Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Luhaine, a varázsló
Küldd el képeslapként!
Luhaine, a varázsló a Sziklakürtőnek nevezett mágikus börtön lépcsőjénél. Több hatalmas, gonosz lényt is zártak ide az idők folyamán, pl. a Ködszellem is itt raboskodik.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Én ezt a "Végzetúr történetét" már kb. 3-4 éve elolvastam.
Az eleje még jónak mondható, de úgy az 50. fejezettől már nagyon szétesővé és értelmetlenné válik a történet.
Ráadásul nem is lehet végigolvasni, mert a 122. fejezet végén megszakad...
 
A végzetúr története innen kezdve végigolvasható: http://vegzetur.wikidot.com/legend0
 
De jó ilyeneket olvasgatni!
Persze Valagyimir nem győzné le az Ellenséget.....de ugy tudom hogy halhatatlan (mármint Valagyimir) ezért gondolnám hogy élni fog addig amíg eljön az ellenség.
Hogy milyen történet szövése lenne a témának arra lennének ötleteim ,de mint írtam nem vagyok író ,.....
És hát Vlagyinak nem muszáj meghalnia a végén elmehet egy másik létsíkra is ......
 
Ezzel a Vlagyimir harcol az Ellenséggel - témakörrel annyi a baj, hogy egyelőre az Ellenség még nem jött el a Túlélők Földjére.

A három (illetve öt) háttérvilág - bár térben ugyanott, ugyanazon a planétán, és földrészen játszódik - több idősíkot ölel fel.

A legelső a Kalandok Földje világa (itt még csak két isten létezik, az Élet és a Halál istene és csók), sok ezer évvel a TF jelene előtt játszódik. Nem tudunk róla túl sokat, nincs teljesen kidolgozva, szerintem.

A második a Mágia Mesterei világa, ami a Világégés előtt egy (kettő?) évtizeddel zajlik ugyancsak Ghallán, egy Merkathia nevű kereskedőhercegségben (ha jól rémlik).

A harmadik, és egyben legfontosabb háttérvilág a Túlélők Földjének világa, aminek eseményei a Világégéstől kezdődnek, és egészen odáig tartanak, ahol az Ellenség ereje teljében megérkezik Ghallára és elpusztítja azt. A kalandozók eleve elrendeltetve elbuknak majd ebben a csatában, és a túlélők a Mir hegység alatti barlang- és alagútrendszerbe menekülnek, amit elneveznek Hegymélynek.

Vlagyimir sem mindenható, és nem is isten, nem győzi le az Ellenséget, sem ő sem más. A TF jelenében a kalandozók az Ellenség fürkészeivel, felderítőivel hadakoznak épp, és sajnos nem tudják, hogy épp azzal hívják fel világunkra az Ellenség figyelmét, ha a Fürkészeket elpusztítják. Ez ugyanis jelzés az Ellenség számára. Azt jelzi, hogy itt elegendően erőteljes energiákra lelhet, érdemes hát idejönnie. Ha a Fürkészeket nem sikerülne legyőzni, akkor az Ellenség sosem jönne ide... Mindegy.

Kb ezer évig élnek a Hegymélyben a számkivetett kalandozók, akik közül egyedül az alakváltók képesek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Ők már nem kalandozóknak, hanem galetkik-nek hívják magukat. Ez a negyedik idősík, az Ősök Városa világa.

Aztán a galetkik elérik azt szintet, hogy már képesek legyőzni az Ellenség hátrahagyott nagyurait, és visszafoglalják a Felszínt. Megjegyzem, hogy ezer év alatt a felszínen semmi élet nem marad, és ezért a Ellenség odébbáll. Amik maradnak, felosztják maguk közt a felszínt, és egymást zabálják, mert nincs más. Őket, degenerált, csökevényeket győzik le a galetkik, és válnak ismét a planéta egyeduralkodóivá, és ekkorra már nem galetkiknek, hanem végzeturaknak hívják magukat. Ez egyben az utolsó háttérvilág, a Végzetúr világa.

