Vissza a Főoldalra
 

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Valere kürtje
Küldd el képeslapként!
Hosszú évszázadokon át meséltek az utazó mutatványosok Valere elveszett kürtjéről, a legendás Kürtről, ami egy napon életre kelti majd a Korok hőseit.
Nézz szét a galériában!
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Termékismertető - Dobókocka (16 oldalú)
Termékismertető - Alfa pakli - Felfedezők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Roxat céhei
Termékismertető - Zén Legendái: Kísértetjárás

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (620)
Megújult webbolt (14)
Kaland-Játék-Kockázat (156)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (2)
Alanori Krónikát vennék (61)
Az Idő Kereke sorozat folytatódik! (10)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
ÉN MAGAM EGY SZERENCSÉTLEN, ÓRIÁSI VAGYONNAL RENDELKEZŐ ELF KÓSZA VAGYOK .
BÁRMILYEN VARÁZSITALT ELKÉZÍTEK SEMMI PERC ALATT. MÁR-MÁR KEZDTEM ÖRÜLNI , HOGY VÉGRE EGY KICSIT KÖNNYEBB LESZ SZAKÉRTELMEKET,
PONTOKAT, MIEGYEBET SZEREZNI...

ÉS MOST?!
ITT VAN EZ A FŐZÉS...!
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!
HÁT HOGYAA JÓ FÉNYVERTE K...A ÉGBE LEHET BOLDOGULNI EZZEL ,HE?!


EZZEL MÁR NEM TUDOK MIT KEZDENI...


JA , BOCS A LÁNYOKTÓL, NEM ŐKET AKAROM
LESZÓLNI , DE EZ MÁR TÚLZÁS .


ASSZEM ,LEMONDOK A HELYEMRŐL A TF - NÉL !


ELEN SÍLA LÚMENN OMENTILMO...
 
Egyreszt mivel anno nem volt tulajdonsagpajzsot ado targy (sem), ezert labirintusokban es egyeb helyeken vesztettem eleg rendesen tulajdonasgokat...pl 16 egeszseget, 3 erot, stb. Ezek ellensulyozasara TF-eltem. A masik ami rengeteg tvp-t vitt el, a gyogyitas. Nem volt anno semmi rendes gyogyitasi lehetosegem nyugaton, de meg keleten sem; mivel akkoriban a gyogykenocs nem volt annyira elterjedt es penzem sem volt ra. Totembe sem lehetett akkoriban meg rakni, tehat maradt donto tobbsegeben a GY/FGY; labirintusokhoz meg a gyogykenocs.
 
Hát megnézném egy fordulódat. Kíváncsi lennék hogy a hittel "járó" összes tvp-t és energiát mire költötted, TF-elés?
 
és mit áldozott be érte, az se mindegy
 
De ha jól tudom te vagy az egyetlen hitetlen ekkora forcsiszám körül.
 
A beáldozás szükségtelenségét a több mint 500 fordulóm bizonyítja
 
Azert egy dolgot elfelejtesz - nekem 1000x tobb idod van alkalmazkodni, mint akik akkor ott jartak.
Te mar tudod, hogy ekkor meg ekkor jonnek a fattyak, mig nekunk szimplan a nyakunkba esett.
Te mar tudod, hogy mi kell ellenuk, es ezt hogyan lehet veghezvinni, mig mi fattyaztunk annyi idot, amennyi manapsag a full osi cucchoz kell, hogy esszenciat talaljunk.
Szal az, hogy nincs idod alkalmazkodni, nem igaz.
Az, hogy meg tudod-e kozeliteni az elmezonyt, mas kerdes, de ha belegondolsz, egy tizeneves nem feltetlen tud bejutni egyetemre, mikor 3-4 evvel tapasztaltabbakat is kirugnak onnan ( ertsd: ne lepodj meg, hogyha 300. fordulodban nem tudsz megcsinalni egy olyan dolgot, ami a 400. fordulojaban is kihivas egy karinak ).
 
A gond leginkább azokkal van, akik egy karakterrel játszanak. (Pl én) Ők ugye kénytelenek azt az egy karit optimalizálni, mert más nincs.

Kifejezetten szívás a mostani szitu azoknak, akik a játék 3-4-ik évében indultak. (Szintén pl én). Ebben a kategóriában pont sikerült kipottyanni a korlátlan tápokból (manakristály, IM-re szörny, 36-os csatamező korlát), viszont lassan azon a szinten vagyunk, hogy elérhető közelségben vannak a játék legtáposabb szintjei (éjfattyak stb)

A változásokhoz nincs idő alkalmazkodni, mint egy kezdő karinak, ahhoz, hogy legalább közelítse az ember az élmezőnyt állandó szívást kell elviselni. Nem jó ez így...
 
