar. Legalábbis az ő idejük szerint.
 
Kikapcsolódás képen róka vadászatra szoktam menni. Az a róka rendszeresen rókafarkakat és aranytűket akar venni, annyiszor elveszítette már!


Vasvella, Dornodon rókavadász Inkvizítora
 
Inkább hajkurásznátok piromenyéteket, dornodoniták!

Nardaal, a Róka
Fekete Druida
 
Áfonya mester! Én is megtenném! Mennyi XP-t kapnék érted?

Vasvella, Dornodon istenkáromló Inkvizítora
 
Pl. Zarknod megtehetné, de ő értelmesebb annál, minthogy legyilkolja a követőit. Vlagyimirt megakadályoztuk.
 
Micsoda istenkáromlás, hogy egy ostoba halandó egyáltalán gondolni merészel arra, hogy megismételjen egy olyan magasztos tettet, amelyet Urunk és Mesterünk, a hatalmas Dornodon vitt véghez?!

Áfonya, Dornodon Inkvizítora
 
Rend a Lelke mindennek.
A Zan Rendje!

UI: esténkét azért állítsatok őrt, aki a távoli eget fürkészi a tűzoszlop jeleit kutatva...
 
Talán azért, Barátom; mert nem hallottál még (Fekete) Druidákat igét hirdetni.

Nardaal, a Róka
Fekete Druida
Sheran Istennő teljhatalmú megbízottja és jobbkeze
 
Sheran papot nem hallottam ilyen szépen beszélni Leahról. Nekem tetszik...

Cerra, Leah papja
 
Mennyire elmentünk a kiinduló Vlagyimirtól... Tény, hogy Dornodon felment. Az is, még Chara-dinnak se ment letaszítani valakit. Ha kiirtanánk Dorni rúnaköveit és követőit, nem lenne hatalma. Szóval a valódi hatalmat a kalandozók birtokolják, hiába nincs ZAN...
 
FlyXan szavai bölcsességről és műveltségről tanúskodnak... Nem lennék meglepve, ha valamelyik (kobudera) kolostor könyvtárában utána olvasott volna néhány igen ritka és értékes fóliánsnak is.

Szegény Vasvella "barátunk" sajnos megint csak téved...
Például abban, amikor a földműves tarlóégetését hasonlítja össze ura gyilkos tüzével. A földműves tudja, hogy meddig terjedhet a tűz; megtesz mindent azért, hogy csak a saját földjén perzseljen a tisztító láng. Körbeássa a területének határát és egészen addig ott marad a helyszínen, amíg el nem hamvad az utolsó zsarátnok is.
Ezzel szemben az ex-mágus nem törődött azzal, hogy kit fog elemészteni a Nagy Tűz. Nem törődött azokkal, akik segítettek neki a Tűz létrehozásában (az első denevér szimbólumot viselőkkel!). Nem törődött azzal, hogy meddig is terjed a pusztítás. Elvégre ő nem kívánt már a halandók táborába tartozni... Ezért a célért feláldozott mindent és mindenkit; sunyin, hiszen senki sem tudott vezetője valós céljáról.

Ritka az a Túlélő, akinek csak az ellenségeit ölte meg a világméretű lángoszlop.
Akinek csak az ellenségei vesztek oda, annak a Tűz előtt sem volt senkije. Se barátja, se rokona, se ismerőse. Ez pedig csak úgy lehetséges, hogyha az adott halandó kitaszított volt - saját vagy egy közösség döntése által. (Az első még megérthető, a második pedig elgondolkodtató.)

Azt gondolom, az ex-mágus halhatatlanná válása és Chara-din kiszabadulása előtt is eléggé jól le vont fedve a gonosz oldal. Leah Nagyúr egyedül is képes volt ellensúlyozni a jó oldalt és ezáltal a Szent Egyensúly stabil és töretlen volt.
Ez az Egyensúly csak kis mértékben módosult azóta, hiszen csak a gonosz út vált ketté, majd a Káosz eljövetelével a választható irányok száma három lett. Egyedül Leah vesztett el még élő gonosz jellemű halandókat, akik nem az ő hitét kezdték el követni és vallani; tisztelet a kivételnek. (Természetesen a haláluk után azért ők is (és mindenki más is) Leah-hoz fog kerülni; ez nem kétség. Ezért hatalmas ISTEN Leah (az Igazak között!).

Aki csak a hatalmat akarja, az adott esetben magasra juthat. De minél magasabbra jut fel valaki, annál nehezebb fennmaradni; annál sikamlósabb és kisebb az a felület, ahol biztonságban lehet. Aztán törvényszerűen eljön az a pillanat, amikor el- és lebukik a feltörekvő és zuhan-zuhan-...-zuhan a nagy semmibe - egyenesen Leah lábai elé. Közben senki nem nyújtja felé segítő készen a kezét, hogy megmentse a hatalmas bukástól, mert korábban a hatalmat akaró sem segített neki(k).
Ez is az Élet egyik nagy igazsága, Testvéreim!

