Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Keresztutak
Küldd el képeslapként!
Karomnak, a Keresztutak című könyv főhősének rengeteg kaland és veszély közepette kell bebizonyítania rátermettségét.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Beszéltem kajzris nevű felhasználóval, és ezt mondta/írta:
"Én egy győkér vagyok és nem tudok játszani, se paklit csinálni, és abba is hagyom a hkk nevű játékot az előbbi okok miatt. És abba is hagyta a gyűjtést, de ahhoz képest nyugodtan játszik a manós, és a tárgyas paklijával. Volt neki egy vámpíros paklija amit szarnak tartott és ezért szétszedett. Nem tudom miért hagyott fel a játékkal, de sajnos a lapjait nem adta nekem.
 
Ezt irta nekem ráncztomika:

hello! nagy fanatista HKK gyűjtő vagyok! már több mint 60 lapom van! nincs arany jelecskés mer sok charadin fattyat szereztem egy gyerektől! vagy 10-et 3 ritkára! pl.:Zúlít kisértete(nem étettem mit tud), szkrikker esékkeső ezt most küldte: volt egy narancs sárga lapom is(biztos foilos)a neve: manófamiliáris

egy ilyen levél után hogy jáccak tovább?
 
A dohányvállalatok.

De ők nem szívták, terítették.
 
és ez kit érdekel? Azthiszed az élet más területén ez máshogy van? Ez egy játék! Ami aztjelenti hogy pénzt vesz el nem pedig ad. Egy szenvedély. Ismersz olyat aki a cigizésből gazdagodott meg?
 
Azért te most felsoroltál 7 különböző paklit, ez szerintem gyáltalán nem rossz szám, mert 7 top pakli sznte soha nem volt a HKKban amivel lehetett versenyt nyerni és ez így jó, egyszerűen ennél többet nem lehet szinte csinálni, egyébként bár vannak itt paklik amelyekkel nem értek egyet, hogy versenyerősek lennének, de mondjuk szerintem a következő deckek esélyesek hagyományoson:
Good stuff kontroll, quwarg, manafonalas kontroll, mindentudós fonál (na igen ez jó volt szombaton is:P)
Zarknod bilincse, horda, ewgbertes kontroll, blokkoló, lassan járj és még biztos van pár.
A mostani beholderes profi első 7ben pl. 5-6 fajta deck volt asszem és köztük volt pl. egy avatár deck is.
A horda pedig teljesen jó pakli, Báder Matyi pl. azzal indult és nagyon kemény volt a paklija.
 
Bocs, ne sértődj meg.
De ez kb olyan, mintha Klicsko azt mondaná Tysonnak, hogy kicsiket üss, mert lehet hogy kiütsz.)
 
Tudom talán hülye a kérdés..., lehet még igazán élvezetből játszani baráti körön kívül!
És mi van ha a galeti vagy a thargodan decket vagy a sima hordát preferálom?(kiröhögnek ha egy hagyira elmegyek)
A szokásos minden deck vagy manafonál vagy kragoru vagy bűbáj vagy kontroll vagy mentor járj, kontroll esetleg kovács(ami nyerni is szokott)!
Nem könnyű olyan deckel elmenni versenyre amivel élvezet játszani és még eredményt is el lehet elérni(mert ugye senki sem a baráti játékra megy hanem hogy kifiléze a másikat)!
 
hát az izom fórumban ott van a tesztdeck amin csak kicsit változtattam, de én a bátorság dalával meg a lélek súlyával szívtam be a legjobban, mert ha az ellenfelem mondjuk kontrollozik, ami elég gyakori, akkor nem nagyon lesz lénye ami után izmot kapnék illetve csúnyán szétcounterel
 