Ez tehát a teljes "ghallaológia", ami így egyben jól átlátható, még ha menet közben alakult is ki, és alkotása közben sokat változott is. A HKK ezt a teljes palettát átölelve, idősíkján a történelem előtti időktől (pl. moák civilizációja - ami a mágiapály idején, valahol a Kalandok Földje világa, és a Mágia Mesterei világa között, előbbihez közelebb, sok ezer évvel ezelőtt zajlott), egészen a Végzetúr világáig húzódik; térben pedig a teljes planétát, és a hozzá kapcsolódó egyéb bejárható dimenziókat (lásd helyszínek) felöleli.

Igen. Csodálatos az egész Ghalla Univerzum. Annál is inkább, mert az alakításában vastagon benne van a játékosok keze is.
 
Én kötelező olvasmánnyá tenném ezeket (és a folytatásokat is.....)

Egyébként jó lenne uj novellákat olvasni ,akár online is.
Én pl nagyon kiváncsi lennék Vlagyimir vagy Sistegő Pumpa további kalandjaira.Vagy az Ellenség ellen vívott háborúra.(anno volt ilyen naiv tervem hogy majd én megírom miként vezette csatába sárkányháton lovagolva híveit T. Vlagyimír az Ellenség ellen,miközben a talajon nagyhatamú mágusok segítették a csatában.......,de tehetség hijján letettem az írásról...)
(ha egy Magyar ember meg tudta írni Han Soló kalandjait akkor ezeket is megírhatná valaki......
Én lelkesen olvasnám!
 
Jó lenne, ha időnként újabb novellákat töltene fel a Behó a honlapra. Utoljára 2010-ben jelent meg kettő Jancsár Jánostól, azóta várom, hogy folytatódjon az "Üzenet" története.

/Ha valaki még nem olvasta volna el, de érdekelné a HKK könyv trilógia (Brian McAllister: Kitaszítottak - Átkozottak - Túlélők), akkor nekem van eladó egyben 5000 Ft-ért./
 
Leírom neked cukormáz nélkül.
Arról nem tudok nyilatkozni hogy a holdfényconra jó lesz e mert ahhoz ismerni kéne az oda küldött művek színvonalát.
1 Az egyes szám első személyben megírt műveknél mindig figyelni kell ara hogy a karakter belső gondolatai fontosabbak mint maga a történet. Mert az a fontos hogy az olvasó azonosulni tudjon. Sajnos ehhez nagyon kevés volt a belső monológ. Ennél a stílusnál nagyon fontos az hogy a leírás stílusos legyen ne tárgyilagos. A te írásod tárgyilagos persze tárgyilagosan is lehet nagyon jó írni pl Andrzej Sapkowski művei.de azoknál a írásoknál mindig kívülről vannak leírva az események. Ajánlom a Trainspottingot olvasásra az talán az etalon én regény.

2 Nincs a történetben fordulat. És Brian karaktere elég nihilistának tűnik attól hogy démont idéznek előtte egyáltalán nem akad ki. Most őszintén te így reagálnál ere?

3: felesleges dolgok sok olyan információ van benne ami lényegtelen pl a szülök munkája nincs szerepe a történtben és csak arra jók hogy már az elején elunta magát az ember.

Pár tanács:
1 novellába 2 féle információ kell, vagy legyen érdekes vagy legyen fontos
2 figyelj a szóismétlésekre vagy ne legyenek vagy ha vannak az legyen érezhetően szándékos
3 vagy tudatosítsd az emberekkel hogy olvasnak pl mokás kitekntésekk pl így: El tudnak képzeni egy kifordított görögdinnyét amiből korona formában cápa fogak állnak ki? Na ez a lény ennél is ronddábban nézet ki.
Vagy nem tekints ki az olvasóra de mindkét esetben kerülendők az ilyen mondatok:"leginkább úgy tudnám leírni" A leírás nagyon egyszerű ahhoz képest hogy semmihez sem hasonlítható a lény.
Még 1 dolog a legtöbb ilyen pályázatnál szóközökkel együtt nézik a terjedelmet nézd meg hátha itt is így van.
 