Sheran adjon bölcsességet és gyújtson fényt az Igazhitűek lelkében; bárhely valós Isten követői is legyenek!

Nardaal, a Róka
A Fekete Druidák KT (#9155) egyik alapítója
A Földanya teljhatalmú megbízottja és jobbkeze
 
Te tévedsz, mivel olyan az isten, mint a követői. Raia álnok papjainál pedig vérszomjasabbakat nem láttam még Tharr követőinél sem. Gondolkoztam már rajta, hogy imámkor megkérem Dornodont, hogy a Raia papok egyből átáldozhassanak, mert a jellemük csak álca, és akkor megkezdhetem az igazi Térítést!
Sokan azt felejtik csak el, hogy Dornodon nem mindenkinek okozott fájdalmat a Világégéssel. Valakinek pont az ellenségeit pusztította el a Tűz (mint nekem). Azért gondoljatok bele, milyen gigantikus látvány lehet az, amikor az egekig érő lángoszlopok végigsöpörnek az ellenség sorai között, ahol csak por, és hamu marad, vagy jajveszékelő félhullák, akiknek mosolyogva nézel a szemébe és küldöd a másvilágra. Már ekkor tudtam, hogy akinek ekkora hatalma van, azt követni fogom, akár isten, akár halandó.
Egyébként is! A földműves paraszt, aki felégeti a tarlót, azt gonoszságból teszi, vagy mert meg akarja újítani a földjén az élővilágot? Dornodon tudta, hogy sok túlélő lesz, valószínűleg azt is, hogy Chara-din börtöne kitart, ami megvéd területeket, hisz azt ősi istenek készítették. De ha mégsem, kit érdekel.
Az fáj nektek, hogy felborult az eddigi egyensúly. Addig még csak egy gonosz istenség volt, szemben a kettő jóval. Most három van! Savanyú a cukor!
A régi istenek nagyon elkényelmesedve éltek, olyanok voltak, mint a sznobbá vált arisztokraták, és most zavarja őket, hogy egy "koszos halandó felkapaszkodott" közéjük tartozik.
Nincsenek illúzióim, nem várom majd el, hogy Dornodon maga mellé emeljen, a gonoszság istenétől nem is várhatok mást. Nem az irgalmasságáért követem, hanem a hatalomért. De nektek se legyenek illúzióitok! Ti, akik ugyancsak a hatalomért követtek valakit! A ti isteneitek sem fognak megvédeni, ahogyan korábban sem tették millió és millió hittársatokkal!

A tűz jöjjön el álmotokban!

Vasvella, Dornodon Inkvizítora
 
Már megint tévedsz. Raia nem azért a jóság istene, mert bármire képes lenne a hatalomért, az csak és kizárólag a velejéig romlott gonosz egyének "kiváltsága" (bár nevezhetjük őket inkább őrülteknek is).
Dornodon mindent alárendelt a hatalomnak, az se érdekelte, ha nem marad életben senki, aki utána a nevét dicsőítené. Csakis a hatalom, mindenáron. Az igazi erő ott mutatkozik meg, amikor hatalmadban áll megcselekdni valamit, de nem teszed meg, mert több fájdalmat okoznál vele, mint amennyi örömet szereznél magadnak vagy bárki másnak. Rombolni bárki képes, de építeni csak az igazán erősek és bölcsek.

Erdauin csak azért maradt meg, mert Chara-din börtönfalai kitartottak, viszont vészesen meggyengültek, szóval köszönhetően a pszichopata istenutánzatodnak, sikerült ismét a világra szabadítani a valaha létezett legsötétebb gonoszságot, aki azóta is azon mesterkedik, hogy a többieket kitúrja a hatalomból (igen, a kedvenc mágustanoncodat is).
Mennyire elvakult birkának kell ahhoz lenni, hogy azok után a szörnyűségek után, amiket Nord varázslóként tett (ne feledjük, a Világégés előtt ő mozgatta a varkaudarokat is marionett-bábuként a Namír királyság elleni háborúban, amivel szintén mérhetetlen szenvedéseket okozott), még követői is legyenek? Vagy azt hiszed, hogy urad majd felemel magához, ha jól szolgálod? Ugyan már, ugyanolyan eszköz vagy csak a számára, mint a zsebkendő, amibe az orrát fújja. Ha már nem kellesz neki, ugyanúgy el fog dobni, mint ahogy a tanítványait is eldobta.
 
