Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
Kreve, az áruló
Küldd el képeslapként!
Casuel D'evoir, a sznob mágus, arca szegletében előkelően mosolyogva figyeli, amint áldozata, Kreve Tor Bezaemar a varázsindák fogságában vergődik.
Nézz szét a galériában!
Nyár búcsúztató akció! - 2020.08.28. - 2020.09.28. (Meghosszabbítva)

A lista folytatása...
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Végzetúr alappakli
Termékismertető - Hatalom Kártyái - 11. kiadás
Termékismertető - Alfa pakli – Ősi sárkányok
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: Próféciák

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (615)
Kaland-Játék-Kockázat (149)
Böszörményi Gyula: A bolhedor lovagjai (19)
Harby Riann: Rúvel hegyi legenda (40)
Brian McAllister: Két világ közt (47)
Magyar fantasy könyvkiadás (35)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

10. kiadás - lapelőzetesGoblin szabotőr


A Kreátor Műhelyében megjelent Őshangya kamikazé a mai napig nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Azóta a mintájára született néhány hasonló védekezéses, semlegesítő lény, és ez a tendencia a továbbiakban is folytatódni fog. Mind közül, talán ez a goblin srác lett a legerősebb, nem véletlenül kapta meg az isteni ikont is. Biztos, hogy méltó vetélytársa lesz a hangyának, hiszen a színe is tökéletes és a drágább lapokat is könnyebben meg tudja fogni, mint a társai. Az asztalról működő képessége talán egy leheletnyivel gyengébb, mint a kreátoros spoileré, de nincsen pakli, ami ne venné hasznát egy szörnykomponensnek vagy egy Dobótőrnek. Biztos, hogy pakli építéskor nehéz lesz választani közte és az őshangya között.
Csöppnyi nyugalom


Volt, hogy zavart az ellenfél hálós lapja? Vagy esetleg nem akartad, hogy varázsoljanak a körödben? Vagy csak szimplán zavart pár jelző? Akkor ezekre itt a megoldás a Csöppnyi nyugalom személyében! Ingyen, szín nélküli, ősmágiás, cantrip lap, ami még csinál is valamit mellé… hát lehet ez rossz? Nem igazán. A pörgős, direkt sebző paklikban alapból is nagyon jó szolgálatot tehet, amikor zavar egy háló vagy csak szeretnénk, hogy az ellenfél kisebb eséllyel szóljon bele a nyerő körünkbe, de bármilyen kiegészítő pakliban remekül muzsikálhat. Szóval mindenképpen egy érdekes, sok szituációban működő, univerzális lapról van szó, mely jó eséllyel fel fog tűnni a verseny asztalokon.
Phuki + Büdös kölök
A Gemina erdejében debütált epikus követők eddig nem arattak túl nagy sikert a játékosok körében, de a 10. kiadásban megjelenő újabb képviselői (2 darab) talán megmozgatják a játékosok fantáziáját. Ezekből az egyik az orglingokat hivatott támogatni. A kis bűzösöknek eddig nem volt saját követőjük, így a játékosok jellemzően Harangmesterrel próbálgatták őket, ám mostantól el lehet gondolkodni Phukin is. A már megszokott (S)-es olcsóbbítás mellett egy apró gyógyító képesség is került a követőre, ami nagyon jól működik együtt az Orgling kártevőkkel. Érdemes majd elővenni a mappák mélyéről az etnikum egy régi képviselőjét is, hisz talán nincs is jobb kezdés, mint az első kör Áldozati orgling + Orgling haszonállat.

Az újra megjelenő orglingok mellett, természetesen új darabot is kapnak a kis lila disznófejűek. A vicces nevű és illusztrációjú Büdös kölök a dobatás szekciót hívatott erősíteni. Habár a hasonló dobatások (Ajándék ló) nem futottak be nagy karriert, talán az életnek és az áldozós képességének (ha már nincs mit dobatni, teljesen jól felhasználható ölésnek) köszönhetően fogják próbálgatni a lila etnikum szerelmesei. Phuki mellett, akár (1)-ért is jöhet, ami eléggé baráti ár érte, de ugyanez A hét törzs főnöke és kalandozó követő mellett is működik. Ez utóbbi külön érdekes lehet, hiszen a lila szín amúgy is az egyik alapját képezi a Hegymélyi keltetővel felálló kalandozó paklinak és oda a kölök teljesen jól illeszkedik.
Pusztító tűz


Nem csak top counterek lehetnek isteni lapok, erre jó példa a Pusztító tűz is. A sebzős képessége leginkább direktsebző (tűz, villám) paklikban lesz jelentős, de nem is emiatt kapta meg a kis narancssárga ikont. Ilyen szempontból a második képessége sokkal mérvadóbb, hiszen általában 1 mana befektetéssel (és egy minimális feltétellel) tudunk húzni azonnal két lapot, ami eddig példa nélküli volt. Ráadásul, ha van egy kis szín szinergiánk, akkor még egy plusz kör végi lappal is megjutalmaz minket Dornodon, amiért bele fektettük a bizalmunkat.
Demizra