A Holdfénycon-on, lesz egy novellaíró pályázat, amire szeretnék jelentkezni, viszont nem vagyok benne biztos, hogy ez az írásom elég jó lenne oda. 8000 karakteren kell belül lenni, ez itt 7999 szóközök nélkül. remélem valaki végigolvassa, és kritikát is kapok rá



Umbra Magus

Üdv, Ethan Brian vagyok, egy hétköznapi végzős diák, idén érettségizem. Zseninek számítok, mivel csak az érettségi után leszek tizennyolc. Szüleim elég furcsák. Apám, aki amúgy egy környezetvédelmi hivatalnál dolgozik, munka után Green-peace aktivistaként tüntet, mindig más-más ügy mellett kiállva. Anya egy nagy kereskedelmi cégnél raktáros, de hétvégenként nudista strandokra jár, és embereket keres aktfotózásra. Néha jó ez a hobbija, hisz nem csak vénasszonyok strandolnak, ha értitek, mire gondolok.
Egyik nap furcsa dolog történt velem. Miután hazaértem és mentem fel az emeletre, egy ember hátát láttam a lépcső teteje mellett, balra, de nem foglalkoztam vele, a lépcsőt néztem. Miután felértem a lépcsőn körülnéztem, de az alak sehol sem volt. Benyitottam anyám műhelyébe, hátha ott van, és anya épp fotózza. De se anya, se az alak nem volt bent. Benyitottam minden szobába, de sehol senki. Lementem a pincébe, benéztem a szekrényekbe, kimentem a hátsó kertbe, de sehol senki. Lehet, hogy képzelődtem. Éppen visszamentem volna a házunkba a hátsókertből, amikor a szobámban az ablak előtt elfutott valaki. Gyorsan berohantam a házunkba, felrohantam az emeletre, és berontottam a saját szobámba. Üres volt. Csodálkoztam, pedig meg mertem volna esküdni rá, hogy volt ott valaki. Vártam, míg hazajönnek a szüleim. Először apám jött haza, elmondtam neki, hogy láttam egy alakot, de nem találtam sehol. Azt mondta, hogy várjuk meg anyát, hátha ő tud valamit. Anya nagyon későn jött haza, beszélni már nem tudtunk vele. Reggelinél hoztam fel a témát megint, de anya csak annyit mondott, hogy ő nem hívott meg kivételesen senkit, biztos a fáradság tette, hogy képzelődtem. Még mielőtt mondta, aggódó szemmel nézett apára. Rájuk hagytam, és suliba mentem. A suliban az osztálytársaim azt mondták, hogy biztos szellemet láttam, a nemrég meghalt nagyapámét. Lehetett benne valami, bár nem nagyon hiszek az ilyesmiben. A különtöri még rátett egy lapáttal, mert arról tanultunk, hogy a középkorban milyen hit vette körül a halottakat és azok szellemeit, illetve túlvilági életét. Itt esett szó vámpírokról, démonokról, nekromantákról, hullakereskedelemről, valamint feltámadásról, feltámasztásról. Mr. River, a tanárunk, nagyon beleélte magát ezekbe a mágikus dolgokba. Meglepően részletezte a feltámadást és a feltámasztást, olyan részletesen mondta el, hogy kit, hogyan, mi kell hozzá, hol, mikor, mintha már csinálta volna. Óra végén azzal búcsúzott, hogy holnap a szellemidézést vesszük. Megijedtem, mert ha azt is így ismeri, akkor Elvis fog nálunk táncolni Marilyn Monroe-val. Furcsa érzés volt bennem, amikor hazamentem. Óvatosan nyitottam be a házunkba, hátha megjelenik nagyapa. Nem jelent meg, viszont amikor leültem volna TV-zni, akkor egy furcsa sikolyt hallottam hirtelen a hátsó udvarból, odakaptam a fejem, de senki sem volt ott, lehet, hogy csak a képzeletem játszott velem, vagy csak a szél fütyült. Nem törődtem vele. A következő pár hónapban napjaim eseménymentesen történtek, különtörin se táncolt az Elvis-Monroe páros, szerencsére. Az érettségin minden rendben ment, majdnem mindenből 100%-ot kaptam. A ballagási bulin összejöttem Samantha-val, akivel le akarom élni az életem, ezért azt tervezem, az ősszel megkérem a kezét. Amúgy a lányban nem csak a személyisége fogott meg…
