Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Aielek az Árnyék ellen
Küldd el képeslapként!
Az aielek félelmet nem ismerve, csatába szállnak bárki ellen, még akkor is, ha az ellenség a Sötét Úr egy teremtménye.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Jah, ha összeadogatod őket akkor igen...
Mind1 annyira nem érdekel.
 
Azért nézz már utána, hogy hány Elenios hívő és hány egyéb hívő élt vissza a bájitallal eddig. Meglepő eredményre fogsz jutni.
Komolyan olyanok vagytok, mint a fityesz egyik fontosembere, az a Répási (vagy ki a franc). Az szokott ilyen hülyeségeket mondani. Persze, az elvi lehetőség megvan, de aki eddig nem csinálta, ezután se fogja.
Egyébként ez a legnagyobb gondotok, hogy a bájital nem átadható lett? Momentán fel tudnék sorolni száz másik, ennél égetőbb problémát, ami miatt lehetne rinyálni. Uborkaszezon van, úgy látom...
 
Akkor most megoldottuk a nemi erőszak problémáját.
Elvégre ha egy elenios hívő csinálja,az ugye nem fáj annyira!?
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!Mindjárt megüt a guta!

Most miért kellett?!?

Utállak benneteket.
 
Radul, ezt szerintem elnézted, mert bár szorosan, 42,8 : 41,1 arányban, de többen szavaztak arra, hogy legyen átadhatatlan! (A maradék passzolt.) Ezt egyébként a "szavazások"-nál most is meg lehet nézni.
 
Az mondjuk érdekes, hogy kiírtak ezügyben egy voksot és ott a többség arra szavazott, hogy jó ahogy van nem kell átadhatatlanná tenni. Ha már előre eldöntötték akkor meg minek kérdeznek minket... ((
 
Vagy használhatod ;-)

Amúgy én is "nagyon örülök"...
 
Na, bekerült hogy átadhatatlan lett. Miért kellett ez...most szórhatom ládikába a licit helyett.
 
Vagy a topáz erényöv (igaz, nyugaton nem igazán van, de ott a bájitalos erőszak se túl gyakori esemény, lévén Elenios hívein kívül nem nagyon lehet máshol találni).
 
Ez most megint egy olyan kérdés, amiről nem fogunk tudni egyértelműen dönteni. Az a "baj", hogy mindenki más szemszögből látja a dolgokat.
Én megértem a Te álláspontodat is.
Én viszont (mármint az Elenios hívő karakterem) nagyon szerettem a múltban azzal "szórakozni", hogy néhány bájitallal a zsebemben sorban hanyattlököm az összes utamba kerülő troll pasit, pont a csalódások miatt! (Fűben, fában orvosság :-)))
Mostanra már én is férjhez mentem, tehát ily módon már nem érint a dolog.

Igazságos döntés tehát nincs, mert valakinek mindenképpen "rossz" lesz.
Esetleg lehetne egy bájital ellenes tárgyat betenni a játékba, aki nem akarja, hogy megerőszakolják, az hordjon magánál ilyet. Pl. lehetne az ovimon bogyónak ilyen mellékhatása (a fogamzásgátlás mellett), hogy a bájital FU-ra vonatkozó hatását levédi.
 
az is jó!
 
Ha esetleg átadhatatlan lenne...nekem van még egypár talonba, szivesen megválok tőle jó pézért!
Delejes Kazimír, Fairlight törpe papja, az Arany Halmozója
 
Oké,oké.
Meg vagyok győzve,erőszak.
De.Ez a bájital egyik felhasználási módja.Mi lenne ha átadható maradna,csak az fu.-s felhasználási mód megszűnne?
 
Meggyőző érvgek.

Legyen átad6atlan!
 
Ja igen, annyit még a házasság, mint megelőzés dologról, hogy attól eltekintve, hogy milyen abszurd dolog azért összekötni az életem valakiével, hogy ezzel óvjam meg magam a nem kívánt közeledésektől (elvileg a házasság szent dolog!), bizonyos fordulószám is kell hozzá. Ami azt jelenti, hogy akkor pl az újszülött karakterek éppen fiatalon és ártatlanon szabad prédának tekinthetőek? Mert ugye ők semmiképpen nem tudnak védekezni ez ellen... Szóval kéretik ezen elgondolkozni picit.
 
Azért erőszak, mert ezer és egy okom lehet rá, hogy ne házasodjak meg (hogy csak egyet mondjak, van ugyan párom, de éppen a csatorna különböző oldalán vagyunk), és ha _nem_ adok ki valakire (fajra) FU-t, az azt jelenti, hogy _nem akarok_ velük bokorba mászni. Nem az 5 tvp-t sajnálom, hanem nem akarok vadidegenekkel hancúrozni, pl. Vagy akárkivel, lehet szintén szerepjátékból aszkéta a karakter, vagy csalódhatott, és azóta kerül minden ilyet, vagy meghalhatott a párja, és gyászol, stb. Ez azért ha a való világot vesszük alapul, nem tűnik olyan vészes dolognak, vagy igen? Szóval attól még, hogy nem akarok akárkivel ágyba bújni, még nem leszek frigid, sótlan, aszexuális, stb.
Vagy mondok valamit, szerepjátékosan udvarolnak a karakteremnek, és neki még nem volt dolga senkivel, és a leendő párjának tartogatja magát, a nászéjszakára. Kell magyaráznom, hogy miért erőszak a bájital ilyen esetben, még ha a leírásban nem is összeverés van, hanem "elcsábítás"? Nem érezné magát ugyanolyan rosszul a karakter utána, vagy esetleg még rosszabbul?
A karakteremmel egyébként épp most történt meg ez. Éppen az esküvőnket szerveztük, de hát ugye az sem úgy megy, hogy kiadom a parancsot, és kész, és miközben ott hurcobáltam magammal a kislányt, aki már szerelmünk gyümölcse, egyszer csak egy teljesen vadidegen alak, aki ráadásul alakváltóként valaki más formáját vette fel, bájitallal elcsábított. Meséld el kérlek nekem, miért kéne ezt szigorúan szerepjátékosan úgy megélnem, hogy nem erőszak volt? Kényszerített. Nem fizikailag, hanem mentálisan. Tudod, az is erőszak, hogy ha nem leszel az enyém, akkor lelövöm az anyádat, kirúglak az állásodból, megbuktatlak a vizsgán, stb. Ha egy _varázstárgy_ vesz rá, hogy megtegyek valamit, amit szabad akaratomból nem tennék meg, akkor az erőszak, és úgy is kell kezelni.
 
