Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Egy összeszokott társaság
Küldd el képeslapként!
Livak, a körmönfont szerencsevadász-lány, Ryshad, a D'Olbriot-ház rettenthetetlen vazallusa és Shivvalan, a levegő- és a vízelem adeptusa immáron valóban kiforrott csapatot alkotnak: ha úgy hozza a szükség, megküzdenek bárkivel és bármivel. És egyre gyakrabban hozza úgy a szükség...
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Semmiség! Csak magam okolhatom érte, észre kellett volna vennem akkor! Lehet, kicsit más lett volna a szitu!..De már mindegy!
 
Bocsi az elírásért! A hol van az istened benézését pedig ráfognám a reggel kómára Annyira nem voltam toppon, hogy még egy börtjaukra is elfelejtettem lapot húzni
 
Grat amúgy! Annyi, hogy Egérúttal voltam, s nem Életenergiával, valamint utólag már rájöttem, hogy aligha foghattad volna meg a Hol van -okat isteni lappal!
 
Köszönjük szépen a beszámolót, és gratulálok az eredményedhez! Holnap teszek ki én is beszámolót, rakok bele linket erre.
 
Sziasztok!

Egy ideje nem írtam ide beszámolót, mert sajnos nem volt olyan verseny eredményem, amiről érdemes lett volna. Tegnap azonban lezajlott a Beho márciusi kétszínű káosz versenye.

A pakli összeállítás részemről első körben abszolút érzelmi alapon történt egy rhatt barna mezőt és egy teki bölcsis rhatt epikust készítettem el. Az előbbivel azonban csúnyán leszerepeltem, a szerdai exes versenyen, az utóbbinál pedig azt éreztem, hogy egyszerre kontrollálni és blokkolni is nagyon nehéz lett volna ebben a mezőnyben. Így végül a verseny reggelére megálmodott a mezős pakli tervhez nagyban hasonlító, de semmi mesterével felálló erőforrás kontrollal indultam. Aki kíváncsi rá a megosztásokban megtalálja, de szerintem sok meglepetést nem fogok okozni.

1. Ellenfél: Vasvári István - Életenergia + Harangmester (zöld-fehér)

Annyira nem tartottam a paklijától, hiszen amíg van blobbakish és libertan, addig a kellő sebzés összegyűjtése nem szokott gondot okozni, ráadásul a kezdést is megdtobtam. Az első meccsen a kezdeti libertanom és réz mutyolámat letépte egy gyilkos mókussal - amire sajnos pont nem fért ki a sors keze. Ezt követően viszont nem tudott semmi akadályt állítani, így a 4. körömben törtem a követőt, majd egy kellő homlokonpörgés után meg lett az elég sebzés. Erre még jött egy visszavágás, de az sem védte meg egy körnél tovább. Sideból Ker-Kalakokat Kincses szigeteket és időkristályokat raktam be. István kezdett egy idő lassítóval és egy lebujjal, ami szerencsére besült - két rhatt hárítása és egy gárdakapitány volt nálam. Így aztán a korai lapjai elfogytak, de volt kint bőven háló, ami lassította a játékot. Én közben elkezdtem asztalt építeni lefért egy majd mégegy libertan és egy ködszilánk is. István próbálkozott kétszer is a hol van az isteneddel, de volt rá ugye két hárításom, így megint csak egyértelműen átmenetelt rajta az animált csontváz csapatom. A harmadikat odaadtam, hogy tartalékoljam az energiáim és legyen időm kicsit körbenézni a mezőnyben.

W 2-1

2. Ellenfél: Kiss Ferenc 2 - Kalandozó epikus (rhatt, barna)

Elég hasonló paklival jött, annyi különbséggel, hogy a kalandozókkal kicsit agróbb volt a dekkje. A kezdést ismét megdobtam és megtartottam. Jött egy katapultőr, ami utána kapott egy leszedést, amire nem volt elég counterem. Ferenc is elég jól megindult, ugyanis jött nála egyből egy V'cz amit egy ongoliantok dühével próbáltam leszedni, amit Ő megfogott. Kis gondolkodás után egy manát kértem rá, hogy gyüjtőből tekeréssel kiférjen egy második körös brutálgeddon. Ez végül el is döntötte a játszmát, ugyanis nem azt dobatta ki a jó öreg próféta, Ferenc pedig a csontjából még egy katapultőrt is kirakott. Ezzel belejátszott a számításomba, ugyanis a 2. körömben szépen elloptam Őket a sokat szídott - vagy szeretett, attól függően, hogy ki melyik oldalán áll - geddonnal. Mondanom sem kell, hogy innen már nem tudott visszajönni. Nem sokat sideoltam beraktam egy síkot, és 2 NTI-t, egyrészt mert Ő kezdett, másrészt mert láttam krakochot a sidejában. A kezdő kezem elég ígéretes volt, ugyanis 4 ingyenes countert - kristálybarlang, erős gyengéje, rhattro és nullif - húztam, valamint egy katapultőrt. Azt hiszem átaadta a kezdést, így meg is indultam a goblinnal. Sajnos a kövi körben kapott egy eltörlést, amire csak a rhattroval tudtam visszafogni, amiből az ellenfelemnél is volt egy. Mivel ez a két lap pont olyan tartományban volt, amire nem voltak jók a reakcióim így leesett a katapultőr. Ez talán önmagában nem is lett volna gond, de lapjaim ismeretében Ferenc körbe tudott játszani és hamar olyan asztalt épített ki, ami ellen nem volt értelme tovább játszani. A döntőben megint dönthettem a kezdésről. Nagy dilemmában voltam, ugyanis egy sík volt nálam két oázis őrzője egy counter és egy leszedés. Tudtam, hogy ha ki rakom a helyszínt, akkor a visszavételek miatt nyerni tudom a síkcsatát, viszont ha megint lepörög az ellenfelem nem lesz kellő beleszólásom. Végül úgy döntöttem, hogy megtartom a kezem. Az első kört passzoltam, majd ellenfelem kirakott valamit, amit sikertelenül próbáltam leszedni. Jött nálam a helyszín és a próféta, hogy visszaadja a leszedésem, és hátráltassa az agressziót a "J" képessége. Sajnos azonban egyből a gyűjtőbe lett lőve és Ferenc ki is használta, hogy nyugodtan kiépülhet. A részletek kicsit ködösek, de sikerült 5-ig leütnie, mikorra kellő lapelőnyt sikerült kiépítenem. Itt már aggódtam, hogy kapok-e valami kivégzést, de szerencsére volt mindenre megoldásom. Nem segítette ellenfelem, hogy az utolsó köreiben próbált még egy síkot keresni, ám addigra kinekronoztam az összeset a paklijából. Nem ezen múlott a mérkőzés, de azt hiszem véglegesítette a meccset. Összességében nagyon izgalmas játszmák voltak, talán az egész versenyemen a legfordulatosabbak.