Júliusban viszont a szülinapi bulim után a szüleim odahívtak magukhoz, és leültünk a kanapéra beszélgetni.
- Egy családi titkot akarunk elmondani Ethan.
- Tudom.
- Tényleg? – Döbbentek meg a szüleim egy szerre.
- Tudom, hogy buggyantak vagytok.
- Nem erről van szó. – Vette át a beszédet apa, az elforduló anyától.
- Elváltok?
- Egy olyan titkot akarunk megosztani veled, ami mindkettőnk családjánál rengeteg, hatalmas problémát okozott. Ez a titok hatalmas áldozattal, felelősséggel és teherrel jár együtt.
- Jó, de mi az? UFO-k vagytok vagy mi?
- Annál valami sokkal sötétebb és hátborzongatóbb.
- Bökjétek már ki mi az!
- Először ezt oda kell adnom neked – nyújtott át egy fadobozkát nekem anya – vedd fel, ami benne van, majd gyere fel a padlásra – majd apával együtt magamra hagytak.
Kinyitottam a koponyákkal bőkezűen díszített fadobozkát. Egy nyaklánc volt benne, amin egy pici csont volt furcsa vésetekkel, meg egy széles, fekete bőrszíj karkötő, rajta egy apró koponya, homlokán ugyanolyan vésetekkel. Furcsálltam, hogy egy csontkollekciót kell felvennem. Felvettem a nyakláncot, mire odakint elkezdett süvíteni a szél, lehet, hogy csak véletlen volt. Amikor a karkötőt is felraktam a bal csuklómra és leengedtem a kezem a vésetek a csontokon felizzottak és fényleni kezdtek. Nagyon megijedtem, épp levettem volna őket magamról, amikor abbahagyták. Most már volt miről beszélni a szüleimmel. Felmentem a padlásra, ahol anya egy fekete leplet akasztott a nyakamba.
- Készen állsz? – kérdezte apa.
- De még mindig nem mondtátok meg mire. Varázsló leszek vagy mi ez a lepel?
- Hasonló, hasonló. - mondta anya beletörődött hangon.
- Apa te mit rajzolsz a földre? És mivel?
- Pentagrammát rajzolok fiam, és vérkrétával.
- Szellemidézés lesz vagy Feltámasztás? – szavaimra anya és apa is felkapta a fejét.
- Honnan?
- Különtöri.
- Drágám, míg apád befejezi a rúnát, beavatlak. – Hívott félre anya.
- Rúnát? Mi van?
- Apád családja egy ősi varázslókaszt tagja, szellemeket idéz meg, s tud velük beszélni. Az én családom tagjai halottakat tudnak feltámasztani, és képesek olyan hatalmas varázslatokat elmondani, melyek egy temetőből hadsereget csinálnak.
- Egy szóval, apa médium, te pedig nekromanta vagy.
- Nem fejeztem még be.
- A nagyapád egy olyan varázslótársaságnak a tagja, melynek tagjai ismerik az örökélet titkát.
- Akkor azon a napon a nagyapát láttam mégis?
- Kész! – szólt apa
- Lássunk neki – fordult el tőlem anya
Apa elkezdett valami furcsa varázsigét mormolni. Körülbelül két percig álltunk ott némán, mire történt valami. A rúna felizzott és a közepén egy kapuszerűség nyílt meg, amelyből egy vörös, karmokban végződő izmos kar nyúlt ki, ami a földre támaszkodva emelte át a testet a kapun. Egy démon lépett ki a kapuból, vörös izomtömege vérré festette a levegőt körülötte, feje nem volt hasonlítható semmihez, leginkább úgy tudnám leírni, hogy egy óriási kopasz vörös fej, és tüskeszerű fogazat, amik mindig látszódott a szájában. Miután kiemelkedett ez a förtelem az átjáróból, hatalmasat ordított, majdnem elestem. Apa felé fordult, és rávicsorodott, apa arcán nem látszódott félelem, csak ennyit mondott:
- Dosther!
Nem tudtam hová tenni ezt a mondatot. Apa ismer egy ilyen szörnyet? Anya odasúgta a fülembe:
- Apád a démont az igaz nevén szólította.
Különtörin azt mondta Mr. River, hogy törzsi szinten még él az igaz név tisztelete, melynek tudásával irányíthatod a név tulajdonosát.
- Miért hívtál erre a porfészekre idéző? – mondta a démon mély, hörgő, számon kérő hangon.
- Dosther! – Apa szavaira a lény összehúzta magát.
- Fiam, hogy erődet megszerezd és halhatatlan nekromanta légy, ki ismeri a szellemvilág titkait, öld meg a fenevadat.
- Jó, de hogyan Apa? – Anya megkocogtatta a vállam egy kard markolatával. Elvettem a kardot a vállam fölött. Egy rubinnal kirakott markolatú, fényes, ezüstpengéjű kardot tartottam a kezemben. Nem várhattam, meg kellett tennem. A nekem háttal álló démont hátba döftem, pont ott, ahol a szívének kellene lennie. Nem tudhattam igazából, hogy hogyan is van összerakva egy ilyen dög. Ott volt a szíve, mivel rengeteg vér csordult ki belőle. Amikor összeroskadt és az utolsókat rúgva felém fordult, kihúztam a kardot a testéből, majd nagy lendülettel lecsaptam a fejét.
Ekkor világosodtam meg igazán! Ezer meg ezer gondolat futott át az agyamon, hirtelen megismertem a saját történelmemet, s azt is, ki vagyok valójában. Nagyapám tudása vegyült anyám nekromanciájával és apám médiumságával, ráébredtem arra is, hogy a nagyi boszorkány volt, de kilétét még a saját családja elől is titkolta. A tudatomba égette magát a letűnt generációk története. Ez az erő, tudás és hatalom túllépte emberi valómat, mágus lettem, minden mágusok feletti, egy árnyékban varázsló, a tökéletes fekete mágia lény. Testemet átalakítottam, hogy e temérdek energiát elbírja, bőrömet éjsötét árnnyá, szememet vérrubinná alakítottam. Kezembe égett az eddig karkötőként viselt koponya és a nyakláncon lévő csont bele égette magát a mellkasomba. A túlvilágról eközben azt az üzenetet kaptam a nagyitól, hogy:
- Mától neved legyen Árnymágus, Umbra Magus.
- Készen állok. – Mondtam rekedtes, mély hangon szüleimhez. Hangom szinte démonivá tette létemet.
- Fiam. – ölelt át Apa.
- Kisfiam. – ölelt át Anya.
- Utódom. – tette a vállamra a kezét nagyapa, aki nem tudom hogyan került oda.
- Tökélyem. - hallottam a szellemsíkról a nagyit.
Ethan Brian vagyok, az Árnymágus, szüleim mágusok, Anya tisztavérű nekromanta, Apa médium, együtt élünk most már nagyapával, aki halhatatlan. A mágiámmal képes vagyok változtatni a testem, ha leszáll az éj, Árnymágussá válok s elmerülök a fekete mágia birodalmában, nappal élem az életem, egyetemre járok, és boldogan élek együtt Samantha-val, a feleségemmel. Dosther-t, a halott démont mentális manifesztációval ektoplazma lényként magam mellé állítottam, és még új nevet kapott: Manifesto Dosther. Ahogy kiderült, a családfám miatt voltam olyan okos a suliban. Az alak, akit láttam a nagyapa volt, a sikoly a nagyié volt. A tanárom, Mr. River egy mágiafigyelő, aki ugyan varázserővel soha nem fog bírni, de tud erről a világról.
Mágikus Lények Féljétek Nevem!
 