Jó látni, hogy a téma ennyi embert megmozgat. Külön kiemelném Seftes, és Horu5 HSZ-eit (perxe csak ha nem gond )
Seftes: Nem tudom másoknak mennyire kerülte el a figyelmét ez a mondat, de nekem nagyon sokat mondott : "Én a fiammal rendszeresen olyan paklikkal játszom ami itthon van" Ebből is legjobban a "Én a fiammal" ..mer ebbeől rájöhettünk, hogy Seftes barátunk bizony már nem gyerekcipőben jár
Ez több részről is fontos. Egyrészt, teljesen más perspektívába látja egy felnőtt és egy gyerek a játéko.Jobban tudja például, hogy is mondjam.."visszafogni a HKK-ra költendő pénz lovát" . Mondok példát. Egy gyerek, venni akar 3 Zu'litot. mongyuk meglapja őket 7000ér. de neki csak 5000-je van. igy vár amig meglesz a 7, és a vétel megvan. Ezzel szemben a felnőtt bármikor megengedhetné magának (azért az cinkes ha egy felnőttnek nincs 7000-je akármelyik pillanatban) hogy megvegye, DE! ő mérlegel. Hogy mire költ, h mire kell még költenie, hogy megéri-e stb.. A gyerek ha nagyon akarja, akkor megveszi, ennek akadálya csak az lehet h nincs pénze. afelnőtt már , nyugottan mondahtom, gondolkodik. Másrészt egy felnőtt jobban tudja már ezeket a cég dolgokat, pláne ha ő is olyan körökben forog.
Horu5-nak ahhoz a HSZ-éhez szólnék hozzá, hogy vm haverjával egy rakat gyakból jáccottak, és tök jó volt. Ezt saját példámból is tapasztlatam!Nagyon király volt csak gyak nem gyakokkal jáccani, de azok közül sem cselvetés, haszonállat,halázsat,fürkész ienek..3-4 alappakli lapjaiból.(amikor kijött a Gh'raiton ölész, akkor már az ellen dobta ).
Szal sztem vissza a hőskorszakba, ahol még volt igazán jó hangulat, baráti játék. Ezt én sajnos soha nem éltem meg aktiv játékosként, csak akkor láttam amikor bátyám jáccott, és én kb elsős,másodikos voltam. Akkor még csak TF-nek hívták, a burástyakölyök aprított, a sötét halál igen jó lapleszedés volt meg iylenek. Sajnálom hogy nem volt részem benne, és ez is amellett szól, hogy én is abbahagytam.

Ui.:Lapjaim eladóak, a HKK apróba megtaláljátok őket
 
Hát nálam max. annyiban függ ez ellenféltől, hogy a cunterrel megfogok, vagy esetleg el tudom dobni izomnak. Szal ezt nem értem, miben függött az ellenféltől. elmagyaráznád nagyjából?
 
izoms mókásnak tűnik ki is próbáltma de az enymém valahogy túlságosan függött az ellenféltől
 
Tolvajpakli. )

Már sajnálom ezek tán, hogy eladtam....

Nem baj a többieknek még megvannak a gyak. nemgyakjai....
 
Hát nekem a 2 kedvencem a bűbájdeck (ez azért versenyen is szépen szerepelt), meg most rakok össze egy izmos-akmalos paklit, ami nagyon bejövős. Mondjuk az utóbbit, versenyen még nem teszteltem.
 
szerintem ide tartozik, nekem cska annyi a bajom a hkkval hogy nincs öltetem mit rakjak össze elég unalamas deckek futnak, mostanában, amivel meg tényleg lehetne mókázni nem nagyon versenyerős vagy nem tudok róla segítsetek már, mert megőrülök a kontroll, kragoru, kovács decklehetőségektől!
 
az szép. kíváncsi leszek, hányan használják majd.
 
nálunk többnyire a régmúlt, káoszkatlan, meg rhatt fénykora lapjai dominálnak ezeken a meccseken. (gyakorlatilag az összes csere gyaknemgyakunkat használjuk egszerre, ami azért van párezer lap.)
A legnagyobb spoilerek a régidallam, hitehagyott, morgan pálcája, álomvirág, rhatt haragja, fehár manó, hullazabáló. Meg a karám szokott még nagyon nagy káromkodásokat okozni.
 
Amikor újoncot avattam a HKK-ban, összedobtam a kezdőcsomagot, és rájöttem, hogy de jó is gyaklapokkal játszani. Bár kapásból 2 :1 -re kikaptam
Az illető sosem fog lapokat vásárolni, csak mindig egy marékkal több gyakot viszek a partikra, abból válogatunk paklit és elvagyunk vele. Így kiderült, mekkora spoiler a lávacsepp, na meg az alappakliból A fény ereje
 
Írtam. Kis idő és nonprofit alapon meg lesz....
 
már nem tom hova írjam, de megkaptad a privát üzenetet, amit írtam?
 