W 2-1

3. Ellenfél: Szombathy Dániel: Hálócsapda + Toborzó (fehér sárga)

A szerdai exes versenyen csúnyán kikaptam tőle 2-1-re, részint miatta is váltottam 5 lapos felállásra mező helyett. Így, hogy nálam volt a kezdeti lapelőny és tartani is tudtam a követő működés ellenére végig tudtam dominálni a játékot. A kezdés nála volt, az első körben nem érkezett azonban semmi. Nálam viszont egy anti-goblin + goblin katapultőr páros jött egyből, ami olyan szintű fojtást rakott Danire, amivel nem igazán lehetett mit kezdeni. Hiába termelt be bármit leszedtem, lapelőnyt is építettem közben, így elég egyértelműen tudtam nyerni. Sideból jöttek az időlassítók, síkok, ker-kalakok megint. A második játszma is hasonló volt, bár itt lassabban épültem ki. A háló mellett el tudtam játszani, folyamatosan kezelni az asztalra rakott dolgait többek között egy ker-kalakkal, miközben permanens erőforrásokkal biztos lapelőnybe kerültem. Végül jött egy blobbakish és bevitte a kellő sebzést. A harmadikat odaadtam.

W 2-1

4. Ellenfél: Szombati Mátyás - Életenergia + Harangmester (zöld - fehér)

Mátyás paklija azt hiszem pont abba a problémába ütközött, ami miatt én is elengedtem a rhatt epikusos vonalat. Sajnos nem tudta egyszerre kontroll alatt tartani a játékot és gyógyulni is. A kezdeti lapelőnnyel kombinálva ez elég volt ahhoz, hogy stabilan nyerni tudjak. Az első meccsen ráadásul az első két körben réz mutyolákkal kezdtem, amik tovább duzzasztották a kezem. Viszonylag hamar elért odáig a játékom, hogy stabilan 6+ lappal tudtam kezelni Matyi próbálkozásait. Emelett elég nyomást helyeztem rá sebzés formájában, így nem volt lehetősége bevárni, hogy a harangmester mellett kiférjen a nyerése. Hasonlóan sideoltam mint korábban, de sok lapot azt hiszem nem láttam belőlük. A második játszmában érkezett nálam egy V'cz, amivel viszonylag hamar ellehetetlenítettem a nyerések megtartásának lehetőségét. Illetve még kaptam is egy sivító fenevadat, ami lapelőnyt termelt és le is tépett 2-3 lapot Matyitól. Innentől kezdve megint csak idő kérdése volt, hogy mikor nyerek. A harmadikat odaadtam.

5. Ellenfél: Szabó Máté - Toborzó + Hálócsapda (sárga, fehér)

Elsőre nagy önbizalommal egyedüli veretlenként vágtam neki a mérkőzésnek, hiszen egy hasonló paklit már elvertem. Sajnos a túlzott önbizalmam kárba veszett, ugyanis Máté paklija sokkal agróbb volt, mint korábbi ellenfelemé. A verseny során itt éreztem először, hogy nem tudom kontrollálni a meccset. Általában vagy erőforrás hiányom volt, vagy a háló zavart túlzottan, ráadásul folyamatosan voltak nagy számban tokenek, amik az életemre törtek. Pontosan már nem emlékszem mi történt, de az első meccsnek nagyon gyorsan vége lett. Side után próbáltam javítani extra brutálgeddonokkal, és ker-kalakkal, amik érkezetek is jó tempóban de sajnos ez sem volt elég. Az egyik körben Máté 2 apró kívánságot is dobott, így folyamatosan volt sok lénye. Jött nálam egy önbeteljesítő jóslat, amit visszavettem oázis védelmezőjével, de a következő kijátszás után semmizve lett. Érkezett nálam egy ker-kalak amiben nagyon bíztam, ám sajnos az meg egy raquelt kapott, így még egy lapot meg kellett oldanom. Jött nálam egy sík, ami ellentartott a laphátránnyal szemben, és Máté paklija is szépen elfogyott. Az utolsó körömben lehetőségem lett volna megfordítani a helyzetet, ám sajnos a háló miatt nem tudtam elég lapot kijátszani ehhez. Így bár újrahasznosítottam a jelenéses lapját egy ködszilánkkal és brutálgeddonnal elloptam két lényét is, sajnos nem tudtam kellően stabilizálni magam és a következő körében le tudott ütni. A 3-at nem játszottuk le.