Én meg elterveztem, hogy nem leszek istenhívő, de beláttam muszáj beáldozni.
Egyébként én próbálom keverni az optimalizálást a szerepjátékkal. Elég sok mindent megértem már, voltam Tharr hívő, majd Dornodon; csatáztam vagy 50-60 karakterrel; régen beléptem egy KT-ba aminek most vezetője vagyok stb.
Kb.260 fordulósan úsztam át, mert meg akartam csinálni a változó mínoszokat, hiába mondták hogy gyerünk keletre minél előbb. Talán az egyetlen táporientált dolog hogy kb.25 fordulóig thargodan csatamezőztem hogy meglegyen a 36-os fegyverszaki. Most 368 fordulós vagyok de nem sietek SF-re mert keleten is megcsinálom a változó mínoszokat. Szal én jól szórakozok. Mondjuk van karakterem aki 150. forcsiban már átúszott és vele inkább optimalizálgatok. Meg van 440. fordulós 26.szintű tolvajom akivel nagyon szeretek játszani hiába ilyen antitáp.
 
Nos, ez igaz... azt még el lehet/kell fogadni,h így működik a játék, de ez a baj,h az új fejlesztesek vagy megkerülhetetlenek vagy pedig azokra vannak meretezve, akik még egy kevésbé korlátozott TFen "tápolták" tele magukat. Pl. IMre monszta, csatmezok korlatok nelkul, szintszives+maxEP-s buveszkedes... Ezekre nekunk mar nincsen modunk, viszont ugyanzok a "feladatok" allnak elottunk...
Az is vicces,h mindig u.a. a kb. 10 ember licital evrol-evre LIVE aukcion, a tobbiek meg csak kusmognak.
 
Én pl annak idején azért indítottam törpét, mert nem vonzott annyira a mágia erre tessék anélkül senkinek sem lehet megélni. A teológia még elmegy, mert ezzel is közelebb kerül a karim az istenéhez, de pl taut nem szívesen használok. Teleport munka gyümölcse és 1-2 kötelező dolgot. Ennél foggva baromi alaccsony a taum és ez kihat a maxvp-re is stb stb. SF-re menni jódarabig esélyem sincs
Nah kicsit már eltértünk a topictól
 
Végülis belátom van olyan amire nem gondoltam... és azért tényleg alapvető....
 
erről beszélek. nem az fáj optimálisan csak kb 1 féleképpen lehet tápolni, ez a legtöbb rendszerben így van. az fáj, hogy nincs döntési lehetőséged a legegyszerűbb dolgokban sem, ha tovább akarsz jutni. pl taumaturgia nélkül nem jutsz el SF-re, tehát máris nem játszhatsz olyan karaktert aki nem mágus...
 
Az olyan dolgok mint a taumaturgia tanulás még elmennek, mert azért a játék alapjaihoz hozzátartoznak.

Vannak viszont olyan elemek a játékban, amelyek egyszerűen determinálják, hogy a karinak mit kell csinálni. Itt van pl a pusztító végzet. 220+-on gyakorlatilag nem lehet nélküle ellenni, ezért mindenkinek meg KELL tanulni.
Egy Raia papnak is, akihez ez nem illik.

Remélem nem lesz ilyen a szerencsemassza is.
 
Tökéletesen értem mi a gondod... ÉS ebben igazad is van, ha valki az optimális fejlődést keresi annak tényleg mindíg csak egy útja van! De érdekes módon ettől eltérnek az emberek. ÉS ettől nem lesz számukra a játék kevésbé élvezetes. De ha vki az optimalizálásért játszik azzal szemben tényleg szemétség ez... és sok más is.
De sgítene az ha az optimális fejlődésnek több táblája lenne... akkor sem az tenné színessé a játékot!
 
látod ez a gond, hogy a játék tele van olyan dolgokkal amit kénytelen vagy bevállalni vagy elszenvedni egy nem is komolytalan hátrányt. le lehet táblázni mikor mit kell csinálnod ha jól akarsz fejlődni, és nem lehet 2 féleképpen csinálni. de ha nem akarod megérteni akkor ne értsed
 
Chardonnay... jelentem már léptem 200 fordulót, de ha ezt kérded biztos nem értetted meg a lényeget... Mi az hogy életképes? Sok szörnyet tud ölni, gyorsan vagy mi? Ha mondjuk köröm felében zenélek akkor nem vagyok jó talán.. és miért nem mert a fordúlószámhoz viszonyított szintem stb. alacsony. Na és? Akkor mi történt? Persze most jössz azzal hogy ezért fizetek... de a játék nem a karakterrel hanme benned a fantáziádban zajlik.
Hozzáteszem, nem vagyok egyáltalán untápos mert jóó az agyam és könnyedén csináltam jó dolgokat. Persze táposnak sem mondanám magam. Ezer szónak is egy a vége nekm itt az a lényeg hogy jól érezzem magam, és ezt nem fogja elrontani az ha egy nálam 5 szinttel alacsonyabb kari ver meg, mert biztos, hogy az Én karakterem színesebb is nála!
ÉS még egyszer nem érzem magam kényszerpáján, mivel ha nem akaork főzni akkor nem fogok és ha ez hátránnyal jár elég bátor vagyok elszenvedni azt )
 
