Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy mech pusztulása
Küldd el képeslapként!
A csatamecheck, bár hihetetlen páncélzattal rendelkeznek, de korántsem elpusztíthatatlanok. Legfélelmetesebb ellenfelük azonban önmaguk, vagyis az ellenség által irányított csatamechek.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Mar bocs Tamas, de egy irason belul ellentmondasz magadnak
Orvendetes hogy Clod ujra lep es Tibinek van ismet ideje es energiaja foglalkozni a TF-el, de tobbek kozott O volt az elso elharcosa a versenyszellem kialakulasanak is, amit kesobb negativumkent emlitesz.
A TF egeszeben mindig is volt versenyszellem es normal utemu jatek. Csak a ketto nem volt ilyen aranyban mint most. Egy szuk reteg versenyszeruen jatszott, egy tagabb pedig normal modon. Talan 99:1 volt az arany koztuk. Ez most kb 80:20-ra emelkedett az utobbi 4-5 evben, igy latvanyosabb lett ez a reteg
 
en mashogy latom, de ez egy regi, leragott csont, es ugy gondolom, hogy nem fogjuk tudni meggyozni egymast. ugy tudom egyebkent, hogy trollkien mar nem alkot a Tulelok Foldjen, igy elmeleti vita alakulna ki, ujabb erv, hogy nincs ertelme.

t-mester kapott egy lehetoseget, es nem ugy el vele ahogy szerintem kene. a jovo mar eldolt, sot, mar ez a jovo jelen.

a jelen nekem tulsagosan is plasztik, otlettelen, es komikusan silany, egysiku.

varok tehat, h a jovo multta valjon es uj jovo szulessen, ami lehetoseg szerint nem arrol szol, h ugyanazt a jatekot jatszam, ugyanazokat a torteneteket olvassam, ugyanazokat a kalandokat elje meg a karakterem, amit mar sokszor, sok helyen, mas karakterek borebe bujva ateltem.

minden bizonnyal az en hibam, h sokkal innovativabb dolgokat szeretnek latni, olvasni. ahogy en elfogadtam, h a tf abba az iranyba ment amerre ment, ugy kerlek te is fogadd el a velemenyem, akar negativnak tartod, akar mas, negativ jellegu jelzovel jellemezned.

ez van.

"The future of prescience cannot always be locked into the rules of the past. The threads of existence tangle according to many unknown laws. Prescient future insists on its own rules."
 
Igen ezt én is így látom, bár konkrét adatom nincs róla. Az mindenesetre örvendetes, hogy Clod újra lép. Meg kell mutatni ezeknek a fiataloknak, hogy mitől döglik a légy! ;)

De komolyra fordítva a szót! Jól esik, hogy más is így érez. Mármint, hogy aggódik a játékot elhagyók száma miatt. Nos, én úgy látom, hogy ez nem elsősorban Trollkien miatt van, sőt, véleményem szerint, ő - a maga módján - igyekszik színt vinni a játékba!

A játék nagyon elment a "verseny" irányába. Azaz, az a teljesítmény, hogy ha valaki hamarabb tud átúszni 20 fordulóval, mint mások. Régen nem ez számított. Illetve ez is, de annyi minden más kitöltötte, vagy legalábbis kitölthette a játékot. Zan indukátorok, varkaudarok, de hagy ne soroljam.
Szerintem egy hasonló esemény megint felrázná a posványt, és nem csak az lenne a cél, hogy a 200. fordulóban tudjak áthajózni a ryuku kontinense, a 40.-ben átúszni a csatornán stb.

És a karakter nem csak ilyen sport-teljesítményekkel tudna magának hírnevet szerezni, hanem történelmi eseményekben való aktív részvétellel. Van is egy ilyen ötlet a fejemben, eljuttatom a játékvezetésnek, hátha...

Szóval a baj alapvető forrása (a játék ellaposodása) nem Trollkien miatt van, vagy azok miatt, akik ilyen-olyan írásaikat beküldik az AK-ba, mert ők, úgy érzem, még próbálnak is hozzátenni a játék szerepjátékos oldalához. Ez az ok nem a játékosok közt keresendő, hanem a játékvezetésben, akik szintén adják a lovat ezen "tápolók" alá.
Meg ha már mindenképpen a játékosok közt kellene keresni a bűnöst, akkor azokat nevezném meg, akik pénzért adnak el aranyat.
 
ez minden bizonnyal igaz, mintahogy az is, hogy drasztikus mertekben emelkedik a jatekot elhagyo jatekosok szama.

talan a hianyzo jatekelmeny, esetleg a rohamosan eso szinvonal az oka? de az is lehet, hogy a sok mas helyrol osszelopkodott otletek (amik mar ott is gyengek voltak, ahonnan elloptak)?
 
