Vissza a Főoldalra


Argum City: Az elfajzott kedvenc


A korábbi blogbejegyzésben többször említettem már az elfajzott kedvencet, magukról a kedvencekről pedig ebben a cikkben volt szó.

Az argum különleges, idegen technológia, sok aspektusa nem ismert, mégis, a tudomány számos területén használják, néha nem törődve a következményekkel. A Beauty & Happiness Co. argummutált apró kedvenceket fejlesztett ki, amelyek nemcsak, hogy élnek, de az argum technológiának köszönhetően különlegesen értelmesek, és gyakran speciális képességekkel is rendelkeznek. Ennek ellenére, a sok tudatlan ügyfél néha ugyanúgy szabadul meg tőlük, mint más megunt háziállatoktól, kiviszik őket az erdőbe, vagy egyszerűen lehúzzák őket a wc-n. A legtöbb apróság ilyenkor persze elpusztul, de vannak köztük, akik túlélik. Sőt, néha előfordul az is, hogy a szervezetükben levő argum reakcióba lép a környezetükbe (pl. csatorna) került egyéb anyagokkal, és ennek borzalmas mutáció lehet a vége.

Egyre gyakrabban látni óriásira nőtt argummutáns kedvenceket, akik ház méretűre nőve, letarolják az erdőket, és néha a városokba is betévednek. A lassan reagáló hadsereg és a gyengén felszerelt rendőrség helyett gyakran a helyzetet a cégek magánosztagai, a jól képzett fegyveres alkalmazottak oldják meg. Az ilyen krízisek megoldására egyetlen játékos csapata nem elég, a szerveren levő összes játékos összefogása szükséges.

Az elfajzott kedvenccel naponta egyszer csatázhatsz, viszont naponta háromszor jelenik meg a városban, így kiválaszthatod, neked melyik időpont a legmegfelelőbb, nehogy lemaradj róla. Az elfajzott kedvenc érkezését jelezzük, ekkor 5 percen keresztül van a felkészülés, ezalatt van időd a szökőkútból visszavonni a katonáidat és ellenőrizni a felszerelésüket. Amikor a csata elkezdődik, embereid megkezdhetik a kétségbeesett harcot az óriásszörny ellen. Nagy az esélye, hogy a szörny hatalmas csapásaival rendet vág köztük, és vissza kell vonulniuk egy rövid pihenőre: közben a többi játékos csapata is támadhat. Mindenki ugyanazt a szörnyet sebzi, de a csata során mindig csak a saját csapatodat látod, a többiekkel csak a pihenőzónában találkozol. Ott láthatod a toplistát is, ahol folyamatosan jelezzük, kik okozták a legtöbb sebzést.

Ha az adott időn belül sikerül az elfajzottat legyőzni, az okozott sebzés arányában minden csapat jutalmat kap. Ez egy kooperatív esemény, együtt harcoltok, nem egymás ellen, de nyilván lehet versenyezni, ki okoz több sebzést, vagy ki képes tovább ellenállni az elfajzott ütéseinek. Az esemény a Végzetúrban népszerű epikus csatának a megfelelője, csak sokkal rövidebb (20 másodperces) várakozási idővel 2 támadás közt.

Amennyiben egy nap mind a három lehetőséget elmulasztottad, a jutalom egy részét bizonyos esetekben akkor is elkérheted, kárpótlás formájában.

A szövetségi város térkapujában egyébként nagyon hasonló rendszerben folyik a harc, csak ott nem a szerver összes játékosával, hanem a szövetségi társaiddal együtt kell, hogy legyőzzetek egy szörnyet, és emiatt jóval nagyobb időkeret is áll rendelkezésre.

Tihor Miklós

Kövess minket a Facebook-on!

A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=27424 címen elérhető.
Létrehozás: 2019. február 26. 11:17:24Utolsó frissítés: 2019. február 27. 10:18:05 Küldd el a cikket másoknak