A versenyt végül Máté nyerte abszolút megérdemelten, elém még bekerült Kornyik Ákos is <s>bucholcz általi faszmákkal<s> akinen szintén gratulálok.

Összességében káosz formátumhoz képest meglepően hosszú meccseket játszottunk. Bár így utólag végiggondolva lehet, hogy ez abból adódott, hogy 5-ből 4 ellenfelem narancs lapján volt háló
 
Néhány sorban szeretném megosztani Veletek, akik nem voltak jelen, a tegnapi váci versenynap tapasztalatait.

Először is nagyon jó hangulatú, és nagy létszámú, azaz magas színvonalú verseny volt. Köszönöm a szervezést minden résztvevő nevében. Végül 4 üres hellyel, 47 fővel futottunk neki, 6 fordulót tartottunk. Összességében elmondható, hogy már nem countercsatákon múlnak a meccsek, hanem az erőforrás liciten. Aki gyorsabban, több erőforrást tud összeharácsolni, az nyer (és a mondatom végén pont van).

Thargodan epikussal voltam, de kicsit más felfogásban játszottam, mint ahogy a korábbi paklileírásokban látható. 6/4-gyel nagyon elégedett vagyok. A paklimat megosztom, hátha érdekel valaki.
 
Kozepkoron _nekem_ jobban tetszik hogy a lap azt tudja, amit az o verzioja tud, es nem kell neked jatekoskent tudnod arrol, hogy pl. a legalis Juniorost hasznalva pontosan hogy is van a korabbi, sima lap szovege.

(persze itt is van kivetel, ami "tul uj", de megis meg van engedve a hasznalata, ott mar tudnod kell a regi verziot, de azert ez inkabb egy konnyites/kedvezes)
 
Igazabol, ha a retro jatekosoknak jo igy, akkor nincs nekem jogom beleszolni. Engem inkabb a Kozepkor miatt erdekel ez (szerencsere keves retro kiadasu lap van ott a metaban).

Azert tenyleg csak javaslatkent mondjuk Dhojnak, erdemes lenne ezt leszogezni valahol irasban (pl. a retro verseny szabalyoknal), hogy most akkor a regi lap alapjan vagy a retro kiadas alapjan mukodik a lap, mert akkor fixen eldonthetoek ezek a Csontkes-jellegu kerdesek, hogy az adott versenyen (amig nincs FAQ) hogy is mukodik, es nem az adott bironak kell ott improvizalgatnia meg vitatkoznia.
 
Itt valszeg nem azt akartad írni, hogy eltérő a szöveg (elég sok lapnak eltérő a szövege), hanem a 2 lap mást csinál.

Arra törekedtünk, hogy ilyen ne legyen, és a retró lapok szövege simán csak egyértelműsítse a könnyen félreérthető régi lap szövegét, de a funkció továbbra is azonos maradjon. Persze pont a régi zavaros szövegek miatt lesznek olyan régi lapok, amibe kb. bármit bele tudsz magyarázni, vagy egyszerűen csak technikailag nem volt értelme már annak a bonyolitásnak (pl. a Destabilizátoron tételesen fel van ugye sorolva, mire hat), épp ezért szerintem mindenhol az új szöveget érdemes mérvadónak tekinteni; és ahol ez nem jó így (pl. Csontkés) ott FAQ-t kiadni. De ez csak ajánlás részemről, mivel mi nem szervezünk retró versenyeket, úgyhogy ennek eldöntését én inkább a retró versenyszervezőkre bíznám.
 
Egyszerűbb lett volna - de nyilván nagyon célszerű volt a félreérthető és elavult megfogalmazásokat, lecserélni, faq-kat beépíteni, fölösleges szövegeket levenni.

Sokkal játékosbarátabb a 3 szavas Ellenvarázslat, mint az 5 soros.
 
Talán nem hivatalos, mi arra jutottunk, hogy minden lapnak a legfrissebb, játszható kiadása a lap aktuális szövege. Ez már a TF előtt is felmerült. Pl. a Leah csontmarka 1. kiadásos és 3. kiadásos verziója mást tud ( az egyik jelzőt is leszed, a másik nem )

Az szerintem nonszensz lenne, hogy figyelni kéne hogy épp melyik kiadású lap lett kijátszva.
---
Középkoron mondjuk ez nincs alkalmazva, hiszen a junioros lapok és a simák eltérnek, akár komoly különbségek is lehetnek. ( mondjuk azok az adatbázisban is külön lapnak szerepelnek )
 
És mi a hivatalos szabály (esetleg leírva is le van valahol?) arra nézve, ha eltérő az eredeti lap ill. a Retró kieges lap szövege? Amelyiket használod, az számít?
 
tán egyszerűbb és jobb lett volna simán békén hagyni a lapokat.

Egyszerűbbnek egyszerűbb lett volna, csak akkor most nem a Csontkésen lenne a diszkurzus, hanem másik 100 lapon, hogy hogy is működnek

Nyilván 270 lapnál lesz 1-2 pontatlanság, még akkor is, ha a teljes szöveg végig publikus volt, és bárki jelezhetett hibákat, de ez még mindig 100x jobb mint az elavult, sok esetben értelmezhetetlen lapszövegek.
 
Igen, ez szerintem tök jó cél volt.
A "jelenlegi, letisztult terminológiával megfogalmazva" asszem ott jött a szürke zóna meg a "nem kell az a Csontkésre".
Így is nagyon hasznos termék lett persze, de tán egyszerűbb és jobb lett volna simán békén hagyni a lapokat.
 