Ez mindig is így volt és sajnos így is lesz szerintem...
 
nem érzed magad kényszerpályán? hány fordulót léptél már? szerinted életképes egy karakter pl taumaturgia nélkül? és még lehetne pár kérdésem...
 
Érdekes, de valahogy úgy gondolom, hogy mindíg lesznek nálam jobbak, ezért sosem érzem magam kényszerpályán! Persze nem is leszek igazán tápos soha, de akkor mi van? Úgysem erről szó... legalábbis nekem. Bár egyszer majd akarok indítani, egy karit akivel igazán optimalizálok
 
nna szóval ebben a probléma az, hogy már így is csomó olyan dolog van amit nem tud elkerülni az ember: varázslói mágia, papi mágia, 2 fegyverismeret fejlesztése, tulajdonságok kényszeresen irányított fejlesztése (magas szerencse, erő, iq), királyi labirintus, kihívás tornya, stb... mert mindezek a karakter fejlődéséhez nélküzhetetlenek, vagy nélkülük olyan nehéz lenne a haladás, ami a játékélményt tenné tönkre. A főzés ne legyen már ilyen ha lehet!
 
kocsmázásról beszélsz amikor az elébb itt köhögtél a levlistán hogy ramatykodik az egésséged és nem jössz este kocsmázni? punyi! )
amúgy a főzéssel nekem sincs semmi bajom mert kiváló ötlet meg minden, de pár recept kvázi nélkülözhetetlenné teszi a főzést, szóval megint egy újabb dolgot kénytelen az ember a nyakába venni. Ugye hogy rávilágítsak: ha van egy mondjuk 80000 arany értékű tárgy ami egy szörnyből 10% alapeséllyel esik ki, neked van további +10%-od kincstalálásra ebből-abból, akkor ezzel a szörnnyel végezve átlagosan 16000 arany értéket nyersz, ha főzéssel meguplázod az alapesélyt (30%-ra növelve a tárgy megtalálási esélyét), akkor a főzés ebben az esetben 8000 aranyat ér...
Remélem érthető a példa. No akkor ki nem akar szerencsemasszát főzni majd? )
 
Nekem tetszik a fozes, es nagy ivben leszarom azokat akik nem igy erzik A zsebek turkalasa mellett vegre a masik hobbimnak is elhetek... Most mar csak egy kocsmazas szakertelem kellene...DD
Zseggmetszo
 
Ja haver!
Én is vámpír vagyok , nem tudom
eztán forralt vértkell csapolni a szerencsétlen áldotazatból ?
Képzelem az emberek reakcióit amikor meglátnak egy bográcsal a kezében közeledő vámpírt...
JUJJ!!
Hát ha meg kell dolgoznom a pontokért ,legyen.
De ez már túlzás!
 
Nos, sztem ha lesz is valamiféle járvány, nekünk vámpíroknak illne vmi mentességet adni...
Jól festene egy tüsszögő vérszívó! ;)
De uccse lesz, helyett majd _főzhetünk_ kamillateat vagy vmi ilyesmi marhaságot...
 
szerintem az a gond vele, hogy a szerencsemassza és még pár eljövendő étel annyira tápos adott esetekben, hogy nem lehet nem főzni. elegem van az olyan fejesztésekből amit nem lehet nem használni
 
Nekem sem tetszik a fozes, de legalabb vmi ujitas, igaz, hogy baromi hulye, ujitas. Es ahogy a mondas is tartja:
"Szuvenyiru nyihuhu, nye kukucsku protku."

Dess

PS:Lenne egy jo kis etelmergezes... Eljen a szalmonella!
 
Való igaz. Ha felmennek a komponensek ára, (márpedig igen igen felfelé mennek) akkor később csak a táposok engedhetik majd meg maguknak a fincsi kaják elkészítését
 
Én pl csak poénból kezdtem el főzöcskézni, mert miért ne. Vámpíroknak viszont télleg szívás ez a dolog. Nem csak, hogy nem illik hozzájuk...
Ki kell találni valami véres izét
 
Igazabol nekem annyira nem tetszik a fozes, hogy legszivesebben meg ettol a topictol is tavol maradnek. De igy legalabb latjak, hogy vannak, akiknek ez nem jon be.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.