Nemam negativ ertelemben!
 
Koszonjuk, tanulsagos hozzaszolas volt.
 
eh.
nómenklatúra
1. egy tárgy által használt szavak összessége
2. egy TF-es szörny

a meta lieteraure az meg kb. irodalom, az irodalomról.

metonímia: két dolog térbeli, időbeli, anyagbeli stb. hasonlóságán alapuló szókép.

hát ilyesmik.
 
Hohó, milyen remek kis topic. Már csak írok ide. Több okból is, mindjárt meg is mondom.

Hát bakker syck, te jól megváltoztál. No mind1, mindenki változik. De nem is ez itt most a lényeg.

Végigolvastam mind a sok hozzászólást. Jó hosszú volt, de legalább nem unatkoztam
Ráadásul lett is véleményem a témáról. Ez pedig a következő:

Szerintem az a baj, hogy a TF-nek nincs konkrét, leírt történelme. Mert ha lenne, nem lenne semmi baj. Ugyanis az írói szabadságba minden belefér. Most hagy ne kezdjek el felhozni példákat. No, egy-kettőt azért csak megemlítek: Olvastam egy novellát, ami a 60as években játszódik és abból az alaptézisből indul ki, hogy Hitler megnyerte Európában a II. Vh-t. NIncs odaírva a mű elejére, hogy a mű kitaláció, szal aki elolvassa az azt is gondolhatná, hogy a 60as években tényleg így volt még. Vagy említhetném Orwell 1984-ét. Aki nem élt még akkor, az rácsodálkozhatna, hogy milyen rossz viszonyok uralkodtak 1984-ben.
De nem teszi, mert tanult frankó kis történelmet, és tudja, hogy mi történt, és ezzel összevetve a regényben olvasottakat, nyílvánvalóvá válik számára, hogy a könyvben leírtak csupán fickió.
Namost, ha lenne ilyen frankó kis történelme a TF-nek, akkor mután elolvastuk X, vagy Y novelláját - vagy akár egész konkrétan Trollkienét is - mosolyognánk egyet, hümmögnénk, hogy vagy tetszett vagy nem, de tudnánk, hogy mi az igazságtartalma. És nem lenne felháborodva senki, hogy valótlant írt le. Hisz G. Orwll könyvét olvasva se háborodunk fel, hogy né' má', mit írt ez a majom, e' nem is így vót.
Mert meg tudjuk különböztetni a fikciót a valóságtól, és annak megfelelően értékeljük. Na most a TF-en is lehetne így.

Hát tanult kollégáim tovább is olvashatnak, mert ez lehet, nem lesz annyira 1szerű. Azt hiszem ezt a Trollkien féle irodalmat meta literature-nak hívják. Vagyis nem azt hiszem, hanem így van. (Há bocs, de angolul tanultam, nem tudom a magyar nómenklatúrát. De mindjárt Lmagyarázom mire is gondolok.) Mert egy fiktív világba belevisz még egy plussz csavarral egy kitalációt. Már ha pozitívan állunk hozzá és ezt az írói szabadság számlájára írjuk és nem a hiányos háttérinformációkéra. Szóval ez amolyan fikció a fikcióban. Szóval itt el kell dönteni, hogy mi az igazi-fikció, és mi a kitalált-fikció. Ami a régi játékosoknak megy, de az újabbak lehet, hogy a kitalált fickiót is igazi fikciónak fogják fel. Na ha eddig nem sültek ki a kondenzátorok az agyadban, olvass tovább, mert ki fog.

A másik része a hozzászólásnak már nem Trollkien hatásával a TFen-nel foglalkozik, hanem a novellákkal. Először is a nívóról. Szerintem nincs olyan, hogy "rossz" írás, meg "jó" írás. Vagyis nyyílván van, mert valaki elolvassa és vagy tetszik, vagy nem. De leszámítva az olyan ordas hibákat, hogy valaki rossz szóképet, metafórát, metonímiár etc. használ (amit egy író se követ el, hacsak nem külön célja van ezzel), akkor nem lehet azt mondani egy műre hogy rossz.
Namost Trollkien műveiben én nem érzem a karakterek kellő mélységű kidolgozottságát, amit oly módon próbál meg ellensúlyozni, hogy jó ismert karaktereket használ, akiknek "mindenki ismeri a jellemvolásait". És ez szerintem hiba. És sajnos vannak nyílvánvaló ellentmondások is, ami számomra azt sugalja, hogy nem volt elég konzisztens az esetlegs kitalált szereplők megformálásánál. És ez sajnos a mű irodalmi értékéből von le.