"Játékosaink felvetették, hogy örömmel látnák, ha a 2000-ben és korábban készült, 2-300 legérdekesebb, legjátszhatóbb HKK lapból készülne egy „retro” utánnyomás. Külön kiegészítő ikonnal, jól láthatóan megjelölve, hogy utánnyomásról van szó, a jelenlegi, letisztult HKK terminológiával megfogalmazva, a védnöki lapokhoz hasonlóan a lap alján jelölve az eredeti kiadás dátumát – de ettől függetlenül, funkciójukban ugyanazok a lapok lennének."


Hát... ez elég határozottan arról szól, hogy ugyanazokat a lapokat akarta újranyomni a Kiadó, azért, hogy akik a régi lapokkal akarnak játszani, de azok már quasi beszerezhetetlenek, akkor legyen nekik egy beszerzési forrás. És ezeknek a lapoknak épp ezért kompatibilisnek kell(ene) lenniük az eredetivel, mind funkciójukban, mind működésükben.
Innen jön.
 
Inkább csak egy vélemény volt, bár annak határozott ;).
De azért kíváncsi lennék, meggyőztelek-e, hogy ez a hozzáállás a helyes, és nem a "faq megelőlegezés".
Meg az is érdekelne, ez a "retró lap az kb. újranyomás, úgy kell kezelni, mintha az eredeti lap lenne" ez honnan jött (simán lehet, hogy nem tudok valamit ami valahol le volt/van írva).
 
Huh... akkor ez egy felmentő ítélet a bíró felett? Megnyugodtam.
 
Szerintem ezt bíróként nem igazán teheted meg, hogy a versenyen, hibásnak minősítve (hjt ez szándékosan maradt le a lapról ráadásul) "megelőlegezel egy faqt". Ha pár nappal előbb kiderül, akkor a behon feltéve kérdésként, ha Miklós válaszol, az tekinthető hivatalosnak már talán (ezt tettem nemrég egy Mókamester kérdéssel).
Persze ez a versenyen nem segít. Tökéletes megoldás nincs, de szerintem a bíró a versenyen alkalmazza, és nem írja se a Kódexet, se a Faqt. Ami egyértelmű a szabályok alapján, annak akkor ott úgy kell lennie. Ez teremt valamelyes konzisztenciát, megbízhatóságot a játékos felé.
 
Formálisan nem hibáztam, persze, de azért itt egy kicsit tágabban kell értelmezni a bírói feladatokat. Ezek a lapok gyak. újranyomások. Ha az újranyomás hibás, akkor azt észre kell venni, és nem kell / nem szabad (szerintem) szemellenzősen egy hibát megerősíteni. Szerintem itt fel kellett (volna) ismerni, hogy a csontkésről lemaradt egy fontos kitétel, és meg kellett volna előlegezni a későbbi faq-t.
Mindegy már. Csak gondoltam kipakolok ide.
 
Szerintem pedig a leirt szabalyok alapjan NEM kovettel el hibat.
Ilyet, hogy "a retro kiadas lapjait a lapok eredeti szovegezese alapjan kell jatszani" nem latok leirva a retro versenyszabalyokban.
Es mivel ugye a retro kiadasu Csontkesrol lemaradt (direkt v veletlenul) lemaradt ez a "lehet masik fegyvere is a hordozojanak" kitetel, a versenykiirasban szereplo "Egy lénynél egy adott altípusú KF tárgyból egyszerre csak 1 lehet." ervenyes ra.


(+1 megjegyzes: Kozepkorban, a hagyomanyok alapjan, a hangszert kivetelle tettuk ez alol. Ha jol tudom, onnan lettek masolva a retro kivetelk is, esetleg vegyetek be oda is)
 
Tegnap lezajlott Kecskeméten egy retró (Túlélők Földje kiegészítős) bontott verseny, és elkövettem egy hibát.

Az egyik játékos egyazon lényre két Csontkést is kitett, és úgy ítéltem, hogy ezt nem teheti meg.

A lap újranyomásánál lemaradt ez a kitétel, mármint, hogy használhat a hordozója másik fegyvert is a Csontkés mellett, felteszem azért, mert a modern szabályok szerint ez a kitétel már szükségtelen. A retró szabályok szerint azonban szükséges. Ezt már csak azért is röstellem, mert én is lektoráltam a lapot...

Mivel a lap nincs faq-zva, ez a kitétel pedig nem szerepel rajta, ezért úgy ítéltem, hogy nem tehet 2 Csontkést ugyanarra a lényre. Ez hiba volt, hiszen a lapot eredeti szövegezése szerint kellett volna játszatni.

Itt szeretnék nyilvánosan elnézést kérni a hibáért, és egyúttal kérni a hivatalos faq-t a laphoz.
 
A Swind sajnos csak kétszer ért asztalt, mindkettő helyzetben már jól álltam, de egyértelműsítette a győzelmet. Kipróbálnám, hogy milyen erős 1-2 körben kirakni mert én abszolút érzem benne a potenciált.

A Thera inkább csak papíron nézett ki jól. Az volt az elképzelés, hogy szintén 1-2 körben kirakom és akkor még be tudom védeni és tudok dobatni + infot szerezni. Kontroll Vs. kontroll meccseken ez elég hiú ábránd volt.

Igen a felnövekvő nemzedék inkább egy védekező lap a pörgősebb szintlépegetős kalandozó pakliba.
 