Ha egy isten elpusztítana mindenkit, ki felett uralkodna? Dornodon Erdauint is támadta, azt valaki megvédte, tehát valakinek sikerült dacolnia Dornodonnal, tehát ő sosem lehet a legerősebb. Meg Leahnak eleme a halál, mégsem robbantott ki kontinens méretű háborút...
 
Ha korábban olvasom förtelmes soraidat, bizony működött volna a 30 percen belüli reagálás, dornodonita!

Mindig visszatérünk az alap problémára. Igen, a mágusotok alkotta eddig a legnagyobb kataklizmát, ami elpusztította majd' egész Ghallát. Viszont az is mindig elfelejtődik a követői részéről, hogy az első áldozatok maguk az akkori követők voltak (denevér szimbólummal a nyakukban), akik nem dornodon táborát erősítik mostanság, hanem a Halál Urának, Leahnak birodalmában leledzenek, hiszen a Tűz őket emésztette el elsőként.
Akit ti istenként igyekeztek tisztelni, nem több, mint egy önös érdekei miatt mészárossá vált aljas ex-mágus. (Ezért sem érdemli meg, hogy nevét nagy betűvel írjam... )
A többi - valós -Isten mindig is volt a Világ kezdete óta. Halhatatlanságuk, isteni mivoltuk megkérdőjelezhetetlen. Ők nem felkapaszkodottak. Ők voltak, vannak és lesznek!!!
(Rhatt, Bufa és Chara-din mibenléte nem zárja ki szavaim igazát... )
Aki felkapaszkodik a halhatatlanok csarnokába, úgy hogy keresztül tapos mindenkin (ld. azokon is, akik hűen követték és követik), az mindig csak a második sorban állhat az Igazak mögött! Mindig rajta lesz a felkapaszkodottak bélyege, a korcs mivolta által. Halandóságát elveszítette, de a a tisztaságának elvesztése által. És egy valós Isten tisztaság nélkül nem Isten, csak isten-szerű képződmény!

Ez van! Ennyit erről.

Nardaal, a Róka
Fekete Druida
Sheran Istennő teljhatalmú megbízottja és jobbkeze
 
Köszi ezen jót röhögtem!
 
Jó, de kit tekintsünk mesternek? Az óriás amőbát?
 
Olvastad a Versenyfutást? Még az enc. is, Fairlightnál mutatja, nem csak egy módon lehet valaki isten..
 
Honnan tudod, hogy nem fordult oda? Elég pénzzel a Mágia ura segített volna. Más kérdés, hogy nincs az a pénz, amiért egy isten kiirtaná a saját híveit...
 
Olvasd már el az Égető tekintetet... Raia különben sem égette volna el a világot...
 
A Mester nevét hiába szátokra ne vegyétek, ostoba férgek. Semmit sem tudtok végtelen hatalmáról és bölcsességéről.

Áfonya, Dornodon Inkvizítora
 
Egyrészt senki sem ártatlan. Másrészt arra már senki nem emlékszik pontosan, hogy Raia hogyan lett isten. Lehet, hogy Lottón nyerte! Én nem vitatom, hogy nehezebben lett isten, csak azt, hogy megtette volna, ha eszébe jut, vagy ő kezd el foglalkozni a ZAN-al, és jön rá erre a lehetőségre. Nem akarom mentegetni Dornodont, Ő a gonoszság istene, nem jóságból csinálta amit tett, de ezt más is megcsinálná, még te is, persze te képtelen vagy rá, bár szerinted egy elmebeteg hülyegyerek igen!
Kicsit idegesnek tűnsz......ne légy ideges, a Raia papok mindig túl dramatizálják a dolgokat!



Vasvella, Dornodon Inkvizítora
 
Ott bukik az okfejtésed, hogy Raia anélkül lett isten már jóval Dornodon előtt, hogy ártatlan lelkek millióit kellet volna hozzá megölnie. Na az teljesítmény volt, amit az általad istenített mágustanonc művelt, arra bármelyik elmebeteg hülyegyerek képes.
Viszont tudok javasolni két gömbszerű dolgot a lábaid között, amit markolászhatsz, az a neked való.

Gabrielle, Raia bosszúálló angyala
 
Ugyan a balga népség azt hiszi, hogy Dornodon nem tudta uralni a ZAN-t, de ez nagy baromság. Mindenki gondoljon bele! Ha lenne egy gomb, amit ha megnyom, istenné válik, ki az aki nem nyomná meg? Úgy nyomogatnám, hogy elkopna! Akinek nem tetszik az, amit tett, az csak irigykedésből mondja. A többi isten is csak irigykedik, hogy nekik nehezebben ment. Ha Raiának lett volna annyi esze, hogy ez a megoldás még korábban eszébe jut, akkor ő is megcsinálta volna, csak akkor "Szent Tisztítótűznek" hívták volna!

Vasvella, Dornodon Inkvizítora
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.