Na igen. Én sem néztem reálisan a költségeket. Minden hülye kifogást kitaláltam magamnak.... Meg barátaim is elkezdtek nagyban felvásárolt erős lapokat behozni a baráti játékra....


Majd még jövök, mentem. Aztán megvitatni a dolgot! )
 
Ez jó. Ötletes, megoldható, és nem veszteséges annak sem, aki a közvetítést bonyolítja, hisz kapja a továbbküldendő borítékot, és bélyeget is. Persze, azért valamennyi pénzt, tényleg lehetne fizetni, hogy megérje nekik. De meg kell talákni az egynsúlyt, mert én pl nem fizetnék minden cserém után +100 Ft-ot, mert ahhoz azért kicsit sokat csereberélek. Inkább páronkébt 100, vagy ha népszerű a szolgáltatás, akkor páronként 50, mert így megéri a közvetítőnek is, meg annak is aki üzletel.
Szal nekem tetszik az ötlet, bár ott van egy kis bökkenő, hogy az ember sokszor cserél olyanokkal, akikkel már üzletelt, és bennük megbízik, így felesleges plusz pénzt fizetnie. Szóval csak a cseréie egy részénél venné igénybe ezt a szolgáltatást.
 
Hát ha ezt megoldod, akkor mély meghajlásban részesítelek, még ha én távol is állok a netes vásárlásoktól.
 
Ez ötlött fel bennem. Nonprofit alapon.

Ha tetszik, akkor, hamarosan ezzel gazdagodik az On.

Az oldalam.

www.on.cjb.hu
 
Egyébként egy hobbynál sztem nem szabad nézni, hogy mennyibe, kerül, hisz az a lényege, hogy élvezd. És úgy már nem olyan élvezetes, ha folyton azon rágódsz, hogy milyen sokba kerül.
 
lehet, hogy költséges hobby. De én inkább úgy mondanám, hogy kell befektetni. Mert egyrészt ha ügyesen csinálod, hasznot is hozhat, másrészt ez nem olyan mint a bélyeg szalvétqa, vagy akármi más gyűjtés, mert ott megveszed a kis bélyegeket. és? nem tudsz vele csinálni semmit. Itt veszel pár csomagot, és vígan el tudsz vele szórakozni. Persze van más hobby, is ami szórakozást biztosít. Elmehetsz pl búvárkodni, vagy focimeccsekre, vagy moziba, vagy csak focizni. De ezek sztem sokkal költségesebbek, és tuti nem jöhet belőlük vissza a pénz.
 
Ezen már gondolkoztam, hogy létre kellene hozni egy ilyen közvetítő szolgáltatást, de ezt csak hobbyból lehetne vagy max egy 100-ast legombolni egy közvetítésért.
Ez úgy működne, hogy lenne egy portál. Ott mindenki leírja mi kell, vagy mit kínál. Ha pedig egymás között megegyeztek a cserében, akkor nem egymásnak adják fel, hanem a közvetítőnek. Mindenki a borítékba a lapok mellé még rak egy másik fél számára szóló boritékot bélyeggel és a közvetítő csak akkor küldi tovább a lapokat, ha a pénzét és a lapokat mind a két helyről megkapja. Így a csalás és visszaélés kizárva és mindenki jól jár.
 
És mit szólnátok (igaz csak te vagy megszólítva) egy szolgicsoporthoz, amely elősegíteni a biztonságosabb távcseréket, adásvételeket, kölcsönöket....
 
Bonyolult. Mindenki magából indul ki.

De nagyon bírom ezt a fórumot.

Egy miatt: a jó vita segíti a tanulást.

Más szemszögből tényleg igaz lehet.
 
Melyik hobby nem?
Modellezés, szalvétagyűjtés, bélyeggyűjtés, matchbox gyűjtés.
Mind-mind olyan ami emészti a pénzt és csak annak bír értékkel, aki gyűjti őket.
 
Nem hiszem, hogy őrült vagy.De ahogy a Holt költőkben is volt. Néha nézd a dolgokat más szemszögből is. Mi egy másik szemszögből mutattunk rá a dologra.

Távolsági csere.

Szerintem teljesen jó, de mindíg fő a paranoia)
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.