Köszönjük a beszámolót, örülök, hogy egy kalandozó pakli életképes tudott lenni! Swind, Thera alapból mennyire volt jó? Felnövekvő nemzedék így, hogy csak a pakli fele volt kalandozó, tényleg nem olyan erős valószínűleg, az a lap 0-ért az igazi.
 
Köszönjük a beszámolót és a visszajelzést! Szerintem is van potenciál a kallerekben és mélységük is akad tehát több színben lehet bennük gondolkodni.Első sorban TM-en,de igen van olyan narancs lap kombináció amiben akár hagyin is ki lehet próbálni szerintem is.
 
Sziasztok!

Tegnap voltam idén először egy jó szerdai exes versenyen. Először volt lehetőségem így kipróbálni az új rájátszásos formatot, amivel lényegesen komolyabban vehető teszt értéke lett a versenynek.

Kalandozók védőszentjével mentem, rhatt, tharr és raia színeket használva. Utólag sok mindent optimalizálnék a paklin, pl kihagynám a felnövekvő nemzedéket és varázsszövőt alapból, mert tempó szempontjából egyik sem igazán jó. A therába és ryuku hivatalnokba vetett hitem is kicsit talán tulzó volt, hiszen mindkettőnek létre kell jönnie és utána talán csinál valamit, ami még talán kicsit lassú a játékhoz.

1. Ellenfél: Simon Richárd - Átkozott követő kontroll

Ricsi kétszer kezdett, az első két körét elpasszolta. Én egy ryuku hivatalnokot probáltam meg kirakni, ami kapott egy résföld tréfáját, úgy voltam vele, hogy ezt hagyom létrejönni, de egy felnövekvő nemzedéket dobatott el, amire most pont lett volna elég kalandozóm. Más megindulás nem volt nálam, csak counterek és leszedések, valamint egy császári dekrétum. Ricsinél jött egy sullár, amit megpróbáltam leszedni egy goblin mágiával, de sajnos több reakciója volt, mivel nálam két beakadt lap is maradt. Innentől kezdve nem igazán tudtam visszahozni a meccset, a végén még egy száguldó idő véglegesítette a bukásom. Sideoláskor kiszedtem sok kalandozót, bejöttek univerzálisabb lapok, köztük 3 bölcs látomás - ezt pl alapból kellett volna játszani. A másodikat én kezdhettem. Egy garabonciással és egy császári testőrrel indultam meg a második körben. Ricsinél jött egy kristálytorony őrzője, amit egy mikhaellel fogtam meg, majd a kompiból kifért mégegy, ami ellopta a garbonciásom. Kiraktam egy goblin mágiát a kristály torony őrzőjére, amit elkapott a burástya "J" képessége, arra tiltakozásom volt, így kaptam belőle egy csontot. Ricsinél még egy fehér manó is jött, így a nem lény lapjaim valamint az asztalon maradók is veszélyeztetve voltak. A garabonciás halálsikolyára húztam egy császári kínmestert, majd a kör elején egy bölcs látomást. Nagyjából ez az egy esélyem volt a fordításra, és be is jött, hiszen a barna kaller leszedte a manót, majd húztam sok lapot a bölcsek kívánságára. Ez lényegében eldöntötte a mérkőzést. A döntőt szintén Ricsi kezdte, a második körben egy sullárral próbálkozott, amit nem volt elég countere bevédeni. Itt kb el is dőlt a meccs, volt két nem interaktív lapja míg én meg tudtam indulni a 2. körömben. A kedvezőtlen matchup - az átkozott miatt nagyon tempón kívül kellett játszanom és az ellenfelem is lényegesen eredményesebb volt nálam - ellenére a második körös mák húzás miatt sikerült nyernem.

2-1

2. Ellenfél: Szombati Mátyás - Átkozott követős kontroll

Mátyás legtöbbször gyógyulős napkirályos paklikkal szokott játszani, ami most is látszott a pakliján. Viszont a gyógyulós vonal nélkül nem igazán helyezett fenyegetést rám, csak kezelgetni próbálta a lapjaim mindkét meccsen, amit lejátszottunk. Az elsőnél a második körben jött egy ganüid kém garabonciás kombó nálam, ami elég gyorsan termelt lapelőnyt, majd egy ryuku hivatalnok és egy császári dekrétum is asztalt ért. Innentől kezdve nem nagyon maradt mozgástere az ellenfelemnek. A második meccs is hasonlóan zajlott, csak ott két ganüid kémem volt, amik a lapjait kezelték, majd szintén érkezett a garabonciás. Terrabederrel próbálta még tartani magát, de arra volt egy nincsenek szavak nálam, így a húzás lehetőségét is elvettem tőle. A harmadikat elengedtük X-re, hogy legyen idő pihenni.

2,5-0,5

3. Ellenfél: Baki Dániel - Első vámpír

Már megérte TM-re látogatni, hiszen a Vámpír kontra Kalandozók matchup egészen visszahozta a gyerekkori feelinget, amikor suli szünetekben próbáltunk gyorsan lenyomni egy játékot - a rájátszásban zajlott vámpír vs orgling meg aztán pláne. Ettől függetlenül tartottam a küzdelemtől, mert Bakival rendszeresen összekerülünk versenyeken és általában nem én jövök ki kedvezően. Sajnos most is ez történt. Az elsőben átadta a kezdést, mulligeneztem de ez sem mentett meg. Lapelőnyben volt, nem igazán tudtam megindulni, így bár a részletekre nem teljesen emlékszem, de ez bukó volt. A második meccsen megtartottam a kezdést és elég szépen ki is pakoltam az első körben egy császári testőrt és kínmestert - ingyen. Majd bekértem az olcsóbbítást mert volt még egy mikhaelem. Jött még egy swind is, amivel végül egyértelmű lett az asztal és lapelőnyöm. A döntő meccsen sikerült két lapomat - egy garabonciást és egy ryuku hivatalnokot - lecounterelnie vámpírok csókjával, ami sajnos elég volt, hogy egyértelműen nyerjen. Ezzel sajnos lecsúsztam a rájátszásról, de a 6. helyért járó 2 kiegből esett egy gyémántgólem. ami kárpótólt.

