Vissza a Főoldalra
 
Egyelőre üres.
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Újdonságaink
Előkészületben
ÁSZF
Adatvédelmi tájékoztató
A pontgyűjtésről
Akciók
Beholder könyvek (Lista)
Más kiadók könyvei (Lista)
Kártyacsomagok (Lista)
Magazinok (Lista)
Játék-kiegészítők (Lista)
Puzzle játékok (Lista)
PC játékok (Lista)
Társasjátékok (Lista)
Dobókockák (Lista)
Keresés a termékek közt
Chat, üzenõfal
Íróink
Sorozataink
Ajánlók, kritikák, ismertetők
Könyvrészletek
Fantasy borítóképek
Sci-fi borítóképek
Könyv toplisták
Fórumok
Szavazások
Bevásárló kosár
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK Negyedszázad október 23.
A pillanat képe
Christina Hunter
Küldd el képeslapként!
Christina vérfarkas, de meglepő módon nem is olyan vérszomjas, és egyáltalán nem ellenszenves, hanem egy néha kissé könnyelmű, de ugyanakkor kedves lány. Ettől persze még lőnek rá, beleölik a fő keresztapa medencéjébe, szakadékba zuhan, de őt mindez nem akadályozza meg benne, hogy időben odaérjen a megbeszélt, és számára igen fontos randijára.
Nézz szét a galériában!
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Misztikus erők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - 11. kiadás
Termékismertető - Alfa pakli – Ősi sárkányok
Termékismertető - HKK - Zén Legendái: Próféciák

A lista folytatása...
Könyv adás - vétel (615)
Kaland-Játék-Kockázat (149)
Böszörményi Gyula: A bolhedor lovagjai (19)
Harby Riann: Rúvel hegyi legenda (40)
Brian McAllister: Két világ közt (47)
Magyar fantasy könyvkiadás (35)

További témák...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Könyvismertető - Ken Grimwood: Időcsapda

Jeff Winston éppen a feleségével beszélt telefonon, mikor utolérte a halál.
- Szükségünk lenne... - kezdte mondani az asszony, de hogy mi az, ami nekik kellene, már nem jutott el a férfi tudatáig, mert valami nehéz dolog csapódott a testének, s kiszorította belőle a szuszt. A telefon kiesett a kezéből és összetörte az üvegből készült papírnehezéket az asztalon.
Előredőlt, jobb arcát teljesen hozzápréselte az aktához, amit éppen akkor kezdett el tanulmányozni, amikor Linda felhívta. A papírnehezék repedése óriási barlangként tátongott félig nyitott szeme előtt, szaggatott tükörképe a belsőjét marcangoló agóniának. A törött üvegen keresztül még látta a könyvespolcra helyezett digitális óra vörös számjegyeit:
88., Okt. 18., du. 1:06
Aztán már nem volt több kínos gondolata, ahogy öntudata teljesen megszűnt létezni.