Végül az írás [John McRain: A viadal - Hatalom Kártyái Kártyajáték novella!] a Dungeon honlapján jelent meg, a 2012. február 07. keddi bejegyzések között (www.dungeon.hu).

Érdemes elolvasni, profi munka, és a novella végén nagyon nagy csattanó van!
 
Ha a blog szerkesztői is úgy gondolják, akkor legújabb HKK novellámat a metagém oldalon fogom közzétenni.
 
Köszönöm, ez nagyon jól esett.
Az biztos, hogy a szívem-lelkem beleírtam ebbe a könyvbe. Azt kell még tudni, hogy akkoriban kezdtem mélyebben is beleásni magam a TF fejlesztésébe, hiszen a ryuku szigetvilág tervezésében, megszövegezésében, egyszóval a kitalálásában is nyakig benne voltam.
 
Pénteken belefogtam a Versenyfutás elolvasásába, és egyszerűen nem lehet letenni! Bár még nem értem a végére, de már most elmondhatom, hogy ez egyike a legjobb fantasy könyveknek, amit valaha is olvastam (jócskán 200 fantasy regény fölött járok már). Ami fontos: a bevezető ne tévesszen meg senkit sem - könnyen elveheti az olvasó kedvét - hiszen egyáltalán nem amatőr munkáról van szó!!!
Íme egy közvetlen link:
http://ghalla.pbm.hu/book.php?q=1321175509[/u rl]

Az élményen túl rengeteg fontos dolgot meg lehet belőle tudni a Tűlélők Földjéről, habár én nem TF-ezek, de a HKK "világa" is ezen a világon alapszik, s akiket érdekel, hogy mit is jelent a kártyákon a Raia, Elenios, vagy Chara-din jelzés, annak ez alapmű.

Nem értem miért nem adja ki a Beho könyvben, érdemes lenne esetleg előre felmérni, hogy kik vásárolnának belőle (mondjuk aféle előzetes regisztráció által-ez nem kerülne semmibe sem). Ha megspékelnék mondjuk még 3 db egyedi, csak ilymódon hozzáférhető lappal, szerintem nagy keletje lenne a könyvnek, s talán az újabb játékosok is képet kaphatnának a játék háttértörténetről.
 
Már felvetettem korábban a dolgot.

Nem kellene NAGY könyvet írni, hanem úgy is meg lehetne oldani, hogy novellásköteteket kellene kiadni, DE nem könyv, hanem alap kiegészítőben a szabálykönyv HELYETT! Lenne mondjuk 5 ilyen könyv, amiben lenne 3-4 novella, aztán azokat is lehetne olvasni. Lehetne őket gyűjtögetni - valszeg többen vennének nagykieget (3 ritkásat) mert szimplán ha valaki olvasni akarja mindet, akkor be kell szerezni őket, és mivel ez is random jönne a lapok mellé, hát értéke is lenne.

Indok:
Novellát írni merőben könnyebb, mint egy évszázadokat-ezredeket átfogó könyvet/könyvsorozatot. Ezt meg lehetne oldani egy novellaíró pályázattal is, ahol a vállalkozó szellemű, HKK-t jól ismerő emberek írhatnának novellákat, mondjuk fejenként 2-t, aztán azt egy pártatlan zsűri elbírálná. Tartalmilag épp úgy, mint esetleg stilisztikailag. A játékosoknak büszkeség lenne, ha saját írását látja viszont valaki kezében. A Behónak bevétel, mert ez CSAK a nagy kiegekben lenne! Mivel novellákról volna szó, hát nem kell részletesen ismerni a történelmét az ŐV-nek vagy a TF-nek, szimpla fantasy köntösbe öltöztetve egyes szereplőket lehetne lerakni az asztalra jóféle sztorikat. Szerintem volna rá igény!
 