1-2

Összeségében szerintem jobb a rájátszásos format. A kallerek szintén bejöttek, úgyhogy gyanús, hogy fogom még forgatni őket a jövőben, akár hagyományos környezetben is - főleg ha az enkala nerfelve lesz.
 
Köszönjük, nagyon érdekes volt olvasni, örülök, hogy elégedett voltál a hellyel. Még egyszer grat a helyezéshez!
 
Köszönjük a beszámolót és grat mégegyszer!!!
 
Sziasztok!

Tegnap lezajlott az év idei első Behós versenye, ami ilyenkor szokásos módon egy ÚN hagyi volt. Ezúttal a 10Minutes volt a küzdelem helyszíne, ami magasan a legjobb választás volt eddig. Mind megközelíthetőség, minőség, rendelkezésre álló hely és étkezési lehetőségek tekintetében egy minőségi ugrás a korábbiakhoz képest.

Egy már párszor kipróbált enkalával indultam, amit inkább kontrollra raktam össze, hogy a mező és más ötlapos felállást is verni tudjak.

1 Ellenfél: Szabó Marcell - Bilincs gen

Nem örültem ennek a matchupnak, mert eléggé meg tudja akasztani a pörgést a zarknodos szabálylap, ráadásul a kezdést is megdobta - mint aznap mindenki. Az első játszmában nem túl okosan belecountereltem a második körében egy temedő lidérc dobatásába egy batkamanóból, aminek egy tiltakozást dobtam el - gondolva, hogy nem lesznek itt counter csaták. A következő körben azonban egy árnyrémmel megbosszulta ezt a hibámat ellenfelem. Sajnos nem igazán húztam megindulásokat így nem tudtam kellő nyomást gyakorolni így a gyűjtőből két morgan gyermeke szépen elcsipegette az életemet. A side utáni két meccsen viszont Timera rám mosolygott, ugyanis mindkétszer kezdő kézre volt nálam Kyb'er és Libertan is. így kis küzködés után de végül mindkettőt sikerült abszolút skillből, kicsit szégyenkezve a faszmák miatt megnyernem.

2-1

2. Ellenfél: Szabó Máté - Blokkolós járj

Alapvetően úgy álltam hozzá, hogy nekem fog kedvezni ez a matchup, hiszen a paklim fele amúgy is jó járj ellen, a másik felét pedig side után le tudom cserélni. Az első játszma ott dőlt el, amikor Máté a második körében kijátszott egy bölcs látomást, amire volt nálam egy batkamanó és a rhattrojára volt nekem is egy isteni counterem. Ez nem csak meccsdöntő de eléggé morál törő esemény volt, ugyanis innentől kezdve úgy láttam, hogy elég feszült volt ellenfelem. Az én második körömben jött a ködszilánk a batkamanó pedig épített egy libertant így innentől kezdve már jól álltam. Az ellenfelem még egy kisebb kívánsággal rámrakott egy vlagyi itéletét, de ez is kevésnek bizonyult, hiszen addigra már volt egy főnix fiókám a gyűjtőben és jött még egy repülő lény nálam. Side után még optimálisabb volt számomra a helyzet. Átadtam a kezdést és egyből érkezett két időkristály, ami így eléggé leszűkítette ellenfelem lehetőségeit. Itt is nagyjából csak egy Vlagyi ítéletet tudott rámrakni miután kipörögtem 2 ködszilánkkal, de ez kevés volt ahhoz, hogy megállítson. A harmadik meccs is elég egyoldalúan nekem kedvezett. A részletekre már nem emlékszem, de a járj továbbra sem zavart, blokkolásig pedig nem igazán jutottunk el. A gyors győzelem után volt lehetőségem egy kicsit pihenni és körbe nézni a környező asztalokon, valamint ebédelni egyet a bisztróban, ezzel is hozzájárulva, hogy szeretett vendégek legyünk itt

3-0

3. Ellenfél: Kiss Csaba - Semleges csatamező

Sok szempontból elég hasonló volt a paklija az enyémhez, így előre éreztem, hogy izgalmas játszmáknak nézünk elébe. Kiszedtem tőle 3 thuziutit 2 sors kezét és 2 kárbájt, hogy a legnagyobb swingektől és egyértelmű lapelőnyöktől megvédjem magam. Az elsőt elkezdte és megpróbált kirakni egy expedíciós nénit, amire volt egy sors kezém, így a +1 én kaptam meg helyette. Ez elég is volt ahhoz, hogy eldöntse a meccset, ugyanis végig előnyben tudtam maradni, minden lapjára volt megoldásom így hamarosan kezdhettük is a sideolást. Sokat nem készültem erre a helyzetre, mert úgy gondoltam, hogy alapból is jó leszek, de azért bejött 3 anbam és 3 apró mágia míg a termik spóra és néhány nem univerzális counter kiment. A második meccsen átadtam a kezdést, a lapelőnyben bízva, ám utólag végiggondolva ez nagy hiba volt. A kezemben inkább megindulós lapok voltak: katapultőr, libertan és hasonlók, így sokkal inkább a tempóra kellett volna gyúrnom. Sajnos ez a hiba meg is bosszulta magát, ugyanis Csabi meg tudott indulni én pedig nem tudtam kezelni az asztalát, így szépen lassan elrakott. A döntő játszmában kezdő kézre behúztam 2 anbamot, így elég stabilnak éreztem magam. Ezek azonban egy termik spórát és egy vízfőnixet tudtak kidobatni így egy kicsit kezdtem megszomorodni. Végül azonban a kezdeti adok-kapok után ki tudott férni egy katapultőr nálam, valamint egy libertan is, míg nála már csak egy ködharcos maradt, ami elegendő volt ahhoz, hogy egyértelmű előnyt tudjak kiépíteni és nyerni. Elég fordulatos és izgalmas játszmák voltak.