de ha utánaszámolsz, a független részből 33%ban van elenios-hívő, és van egy sheran-hívő karid is, igy természetesen azt mondasz, amit akarsz
 
Ez tényleg ekkora probléma,vagy csak mi fújjuk fel,mint egy lufit?
Amúgy nekem nincs Elenios hívő karim,de már régen elhatároztam hogy ha valaha Martian tekercséhez jutok,tutira a bűvölést fogom megtanulni(Részlet a hogyan legyünk táposak című megjelenés előtt álló művemből:-))és szeretném ha ezt majd bájitallal is megtámogathatnám.Mert nagyon jó poén lenne egy koponyaszimbólummal a nyakában kedvesen mosolyogva kunyeráló karakter.(tudjátok:szerepjáték)
Ami az FU.-s részét illeti,miét is erőszak egy pillanatnyi megingás?Megszédít egy kedves mosoly
egy csábos pillantás,aztán meg ordibálunk hogy megerőszakoltak?
Tényleg olyan sok az az öt tvp.?
Sajnálom az olyan karaktereket akiknek az életébe nem fér bele egy kis szex.

Ha nem lenne világos:NE tegyük átadhatatlanná a bájital nevű tárgyat.

Amúgy valóban minden játékos skizó,ki többé,ki kevésbé.
 
Mindannyian.... skizók vagyunk! )
 
Ő, hát nekem lényegében teljesen mindegy, hogy átadható e vagy sem. Úgyis házas vagyok, nem Elenios hívő szal. Bár jobban belegondolva csak 2/5-öd részben vagyok házas. 3/5-öd részben független és az egészből 1/5-öd részben Elenios hívő. Hmm így már el kell gondolkodni, ha az Elenios hívő oldalammal/karimmal gondolkodok. Akkor azt mondja 1/5-öd részem, hogy dehogy legyen átadható, de akkor ott van még 4/5-öd részem ami azt mondja, hogy neki aztán teljesen mindegy.
Ez alapjan nekem aztán 8!

Thom, a 100% skizo... :-)
 
Elmeséled mi köze a "rabszolgázóknak" ehez? Nekik miért is jó, ha átadható? Erre komolyan kiváncsi vagyok, mert magamtól nem sikerült rájönnöm. Hiába, tudatlan vagyok.
 
El kéne olvasni egy bájitalos FU szövegét. Ott szó sincs erőszakról. Elcsábítod a másikat, aki ezt lehet, hogy utólag bánja, de akkor, ott nagyon is örül neki...
Ennyit a szerepjátékról, ha nem ti döntitek el, mi történik...
 
Ácsi, TFnek mi köze van IRL dolgokhoz??? IRL még a jegygyűrű sem véd erőszak ellen, igaz, IRL bájital sincs (olyan semmiképpen, ami ilyen effektet produkál).
 
Hmmm..azért megnézném mit szólnal hozzá FX,ha hugodat,barátnődet,stb.. megerőszakolnák,majd közölném Veled: Ez van,meg kellett volna hazasodni..
Játéktechnikailag ok,de irl..

Wuher
 
Hát, ha vki gonosz, az csak nyugodtan használja amire akarja (ilyenek a gonoszok), de egy jó jelleműben fel sem merülhetne az erőszak ténye...
 
az "akarják" elöl kéretik kihúzni a nem-et
 
Szerintem meg azok nem akarják csak, akik nem akarnak ellene védekezni...pedig nem nehéz, meg kell házasodni.
 
Én mindenkivel egyetértek, aki azt akarja, hogy átadhatatlan legyen! Csak a rabszolgázók nem akarják. Szerintem.
 
Még nem találkoztam a tárggyal, de amit írtak/írtatok, az alapján jogos, h átad6atlan legyen.
 
A nemi erőszak, mint bűncselekmény, fel se tűnik a tömeggyilkosságok, lopások, rablógyilkosságok, stb. mellett. Csak az Elenios hívőknek szúrja a szemét. Még védekezni se nehéz ellene, jegygyűrű kell hozzá, meg egy ellentétes nemű kalandozó, akivel összekötheti az életét...
 
Teljesen logikus, hogy átadhatatlan legyen. Elvégre a bájital csak két dologra való: a bűvölés varázslat "erősítése", illetve a nemi aktus "ráeröltetése" a másik kalandozóra. Nos, utóbbit nem szeretném bárki számára elérhetővé tenni (irl ez gyakorlatilag bűncselekmény), előbbi meg csak azok számára elérhető, akik úgyis meg tudják főzni a bájitalt, ha akarják. Akkor meg...?

Ráadásul így az Elenioszos rabszolgák is kicsit kevésbé lesznek használhatóak.

GyK
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.