Tudom, hogy az öndicséret büdös, de most olvastam újra a Versenyfutást, és minden gyermekbetegségével együtt tetszett. Ajánlom mindenkinek, aki még nem olvasta, és a Túlélők Földjéről szeretne kicsit többet megtudni.
 
bocsánat, helyesbítek: ghalla.pbm.hu
 
Helló!

Köszönöm kérdésed. Nem fejeztem be, de nagyjából elkészült. Azért nem tettem közzé, mert tartom elég jónak. Olyat pedig nem adok ki a kezemből, amivel nem vagyok elégedett.

A kérdésedre...
Ha elfogadjuk, hogy a HKK gyökerei a Túlélők Földje és az Ősök Város játékokba nyúlnak (illetve legújabban már a Végzetúrba is), akkor nagyjából egyet kell értenünk vele, hogy olyan, hogy "HKK történelem" nincs.
Talán nem nagyzás azonban kijelenteni, hogy létezik egy "Ghalla Világa", ami igyekszik összefogni a Beholder összes játékát (időrendben: a Kalandok Földjétől a Végzetúrig bezárólag, megjelenése dátumához kötve: TF, HKK, ŐV, Kalandok Földje, Végzetúr, Mágia Mesterei... és majd érkezik: TF Online)
A kiadó igyekszik egységes világot megalkotni, és a kohéziót fenntartani a játékok között. Jómagam is erre törekszem. Ezt már több soron kifejtettem.
Sajnos ezt a szabályt számos helyen áttöri a HKK. Például Bufa és Rhatt sosem tért vissza a TF-en, emlékük létezik csak. Vagy a végzeturak esetében: a Végzetúrban - legjobb tudomásom szerint - nincsen olyan, hogy "végzetúr-kalandozó-alfaj". A végzetúr az végzetúr, és sokkal inkább galetki, mint kalandozó.

Az istenekre visszatérve: nincsenek hiteles adatok.
A legteljesebb feldolgozás a témában - szerintem - az én regényem. Megtalálható: www.hyper.pbm.hu - oldalon, az irodalom fül alatt. Persze ez nem hivatalos TF regény.
 
János, sikerült elkészíteni a történetet?

Egyébként nagyon hálás lennék, ha valaki összefoglalná a HKK-ban szereplő istenek történetét, mert számos dolog homályos számomra, bár igyekeztem mindent elolvasni, amit csak tudtam, s erre jutottam:

Eredetileg 3 isten létezett (Bufa, Rhatt és Chara-din) viszonylagos békében egymás mellett. Ezek közül Chara-din képviselte a sötét erőket, mely miatt később Bufa és Rhatt együttesen elzárták a világtól, ám nagy árat fizettek ezért: elvesztették isteni hatalmukat és mivoltukat. Bufa megmaradt elfeledett istennek, azonban Chara-din visszatért, illetve később Rhatt is.
Az újjonnan felemelkedő istenek Elenios, Fairlight, Raia, Sheran, Tharr és Leah voltak, illetve később csatlakozott hozzájuk Dornodon is, aki eredetileg a Nord nevezetű nagyhatalmú ezüstmágus volt (?), és szinte egész Ghalla felégetése árán emelkedhetett az istenek közé.
Több utalás is van arra, hogy a többi új isten is halandó volt megelőzően (pl. Fairlight és Elenios biztosan). De hogyan emelkedtek föl? Mi a történetük? Tud valaki bővebb információt róluk?
 
Nekifogtam. Készül. Majd jelentkezem.
 