2-1

4. Ellenfél: Sziklai Krisztián - Tarrgeth

Sajnos ez tudtam, hogy nem lesz jó nekem és nem is lett. Hiába a kevesebb lapos kezdés, a kezdeti háló nagyon megakaszt így sajnos lassabb játékra kellett átállni, amiben egyértelműen jobb hordaparancsnokra épített kontroll az én dekkemnél. Az első játszmában ezen felül az sem segített, hogy a második és harmadik körben is jött egy thu'zad így annak ellenére, hogy Krisznél nem jött fel egy időlassító sem nem igazán volt mozgásterem. Tovább szottyasztotta az amúgyis nevetségesen apró esélyemet a 3 elsütött sors keze is, amik végképp megpecsételték a sorsom. Side után szintén nem volt túl jó a helyzetem. Bár létrejött nálam egy expedíciós néni ez még kevés volt a győzelemhez. Krisztiántól egy termo és egy gyémántfésű érkezett, amit megpróbáltam megbatkázni, de volt rá egy countere. így a termótól ugyan el kellett búcsúznia, de a nénit el tudta lopni, aki a kövi körben beszállt egy utazásnak. Ezt követően még tudtam magam tartani, ugyanis nálam is érkeztek a lapelőnyt termelő dolgok, mint egy angyali kórus és egy leszedésként is elsütött apró mágia. Sajnos azonban hiába küzdöttem, ugyanis a nagyobb impactű lapoknak köszönhetően szép lassan elvéreztem. A harmadikat inkább bedobtam, hogy legyen időm megnézni kikkel játszhatom az utolsót és hosszas számolgatásokat végezzünk arra, hogy hogyan juthatok még fel a dobogóra.

0-3

5. Ellenfél: Varga Balázs - Enkala

Egy jó mirrornak tűnő játszmával zárhattam a napot, aminek annyira nem örültem elsőre, hiszen ebből még bármi is lehet. Balázs inkább pörgősre rakta össze a dekket résföldi expedícióval, életkristállyal többek között. A részletekre annyira nem emlékszem már, mert addigra elég fáradt voltam, illetve izgultam is a jó helyezés lehetősége miatt. Az első meccsen neki is sikerült beleszaladni egy expedíciós nénivel a sors kezébe, ami itt is elégnek bizonyult ahhoz, hogy végig előnyből tudjak játszani, annak ellenére, hogy 3 izomagyat is sikerült behúznom - btw az, hogy épületet is fog, a libertan ellen elég jól jött. A második mérközésben viszont Balázsnál jöttek jobban a lapok, többek között két őrangyal is, asztalt ért, amik a háló miatt eléggé akadályoztak abban, hogy ki tudjak épülni. Neki pedig sikerült közben felül kerekednie, így ezt nyerte. Az utolsó mérkőzésre már nem annyira emlékszem, de azt követően, hogy kiürültek a kezek nekem sikerült valami asztalról működő dolgot fenntartanom, amiután egy elég gyilkos kört sikerült lenyomnom. Kiszaladt egy expediciós néni, és abból egy ködszilánk ami egyértelművé tette a győzelmem.

2-1

Összességében 4 győzelemmel zártam a napot egyedül az abszolút elsőtől kikapva így a második helyre értem fel. Ha bárki vágyik egy foil ősi nekronmágiára az a licit csopiban megküzdhet érte.
 
Sziasztok!

Tegnap volt a Phantom games veszélyes faj versenye, ahol még lehetett 2020-as lapokat játszani. Bár a format annyira nem volt szimpi év búcsúztató versenynek gondoltam jó lesz. Összességében azonban elég színes lett a meta és izgalmas meccseket játszottunk, így bőven az elvárásaimon felüli játék élménnyel gazdagodtam.

Én egy próféta mezőt vittem, ami annak ellenére, hogy fun decknek hangzik elég jól működött. Tudott pörögni az olcsó lapoknak, és a tárgyaknak köszönhetően, volt benne leszedés és counter is bőven V'cz és a sivatagi inkvizitor kezelték az ellenfél lapjait, valamint a céh aktivatorok alternatív nyerést is biztosítottak. Akit érdekel a lista A megosztások között találja.

1. Meccs: Czirkos Dániel - Orgling Bilincs

A mezőnek nyilván nem örült, bár első körben rám hozta a parát, amikor elkezdett ködharcosokkal és szurdokokkal keresgélni. Emellett még egy orgling kéme is volt, így kezdett volna lapelőnybe kerülni. Reakcióval viszont nem sokkal játszott, így miután lelottem néhány medvedisznóembert és lett csontom jött két jósnő kristálya ami rengeteg lapot és erőforrást adott. Ebből aztán jött 3 mágikus aszály és két inkvizitor ami megoldotta a kezét is. A második meccset egy korán érkező blobbakis döntötte el reszemre. A harmadikban pedig volt egy eléggé szorult helyzetem, amikor 5 kártevő és 2 orgling kém segítségével 1-re csökkentette a maxomat, azonban két blobbával pont beütöttem 18-at egy kör alatt.