A hét végére az isteniek közül a személyes kedvencemet, egy régi, legendás lap felújítását hagytam. Demizra régen szép karriert futott be és valószínűleg az új verziója sem fogja alább adni. Az évek során elvesztette a hátrányait, és mint oly sok társa, ő is kalandozóvá avanzsált. Cserébe nem fog meg bármit, csupán egy maximum 1-es költségű kártyát, de a Kristálybarlang óta tudjuk, hogy ez bőven elég a sikerhez. Amiben Demizra jobb, hogy talán könnyebb teljesíteni a húzás feltételét, illetve nem bánjuk, ha a játék elején többet is húzunk a hölgyeményből. Lassan járj ellen rosszabb, mint a Rhatt isteni, de szerintem ez bőven megbocsátható neki.
Owooti trükk


Újabb hét, újabb isteni spoiler. Ismét egy régi legendás kártya került felújításra az Owooti trükk képében, mely tovább erősíti a mostanában igen népszerű zöld színt, aminek nem is hiányzott más, mint egy igazi, 0-s lapcounter. És tényleg, eddig nem volt ingyenes lapcountere a színnek, így hiánypótló darabról van szó ilyen téren. A régi hátrányát megőrizte, sőt talán egy kicsit nőtt is, hiszen a játék későbbi szakaszában vígan elfognak költeni 2-3 varázspontot az ellenfelek, míg régen gátlástalanul, minden varázspontunkat bele ölve tolhattuk meg a trükköt, így nehezítve az ellenfél dolgát. Ettől függetlenül egy 10 pontos papírról van szó, mely a játék korai szakaszában fog igazán jól működni.
Mágikus óra


A körszakítások manapság nem örvendenek túl nagy népszerűségnek. Legutóbb a Varkaudar merénylő került felújításra, ami nem futott be túl nagy karriert. Most a Mágikus óra új verziója tesz próbát, hogy ezt a játékelemet visszahozza kicsit. A merénylőhöz képest az óra ingyen tudja, amit kell, így nem kell rá tartalékolnunk, ami hatalmas előny. Ezen felül kapott egy apró, mégis sokszor számottevő asztalról működő képességet is. Aktivizálni mindig jó, hiszen ez általában azt jelenti, hogy egy lapunk (P) képességét kétszer használhatjuk az adott körben. Talán ezek az apróságok segítenek majd, hogy fel-felbukkanjon az asztalokon.
Kiüresedés


Ez a lila instant nagyon jó példa arra, hogy bizony nem csak az isteni lapok lesznek spoilerek. 1-ért dobatni kettőt, ráadásul azonnaliként igen csak jó biznisz. Az ilyen lapokról az embernek egyből Edralian jut eszébe, amibe valószínűleg alap lesz ez a lap, de sok más pakliba is be fog férni. Még egy kontrollosabb korlátozásba is eltudom képzelni, habár itt inkább az érdekes második képessége miatt, hiszen milyen jó, ha tudunk adni az ellenfélnek 2 Zu’lit kísérletét, vagy két varázslat alapú countert (vagy bármit, amit nem fog tudni kijátszani) Ripityom bácsi mellett. Ha esetleg van másik dobatásunk (pl. Edralian) egy Fókuszálást is megéri adni az ellenfélnek, hiszen így nem fog tudni olyan könnyen visszajönni a játékba.
Lélekkufár


A Molluszk a megjelenése után hosszú ideig terrorizálta az asztalokat. Válaszként az Idővihar kiegészítőben megjelent a Lélekkufár, aminek a feladata lett volna megállítani. A sors érdekes fintora, hogy amíg a régi változat Molluszk ellen volt jó, addig ez az új verzió valószínűleg ott fog a legjobban működni, még hozzá piszkosul olcsón teszi majd. Ezenfelül természetesen bármilyen tóken termelős pakliban meg fogja állni a helyét pl. Raia követője, Chara-din követője, Alvilág ura stb. De miért is lenne nagy biznisz egy tókent egy másikra cserélni? Nos, azon túl, hogy így a szituációhoz illően tudjuk konfigurálni a lapjainkat, fontos észrevenni, hogy az új kufár bizony Kismassza (új) lapot is tud nekünk termelni, amik így nagyon gyorsan elárasztják az asztalt. Persze akkor sem kell szomorkodni, ha esetleg történik vele valami, hiszen a gyűjtőből kiforgatva megdob még minket valami kis aprósággal búcsúzóul.
Kronorituálé


És így a bemutató végén lássuk az egyik új ultraritkát, a Kronorituálét. A költségét megnézve valószínűleg mindenkinek egyből a Lassan járj fog beugrani. Persze, ha elolvassuk a lapot, akkor látjuk, hogy nem csak oda lesz jó, hanem sok más pakliba is (Korlátozás, Zarknod börtöne, Tábori adó, Semleges csatamező) lehet próbálgatni, hiszen tulajdonképpen egy univerzális keresésről van szó. Azt már pedig mindenki tudja, hogy a keresések mindig is igen nagy erőt képviseltek a játék során. A Kronorituálé ráadásul ad némi pluszt is a kikeresett laphoz, hiszen helyettesíti a költségét és még counter védelemmel is felturbózza azt. Azért némi hátrány is került a lapra, mely előidézhet vicces szituációkat, amikor egy 30-40 lap elég a paklinkból, mire a hőn áhított laphoz jutunk. Eme hátrányának ellenére is, úgy gondolom, hogy fogjuk látni ezt az érdekes lapot az asztalokon.
Ezzel lezárultak az előzetesek, de már nem kell sokat várnotok, hogy pörgethessétek az új lapokat. Mindenkinek jó bontogatást és sok szerencsét a versenyen!

Horváth Dávid

Létrehozás: 2018. május 28. 10:19:45Utolsó frissítés: 2018. június 8. 10:06:06 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.