Jeff nem kapott levegőt.
Természetesen nem tudott levegőt venni: halott volt.
De ha halott volt, honnan tudta, hogy nem kap levegőt? Egyáltalán: honnan tudott bármit is?
Elfordította a fejét a felgyűrt takaróról és lélegzett. Áporodott, nedves, saját izzadtságától terhes levegőt.
Szóval mégsem halott. A felismerés valahogy nem villanyozta fel, mint ahogy korábbi feltételezése a halálról sem rémítette meg.
Talán titokban már várta a saját halálát, most viszont minden úgy folyik tovább a megszokott mederben, mint idáig: sikertelenség, az ambíció felőrlődése, ami vagy házassága csődjét eredményezte, vagy a félresikerült házasság azt, nem tudta már bizonyosan.
Eltolta magától a lepedőt és belerúgott a felgyűrt takaróba. Valahol a sötét szobában alig hallható zene szólt: egy klasszikus "Da Doo Ron Ron", valamelyik Phil Spector-féle lányegyüttes előadásában.
Jeff teljesen összezavarodva tapogatózott egy villanykapcsoló után. Vagy kórházi ágyban feküdt, magához térve az irodai események után, vagy otthon ébredt fel egy az átlagosnál rosszabb rémálmából. Keze rátalált az olvasólámpa kapcsolójára; felkattintotta. Kis, rendetlen szobában találta magát, ruhák és könyvek voltak a földre szórva, vagy kupacokba dobálva a két szemközti széken és asztalon. Sem a kórház, sem Linda hálószobája nem illett a képbe, de valahogy minden ismerősnek tűnt.
Meztelen lány mosolygott vissza rá az egyik falra ragasztott fényképről. Egy Playboy-nyuszi; a teljes alakos változat. A húsos szőkeség egy hajó hátuljába helyezett matracon illedelmesen pihent a hasán fekve, piros fehér pöttyös bikinije a korlátra kötözve. Vidám, kerek matrózsapkájában, gondosan feketére festett hajával határozottan az ifjú Jackie Kennedy-re emlékeztetett.
A többi fal is láthatóan hasonló korból származó, fiatalos stílusban volt díszítve: viadalok plakátjai, egy Jaguár XK-E testközelben, egy régi Dave Brubeck lemezborító. Az egyik asztal felett piros-fehér-kék lobogó, melyen csillagokból és sávokból volt kirakva a KURVA KOMMUNISTÁK felirat. Jeff elvigyorodott a látványra; fiatal korában pont ilyet rendelt Paul Krassner akkor még sokkoló rongykollekciójából, amikor még kollégiumban volt, amikor...
A vér dobolt a fülében, ahogy felült.
Az az ócska, libanyakú lámpa az ajtóhoz közeli asztalon, mindig meglazult, akárhányszor csak hozzáért, emlékezett. A Martin ágya előtti szőnyegen is hatalmas vérfolt virított, akárcsak ezen, még akkorról, mikor Jeff becsempészte Judyt a szobába, körbetáncolták a szobát a Drifters-re, és levertek egy üveg Chiantit.
A bizonytalan zavarodottság, amit Jeff ébredéskor érzett, határozott rémületté változott. Jeff ledobálta a takarókat, kikelt az ágyból és remegő lábakkal lépett az egyik asztalhoz. A saját asztalához. A könyvek címét nézte: A kultúra mintái, Élet Szamoában, Populációstatisztika, Szociológia. Dr.  kicsoda? Danforth, Sanborn? Egy nagy, dohos teremben valahol az iskola túlsó végében mindig pontban nyolckor reggelizett, az órája után. Felkapta a Benedict könyvet, és átfutotta; sok helyen volt aláhúzás, a lapszéleken a megjegyzések a saját kézírásával voltak rögzítve.
- ... WQXI kedvenc számát a héten, a Crystalstól! A következő dalt Bobbynak küldi Mariettába Carol és Paula. Ezek a lányok azt üzenik Bobbynak, hogy akárcsak a Chiffons, ő is olyan "Nagyon jóóóó..."
Jeff kikapcsolta a rádiót és letörülte az izzadtságot a homlokáról. Kényelmetlenségét fokozta, hogy észrevette, teljes erekciója van, azóta pedig jó idő eltelt, hogy ilyesmi történt anélkül, hogy szexre akárcsak gondolt is volna.
Rendben, valaki ízléstelen viccet játszik vele, de nem ismert senki olyat, aki ilyet tehetett volna, s ha mégis akad valaki, hogy volt képes ennyi energiát beleölni a tréfába? Azokat a saját megjegyzéseivel ellátott könyveket már évekkel előbb kihajította; senki nem lehetett képes rá, hogy ilyen tökéletes példányokat készítsen.
A Newsweek egy száma is az asztalán volt, címlapsztoriként a nyugatnémet kancellár, Konrad Adenauer visszavonulásával. 1963, május 6-ai szám. Jeff megigézetten bámult a számokra, remélve, hogy valami racionális magyarázatot találhat.
Nem sikerült.

Kiadta:Beholder
Státusz:elfogyott
A megjelenés dátuma:-
A pakliban lévő lapok száma:0 lap
Ken Grimwood könyvei
Jelenleg kapható Beholder könyvek
- Történet -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 2 szavazat alapján 9.5)
- Hangulat -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 2 szavazat alapján 9.0)
- Borító -(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)(átlag: 2 szavazat alapján 3.5)

Létrehozás: 2003. szeptember 18. 22:59:20Utolsó frissítés: 2020. szeptember 10. 16:00:09 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.