3-0

2. Meccs: Novák Balázs János - Semmi mestere motyogó

Kezdésre 1-et dobott, amit én elegánsan egy 2-essel múltam felül. Az elsőben mulligenezett, majd utána sem húzott túl interaktív kezet. Nálam jött egyből egy V'cz ami eldobatta a szörcsijét (sajnos a +1-es Nerf miatt nem fért ki) így a megindulástól is megfosztottam Janát. A remete sajnos egyből kapott 4 dermesztést egy motyogó védelmezőtől. Arra nekem kövi körben volt egy háború előfutárom, ami miatt nem nagyon mert lapokat kijátszani, nehogy huzzak rá. Azért kijött nála két kínzó mester, amik csúnyán dobatak és égették a dekkem. Végül megint csak kifert egy jósnő kristály, ami helyre rakta a laphátranyt és a néhány megmaradt kartyából a pakliban sikerült egy elég stabil asztalt fenntartani, ami mellett 3-akat utogetve nyertem. A második meccsen Jana 3 motyogó vermet húzott, ami elsőre elég para volt, azonban más nem nagyon jött neki mellé. Miután sikerült az épületeket kezelnem angyali kórussal amit oázis védelmezőjével vissza veszegettem szép lassan kellő előnyt építettem ki. A harmadikban már sikerült jól húznia, nekem talán kevésbé. Az elején egyértelműen lekontrolált, így inkább bedobtam.

2-1

3. Meccs: Hajdú Roland - Gyógyulós titkár emberekkel

A laphátrany miatt sejtettem, hogy ez nem lesz jó felállás nekem. Roland ráadásul az öleseket szedte ki tőlem, így a gyors nyerésre sem építhettem. Az első jatszmában átadtam a kezdést, de nem sok lehetőséget hagyott nekem. Összesen egy fehér céhet állítottam fel és egy kodszilank jött ki nálam. Roli beszakitotta a harmadik köröm a szilánk passzivizálasa után egy Stefánnal, majd rám rakta az összes sebzést amit tudott. Második nekifutásra sikerült nagyon elhúzni a meccset. Egy V'cz kidobatott két napkirályt, viszont a nekronra elmentek a besideolt Corlanok, így két eléggé win potenciál nélküli deck állt szemben egymással. Mindezen nem segített hogy az asztalon lévő hálók száma átlagosan 4 körül mozgott. Végül az irnokok Sejtésével aktivált rhatt céhekkel sikerül leblokkolnom. Majd az oázis védelmezőjével valamint a kreatív termikek jelenésével - amiket egy másik irnokok sejtése generált be a gyűjtőbe - visszaveszegetett céhes manipuláció 4-es sebzéseivel sikerült nyernem. Ebből egyértelműen következik, hogy a 3.-ra nem volt időnk.

1,5-1,5

4. Meccs: Staudt Gábor - Hálócsapda + Toborzó angyalokkal

Ismét egy nem ideális matchup. Az elsőt elkezdtem és kicsit túl mohó voltam. Az volt ugyanis a tervem, hogy a tempó előnyt kell kihasználni. Kezdésre megnyomtam egy irnokok sejtését, ami bekapcsolta egy céhet, majd egy oázis védelmezőjével akartam visszavenni. Sajnos erre már volt egy mikael Gábornál amibe csúnyán beleszaladtam. A második körben egy V'czot próbáltam kitenni, ám ez is kapott leszedést. Nála pedig érkezett egy fény a sötétben. Még próbálkoztam 1-2 korig de utána egyértelműen vesztésre álltam így bedobtam. Side után sikerült behúzni az 1 db felzárkózást így hamar lapelőnybe kerültem. Sokáig tartott így is nyernem, hiszen jöttek a védő angyalok, amik kétszer is 5-6 angyalt termeltek. Nálam egy őrangyal jött, így tudtam kezelni a lenyeimmel az övéit. Még érkezett egy lopott álom is, Gabriel és ősköd is Gábornál így tartotta magát a folyamatos előnyöm ellenére. Céheit is tudta aktiválni, amit ugyan kikapcsoltam a céhes manipulációval de addigra már gyógyult párszor, így ez eléggé elhúzódott. Végül behúztam egy libertant, amiből jöttek az animált csontik, akik tudtak sokat ütni. A harmadikra sajnos itt sem volt idő.

1,5-1,5

Végül veretlenül ugyan, de a 3+ winesek mögé beállva 4. Helyre voltam jó. Maga a veszélyes faj pedig meglepően szórakoztató volt az előzetes elképzeléseim ellenére, így lehet szívesen indulok hasonlón a jövőben is. Bár az új nemzedék mellett kérdéses, hogy milyen etnikumok maradnak játszhatóak. Szerintem vagy a 33-as korlátot kellene lejjebb vinni, vagy a phantomban már bevált módon néhány káosz lapot engedni használni akár csak az adott fajból.
 
Dönczi Krisztián
Makó Gergely
Horváth Dávid
Simon Richárd
András Bence
Moschnitzka Ádám
Csető Zsolt
Nagy Dániel 4.
Varga Krisztián 2.
Egyed Dávid
Vogel Patrik
Bärnkopf Bálint
Hegedűs Márk
Hundzsa Ferenc
Minyó András
Kurunczi Dávid

Mivel Patrik nem tud holnap részt venni, a 17. helyen én is bejutottam.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.