Köszi, az építő jellegű kritikákat!
Ez a novella csak egy próba volt, hogy ilyesmivel kell nekilátni a HKK novellák következő generációjának
Értem én ezt, úgy, hogy írogasson mindenki, hogy a végén ki tudjuk választani a jobbakat, legyenek poénosak, komolyak, szomorúak, vagy romantikusak, vagy ezek egyszerre

AMÚGY a kristály végzetúrnak azért nem volt neve, mert nem szeretik a kristály végzeturakat, Érted?

Úgy tudott kikerekedni a 3 szeme, mivel 2 élete volt, tudod, Visszanyerei minden hiányzó ÉP-jét, Érted?

Magam is végzeturaztam és majdnem szereztem egy lapnevet, ezért írtam bele a novellába az összes "neves végzeturat"


 
http://vegzetur.wikidot.com/legend0 Innen kezdve el lehet olvasni a végzetúr hivatalos történetét.
 
Jópofa és élvezetes írás volt, és persze - mint minden - ez is javítható és csiszolható, szóval kellenek az építő kritikák.
A fóromokon való hosszászólásokból sajnos nem mindig derül ki a szöveg pontos hangneme és stílusa, én biztos vagyok benne, ha mindez személyesen beszélgetve történik, akkor semmi félreértés nincs belőle.
Szóval, ahogy látom, van igény novellákra, amik feldolgozzák a tengermélyes és végzeturas eseményeket. A történetek által pedig újra életet lehetne lehelni a HKK-ba, és hangulatosabbá tenni a játékot.
Hiszen számunkra a hivatalos történetek és az általuk felépített fantáziavilág hiányában a Kristály végzetúr is csak egy névtelen senki...
 
Még valami az hogy az ember kritikát ír valamelyik írásról nem azt jelenti hogy bele akar kötni az alkotóba hanem épp ellenkezőleg felhívja a hibákra a figyelmet hogy legközelebb jobb mű szülessen.
 
A HKK és a végzetúr ugyanazt a világot használja. Nem lehet elkülöníteni a kettőt egymástól.
A www.filmkaptár.hu-ra ha felmész az elmúlt kb 10 szám mindegyikében találsz írást tőlem novellát is írtam valamelyikbe.
Teszem hozzá nem tudhatod hogy nevesítve vannak e mert a lapokra nincs ráírva hogy az adott karakter melyik hordába tartozik.
 
Lássunk tőled is valamit! Csak az tudja milyen nehéz egy novellát összehozni aki ír egyet!
A kritikáidra: Ez egy HKK novella!! S a HKK-ban nincs nicsenek nevesítve a kristály végzetúrak, az ő világában sincs miért ne lehetne? Attól hogy valaki ismeri a Végzetúr nevű játékot miért kell arra ráhúzni egy HKK novellát?
 
A történet adott. Lehet, kicsit kiszínezem, és én leszek a bajnok.... Az írói szabadságba ez is belefér.
 
Ez indításnak is jó volna .(mármint a novella kezdetének)

"Hármat nyertem ,kettőt buktam.Tudtam ,hogy bilincs és börtön ellen teljesen esélytelen vagyok."
 
Jópofa írás ,kimondottan jól szorakoztam rajta.A Tf és a HKK világától nem idegen a humor és az önirónia .Írj még!
 
még annyit hozzáfűznék, hogy az éjfatty, 3 kiszúrt szeme kikerekedett?
 
Annyit hozzáfűznék hogy ott az elején a 9 Isten az ugye 10, mer Bufa No folytatom is az olvasást
 
1: a kristály végzeturaknak is van nevük
2: A kristályhorda tagjai nem működnek együtt a többi végzteural sőt folyamatos harcban állnak velük.
3: Az egész lényegében arról szolt hogy sok végetúr neve van leírva sokszor. A nevek ismételgetése helyett inkább a történet részletesebb leírírásával kellene foglalkozni. Pl az hogy valami a Rúvel hegy mögött van elég tág megfogalmazás elvégrre az egy elég nagy dolog, ha mondjuk azt mondanám neked hogy az Alpok oldalában van valami megtalálnád ez alapján?
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.