Mindazonáltal folytatásra bíztatom Trollkient, mert az írást csak úgy lehet megtanulni, ha ÍR az ember. Nem lehet könyvekből. Azokból legfeljebb az irodalmi kritikát lehet, de azzal meg csak ilyen f***ságokat tud írni az ember, mint most én itt.
 
nem magamnak, lesz aki hozza fog ferni. de ugy globalisan nem vagyok hajlando semmit se tenni az allitolag tfes kozossegert. leginkabb a piocak es csigak miatt. igy hirtelen mas gerinctelen nem jut eszembe )
 
Ertem szoval ezt csak magadnak csinalod. Kar, szivesen megneztem volna.
 
Én nem akarok jollapkni! Mondjuk nem is vagyok az említett élősködő. Szóval az én kedvemért dolgozhatsz, max segítek, amit tudok. Úgyis most olvasom az összes TF-es könyvet, meg AK-kat (jójó, nem minden illik bele, de azért elolvasom :-)). Szóval hajrá!
 
nincs kesz, de ha kesz lenne se hasznalhatnak kivulallok

azert nem fogok dolgozin h minden jottment pioca jol lakjon ingyen zsetonnal
 
syck!

Kicsit elter a tematol, de te csinaltal egy ilyen tortenelmi oldalt valahol vagy valami hasonlot ami a TF tortenelmevel/esemenyeivel foglalkozik vagy egyfajta fogalomtar vagy nem is tudom micsoda. Abbol lett valami ill. meg lehet tekinteni valahol?
 
nem, valoban nem

de azert az eleg dejuva, h miutan a gn-en benyogtem Ywgerothon alneven, h asylux meg mindig el, re-kreativan masnak is eszebe jutott

sztem ez tenyleg olyan otlet, ami barkinek eszebe jut foleg, h esetleg meg ingyen zsetont is lehet erte kapni.. vegulis elcsenni mindig egyszerubb mint gondolkodni

nehez eldonteni h ennyire fantaziatlan valaki, vagy csak szimplan a vereben van h masokbol eljen meg ))

lol
 
Nono, azért nehogymár a te ötleted legyen Ywgerothon .
 
jah nyilvan gondolom mar bekuldott 20 evre elegendo bullshitet
 
Nyilván ezt már régebben beküldte, de csak most került sorra.
 
wait a minute.

nem azt nyilatkozta a Mester, h nem ir tobbet AKba?
 
ÁÁÁ olvasta vki az új AK-t? Hát Jancsár János műve nem is tudom vagy inkább .
Szerintem botrányosan gyenge, még itt a Behos oldalon elmenne, de az AK-ban amiért más pénzt is ad ki hát...
 
nem, nem arra. az leragott csont minek foglalkoznek vele?

inkabb az ujabb "lopjunk mastol aztan koltsuk el az ingyen zsetonokat hamar" akciora gondolok


YWGEROTHON fele labi ismetelten bizonyitja a kreativtalansagot es a gatlastalan lopast es most csak azt irom amit tudom, h tolem lopott. masoktol kert "otleteket" nem sorolom, nem az en "tollaimmal" ekeskedik a pulyka
 
A, a hoditokra gondolsz? Hmm szerintem egyszer mar leirtam valahol en azt csak egy novellanak tartom es nem egy tortenelmi esemeny dokumentaciojanak. Novellanak jo, nekem legalabbis tetszett.

Radul ott volt a vederoben, epitett is a bankba 4-500 TVP-t, tudja mi tortent es a thargodanokat is alapbol ellensegkent kezeli. Tobbet szerintem nem is kell mondanom. :-)
 
jah, csoro thargodan osmagusrol aki maga lett az osgonosz
 
Ywgerothon
 
Pontosan mirol is? ywgi? Docs, de ezt nem tudom dekodolni.
 
miert, a gnnek van barmi koze a tfhez?


es az elozo GN ywgi temajarol neked mi a velemenyed?
 
Csak GN-rol is eltuntel mint szurke szamar... :-)

A mostani AK-t meg nem olvastam igy nem tudok rola velemenyt nyilvanitani...
 
miert ne lennek? par lelkinyomi miatt nem fogok magamba fordulni
 
Tudom, hogy OFF, de:
syck, te még vagy? Régen láttunk :-)
 
ehehheehehehee

a mostani AK nagyon rotfl lett. gratula!!!!!! :> > >
 
Egy vélemény!
Szerintem az lenne a legjobb megoldás ha csinálnának egy tf enciklopédiát ami össze foglalja az eddig történt valós történelmet. Ebből mindenki tudna tájékozódni. Trolkien pedig írhatna szabadon. Hisz a valóság megvan már örökítve.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.